Inteligența artificială și viitorul designului web

Inteligența artificială și viitorul designului webImagine de Daniel Driesen


La început, dezvoltatorii web au creat site-uri folosind HTML. Apoi internetul a fost lipsit de formă și de gol, întunericul a fost peste suprafața pânzei adânci și Spiritul Codului a plutit peste apă.

Noi’am parcurs mult timp de atunci. Internetul este încă un loc întunecat, îngrozitor, dar este’e mult mai elegant acum. Avem design web pentru a mulțumi pentru asta, care a crescut exponențial la scară și sofisticare în ultimii 25 de ani.

De fapt, aceasta’Am devenit atât de sofisticate încât noi’Am început să construim inteligență artificială pentru a o face pentru noi. Tehnologia este încă la început, dar învățarea automată permite inteligenței artificiale de design (ADI) să înțeleagă regulile creative și să le aplice independent. Tehnologia de proiectare artificială va fi în curând suficient de avansată pentru a automatiza o mulțime de lucrări de proiectare web. Vor fi lideri gândiți, și vor fi discipolii lor digitali.

Oamenii se trezesc încet, dar sigur, la potențialul tehnologiei. Vorbirea despre automatizare tinde să însemne o mulțime de palme transpirate, dar brațele deschise este cea mai bună politică. Este posibil să fim pe cusp de asistentul de proiectare ideal.

Ce este inteligența de design artificial?

Înainte de a merge mai departe de noi înșine, ar trebui probabil să analizăm ce este ADI și unde’s. la. Pune pur și simplu, ea’inteligența artificială care folosește învățarea mașinii pentru a identifica și implementa tendințele de design web. Mai simplu, încă’s tehnologie care poate face site-uri web pe cont propriu. Utilizatorii afirmă ce vor și ADI generează un design personalizat.

Acea’este ideea. Dezvoltarea sa a luat stăpânire doar în ultimii ani. Platforme dedicate, cum ar fi Bookmark și The Grid, au crescut cu tehnologia de asistență de proiectare încorporată, acestea din urmă ridicând 4,6 milioane de dolari în 2014. Între timp, jucători consacrați în construirea site-urilor web au făcut progrese similare. Wix și-a lansat interfața ADI la jumătatea anului 2016 și o dezvoltă liniștit de atunci, în timp ce GoDaddy a început să se încadreze în generarea site-urilor web.

Pentru a vă oferi un sentiment al tehnologiei’S creștere, iată doar o mână de platforme care explorează inteligența de design artificial (în grade diferite):

 • Wix
 • Hai tăticu
 • semn de carte
 • Adobe Sensai
 • Firedrop
 • Grila

Ce încearcă fiecare să obțină? În momentul de față, dacă doriți un site web, îl faceți singur – de la început sau la construitori de site-uri – sau primiți un profesionist care să îl facă pentru dvs. Primul necesită timp, răbdare și un anumit grad de înțelepciune. Celălalt tinde să necesite destul de mult moolah.

Inteligență design artificial, după cum o spune Chitraparna Sinha, este o încercare la “a treia cale”, un mijloc de a construi un site web fără a angaja un profesionist sau a face singur. Nitzan Achsaf, șeful Wix’Proiectul ADI, rezumă perfect: “Aceasta’încerc să iau creierul unui designer și să-l transforme într-o mașină.” Cât de captivant și ușor de nefăcut.

Acest lucru se realizează făcând programele capabile să înțeleagă principiile de proiectare și apoi ‘observarea’ ce fac paginile web existente. Colectarea celor două produce o medie universală de design web. Teoretic, reduce nevoia chiar și pentru șabloane. ADI poate produce site-uri funcționale, atractive complet independente de expertiza umană.

Eves și Frankensteins

Dacă acest lucru sună prea bine pentru a fi adevărat, asta’pentru că este. Tehnologia încă este la curent cu ideea, iar ideea în sine nu depășește critica. ‘Creativitate automatizată’ este un oximoron ușor sinistru până la urmă, iar visul frumos se poate îndepărta de la sine.

Cabana Grid’S-a acoperit exact în glorie, de când a rachetat în acele investiții din 2014. Eforturile sale timpurii au fost batjocorite (și nu pe nedrept) batjocorite de designerii web care nu erau foarte nervoși atunci când au ieșit la suprafață în 2016 – nu a fost cel mai bun moment pentru ca echipajul Grid să fie pe un “Echipa cation” în Hawaii. Astăzi Grila’Prezența online stagnantă, modelată excelent de conturile sale de socializare latente, are sensul răsunător al unei companii care s-a retras și așteaptă să fie uitată.

