1 и 1 IONOS срещу GoDaddy: за кой ще отидете?

1 и 1 ionos срещу godaddy представено изображениеТази статия ще постави вашите съмнения да почивате веднъж завинаги – позволявам’s разбийте основните разлики между 1&1 IONOS и GoDaddy и вижте кои ще бъдат най-добрите за хостинг на вашия уебсайт.


Изборът на хостинг доставчик е важна стъпка. 1&1 IONOS и GoDaddy са големи имена в света на уеб хостинга, така че’е разбираемо, че може да сте разкъсани между двете.

1&1 IONOS е роден през 2018 г., но корените му са засадени през 1988 г. с 1&1, оригиналната му марка. 1&1 IONOS има над 30 години опит и управлява 12 милиона домейна.

1&1 IONOS е най-голямата хостинг компания в Европа, но GoDaddy също направи голямо име за себе си. Всъщност, GoDaddy е светът’s най-големият регистратор на имена на домейни, с над 77 милиона домейна под неговото управление!

GoDaddy е помогнал на над 18 милиона души да се свържат с онлайн, така че знае какво’правя. И двете 1&1 IONOS и GoDaddy предлагат полезни услуги за своите клиенти, с всестранни решения за всичко – от изграждането на уебсайтове, до хостинга и домейните.

На пръв поглед изглежда 1&1 IONOS и GoDaddy са доста сходни в това, което предлагат – така как трябва да избирате? Без да се регистрирате и не плащате пари, как да разберете кой е най-добрият?

Че’s, където ние огъваме нашите изследователски мускули и стъпваме, за да ви дадем нужните отговори. Проведохме часове на изследвания в най-добрите доставчици на пазара, което означава, че можем да помогнем да намерим най-добрия избор за вас.

Интернет не чака никого, така и ние’няма да те чака да чакаш. В нашето изследване, 1&1 IONOS победи GoDaddy, което го прави като цяло по-добрият хостинг доставчик.

1&1 IONOS спечели изследователската битка, но дали тя ще спечели войната, за да бъде обявен за победител като доставчик на хостинг услуги? Или GoDaddy всъщност предлага точно това, от което се нуждаете?

Тази статия ще проучи всичко – от функции, до ценообразуване, лекота на използване, производителност и други, за да ви даде реална представа за тези доставчици. До края, ти’Няма съмнение кой доставчик е по-подходящ за вашите хостинг нужди.

1

1&1 IONOS срещу GoDaddy: плюсове и минуси

1&1 плюсове и минуси на IONOS

Плюсове минуси
 • Най-добрият доставчик за облачен хостинг
 • Един от най-евтините доставчици на пазара
 • Всеки клиент получава специализиран помощник за поддръжка
 • Датен и неинтуитивен контролен панел
 • Не много приятелски за начинаещи

Плюсове и минуси на GoDaddy

Плюсове минуси
 • Най-добрият доставчик за допълнителни функции
 • Безплатен Office 365 с споделен хостинг
 • Оценява пълни оценки за своите хостинг функции при тестване
 • По-високи цени от конкурентите и ниска стойност на парите
 • GoDaddy’Неограничените предложения изискват внимателно четене на финия печат

2

Производителност и сигурност

1&1 Производителност на IONOS

Първият доставчик, който извади меча си, когато става дума за изпълнение, е 1&1 IONOS. На първо място, това има 99,98% продължаване, което е доста впечатляващо. Uptime е процентът на времето, в което сървърът работи и работи, което означава, че уебсайтът ви е на живо и е достъпен за посетителите онлайн.

В допълнение към този висок резултат, 1&1 IONOS има 10 центрове за данни в пет страни, включително САЩ, Великобритания и Европа.

1 и 1 центрове за данни на ionos1&1 IONOS разполага с 10 центъра за данни по целия свят, за да подобри вашия сайт’s ефективност и дават на посетителите най-доброто преживяване при сърфиране в уебсайта Ви.

Ако ти’отново облачен хостинг, можете да изберете вашия център за данни. Защо това е толкова удобно? Е, ако имате голяма аудитория във Великобритания, например, можете да им дадете по-големи скорости на зареждане, като изберете център за данни, базиран във Великобритания, а не в САЩ.

