Квадратно пространство срещу WordPress | 5 разлики, които трябва да знаете


Ето 5-те елемента, които трябва да имате предвид, когато оценявате Squarespace vs WordPress:

Squarespace

WordPress

Посетете Squarespace Посетете WordPress Топ избор Връх
Choice Squarespace Top Choice Squarespace


Squarespace

Обща класация

8.6от 10

WordPress

Обща класация

7.4от 10

резюме

Squarespace:

Squarespace е създател на уебсайтове, създаден да помогне на творците да получат своите идеи онлайн. От гамата си от висококачествени дизайни на шаблони до голямата си колекция от мощни функции, Squarespace предлага пълния пакет за създаване на елегантен, професионален и стилен уебсайт бързо и лесно. Подходът за плъзгане и пускане при изграждането на уебсайт го прави много по-достъпен от WordPress, а безплатната пробна версия ви позволява да го разгледате, за да видите дали е подходящ за вас.

WordPress:

WordPress е изключително популярен инструмент за изграждане на уебсайтове. Това е платформа с отворен код, което означава, че имате пълна свобода да редактирате кода на вашия сайт, което ви позволява да създадете уебсайт, който е изцяло ваш. Тоновете WordPress плъгини, предлагани на пазара, също ви позволяват да добавите допълнителна функционалност към вашия сайт. Имате нужда от определено ниво на техническа увереност, за да извлечете максимума от WordPress, което го прави неподходящ за начинаещи.

Прочетете още

гъвкавост

Squarespace:

Squarespace не е създател на уебсайтове с отворен код, така че само техните вътрешни разработчици са отговорни за създаването на техните инструменти.

Това означава, че всички техни инструменти за изграждане на уебсайтове са изградени от един и същи екип, за да се гарантира, че никой от инструментите няма да е в конфликт помежду си и е с високо качество.

Всички инструменти, предоставени от Squarespace са строго контролирани, наблюдавани и тествани в тяхната собствена операционна среда, така че няма да се налага да се притеснявате за това, че определени функции не работят, конфликтите с уебсайта ви или дори счупването / сриването на уебсайта ви.

Но това означава, че няма да можете лесно да интегрирате инструменти, които не са в квадрат Spaceres (макар и да не са невъзможни, ако наистина искате до известна степен).

Ако възникнат някакви проблеми, Squarespace разполага със специализиран екип за поддръжка 24/7, който да ги поправи (повече подробности по-долу).

WordPress:

WordPress е платформа с отворен код, така че можете да персонализирате уебсайта си, колкото искате – при условие че сте способен кодер (или ако работите със силен кодер).

Има хиляди безплатни плъгини, които можете да използвате, за да добавите още функции към вашия WordPress сайт. Но не всички плъгини са добре изградени и могат да ви изложат на опасности за сигурността или да конфликтират с / да нарушат вашия уебсайт.

Разработчиците на безплатни плъгини могат или не могат да ви помогнат при възникване на проблеми. Купуването на премиум приставки ще ви даде право на подкрепа, но това не гарантира, че те ще отстранят всички проблеми за вас, тъй като конфликтът може да бъде причинен от други плъгини (което е извън контрола на разработчиците на премиум приставки).

Има наистина добри WordPress плъгини там, но просто бъдете внимателни и ги тествайте старателно с вашия сайт, преди да ги използвате, или те могат да имат отрицателни последици за работата на вашия уебсайт.

Прочетете още

Лесно използване

Squarespace:

Squarespace е много по-лесен за използване строител на уебсайтове, в сравнение с WordPress & пуснете създателя на уебсайтове, така че можете да поставяте съдържание почти навсякъде, където искате, без да докосвате ред код.

Квадратното пространство е идеално за хора, които не са технологично разбрани, нямат интереси към кодовете за учене или просто нямат ресурси (време & пари) за справяне с кодове или изграждане на силно персонализирани сайтове.

Също така ви предоставя пълна библиотека с ръководства за потребители (видео & текстови формати), така че да станеш добър в създаването на уебсайтове с Squarespace не е твърде трудно.

