BigCommerce Vs Magento: Конкурс за близка електронна търговия?

най-доброто лого на строителя на уебсайтовеBigCommerce срещу Magento е съвпадение между два гладиатора на електронната търговия. Да решим коя е най-мощната платформа е сложно, но ние’направихме нашите изследвания, сравнявайки двете във всички ключови области за продажба онлайн.


Преди двете платформи да стъпят в колосея и да нагреят мечовете си, нека’s подчертайте някои потребителски номера, за да разберете кой е хората’s шампион.

BigCommerce помогна на почти 100 000 души да започнат да продават онлайн, предлагащи най-вградените функции на всяка платформа за електронна търговия.

Той също така може да се похвали с някои клиенти с голямо име, включително Toyota, Kodak и Ben & нощно гърне’с. Както виждаш, то’s за големи бизнеси, които искат да растат бързо.

В момента Magento захранва 250 000 онлайн магазина, така е’Явно е популярен избор. Въпреки това’s платформа с отворен код, което означава, че всеки може да я използва безплатно, но само ако имате достатъчно знания за кодиране. Както можете да си представите, това’не е за всички.

Тази статия ще разкрие силните и слабите страни на всяка платформа, обхващайки всичко – от лекота на използване до маркетингови възможности.

Проведохме няколко щателни проучвания на всеки строител и помолих хората като вас да тестват и тях. По този начин, ти’Ще имам добра представа на кой войн за електронна търговия да заложите последната си златна монета.

Нека битката да започне…

Heads up – BigCommerce оферта!

Просто искахме да ви уведомим, че BigCommerce в момента предлага до три месеца безплатно когато се регистрирате за нов план. Отидете на уебсайта на BigCommerce, за да го проверите!

Contents

BigCommerce срещу Magento: плюсове и минуси

Плюсове и минуси на BigCommerce:

Професионалисти на BigCommerce ProsBigCommerce
 • Продайте в няколко канала
 • Страхотни SEO функции
 • Повечето вградени функции на всяка платформа
 • Редактирането е сложно
 • Няма мобилно приложение
 • Използва сложна терминология

Плюсове и минуси на Magento:

Magento ProsMagento Cons
 • Безплатен за бягане
 • Огромна общност за подкрепа
 • Много гъвкав в дизайна
 • Нуждае се от кодиране на знания
 • Времеемко
 • Плащане за хостинг и приложения

Какво’s разликата между BigCommerce и Magento?

BigCommerce е платформа за електронна търговия и се предлага като пакет всичко в едно. Плащате една месечна такса и след това стигате до изграждането на вашия сайт с помощта на BigCommerce ‘тема’, който действа като персонализиран шаблон. То’s не е най-евтината по рода си платформа, но тя’е създаден да ви помогне да мащабите марката си, като планира да ви подкрепи до няколко стотици хиляди приходи. Ти не’няма нужда от технически умения, за да създадете сайт с BigCommerce.

Magento е софтуер за електронна търговия с отворен код и то’е безплатно. Това каза, има ви разходи’Ще трябва да се уредите отделно – като хостинг, мерки за сигурност и SEO приложения. То’също е мощна платформа и предлага пълна гъвкавост – шнагът сте вие’Ще трябва да знаете как да кодирате, за да персонализирате вашия сайт извън неговата тема, така че обикновеният човек ще се бори да го използва до пълния си потенциал.

Трябва да използвате BigCommerce Ако….

 • Вие цените лесната настройка, като всички инструменти, от които се нуждаете, вече са на ваше разположение
 • Вие’ще се радваме да платите малко повече за удобството на пакет „всичко в едно“ и специален екип за помощ и поддръжка

Трябва да използвате Magento Ако…

 • Имате известен опит в кодирането или изграждането на уебсайтове
 • Вие’ще се радваме да вземем по-голям проект, когато става въпрос за вашия уебсайт

Лесна употреба

Има толкова много неща, които трябва да имате предвид, когато управлявате бизнес. Искате да отделите време, фокусирайки се върху вашите клиенти, продукти и марка – не за изграждане, персонализиране и редактиране на уебсайт. Затова колко лесно е да използвате BigCommerce и Magento?

В нашата ‘лекота на използване’ тестване, BigCommerce се представи почти наред. Но повечето хора намират за твърде сложно, за да проектират всъщност магазина си.

Интерфейсът за редактиране е разделен на две области: витрината (това, което виждат клиентите ви) и инвентара (задния ред). Той също използва сложна терминология като SKU нива и CSV файлове, така че’определено за по-технологични потребители.