1&1 IONOS също така оптимизира вашия сайт за бързина, независимо от избрания от вас план. При споделен хостинг, например, 1&1 IONOS максимизира вашата ефективност, като разполагате с уеб сървъри и съхранение в една и съща платформа. Това може да звучи малко, но това е така’Наистина ще ускорим нещата за посетителите си!

GoDaddy Performance

GoDaddy’s хостинг приоритети скорост, надеждност и сигурност, но доставя ли? Той има малко по-ниска продължителност на работа от 1&1 IONOS – той се предлага с удобен 99,97%, което все още е добро, но не е толкова впечатляващо, колкото 99,98%!

Той съчетава този много респектиращ резултат за ъптайм с оживени и надеждни скорости на сайта, така че вашите посетители трябва да получават бързи скорости на зареждане в цялата област.

1&1 IONOS Сигурност

Разбира се, 1&1 IONOS има скорост да спечели този двубой, но има ли силата? Сигурността е масово важна не само за защитата на вашия сайт, но и за изграждането на вашия сайт’s достоверност и ви помага да се класирате в резултатите от търсенето.

Всички 1&1 IONOS плановете идват с безплатен Wildcard SSL (Secure Sockets Layer) сертификат, който криптира всяка информация, като например данни за плащане, преминаваща през вашия уебсайт. Когато сайтът има SSL, URL адресът се превръща от ‘HTTP’ да се ‘HTTPS,’ придружен със символ на катинар.

Посетителите на вашия сайт ще бъдат предупредени, че той не е защитен, ако има такъв’няма SSL сертификат, така че той наистина е съществена функция. Wildcard SSL е още по-добър, защото защитава всички ваши поддомейни под един сертификат.

Всички планове идват с безплатен Wildcard SSL, а някои включват и защитата от зловреден софтуер SiteLock, която сканира страниците ви и ви предпазва от всякакви гадни грешки.

Включена е и защитата на DDoS (разпределено отричане на услуга) и предпазва уебсайта ви от злонамерени опити за нарушаване на трафика към вашия уебсайт.

GoDaddy Security

GoDaddy влиза навътре с 24/7 мониторинг на сигурността, комбиниран със собствена DDoS защита. Освен това получавате защита от измами, вируси и спам, за да предпазите сайтовете си от атаки.

Най-добрата част? GoDaddy има специални планове за сигурност на уебсайтове които можете да закупите за допълнителна защита.

планове за сигурност на godaddyGoDaddy има отделни планове за сигурност, за които можете да се абонирате за допълнителна защита и експертна поддръжка.

Трите плана варират от $ 5,59 до $ 19,99 на месец, и включват функции като неограничено премахване на злонамерен софтуер и мониторинг на репутацията на марката.

GoDaddy ви връща гърба, когато става въпрос за сигурност и защита на вашия сайт от нежелано внимание. Въпреки това, където падне е в неговата SSL сигурност. Въпреки че предоставя на своите потребители безплатни SSL сертификати, зависи кой план планираш’отново.

Ако изберете някой от двата най-евтини споделени хостинг плана, ти спечели’изобщо не получавате безплатен SSL сертификат. Получавате безплатен SSL за една година на повечето GoDaddy’s планове, но той се подновява с редовния си курс, след като първата година приключи – добавяйки $ 79,99 на година към вашия хостинг план.

godaddy ssl споделен хостингGoDaddy не’не включвайте SSL сертификати за всички свои хостинг планове, а някои ще ви струват допълнителни $ 79,99 след първата ви година. Само планът Maximum ви дава безплатен SSL завинаги.

Нашият основен съвет би бил винаги да проверявате отново какво сте’получавате с плана си, преди да се регистрирате – не’да те приема’Ще получите пълния пакет с всеки план!

3

Видове хостинг

Вероятно е, че може да сте след определен тип хостинг. Направете 1&1 IONOS или GoDaddy имат това, от което се нуждаете?