Augmentare sau înlocuire?

Obținerea la maxim a ADI înseamnă a juca la limitările sale, precum și la punctele sale forte. Automatizarea în proiectare nu este nimic nou, iar dacă este îmbrăcată, poate elibera timp pentru sarcina cea mai meritată de atingerea noastră umană. După cum afirmă Yury Vetrov, director de design la Mail.Ru, tehnologia oferă o oportunitate de delegare. “Designerii ar deveni directorii de artă pentru noii lor ucenici, calculatoare.”

Mult design nu este creativ. O mulțime de design sunt reguli și bune practici, lucruri care pot fi învățate… programabile. Aceasta este probabil cauza îngrijorării proiectanților umani răi, dar omologii lor competenți vor fi în cele din urmă cei care dictează cum se comportă și evoluează ADI. Silka Miesnieks, șefa de design emergent la Adobe, rezumă frumos:

În cele mai multe cazuri, AI afectează doar un procent din un loc de muncă pe care îl face o persoană, dar rareori întreaga sarcină. Și dacă eliberați lucrătorii pentru a face mai multă muncă creativă și de altă natură la care sunt buni, lăsând în același timp alte sarcini pentru AI, vă puteți dezvolta organizația.

Fluxul web și marcajul sunt exemple extraordinare de platforme angajate în ‘asistent’ un pic de asistență la proiectare. ei’am vizat două niveluri de calificare foarte diferite, dar funcția de bază rămâne aceeași. Vlag Magdalin, CEO Webflow, lovește unghia pe cap. Nu este mai bun software de proiectare’despre automatul proiectării’este cam “automatizarea cât mai mult posibil a biților de programare repetitivi.”

Ce zici de non-designeri? Această competență de linie de basă are nevoie de multă lume. Oamenii sunt capabili să proiecteze foarte prost, în timp ce procesele de învățare ale ADI asigură, cel puțin în teorie, un rezultat șlefuit, semi-profesional de fiecare dată. Este posibil să nu fie unic, dar asta’nu sunt întotdeauna necesare. Multe site-uri web trebuie doar să funcționeze.

În prezent, acolo funcționează platforme precum Bookmark. Asistentul lor de proiectare virtuală, AiDA, se află chiar în constructorul de site-uri web. Când utilizatorii au nevoie de ajutor sau de sfaturi – fie că este vorba de designul sau de optimizarea motoarelor de căutare – AiDA îi parcurge în proces și face sugestii.

Saltul creativ

Acesta este impasul la care se găsește ADI. Este destinată întotdeauna să fie o forță reactivă, asemănătoare lui Igor, sau există o posibilitate de a-și aduce propria formă de creativitate pe masă? Când s-a adresat pentru comentarii, CEO de marcaj David Kosmayer am acceptat cu drag să ofere informații despre industrie și unde’se îndreaptă.

Aici tehnologia poate juca la punctele sale forte. AI poate urmări implicarea utilizatorilor cu site-urile web și astfel ADI poate observa și executa oportunități de proiectare pe care oamenii le pot face’nu vad. Marcajul lucrează la un plan în două faze în acest scop, primul dintre acestea se învârte “urmărirea și ajustarea secțiunilor site-ului web pe baza celei mai mari implicări a utilizatorilor.” Faza a doua ar oferi “posibilitatea proprietarilor de site-uri de a urmări vizitatorii primiți pentru a adapta mai bine conținutul de pe site-ul lor web.”

În loc să se modeleze în jurul angajamentului larg, site-urile s-ar prezenta diferit diferiților utilizatori individuali. De exemplu, notează Kosmayer, “un bărbat de 18-24 de ani ar găsi diferite imagini și videoclipuri atrăgătoare decât o femeie de 25-35 de ani. De asemenea, o persoană care locuiește în America de Nord poate fi interesată de diferite obiecte decât vizitatorul site-ului dvs. web din Europa.” Pentru marcaj, “Experiența finală ar fi, după ce am solicitat permisiunea proprietarului site-ului web, să executăm modificări de proiectare din mers pentru anumite date demografice.”

Acea extremă este poate un pas prea îndepărtat pentru cei preocupați de preluarea robotelor globale, dar direcția are sens. Compromisul fericit pentru Kosmayer este, “să aibă sugestii zilnic, săptămânal pentru clienți care le spun oportunitățile care le lipsesc pe baza descoperirilor noastre, examinând site-ul lor în comparație cu alții.” Cu cât sunt mai multe site-uri în sistem, cu atât aceste sugestii devin mai sofisticate.