Въпреки това, той предлага клавишни комбинации, като пишене ‘AP’ да започнете да добавяте продукти. Тя също наскоро беше въведена ‘Дизайн на магазина’, което ви позволява да проследявате ефектите от вашите редакции, докато вървите.

Един от нашите тествани потребители каза за BigCommerce:

Беше сложно, но платформата беше много по-мощна система, така че предизвикателствата са по-вероятни.

bigcommerce редактор на магазинаРедактирането в BigCommerce е разделено между витрината и задния магазин, което може да бъде объркващо

Magento е подобен на BigCommerce, тъй като използва сложна терминология на всяка страница. Все пак е по-трудно да се използва като цяло, защото също трябва да знаете някакъв код. С BigCommerce всичко може да се направи с няколко кликвания, без никакво кодиране.

Това означава ти’по-вероятно е да се сблъскате с Magento, просто защото има толкова много повече, което трябва да направите. Какво’е повече, ако попаднете в беда’s няма денонощна поддръжка по телефона, за да ви отлепи (но ние’Ще се спра на това по-късно).

BigCommerce срещу Magento – Лесна употреба: Присъдата

BigCommerce е по-лесен за използване от Magento, главно защото не’не изисква хостинг интеграция. Също така, за разлика от Magento, вие не’не трябва да знаете какъвто и да е код, за да персонализирате уебсайта си – всички инструменти, от които се нуждаете, могат да бъдат намерени в таблото за управление.

Гъвкавост на дизайна

BigCommerce има седем безплатни теми за избор, с 50+ платени опции, струващи $ 145 до $ 235 всяка. Шаблоните също са гъвкави и мобилни, с специфични за индустрията функции и възможност за превключване на теми във всяка точка.

Нововъведените ‘Дизайн на магазина’ ви позволява да персонализирате магазина си точно пред вас. Просто щракнете върху област и актуализирайте. То’е супер просто.

теми за голяма търговия

Magento само осигурява 12 теми общо – както безплатни, така и платени – и само 10 от тях са мобилни. Можете да създадете своя собствена тема от нулата, но това ще изисква сериозно кодиране – или няколкостотин долара, за да платите на експерт!

Все пак, ако сте’отново си уверен кодер, темата ти Magento наистина е това, което правиш. То’е много по-гъвкав по отношение на дизайна, но разбира се, ще отнеме много повече време, отколкото при BigCommerce.

теми на магентMagento предлага пълна свобода, когато персонализирате темите си – ако знаете как да кодирате

BigCommerce срещу Magento – Дизайн: Присъдата

Magento предлага много повече гъвкавост на дизайна от BigCommerce, просто защото’s по-сложна платформа. С други думи, Magento ви позволява да персонализирате вашите теми, както искате – стига да имате достатъчно опит за кодиране, за да го изтеглите.

Време за изграждане

Времето, необходимо за изграждане на магазин, върви ръка за ръка с лекота на използване. Ако то’е по-лесно да си заобикаляш платформата, трябва да станеш по-бързо онлайн, нали? При BigCommerce срещу Magento това определено е така.

С BigCommerce всичко, което е необходимо за изграждането на магазин, е на едно място. Това означава, че можете да изградите уебсайт за електронна търговия само за няколко часа. То изисква малко технически познания, защото там’s не е необходимо кодиране.

bigcommerce вградени функцииИзграждането на магазин на BigCommerce може да стане бързо благодарение на вградените му функции

Създаването на магазин Magento може да отнеме много повече време. Не само трябва да създадете магазин, но и вие’Ще трябва да го свържете и към хост.

Като цяло, то’s по-технологично взискателни, изискващи кодиране и цялостно персонализиране – Идеален за техни сковани перфекционисти, но не и за потребители с ограничено време без опит в кодирането.

BigCommerce срещу Magento – Време за изграждане: Присъдата

То’е по-бърз за изграждане на сайт с BigCommerce от Magento. Magento отнема много повече време, имайки предвид факта, че трябва да създадете своя магазин и да се погрижите за хостинга, докато BigCommerce по същество е готов след няколко редакции. Magento ви дава пълен контрол, което отнема повече време.

Инструменти и функции за електронна търговия

Това е мястото, където BigCommerce наистина стъпва. Той има най-вградените функции на всяка платформа за електронна търговия и то’s единственият тестван конструктор, който ви позволява да продавате физически, цифрови и базирани на услуги продукти.

