Bluehost срещу HostGator: Кой е най-добрият за вас?

преглед на bluehost срещу hostgatorАко ти’ново в света на изграждането на уебсайтове и хостинг, или дори ако вие’отново опитен техник, който просто търси смяна на доставчиците, търсенето за намиране на най-добрата хостинг услуга може да изглежда обезсърчително. При толкова много налични опции може да е трудно да се вземе решение само за една.


Искате най-доброто за вашия сайт, както и ние! Че’Ето защо ние взехме два от най-големите хостинг доставчици, Bluehost и HostGator, и направихме няколко задълбочени проучвания, за да разберем кое всъщност е по-добрият вариант.

На пръв поглед тези двама доставчици изглеждат много сходни по отношение на това, което предлагат. Като цяло, Bluehost излезе победител над HostGator, с по-силни функции и по-добра цена / качество.

И двете са изключително силни, хоствайки милиони уебсайтове по целия свят, така че вие’Ще бъда в добри ръце, който и да изберете. Ако ти’бих искал да знам повече и наистина да се справим с тези двама доставчици, разгледайте нашите задълбочени прегледи:

  • Bluehost
  • HostGator

Ако ти’бързате отново, сравнете двете по-долу. Можете да кликнете върху връзката, за да се регистрирате или да прочетете за разбивка на двамата доставчици, за да ви помогне да вземете решение за перфектната хостинг услуга за вашия сайт. Ще бъде HostGator или Bluehost? Позволявам’разберете.

Плюсовете и минусите на Bluehost и HostGator

На първо място, нека’s погледнете плюсовете и минусите на всеки доставчик един до друг, за да изчистите всякакви главоболия, които се появяват досега. И двете имат силни и слаби страни, които ще повлияят на вашето решение в зависимост от вашите нужди.

Плюсове и минуси на Bluehost

Плюсове на Bluehost# 1# 2# 3# 4
Голяма стойност за парите
Приятелски за начинаещи, много лесен за използване
Най-добрият хост доставчик за интеграция на WordPress
Безплатен домейн
Противопоказания на Bluehost# 1# 2
Под средния обем на съхранение в Основен споделен план
Много опции за добавяне в касата, които биха могли да увеличат вашия ценови план, ако не бъдат отменени

Плюсове и минуси на HostGator

Плюсове на HostGator# 1# 2# 3
Приятелски за начинаещи, много лесен за използване
Цялостна поддръжка на клиенти
Страхотен ъптайм – 99,99%
Противопоказатели на HostGator# 1# 2
Няма безплатен домейн
Интерфейсът може да бъде по-прост и модерен

Както виждате, те’сте равномерно балансирани и вашият избор наистина ще зависи от това какво искате да излезете от вашия хостинг доставчик и какво е важно за вашия сайт или бизнес.

Hostgator vs Bluehost: плюсове и минуси – присъдата

Въпреки че е доста равнопоставен тук, Bluehost открадва печалбата, излизайки на върха като най-добрият ни всеобщ доставчик над HostGator.

Характеристики, производителност, & Лесно използване

Характеристиките са ключовата разлика между двете, а Bluehost отбеляза по-висок резултат от HostGator в нашата класация. Както бихте очаквали при такива популярни доставчици, двамата предлагат отлични характеристики и като цяло те са доста добре съчетани.

BluehostHostGatorБезплатен домейнКонтролен панелБезплатни архивиБезмерен трансферДисково пространствоUptime
даНе
CpanelCpanel
НеНе
дада
неограниченнеограничен
99,98%99,99%

Основната разлика тук е, че Bluehost предлага безплатно име на домейн. Все още трябва да плащате таксата за регистрация, но от това получавате собствено име на домейн, което трае една година и е ваше да управлявате или прехвърляте. Имате собственост, докато тя изтече, след което можете просто да я подновите или разширите на редовната цена (това варира в зависимост от какъв тип домейн разполагате, например .com, .org, .blog и т.н.).

И двамата доставчици използват cPanel, който е популярен, надежден и стандартен контролен панел за хостинг доставчици. Интерфейсите са лесни за използване и прости, особено на Bluehost – това’е по-малко претрупан и по-модерен от HostGator’с.