Această capacitate de a face salturi creative – de a avea și de a testa momentele eureka – pare a fi actuala frontieră a ADI. Are nevoie de inteligența de proiectare să facă greșeli pentru a funcționa corect? Aparent nu. Își poate folosi abilitatea de urmărire a angajamentelor la abateri de încercare și poate oferi design diferiților utilizatori.

CEO Shantanu Narayen reclamă Adobe, “[N] o mașină va putea imita capacitatea creativă a minții umane.” Poate, dar pot imita regulile și ar fi atât de mult un salt să înceapă subvertirea convenției și testarea rezultatelor? Ce este inovația dacă nu încălcați regulile și vedeți ce funcționează?

Mașini de învățare

Se pare că ADI poate fi pe cusp de ceva special. A crea ceva care aplică reguli programate este un lucru, a crea ceva care poate învăța și aplica altele noi în timp real este un alt joc de minge.

Omul de informatică britanic Alan Turing, considerat pe larg ca părintele teoriei inteligenței artificiale, a stabilit acest principiu până în 1950:

În loc să încercați să produceți un program (sic) pentru a simula mintea adultului, de ce nu mai degrabă încercați să produceți unul care simulează copilul’s? Dacă acest lucru ar fi fost supus unui curs de educație adecvat, unul ar obține creierul adult.

După cum observă guru WordPress WordPress, Chris Lema, învățarea în timp real este esențială. Fiecare site nou reprezintă o oportunitate pentru ADI să învețe ce le place oamenilor, ce vor și ce cred ei că doresc. Ce’s să-l oprească să recunoască și diferite reguli și să ofere utilizatorilor opțiunea de a comuta? Aveți un site proiectat de un ADI brutalist, sau un ADI minimalist sau un IA de tip oddball. Domeniul de aplicare este imens.

Un site web care se poate adapta la diferite demografii și regiuni folosind date de implicare este o perspectivă fascinantă. Dacă ID-urile încep să se comporte ca marele robot din The Incredibles, atunci noi’Voi fi cu adevărat pe ceva. Niciun oraș nu va fi în siguranță.

Aceasta’e ușor să te îndrepți înainte cu sine cu ajutorul unei tehnologii potențiale. Vor fi obstacole. Necesită o sofisticare și o adaptabilitate fără precedent. În proiectarea tuturor lucrurilor, prima impresie este esențială. Un produs care vorbește despre un joc bun, dar care se râde de toate forumurile care contează nu este unul destinat succesului.

Nu mai vorbim de posibilitatea abuzării sistemelor de învățare automată. Internetul nu arată nicio milă pentru algoritmii AI neutru de conținut. Aceasta’este un suflet naiv care se așteaptă să ajungă la perfecțiunea ADI fără a fi nevoit să suporte niște campanii spectaculoase de trolling.

Impresia artistului că ADI a fost utilizată greșit

De asemenea, așa cum subliniază David Kosmayer, aceasta’nu este în toată lumea’interesele pentru ADI să devină prea sofisticate. “Șabloanele încă guvernează ziua pentru majoritatea industriei,” și o generație superbă de site-uri face ca construirea site-ului să fie inutilă pentru o mulțime de oameni.

O bază de clienți a fost instruită pentru a utiliza șabloane și a unui anumit mod de construire a site-urilor web, câștigurile și creșterea trebuie menținute. Încercarea de a avansa modul în care sunt construite site-urile web nu este o prioritate pentru cele mai mari companii.

Acesta este, probabil, motivul pentru care jucătorii mari ca Wix lucrează la ADI în paralel cu produsul lor principal sau adoptă abordarea GoDaddy de abia seara recunoscându-l’sunt în produsul lor. Principiul este acolo și’Sunt dezvoltate de către startup-uri și conglomerate. Va fi interesant de văzut care aduce punctul de basculare.

Designerii web nu vor deveni învechiți, dar o mare parte din munca pe care o fac probabil. Deoarece ADI devine mai sofisticat, va putea oferi un nivel de competență pentru linia de basă, care poate fi utilizat de profesioniști și simpli. Pe măsură ce devine tot mai inteligent, bine, atunci lucrurile vor deveni foarte interesante.

Adevărata întrebare este: Cine’o să-l crape mai întâi?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map