Можете също така да получите достъп над 600 приложения. Това е по-малко от повечето други платформи, но само защото BigCommerce има толкова голяма мощност, която вече е вградена.

bigcommerce добавете продукти

По отношение на BigCommerce’Функции за продажба, някои от най-добрите включват:

 • Изоставено възстановяване на количката – BigCommerce печели обратно 12% до 15% от клиентите с имейлите си за възстановяване, които се изпращат, когато клиентите оставят артикули в количката си, без да проверяват
 • Аналитични инструменти и отчитане – Управление на вашия сайт’Ефективност, гледане на кампании, сесии и общи продажби
 • SSL сертификат – Всяко плащане се извършва безопасно чрез криптиране на потребителя’s данни

Magento също се гордее с богата гама от функции. Можете да продавате физически и дигитални продукти, да изпращате до няколко места в една поръчка и да избирате от над 3000 безплатни и платени разширения.

приложения за доставка на magentoMagento има достъп до 1000’s на приложения, включително разширения за маркетинг и доставка, което ви дава повече свобода

Някои от най-добрите неща, които можете да направите с Magento’s приложенията и разширенията включват:

 • Добавете персонализирани кодове на талони – Персонализирането на отстъпките насърчава клиентите да повторят покупките
 • Вмъкване на рекламни банери – Добавянето на насочени връзки към банера на уебсайта Ви ще увеличи реализациите
 • Интегриране на функциите за предварителна поръчка – Автоматично изпращайте на клиенти имейл преди пускането на продукт

Bigcommerce срещу Magento – Характеристики на продажбите: Присъдата

BigCommerce има по-добри продажби, отколкото Magento. Той има най-вградените функции на всяка платформа, като ви дава най-голяма продажна сила. Ето защо’е най-доброто за големи предприятия. Докато Magento ви позволява да персонализирате вашия магазин с 3 000+ разширения, това са всички приложения на трети страни.

Опции за плащане и такси

BigCommerce поддържа над 40 възможности за плащане, включително големи имена като ApplePay, Stripe и Square. Той също така предлага без такси за транзакции на всички ценови планове и предварително договорени цени с PayPal, спестявайки ви още повече пари.

Не само това, то’и интегрирате всеки шлюз за плащания бързо и лесно, така че вие’Ще се плаща бързо.

опции за плащане с голяма търговияСвързването на шлюзове за плащане може да стане с няколко кликвания върху BigCommerce

Magento прави по-трудно да печелите пари. Как така? За разлика от BigCommerce, трябва да интегрирате приложения за платежни процесори.

След като го направите, вие’Ще имате достъп до основните шлюзове като PayPal, AmazonPay и Stripe. То’Заслужава да се отбележи, че има 148 приложения за плащане, за да изберете, което ще отнеме още повече време за интегриране.

Въпреки това, той предоставя други врати, които поддържат други страни и езици – идеални за бизнеса с международни амбиции.

процесори за плащане magentoMagento ви позволява да избирате от стотици платежни процесори, но вие’Ще трябва да добавите приложения на трети страни

BigCommerce срещу Magento – Опции за плащане: Присъдата

По отношение на опциите за плащане, BigCommerce го прави по-бърз и лесен за плащане, без включване на такси за транзакциите в никакви ценови планове. Добавянето на шлюзове за плащане може да се извърши само с няколко кликвания от таблото за управление, докато добавянето на процесори за плащане в Magento изисква избор и интегриране на приложения.

Маркетингови инструменти и функции

SEO

Оптимизацията за търсачки е важна, тъй като магазинът ви намира в Google. Ако клиентите могат’да видите вашия сайт, вие спечелихте’не печелете пари – и вашите конкуренти ще се възползват.

bigcommerce seo функцииBigCommerce има всичко необходимо за вашия сайт, за да се класира по-високо в търсачките

BigCommerce набра пълни оценки при нашите SEO тестове, предлагайки всичко необходимо за Google приятелски магазин. Но и Magento има някои страхотни функции. И на двете платформи можете:

 • Редактиране на заглавието на страницата и мета описание – това казва на Google за какво е вашият магазин и му помага да категоризира вашия уебсайт
 • Добавете алт текст към изображенията – помага на Google и в крайна сметка на клиентите да намерят по-лесно вашите изображения
 • Персонализирайте URL адреси – превръщането на URL адресите в актуални и богати на ключови думи ще ви помогне да привлечете поглед към вашия уебсайт

Там, където Magento не достига, е цената на приложенията. Ако искате да направите вашия сайт още по-приятен за вас SEO’Ще трябва да плащате за интеграции на трети страни, които всички са вградени с BigCommerce.

magento seo разширенияMagento изисква повече разширения за някои SEO функции, което увеличава разходите

Многоканална интеграция

BigCommerce става голям в тази категория. Той предлага вградени продажби във Facebook, Pinterest, Instagram, eBay, Amazon и др. Това наистина отваря вашите възможности и можете да управлявате тези продажби с неговите инструменти за отчитане на данни.

bigcommerce продава на ebayС BigCommerce можете автоматично да продавате в множество канали, включително eBay

Както може би се досещате, Magento разчита на огромния си пазар за многоканални интеграции. За да продавате в различни канали, вие’Ще трябва да добавите някои разширения. Можете да добавите всички основни марки, включително Amazon, eBay, Etsy, Facebook и други.