Тип хостингКакво е?Най-доброто за1&1 IONOSGoDaddyСподеленоVPS (виртуален частен сървър)облакУправляван WordPressПосветен
Хостинг, където сървърът е споделен между множество уебсайтове. Най-основният тип хостинг, той’е като да имаш стая в споделена къща.Много малки и статични сайтове, като страници на блогове.&# 10004;&# 65039;&# 10004;&# 65039;
Сайтовете все още споделят сървър, но разполагат с по-щедри ресурси. По-сигурен и устойчив от споделения хостинг, той’е като да живееш в жилищен блок, а не да споделяш къща.

Повечето уебсайтове! Сайтове за малък бизнес, редовни уебсайтове и сайтове, които увеличават своя растеж.

&# 10004;&# 65039;

&# 10004;&# 65039;
Гъвкав хостинг, където можете да промените ресурсите си както и когато имате нужда.Сайтове, които имат внезапни увеличения и понижаване на трафика, като онлайн магазин, който извършва сделки и продажби.&# 10004;&# 65039;&# 10060;
Специфичен хостинг, пригоден за WordPress сайтове, обикновено включващ автоматични актуализации и специализирана поддръжка.Уебсайтове на WordPress.&# 10004;&# 65039;&# 10004;&# 65039;
Хостинг, където вашият сайт има сървър всичко за себе си. Обикновено най-скъпият тип хостинг.Много големи уебсайтове.&# 10004;&# 65039;&# 10004;&# 65039;

4

Функции за хостинг

То’s GoDaddy’Време е да свети! В нашето изследване, GoDaddy отбеляза пълни оценки за цялостните си хостинг функции – всъщност доста изтри пода с 1&1 IONOS. Но как се разгражда това, когато погледнете различните функции, които се предлагат при всеки тип хостинг?

Споделен хостинг

Характеристика1&1 IONOSGoDaddyCpanel Дисково пространствоБрой сайтовеБезплатни архивиБезплатен домейнБезплатна SSL сигурност
&# 10060;&# 10004;&# 65039;
100GB – 500GB100GB – Неограничен
1 – 501 – Неограничен
&# 10004;&# 65039;&# 10004;&# 65039;
&# 10004;&# 65039;&# 10004;&# 65039; *
&# 10004;&# 65039;&# 10004;&# 65039;

* Безплатният SSL не е включен в GoDaddy’s две най-евтини споделени хостинг планове. Окончателният план ви предоставя безплатен SSL сертификат за една година, а максималният план ви дава безплатен SSL толкова дълго, колкото останете на този план.

Въпреки финия шрифт, който се предлага с GoDaddy’s безплатни SSL предложения, като цяло тя далеч надминава 1&1 IONOS, когато става въпрос за споделени хостинг функции. 1&1 IONOS има повече ограничения за ресурсите си и не’Не използвайте cPanel, който е популярен, надежден и лесен за използване контролен панел.

VPS хостинг

Характеристика1&1 IONOSGoDaddyBandwidthДисково пространствоКорен достъпБезплатни архивиБезплатен домейнБезплатна SSL сигурност
неограниченнеограничен
50GB – 160GB40GB – 200GB
&# 10004;&# 65039;&# 10004;&# 65039;
&# 10060;&# 10004;&# 65039;
&# 10060;&# 10060;
&# 10004;&# 65039;&# 10004;&# 65039;

Отново GoDaddy открадва победата над 1&1 IONOS в хостинг функциите си. Плановете за хостинг на VPS имат по-широк диапазон от дисково пространство и се предлагат с безплатни резервни копия, където 1&1 IONOS не. Коренният достъп ви позволява да получите достъп до вашия сървър и да го персонализирате според вашите нужди.

Специализиран хостинг

Характеристика1&1 IONOSGoDaddyBandwidthДисково пространствоRAMБрой опции за местоположение на сървъраБезплатни архивиБезплатна SSL сигурност
UnmeteredUnmetered
240GB – 1TB1TB – 2TB
8GB – 64GB4GB – 32GB
37
&# 10004;&# 65039;&# 10060;
&# 10004;&# 65039;&# 10004;&# 65039;

Това е мястото, където 1&1 IONOS се връща назад, за да спечели кръг от функции. Неговите специализирани хостинг планове идват само с предимство пред GoDaddy’s, благодарение на безплатните си резервни копия и по-щедрата RAM памет. Той обаче има само три опции за местоположение на сървъра и по-малко количество дисково пространство, така че’е доста проницателно.

