Web Designer vs Web Developer: Cunoașteți diferența?

Care sunt diferențele dintre un designer web și un dezvoltator web? Și care ar trebui să folosiți?


Aceasta’este ușor să obțineți mixeri de designeri și dezvoltatori web. Ambii ajută la crearea de site-uri web, dar ei’m-am implicat în domenii foarte diferite.

Designer web vs dezvoltator web: prezentare rapidă

Dezvoltatorii construiesc un site web’structura principală folosind limbaje de codare, în timp ce designerii sunt mai creativi și orientați mai mult către utilizator. Dezvoltatorii își folosesc cunoștințele de programare pentru a inspira viață designerului’viziunea creatoare. Gândiți-vă la dezvoltatori ca lucrători în construcții și la designeri web ca arhitecți – ambele seturi de abilități necesare, dar diferite.

Noi’O să mă scufund în detalii mai târziu unde noi’Voi explica varietățile de designeri web și dezvoltatori web pe care le puteți avea, deci tu’Voi avea toate informațiile de care aveți nevoie pentru a alege opțiunea potrivită pentru site-ul dvs..

Ce este un designer web?

Un designer web face ca site-ul dvs. web să arate bine. Acestea se concentrează pe stilul și sentimentul general al paginii, folosind software precum Photoshop pentru a personaliza site-ul’elementele vizuale. De asemenea, folosesc coduri precum HTML și CSS (Cascading Style Sheets) pentru a-și crea designurile.

Dar așteptați – acolo’s mai mult. Designerii web au de obicei un specialism, pe care noi’Voi sari în acest moment.

Proiectant de experiență utilizator (UX)

Un designer web UX’slujba este de a-ți ține vizitatorii agățați. Ei știu exact cum să creeze un site web de care se va bucura publicul tău specific, pentru că ei’am efectuat cercetări amănunțite asupra utilizatorilor’ demografie și website-nevoi, ca să nu mai vorbim de tone de testare a prototipurilor și restructurarea amplasamentului.

Gândiți-vă doar că, dacă oamenilor le place să folosească site-ul dvs. web, ei’e mai probabil să revizuiți sau să recomandați. Deci, puteți vedea deja cum vă poate ajuta creșterea comunității online. Pentru câteva inspirații, consultați aceste exemple UX excelente.

Proiectant interfață utilizator (UI)

Un designer web UI ajută la îmbunătățirea modului în care utilizatorii interacționează cu elementele sau interfața de pe site-ul dvs. web. Acest lucru se realizează prin traducerea ideilor și valorilor complexe ale mărcii într-un site web’este plăcut și ușor de navigat.

Cum diferă UX? Aceasta’e unul subtil, într-adevăr. UX implică cercetări în construirea unei fundații solide pentru o experiență de utilizator pozitivă, în timp ce UI se concentrează asupra esteticii (aspectul și aspectul) a site-ului propriu-zis.

Proiectant vizual

Un designer vizual este un amestec atât de UX, cât și de UI. Aceasta’își îndeplinesc sarcina de a îmbunătăți călătoria utilizatorului doar folosind abilitățile lor creative și de codare, dar și pentru a rezolva problemele de design. De asemenea, ajută la conceptualizarea unui brand’stilul sau tonul unic al vocii.

În esență, ei’ești un maestru al tuturor meseriilor de web design iar rolurile lor specifice pot varia foarte mult în funcție de ceea ce doriți.

Ce este un dezvoltator web?

Parte a unui dezvoltator web’rolul lui este de a construi un web designer’conceptul s. Așa cum am spus mai devreme, dezvoltatorii web sunt similari cu cei care construiesc, iar designerii web le plac vizionarii. De obicei, un dezvoltator este specializat în proiectarea aplicațiilor de site-uri web – un designer web se concentrează mai mult pe ceea ce utilizatorul se va bucura să facă.

Cum funcționează relația dintre dezvoltatori și designeri? Un dezvoltator web creează un site web’s cadru folosind software cum ar fi Javascript și JQuery, care urmărește crearea unui site web care funcționează fără probleme, pe care designerii web îi turnă apoi sucurile creative. La fel ca designerii, există roluri specifice pentru dezvoltatorii web, pe care noi’Voi evidenția mai jos.