BigCommerce срещу Magento – Маркетингови инструменти: Присъдата

BigCommerce има по-добри маркетингови инструменти, оценяване на пълни оценки в SEO и автоматично свързване на вашия магазин с многобройни канали като Facebook, Amazon и eBay. За разлика от тях Magento изисква разширения на трети страни за многоканални интеграции и за важни SEO функции като поддръжка на ключови думи.

Помощ и подкрепа

Във всички ценови планове BigCommerce осигурява 24/7 поддръжка по телефона и чат на живо. Това означава, че можете да получите бързо поправяне, независимо от часа.

помощ и поддръжка на bigcommerceBigCommerce е там, за да ви помогне 24/7 по телефон или чат на живо

Там’s повече – ако изберете ценовия план на Enterprise, вие’Ще получите приоритетна поддръжка. Това означава, че вашите телефонни обаждания отиват в началото на списъка и получавате специализиран помощен консултант.

Magento’Най-доброто предложение за поддръжка е неговият форум. Ще намерите отговори на всичко, от което се нуждаете от други потребители на Magento, и има някои наистина удобни уроци. Това обаче не става’не предоставя 24/7 поддръжка, така че вие’всъщност напълно разчитате на често задавани въпроси – което може да не е достатъчно, за да отговори на вашия въпрос.

форум за помощ на magentoПомощният форум на Magento е добре запознат, но няма телефонна поддръжка за по-лично изживяване

BigCommerce срещу Magento – Помощ и поддръжка: Присъдата

Между BigCommerce и Magento, BigCommerce предлага далеч по-добра помощ и поддръжка. Той осигурява денонощна поддръжка по телефона и чат на живо, както и помощ по имейл. От друга страна, Magento е напълно разчитан на своите генерирани от потребителя форум и видео уроци, което вероятно не е така’t достатъчно за повечето проблеми.

Ценообразуване

BigCommerce има три основни ценови планове:

 • стандарт – 29,95 долара на месец
 • плюс – 79,95 долара на месец
 • професионалист – 249,95 долара на месец

Стандартният план е напълно подходящ за по-малки фирми, които продават до 50 000 долара годишно. Предлага се с неограничени продукти за продажба, купонен генератор, 24/7 поддръжка и други.

Планът Plus включва изоставени функции за възстановяване на пазарската количка и може да съхранява кредитни карти. Pro се предлага с добавени отзиви от клиенти на Google и филтриране на търсенето на продукти, което го прави най-подходящ за по-големи фирми, които продават до $ 400 000 годишно.

BigCommerce също предлага Enterprise план, който е за много по-големи компании, и предлага най-модерните инструменти. Цената ще зависи от цитата, който сте дали и от вас’Ще трябва да се обадите директно на BigCommerce, за да го получите.

Все още не сте убедени? Не се притеснявайте – можете да тествате BigCommerce с 15-дневна безплатна пробна версия, така че можете да опитате преди да купите.

ценови планове за голяма търговияBigCommerce има три основни ценови планове, плюс зависими от оферта ‘начинание’ план

Що се отнася до ценообразуването, Magento е смесена торба. Докато самата платформа е по същество безплатна, вие’Ще трябва да платите, за да се свържете с хост, да закупите теми, да интегрирате приложения – списъкът продължава.

Така че, в зависимост от размера на вашия магазин Magento, цените могат да варират значително. Може да бъде всичко от $ 4 до $ 1 на месец!

BigCommerce срещу Magento – Ценообразуване: Присъдата

BigCommerce и Magento подхождат към ценообразуването много различно, така че’е трудно да се каже кое е по-добро или ще се получи по-скъпо. BigCommerce предоставя ясно изложени ценови планове с много вградени функции, така че’е добра стойност за парите. Въпреки това Magento позволява неограничено персонализиране, така че потенциално може да струва само няколко долара на месец (или повече от грандиозно – това’зависи от вас!)

BigCommerce срещу Magento: Заключение

След като разгледа всички ключови области за продажба онлайн, то’сега е ясно коя платформа е по-добрият всеобщ избор.