5

Лесно използване

Хостингът може да бъде доста обезсърчителен за всеки, който’е ново в света на сървърите, контролните панели и имената на домейни. Но не става’не трябва да бъде трудна задача – хостинг доставчиците трябва да направят работата на вашия сайт възможно най-лесна.

Едно от основните неща, които влияят върху лекотата на използване, е доставчикът’с контролен панел. Контролният панел е централно табло, където можете да влезете, за да стартирате вашия сайт. Вие управлявате всичко там, включително домейни, акаунти за сигурност и имейл.

Повечето доставчици използват cPanel като него’s удобен за потребителя контролен панел с чист и лесен за използване интерфейс. въпреки това, 1&1 IONOS не използва cPanel – вместо това той има собствен персонализиран контролен панел. В сравнение с cPanel, то’s честно казано малко датирани и претрупани.

За разлика от тях GoDaddy е последвал тълпата, използвайки cPanel и то’е изплатен. GoDaddy’брандирането се върти около това да бъде приятелски настроен за начинаещи, така че има смисъл неговият контролен панел да поддържа нещата прости и ясни.

godaddy cpanel сподели Linux хостингGoDaddy използва cPanel за своя контролен панел, което означава, че сте гарантирани надежден, лесен за навигация интерфейс за управление на вашия акаунт и уебсайт.

GoDaddy също има инсталиране на приложение с едно кликване, правейки безпроблемно изтеглянето на софтуер като WordPress или Drupal. С cPanel получавате над 125 приложения, от които можете да избирате – и за да започнете, е необходимо само щракване!

6

Регистрация на домейни

И двете 1&1 IONOS и GoDaddy предоставят услуги за регистрация на имена на домейни, което улеснява убиването на две птици с един камък, когато се регистрирате. Вземете хостинг за вашия уебсайт и регистрирайте свой собствен потребителски домейн едновременно. прост!

1&1 IONOS домейни

1&1 IONOS всъщност хвърля в a безплатно име на домейн с повечето си хостинг планове, което означава, че не’не трябва да плащат за първата година. Това е лесен начин без главоболие за получаване на спечелен домейн’няма да ви струва земята – или нещо друго, по този въпрос.

Ако имате нужда да закупите домейн, можете да го направите чрез 1&1 IONOS директно.

Регистрация на 1 и 1 ionos домейн То’е лесно, сигурно и безпроблемно да купувате вашия домейн чрез 1&1 IONOS.

Можете да проверите дали вашият домейн е наличен и да видите колко ще струва, преди да го закупите. Можете дори да получите безплатен имейл, частна регистрация и SSL Wildcard сертификат, хвърлен също.

GoDaddy Domains

GoDaddy вече се е утвърдил като свят’е най-големият регистратор на домейни и определено знае как да огъва тези мускули. Поздравете на множество услуги за домейни, включително различни търсения на имена на домейни, поверителност на домейна и дори търгове на домейни!

услуги за домейни godaddyGoDaddy предлага богат набор от услуги за имена на домейни, от търсене и регистриране на домейни до тяхното обезопасяване и търг.

За разлика от 1&1 IONOS обаче, GoDaddy неотворено’t включва безплатен домейн в повечето от своите хостинг планове – Вие’Ще трябва да се регистрирате за споделен или WordPress хостинг, за да получите безплатния домейн.

GoDaddy може да има много подробности в условията си за подновяване, така че винаги се уверете, че прочетете дребния шрифт, за да знаете точно какво’получавате и за колко време.

7

Помощ и подкрепа

Какво бихте направили, ако промените във php.ini / user.ini не са’t влиза в сила? Ако знаете отговора, вероятно можете да прескочите направо покрай този раздел! За повечето хора този въпрос ще ви накара да се почешете по главата и да се огледате за улики.

Въведете помощ и поддръжка за промяна на играта.