HostGator срещу Bluehost: Uptime

Uptime е чудесен и за двамата, като HostGator просто е водещ с 99,99%, следван отблизо от Bluehost’s 99,98%. Като се има предвид 100% продължаване просто не е така’Не е възможно и двамата да работят много усилено, за да направят вашия сайт максимално достъпен за вашите потребители.

Това е наистина важно за вашия уебсайт, особено ако се опитвате да управлявате бизнес. Можеш’не достигайте до клиенти или увеличавайте репутацията си, ако сайтът Ви винаги е в движение. То’ще бъде като раздаване на празни листовки, за да рекламирате вашия бизнес: там’просто няма смисъл!

Hostgator срещу Bluehost: Характеристики, производителност и лесна употреба – присъдата

Въпреки че и двете са доста равномерни, Bluehost’По-чистият интерфейс и предлагането на безплатно име на домейн само го съветват пред HostGator по отношение на функциите. Специален вик се отправя към HostGator заради впечатляващия, най-висок резултат за надграждане от 99,99%.

Интеграция на WordPress

WordPress е много популярен за блогъри и разработчици (и всички останали!). Приблизително 30% от интернет е изграден на WordPress, така че’струва да се включи като фактор тук.

Победителят е ясен, така че ние’Ще се спра направо: Bluehost е най-доброто за интеграция на WordPress.

Самите WordPress са избрали Bluehost за най-препоръчвания хост доставчик. По собствените им думи, “Bluehost предлага най-добрата платформа на WordPress”, което ни звучи доста добре! Тази силна връзка определено ще ви е от полза, ако сте’търсите да използвате WordPress и с техния процес на настройка с едно щракване и вътрешната WordPress експерти го поддържат’никога не е било по-лесно.

bluehost се препоръчва от wordpressBluehost може да предложи много за потребителите на WordPress

HostGator също предлага хостинг на WordPress, разбира се. С три нива на ценовите планове (излюпване, бебешки и бизнес) и предложението за прехвърляне на съществуващия ви уебсайт на WordPress безплатно при регистрация, те’със сигурност не пренебрегват своите потребители WordPress по никакъв начин.

Hostgator vs Bluehost: Интеграция на WordPress – присъдата

Bluehost, определено и безспорно. Bluehost и WordPress са екипът на мечтите, ние никога не бихме се опитвали да ги разкъсаме. С инсталирането с едно щракване, автоматизирани актуализации и масив от зашеметяващи функции, Bluehost е ясният избор за всеки, който иска да хоства своя уебсайт на WordPress.

Поддръжка на клиенти

Получаването на хостинг е лесно. И нещата рядко се объркват, но ако или когато го направят, вие го правите’не искам стреса да се чувствам като теб’отново се справяте с него, особено за тези от вас, които са нови в света на хостинга.

И за HostGator и Bluehost са покрити повечето области на поддръжка, така че можете да спите спокойно през нощта, знаейки, че техният екип от технически експерти е само на едно кликване или телефонно обаждане. Тъй като толкова много потребители разчитат на тях, нито един от тях не може да си позволи да пренебрегне поддръжката си от клиенти – просто погледнете тази таблица!

BluehostHostGatorЦентър за знанияЧат на живо24/7 Чат на животелефон24/7 ТелефонБилети
дада
дада
Неда
дада
дада
дада

Въпреки всичко сериозно, поддръжката на клиентите е толкова важна, за да ви предостави възможно най-доброто изживяване на хостинга на вашия сайт – нямаше да го направите’не купувайте кола без предпазни колани или въздушни възглавници и това е технически еквивалент!

И така, само какво предлага всеки доставчик? Повечето от тях, като денонощните разговори и телефонни услуги на живо, са доста обясними, но функциите на центъра за знания и билетите може да не са веднага очевидни.

По принцип HostGator’s център за знания е портал за поддръжка, предлагащ 24/7 техническа поддръжка и документация на живо. Това включва форум (включващ теми като прегледи на клиенти, предложения, въпроси преди продажбите, общи съобщения и други), видео уроци, както и опции за чат на живо и опции за телефонна поддръжка. Може да откриете, че това’s всъщност по-бързо намиране на вашия отговор в центъра на знанията, а не по телефона; но поне вие’имам опцията!