Докато BigCommerce не е’t най-лесният софтуер в света за използване, той’е по-проста от Magento. Не става’не се нуждаят от знания за кодиране и всички инструменти са на едно място.

С неограниченото си персонализиране, Magento ви дава много дизайнерска гъвкавост. Въпреки това, той се нуждае от много повече технически познания от BigCommerce, предвид факта, че трябва да кодирате всичко и сами да се свържете с хост.

Позволявам’бързо резюмирайте всеки рунд, за да видите как стигнахме до тук…

CategoryBigCommerceMagentoWinnerЛесно използванеДизайнВреме за изгражданеФункции за електронна търговияОпции за плащане и таксиМаркетингови инструментиПомощ и подкрепаЦенообразуване
Прост след известно време, но леко объркващ в началото със своята терминология.Много трудно без кодиране на знания и изисква интеграция с хост.BigCommerce
Предлага 7 безплатни и 50+ платени теми, които са лесни за персонализиране.Неограниченото персонализиране с кодиране ви дава пълна творческа свобода.Magento
Всички ваши строителни инструменти са на едно място, така че можете бързо да влезете онлайн.Много свобода означава, че много повече време се отделя за изграждането на вашия магазин.BigCommerce
Най-вградените функции на всяка платформа за електронна търговия.Ограничаващи вградени функции, но позволява достъп до 3 000+ приложения.BigCommerce
Поддържа над 40 платежни процесора, без такси за транзакции.Трябва да изберете от 148 приложения за плащане, които струват време и пари. BigCommerce
Позволява ви да персонализирате мета описания, URL адреси и други. Можете също така да продавате в множество канали.Предоставя някои добри вградени SEO функции, но изисква приложения за многоканална продажба.BigCommerce
24/7 поддръжка по телефона и чат на живо, както и помощ по имейл и форум. Разчита на форум, генериран от потребители, без поддръжка 24/7.BigCommerce
Три основни ценови плана, струващи от $ 29.95 до $ 249.95 на месец. Безплатно е да започнете, но разходите могат да се добавят с хостинг, теми, приложения и т.н..Връзвам

BigCommerce е най-подходящ за онези, които трябва бързо да развиват голям и бързо развиващ се бизнес, докато Magento е за технически здрави собственици на бизнес, които правят’Не знам да прекарват време, персонализирайки магазина си с код.

BigCommerce е доста проста за използване и предоставя всички необходими инструменти за изграждане на империя за електронна търговия. Въпреки че отнема повече време за изграждането на уебсайт за електронна търговия с Magento, платформата предлага пълна творческа свобода, което може да се хареса на перфекционистите.

цялостен, ние’връщате палци нагоре – и церемониален дървен меч – на BigCommerce.

Когато става въпрос за изграждането на вашия онлайн магазин, го’s пълният пакет. Всичко, от което се нуждаете, за да процъфти магазина ви, е точно в таблото за управление, така че с BigCommerce наистина можете да мечтаете голямо.

BigCommerce срещу Magento: Често задавани въпроси

Трябва ли да използвам BigCommerce или Magento за стартиращия си бизнес?

Всичко се свежда до вашите технически познания и умения с клавиатурата. BigCommerce е едно гише – има всичко необходимо за изграждането на успешен магазин на едно място, така че’е бързо и лесно. Magento изисква много кодиране, както и интеграция към хост.

Magento е по-евтин от BigCommerce?

На основно ниво – да. Magento първоначално е свободен за използване, но вие’Ще трябва да закупите хостинг приложения и приложения на трети страни, които наистина могат да увеличат разходите. BigCommerce има три ценови плана, вариращи от $ 29.95 до $ 249.95, така че зависи от това колко голям искате да бъдете.

Коя е най-добрата платформа за изграждане на онлайн магазин?

Нашите независими проучвания установиха, че Shopify е най-добрата платформа за електронна търговия. Shopify е просто най-всеобхватната платформа за електронна търговия на пазара днес, отбелязвайки впечатляващите 4.7 от 5. Вижте нашето сравнение на най-добрите платформи за електронна търговия, за да разберете кои платформи са били горещи по петите им..

Кои са най-добрите хостинг доставчици?

Ако решите да отидете с Magento, вие’Ще трябва да организирате хостинг доставчик. И кой е най-добрият доставчик на хостинг, чуваме, че питате? Нашето независимо проучване установи, че Hostgator е най-добрият доставчик като цяло, но това варира в зависимост от вида на хостинга ви’отново след. Вижте нашия преглед на най-добрите хостинг доставчици за повече информация.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map