1&1 Поддръжка на IONOS

1&1 IONOS има набор от възможности за поддръжка, които можете да използвате, ако някога се нуждаете от помощна ръка при вашия хостинг. Те включват:

 • 1&1 Помощен център на IONOS
 • 24/7 поддръжка по телефона
 • Свържете се с поддръжката
 • 1&1 Общност IONOS

Поддръжката по телефона е най-персонализираната – можете да звъните по всяко време, седем дни в седмицата или да поискате незабавно обратно извикване, като оставите номера си.

Свържете се с Поддръжката, като приспособите предложенията за вас въз основа на избраните от вас опции и Помощният център има много полезни статии, които да ви помогнат.

Най-хубавото нещо за 1&1 IONOS е, че получавате свой собствен личен консултант, когато се регистрирате. Това е фантастичен начин за получаване на персонализирани отговори на въпроси и ви позволява да изпитате изцяло ново ниво на поддръжка на клиенти. Плюс това’е безплатно!

1 и 1 йонос персонален консултант1&1 IONOS ви предоставя безплатен, личен консултант, който да ви подкрепи, когато се регистрирате.

Основният недостатък на 1&1 IONOS е там’с няма 24/7 функция за чат на живо, така че може да се почувствате малко бавно да намерите отговори, в зависимост от това колко натоварена е поддръжката на телефона в момента, в който имате нужда от помощ.

Поддръжка на GoDaddy

GoDaddy също има набор от възможности:

 • Помощен център на GoDaddy
 • 24/7 поддръжка по телефона
 • Чат на живо
 • общност
 • Видео

GoDaddy не’нямате 24/7 функция за чат на живо, но чатът от понеделник до петък е много лесен за намиране и ви казва кога’е зает или на разположение.

център за помощ на godaddyGoDaddy има набор от възможности за поддръжка, включително Помощния център, където можете да намерите статии и ръководства.

Можете също да се свържете с екипа за поддръжка по телефона или да отидете в Помощния център на GoDaddy за статии и ресурси.

GoDaddy също има множество видеоклипове, за да помогнете да започнете работа с домейни, да намерите своя cPanel и други.

Как ги сравняват?

Като цяло GoDaddy и 1&1 IONOS са доста равномерни, когато става въпрос за предлаганите от тях опции за поддръжка. Така че дали’е нещо просто или сложна главоблъсканица, не би трябвало да имате никакви проблеми.

8

Цени и съотношение цена / качество

Позволявам’Бъдете честни – във войната, за да бъдете доставчик на хостинг услуги, битката при ценообразуването често е нарушител на сделката. Ние не’t само погледнете колко струват тези доставчици – ние също така разгледаме колко стойност получавате за парите си.

Цените варират в зависимост от вида на хостинга, който избиратед, така и ние’Ще имам кратко сравнение на трите основни типа хостинг, а след това имам няколко заключителни мисли по-долу.

Споделен хостинг

1&1 IONOSGoDaddyНай-евтин план: ПродажбаНай-евтин план: Редовен Най-скъп план: ПродажбаНай-скъп план: РедовенБрой плановеГарантирано връщане на парите
$ 1$ 4.99
$ 8$ 7.99
$ 1$ 19.99
$ 14$ 24.99
34
60 дни0 дни

* Цените са показани на месец

Както можете да видите, 1&1 IONOS предлага значително по-ниски продажби и редовни цени от GoDaddy. В нашето изследване 1&1 IONOS отбеляза малко по-висок резултат от GoDaddy за споделен хостинг, което означава, че получавате повече за парите си при този доставчик.

Когато хвърлиш в тази 1&1 IONOS включва безплатни SSL сертификати и гаранция за връщане на пари във всичките му споделени хостинг планове’s ясно, което предлага по-добра стойност!

VPS хостинг

1&1 IONOSGoDaddyНай-евтин план: ПродажбаНай-евтин план: Редовен Най-скъп план: ПродажбаНай-скъп план: РедовенБрой плановеГарантирано връщане на парите
$ 5$ 19.99
$ 10$ 29.99
$ 30$ 74.99
$ 40$ 139.99
44
60 дни0 дни

1&1 IONOS отново победи GoDaddy с постоянно по-ниски цени за своите хостинг планове VPS. Вторият му най-скъп план, 1&1 IONOS VPS XL, който обикновено е 30 долара на месец, се продава само за 1 долар на месец. За разлика от GoDaddy’вторият най-скъп план се продава за $ 39,99 на месец!