център за знания на хостингПорталът на центъра за знания на HostGator разполага с пълна гама от клиенти

Базата знания на Bluehost изглежда малко по-чиста и професионална от сайта HostGator, въпреки че отнема малко повече навигация. Тя има функция за търсене като основна характеристика, както и образователни ресурси като статии и “как да” ръководства за различни секции на сайта (като имейли, WordPress, домейни и др.) Съществува също разделът с основните въпроси (често задавани въпроси) и линк към тяхната страница за контакти с информация как да се свържете с правилния отдел за Вашето запитване.

Ако имате по-сложен проблем, който не е обхванат от общи съвети онлайн, можете да подадете билет. Това се получава от екип, който ще се опита да разреши проблема, предлагайки по-персонализирано решение. Заслужава да се отбележи, че Bluehost вече не приема билети за техническа поддръжка, тъй като сега се фокусират върху други канали за поддръжка.

Hostgator vs Bluehost: Поддръжка на клиенти – присъдата

И HostGator, и Bluehost предлагат денонощна поддръжка чрез телефон, чат на живо, система за билети и помощен център. HostGator просто върши поддръжка, само защото неговият помощен център е по-лесен за използване и беше по-интуитивен, когато го тествахме. Вие’Ще получите страхотна помощ от всеки един от доставчиците.

Ценообразуване & Съотношение качество-цена

HostGator’s плановете започват от $ 2,75 на месец и като цяло са по-евтини за целия борд от Bluehost’s – но с Bluehost’с планове, вие получавате това, което плащате. А именно, отлични характеристики.

Едно от най-важните неща, на които гледаме като на клиенти, когато сме’при вземане на решения е цената. Това е доста разумно, когато сте’започвате собствен бизнес или работите за бюджет!

Създаването на собствен уебсайт трябва да е вълнуващо, а не да разбива банката. И Bluehost, и HostGator ви дават голяма стойност за парите, така че който и да изберете’е печеливша от гледна точка на цената.

Цените на Bluehost и Hostgator Head-to-Head

BluehostHostGatorСподелен хостингОблачен хостингWordPress хостингVPS хостингСпециализиран хостинг
$ 2,95 – $ 14,99$ 2,75 – $ 5,95
6,95 долара – 25,99 долара$ 4.95 – $ 9.95
$ 19.99 – $ 49.99$ 5.95 – $ 9.95
$ 19.99 – $ 59.9919,95 долара – 24,95 долара
79,99 долара – 209,99 долара$ 119 – $ 149

И Bluehost, и HostGator имат гаранция за връщане на парите. При Bluehost това е, ако се откажете в рамките на първите 30 дни, а HostGator в рамките на първите 45 дни от покупката (това е само за техните споделени, VPS и хостинг пакети за дистрибутори). Това е чудесен начин да изпробвате вашия доставчик, без да се страхувате да извършите дългосрочно веднага.

По-евтините оферти, които намерите, обикновено са за по-дългосрочни договори. Например, в момента HostGator предлага до 75% отстъпка за някои от 36-месечните си договори. Bluehost също предлага по-ниски цени за предплащане на 36-месечен договор, както и промоционални отстъпки и за нови клиенти. В момента техният избор плюс план за споделен хостинг е $ 5,99 на месец, а не обичайните $ 14,99, или можете да отидете на Pro за 13,95 $ вместо стандартните $ 23,99.

Заслужава да се отбележи, че нито гаранция за връщане на пари не се прилага за добавки или допълнителни покупки (например домейни). Също така си струва да сте наясно, че често когато се предлагат промоционални отстъпки, това обикновено е само за първия ви мандат, а когато се подновява, това ще е на цената, която не е намалена. Това е наистина нормално, но нещо, на което трябва да се внимава, когато наближи времето за подновяване!

Bluehost срещу HostGator: Ценообразуване и съотношение цена / качество – присъдата

Докато HostGator може да ви предложи по-евтини цени, допълнителните пари ви’Ще похарчите за Bluehost ще насочим към по-добри функции, лекота на използване и интеграция на WordPress. Че’е защо ние’решихме, че Bluehost предлага по-добра цена / качество от HostGator.