Back-end developer

Partea din spate este locul unde se află site-ul’structura de bază este proiectată. Acești dezvoltatori sunt experți în programarea și utilizarea limbajelor software complexe precum Java, SQL și C #. Munca pe care o fac nu este văzută de utilizatori, deoarece implică codarea pe serverele web și bazele de date, nu pe browser (spre deosebire de dezvoltatorii front-end, pe care’în curând voi afla).

Pe scurt, meseria lor este de a crea site-uri web logice, funcționale, folosind diverse programe. De asemenea, își petrec mult timp testând și remediază erori.

Dezvoltator interfețe

Aceasta este cunoscută și sub denumirea de dezvoltare din partea clientului. Aceasta’este mai conectat la designul web decât la dezvoltarea back-end, deoarece implică utilizarea HTML, CSS și JavaScript pentru a crea lucruri pe care utilizatorul le poate vedea, cum ar fi formularele client.

Pe scurt, ca un dezvoltator de back-end, cei care dezvoltă front-end au abilități de codare, dar construiesc cadre cu care utilizatorul poate interacționa cu adevărat.

Dezvoltator cu norma intreaga

Un dezvoltator full-stack funcționează pe diferite straturi – sau stive – incluzând atât partea din față cât și cea din spate. Este esențial pachetul complet când vine vorba de dezvoltarea web, deoarece sunt experți în toate domeniile.

Aveți nevoie de un designer web sau un dezvoltator web?

Acum știți diferențele dintre un designer și un dezvoltator. Acest lucru este important de știut, deoarece știind când să-l angajezi pe fiecare, îți va facilita viața cu privire la site-ul tău. Pentru o prezentare rapidă despre momentul în care să o alegeți pe fiecare, aruncați o privire la tabelul nostru de mai jos.

Proiect de cine ai nevoie?Proiectați un nou aspect al paginii de pornire

Construiți un nou formular de contact

Creați o aplicație mobilă

Conceptualizează noul branding de site-uri

Remediați problemele legate de server / gazduire

Editați fotografii și videoclipuri

Web designer
Dezvoltator web
Dezvoltator web
Web designer
Dezvoltator web
Web designer

Cât costă un designer web vs dezvoltator web?

De obicei, un designer web independent costă între 10 și 50 USD p / h, în timp ce angajarea unui dezvoltator independent costă în mod normal 30-30 $ 65 p / h. O agenție de web design de dimensiuni medii (care asigură ambele părți ale construcției site-ului web) va costa între 65 $ – 100 $ p / h pentru un site web de bază.

Într-o sumă forfetară, tu’mă uit probabil la jur 6.000 USD în total pentru proiectarea unui site dacă utilizați atât dezvoltatori cât și designeri.

Când aveți nevoie de un designer web și dezvoltator web?

Așa cum am’am menționat, nu face asta’întotdeauna trebuie să fii unul sau altul. De exemplu, Construirea unui site web de la zero necesită atât un dezvoltator, cât și un proiectant. La urma urmei, munca în echipă face ca site-ul să vizeze să funcționeze.

Utilizarea unei agenții de proiectare web poate fi de mare ajutor dacă, la fel ca majoritatea oamenilor, nu’nu am timp pentru a crea pagini de site-uri în timp ce jonglați facturile și e-mailurile clientului. Sau, dacă aveți nevoie de un site web cu funcționalități avansate, o agenție plină de experți este o soluție excelentă.

Web designer vs web developer: Summary

Ar trebui să aveți acum o cunoaștere mai dezvoltată de design web, dar permiteți-vă’recapitulăm rapid ceea ce noi’am învățat.

Diferența dintre un dezvoltator web și un designer web este mai mare decât credeți. Un designer web aduce un brand’idee într-o realitate pe ecran și știe exact ce se va bucura de publicul specific. Un dezvoltator web construiește site-ul’s structura de bază, folosind limbaje de codificare pentru a construi site-uri web logice, programatice.

Totuși, la fel ca muștarul și ketchup-ul pe un hot dog, uneori aveți nevoie atât pentru a obține cea mai bună experiență. Atunci când construiți un site web de la nimic, aveți nevoie de un dezvoltator web care să construiască fundația și designeri web care să-l facă să pară și să se simtă așa cum vă doriți și – mai important – utilizatorii dvs..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me