Посветен

1&1 IONOSGoDaddyНай-евтин план: ПродажбаНай-евтин план: Редовен Най-скъп план: ПродажбаНай-скъп план: РедовенБрой плановеГарантирано връщане на парите
$ 50$ 89.99
$ 70$ 169.99
$ 120$ 179.99
$ 140$ 349.99
44
30 дни0 дни

Специализирани хостинг планове винаги са от скъпата страна, защото получавате много по-разширени функции. Това обяснява защо не’не виждате сделка за $ 1 от 1&1 IONOS – но не’не бъдете прекалено глупави, защото все още предлага по-евтини специални цени от GoDaddy!

В нашето изследване 1&1 IONOS просто се измъкна пред GoDaddy за посветен хостинг, така че отново успява да предложи по-добро съотношение цена / качество.

Кое е по-добро като цяло?

Въпреки че разходите се различават от план за план, като цяло 1&1 IONOS е доста съвместим с предлагането на по-ниски цени и по-добра стойност от GoDaddy. Продажбите му за 1 долар са наистина привлекателни, а редовните му цени все още са по-евтини от GoDaddy’Цени за подновяване.

Като цяло GoDaddy отбеляза по-високи резултати за нашите изследвания, така че допълнителните пари са оправдани в ползите, които получавате обратно. Но на план по план, 1&1 IONOS’Цените на GoDaddy бият.

1&1 IONOS срещу GoDaddy: Заключение

Тази статия е видяна 1&1 IONOS и GoDaddy се борят, за да бъдат вашият хостинг шампион. ние’виждах всеки удар в изпълнението, всеки замах в функции и не’не пропускайте драскотина в ценообразуването.

До края на това’s един доставчик, чийто банер все още лети силно – победителят ни е 1&1 IONOS! Доминираше в ценовия кръг, взе печелившата титла за производителност и сигурност и наклони везните с безплатния си SSL и домейни.

Все пак, това не’нямам предвид’правилно за всички…

Защо трябва да изберете 1&1 IONOS Over GoDaddy?

Все още ли се разкъсваш между GoDaddy и 1&1 IONOS? Ето трите основни причини да изберете 1&1 IONOS:

 • Имате нужда от облачен хостинг
 • Искате безплатен Wildcard SSL сертификат
 • Искате евтини промоционални цени

Защо трябва да изберете GoDaddy над 1&1 IONOS?

Само защото 1&1 IONOS е нашият победител, нали?’нямам предвид’Ще бъда перфектният доставчик за вас. Вие’по-добре с GoDaddy, ако:

 • Искате лесен за използване контролен панел
 • Нуждаете се от по-широк спектър от хостинг функции
 • Ще използва повечето GoDaddy’s услуги за домейни

1&1 IONOS срещу GoDaddy: Често задавани въпроси

Имам ли наистина нужда от SSL?

да! SSL (Secure Sockets Layer) криптира информация, преминаваща през вашия сайт, за да задържи посетителите’ информационна безопасност, независимо дали’s данни за плащане или пароли. Дори и да го правите’не мисля, че това е важно, Google прави – Вашият сайт ще се бори за класиране в резултатите от търсенето без SSL.

Колко дълго траят промоционалните цени?

Обикновено го’s за първия ви мандат – така че ако изберете годишен договор, тогава продажната цена ще продължи първата година. въпреки това, то’винаги си струва да проверите. $ 1 споделените хостинг промоции с 1&1 IONOS, например, трае между шест и 12 месеца в зависимост от плана, който сте избрали. Най-горният ни съвет: винаги четете дребния шрифт!

Мога ли да използвам GoDaddy или 1&1 IONOS за домакин на моя сайт WordPress?

Да разбира се! И двете 1&1 IONOS и GoDaddy предлагат управляван хостинг на WordPress, за да поддържат сайта ви безпроблемно и сигурно. От двете, бихме препоръчали да изберете 1&1 IONOS за домакин на вашия сайт WordPress, тъй като той се представи по-добре в нашите изследвания. Ако искате наистина звезден хостинг на WordPress, вижте вместо това Bluehost.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map