Какво ще кажете за уеб хостове, различни от Bluehost и Hostgator?

Намирането на най-добрия хостинг доставчик за нуждите ви често се свежда до типа хостинг, от който се нуждаете. HostGator е най-добрият доставчик на хостинг услуги, докато Bluehost има най-добрата услуга за WordPress – но какво ще стане, ако вие’търсите нещо друго изцяло? Е, късмет за теб, ние’съставихме списък от алтернативи.

В движение

Ако споделения или VPS хостинг е това, от което се нуждаете, InMotion ви покри. Той предлага по-добри функции от всеки друг доставчик за споделен и VPS хостинг и има много уважаван ъптайм от 99,97%. InMotion също остана на второ място в общата ни класация, точно зад HostGator и може би е идеалният доставчик за вас.

A2 хостинг

Обслужването на клиенти е начело на всичко, което прави A2 хостинг. Той има най-добрата помощ и подкрепа на всеки доставчик, с 24/7 помощ по телефона и чат на живо, цялостна система за билети и най-интуитивния център за помощ. A2 също предлага на клиентите гаранция за връщане на парите по всяко време – единственият хост без ограничение във времето за възстановяване на средства. Перфектен за хостинг начинаещи.

SiteGround

Ако ти’търсите стабилен уеб хост, на който можете да разчитате, тогава SiteGround е чудесен избор. Автоматизираното му ежедневно архивиране и отличната база от знания го правят най-добрият доставчик на хостинг за надеждност, така че можете да се чувствате уверени с този доставчик, захранващ вашия сайт.

Все още не сте намерили подходящото място за вашия сайт? Не се притеснявайте, можете да се насочите към нашата таблица за сравнение на уеб хостинг и да сравните всички тези доставчици и повече рамо до рамо. Ако не успеете, се гмурнете направо от най-високопоставените хостинг доставчици и хапнете погледа си за най-добрите в бизнеса.

заключение

И Bluehost, и HostGator са утвърдени и надеждни хостинг доставчици, които заслужават своята голяма репутация. И двете са подходящи както за начинаещи, така и за професионалисти, и предлагат достъпни и конкурентни ценови планове. Така или иначе, ти’отново сте на страхотно място, за да започнете пътуването си в уеб хостинг.

Като се казва, Bluehost взема тортата в това състезание. Утвърдената му репутация както в лесната употреба за начинаещи, така и връзката му с WordPress го правят по-добрият избор, а достъпните му планове го правят реалистичен вариант, независимо на какво ниво е вашият сайт..

HostGator заема силното второ място, подсилено от отличните си 99,99% ъптайм и задълбочена система за поддръжка на клиенти.

Най-добрият вариант за вас ще зависи от вашите нужди – ако съотношението качество / цена, лекота на използване или интеграция с WordPress е вашият основен приоритет, тогава Bluehost е ясният отговор. Ако ъптаймът е най-важен за вас, тогава вие’Ще искам да помисля за HostGator.

Bluehost срещу HostGator: често задавани въпроси

Сигурни ли са Bluehost и HostGator?

Абсолютно. И двете компании осигуряват SSL сигурност, което е иконата на катинара, която потребителите виждат до вашия URL адрес. Това казва на посетителите, че вашият сайт е безопасен за разглеждане. Имате и root достъп с определени видове хостинг и можете да инсталирате допълнителен софтуер за сигурност, ако желаете.

Използват ли Bluehost и HostGator cPanel?

Да – и Bluehost, и HostGator използват cPanel. cPanel е индустриалното стандартно табло, което повечето доставчици на хостинг услуги ви дават да работите. То’е лесно да се захванете с, но изглежда малко датиран (не че някой ще го види друго освен вас!)

Кой е собственик на HostGator и Bluehost?

HostGator и Bluehost всъщност са собственост на една и съща компания – Endurance International Group (EIG). EIG са малко мощност, когато става въпрос за хостинг, а също така притежават множество други доставчици. Като вас’разбрах в тази статия обаче, HostGator и Bluehost’s услугите все още са много различни.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map