Но не се заблуждавайте, че само начинаещите използват Squarespace, тъй като тази платформа се използва от всички нива на собствениците на уебсайтове (включително много напреднали потребители или големи организации).

WordPress:

Кривата на обучение за използване на WordPress е много по-стръмна от научаването как да използвате Squarespace.

WordPress не е влачене & пуснете създателя на уебсайтове, така че ако искате да преформатирате оформлението на страницата си (като например да вмъкнете слайдшоу в горния десен ъгъл или да преместите част от съдържанието на точно място), ще трябва да промените кодовете на шаблоните си, за да го направите ( или наемете способен програмист, който да ви помогне да направите това).

Въпреки че WordPress е много мощна платформа, за да можете да я използвате ефективно, неизбежно е да трябва да модифицирате някои кодове, за да постигнете това, което искате.

Ако притежавате код или работите с добър кодер, WordPress определено може да достави много по-персонализиран сайт от Squarespace.

Прочетете още

Потребителска поддръжка

Squarespace:

Squarespace ви предоставя специален екип за поддръжка, който работи 24 часа в денонощието, за да отговори на вашите въпроси, ако имате такива.

Те осигуряват 24/7 поддръжка по имейл (в която отговарят в рамките на 1 час), ръководства за потребителя (видео & текст), чат на живо (понеделник – петък, между 3:00 – 20:00 EST), а също и поддръжка на форума.

Както бе споменато по-горе, тъй като всички инструменти са изградени от самия Squarespace, те ще могат да поемат собствеността върху проблемите и да ги разрешават (вместо да прехвърлят тази отговорност на други разработчици).

Тъй като те имат специализиран екип за поддръжка за вас, на всички въпроси от вас се отговаря и няма значение колко пъти е задавал едни и същи въпроси от други преди (за разлика от форума на WordPress).

WordPress:

WordPress има масивен форум, който включва милиони публикации, където хората задават въпроси в търсене на отговори.

Отговарят много въпроси, а също и много въпроси. Освен това, само защото на въпросите се отговаря, не означава, че те се решават ефективно или изобщо. Получаването на отговори на въпроси също може да отнеме дни.

Предизвикателството се дължи на обема на зададените въпроси, а много от въпросите са били обсъдени и преди. Така че, ако публикувате въпрос, той може да бъде игнориран, както е бил зададен в миналото. Затова може да се наложи да прекопаете обеми от публикации във форума, за да намерите някакъв отговор на вашия въпрос.

Както бе споменато по-горе, всъщност никой "дължи" отговаряте, освен ако не го платите. И като се има предвид WordPress.org и много от неговите плъгини са безплатни за използване, получаването на някой да отговори може да бъде трудно (освен ако не наемете добър WordPress разработчик, който да ви помогне).

Прочетете още

Текуща поддръжка

Squarespace:

Както бе споменато по-горе, Squarespace е a "затворен" система, така че те управляват всички актуализации за ефективността и сигурността за вас.

Не е нужно да щракнете върху бутони за актуализация или да се притеснявате за евентуални конфликти. Всички актуализации се тестват от екипа на Squarespace и се разгръщат автоматично на вашия уебсайт.

Като управлявате всичко това за вас, освобождавате времето си, за да се съсредоточите върху други неща, които са по-важни за вас.

WordPress:

WordPress непрекъснато обновява своята платформа, за да коригира грешки и да подобри сигурността. Когато има актуализации, вашето табло за управление на WordPress ще ви предупреди и просто трябва да кликнете върху бутона за актуализиране, за да актуализирате вашата версия на WordPress.

Това е лесната част. Предизвикателната част е, че когато WordPress се актуализира, вашата тема и приставки също ще трябва да бъдат актуализирани.

Въпреки че много създатели на теми и плъгини също ще се актуализират, за да гарантират, че приемат най-новите актуализации на WordPress, много няма (особено за безплатни теми & плъгини). Така че това потенциално излага вашия уебсайт на проблеми с потребителите, производителността или сигурността.

Така че текущата работа по поддръжката, особено ако нямате човек / екип, посветен на управлението на вашия уебсайт, може да ви бъде допълнителна тежест.

