Un caz pentru design-ul web clunky, utilitar

Un caz pentru Clunky Web Design - F MoortheyImagine: Francesco Moorthy


Recent am avut plăcerea să răsfoiesc site-ul Neil Young Archives (NYA), o nouă resursă online pentru tot ceea ce Neil Young. “Un dulap uriaș pentru mașini de timp,” după cum spune Young. Albume și piese, biți și piese, manuscrise și artă, film și video și design web care zboară în fața înțelepciunii convenționale.

Există standarde încercate și adevărate pentru designul web, iar statutul lor este bine câștigat. Site-urile curate, minimaliste și intuitive își pun punctele de utilizare’s și-și traversează t’s, dar ei’nu sunt singura cale. Există un loc pentru clunky, pentru labirintic, pentru dezinvolt și bizar. Aceasta’e mai ușor să greșești, dar uneori cel mai bun lucru pe care un site îl poate face este să te rogi să te joci cu el.

Grainy este Noul Sexy

Arhivele Neil Young sunt multe pentru a-ți duce capul. Aterizați pe pagina principală și dvs.’m-am întâlnit cu butoane, cadranele, notele lipicioase, o gaură de cheie; tot felul de lucruri pe care tu’este puțin probabil să găsiți în șabloanele populare ale site-ului web. Aceasta’e ciudat și nu este’Este evident unde să mergi sau ce să faci. În schimb tu’sunt invitat să se joace cu site-ul, să învețe regulile acestuia.

Aceasta’este un model utilitar. Scopul NYA este de a oferi o resursă centralizată pentru tot ceea ce Neil Young, de la demo-uri la fotografii. Site-ul este construit în jurul acestui scop. Are o estetică, dar aparițiile sunt în mod clar o preocupare secundară.

Arhivele Neil YoungArhivele Neil Young arată ca un portal al anilor ’90 și sunt o plăcere să navighezi

Site-urile cu o valoare clară își pot permite uneori să ceară răbdare utilizatorilor săi. NYA este, după cum spune Michael Hann din The Guardian, “ca unul dintre primele valuri de seturi de cutii extinse la extremele sale logice, dar totuși – în ciuda lățimii sale uriașe – gestionabil într-un mod în care cele 18 CD-uri ale lui Dylan’s Tăierea muchiei tocmai nu erau’T.”

Utilitatea nu iese niciodată din modă

Frumusețea este la fel de mult un produs al funcției, cât și al aspectului, poate mai mult în designul web. La modă este bun, dar este și temporar. Un site cu factor wow astăzi se pierde în mulțime mâine. Un site util astăzi va păstra utilizatorii atâta timp cât va continua să fie util, chiar dacă este’s undeva lângă Quasimodo pe scara atractivității.

76 la sută dintre browsere spun cel mai important factor pentru ei pe un site web’design-ul este “îmi este ușor să găsesc ceea ce vreau.” Știți câți au spus că aspectul a fost cel mai important? 5%. Știți ce vor să găsească utilizatorii dvs. și faceți-l cât mai simplu pentru ei. Pentru unii, tot ce necesită este clar ‘Despre’ și ‘Magazin’ opțiuni în bara de navigare. Pentru alții, asta înseamnă ceva ceva mai dezordonat.

Pro-funcție Brutalism

‘Ce vor oamenii să găsească’ este un cort mare. Oamenii vor să găsească tot felul de lucruri; informații, inspirație, produse, instrumente, servicii, abilități. Lista continuă și continuă. De multe ori, este necesar ca un site web să fie curat și sexy, dar cu siguranță nu întotdeauna.

Vizitatorii Arhivelor Neil Young vor să găsească un loc în care să se piardă, să descopere muzica și poveștile din spatele acestei muzici. Aceasta’E posibil ca un dulap uriaș pentru mașini de timp să fie restrâns și minimalist, dar pot’Nu-mi imaginez că ar fi potrivit.

Windows 93Windows93.net își imaginează cum ar fi arătat sistemul de operare Microsoft. De fapt, nu vine cu Half-Life 3. Îmi pare rău pentru asta

Forumurile sunt un alt bun exemplu al valorii designului utilitar. Reddit, unul dintre cele mai mari site-uri din lume, nu a făcut acest lucru’nu-și schimba designul timp de un deceniu. A mers bine. Amazon nu face’nu pierdeți timpul cu frumuseți. Vând lucruri. Aterizează pe site-ul lor, acolo’lucrurile peste tot. Găsiți lucrul, faceți clic pe chestie, cumpărați lucrul. Minunat.

David Lee, directorul de creație al Squarespace, spune că a văzut în creștere “brutalism anti-design” în ultimii ani, site-urile care sunt în mod intenționat și sunt dificil de navigat. Acea’nu e ceea ce eu’Vorbesc aici, dar este, fără îndoială, o parte a aceleiași schimbări tonale. Vărul natural al brutalismului anti-design este brutalismul pro-funcțional. Creșterea site-urilor de aruncare precum Neocities arată la fel de mult.

Cunoaște-te pe tine însuți

Designul utilitar poate fi un dezastru. Este N’nu este întotdeauna adecvat. Nu există o soluție unică pentru toate design-ul web, dar așa cum a scris Candace Jackson pentru The New York Times anul trecut, există lume dincolo de “uniformă elegantă” a web-ului modern. Aceasta’e o lume dezordonată, dar acolo’este mult să învăț acolo.

Frumusețea unui site web este că puteți face tot ce doriți, iar creșterea constructorilor de site-uri precum Wix înseamnă acolo’nu au rămas adevărate bariere de intrare. ei’instrumente de re Drag and drop builders de site-uri web este o oportunitate uimitoare de a vă juca cu funcționalitatea site-ului și prezentarea, chiar dacă nu aveți abilități tehnice.

Cunoaște-ți utilizatorul și cunoaște-te pe tine însuți. Ceea ce vrei de la un site și ceea ce își doresc vizitatorii nu este întotdeauna același lucru. Oferiți-vă oaspeților. Ei știu cel mai bine. Decizia de a merge simplu sau complex ar trebui să fie un răspuns la nevoile lor. Uneori va face doar stângace.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map