Прочетете още

Ценообразуване & Текущи финансови ангажименти

Squarespace:

Squarespace ви предлага 4 ценови пакета (Personal $ 12 / month, Business $ 18 / month, Basic Store $ 26 / month, Advanced Store $ 40 / month). Колкото по-висок е планът, толкова повече инструменти получавате.

Месечните планове включват драг & спад интерфейс за изграждане на уебсайт (не се изисква кодиране), дизайнерски шаблони, от които да избирате, хостинг услуги и специализиран екип за поддръжка.

Това е почти обслужване на едно гише, при което плащате месечна такса, за да получите пълен сервизен пакет, без да се налага да събирате заедно битове и парчета, както бихте имали с WordPress.

Ако се регистрирате за годишен план, Squarespace ви предоставя безплатен домейн за първата година ($ 10 – $ 15 стойност).

Текущите разходи за използване на Squarespace могат да варират от $ 144 (Личен план) до $ 480 на година (Advanced Store Plan). Имаме обаче изключителен код за отстъпка на Squarespace, който ще ви спести 10% от цената на всеки план, което прави годишните разходи далеч по-евтини.

Освен ако не се нуждаете от създаден разширен магазин за електронна търговия, най-вероятно ще трябва да използвате само личните или бизнес плановете. Така цената на година обикновено варира от 144 до 216 долара.

Бих казал, че само денонощната специална поддръжка (с 1 час време за отговор по имейл & чат на живо), както и че цялата управлявана технология, за да освободите времето си, вече си струва месечните планове (получаването на добра помощ в интернет в днешно време е трудно и рядко).

WordPress:

С WordPress.org ще трябва да намерите свои собствени хостинг услуги, които могат да струват около $ 7 на месец (като тук са много общи, тъй като диапазонът наистина варира в зависимост от качеството на доставчика на хостинг услуги. Ето специална цена от Bluehost).

Ако закупите първокласна тема, това може да ви струва от 30 до 80 долара на тема (в зависимост от това колко реномиран е разработчикът на тема).

Въпреки че много плъгини са безплатни, някои от тях също се плащат (вариращи от $ 15 – $ 50 на плъгин), в зависимост от това, от което се нуждаете и ако искате поддръжка (както беше споменато по-горе).

Също така ще трябва да закупите собствено име на домейн ($ 10 – $ 15 на година).

Първоначалната инвестиция може да варира от $ 139 до над $ 200, в зависимост от това колко премиум приставки ще вземете.

Ако наемете програмист, който да ви помогне да изградите вашия сайт, да направите модификации или за отстраняване на неизправности, разходите ви ще нарастват значително на текуща основа и могат да бъдат предизвикателство за бюджета на.

Не забравяйте, че кривата на обучение за ефективно използване на WordPress също е доста висока. Така че трябва да вземете предвид и цената на вашето собствено време (това е a "скрити разходи").

Прочетете още

заключение

Squarespace: По-лесен за използване (няма нужда да знаете код), по-малко поддръжка и по-ниски разходи и текущи ангажименти в дългосрочен план. Разходите са много предвидими и получавате специална 24/7 поддръжка.

WordPress: По-голяма гъвкавост и възможност за персонализиране (ако сте специалист с кода). Но по-висока поддръжка, по-висока крива на обучение и най-вероятно по-големи финансови ангажименти в дългосрочен план. Разходите са по-малко предвидими, в зависимост от това дали трябва да наемете кодер, който да ви помогне (без специална поддръжка), честотата на наемане и качеството / калибъра на кодера.

Прочетете още

Преглед

8.6от 10

Посетете Squarespace
Вижте нашия преглед на Squarespace

7.4от 10

Посетете WordPress
Вижте нашата обща оценка за преглед на WordPress Какво е това?

Общите ни оценки са базирани на средния резултат от всички комбинирани оценки.

Защо това има значение?

Нашите резултати ви дават преглед на коя услуга ви предлага най-добрите функции, стойност и други.

Сравнение квадратна зона 4.3 / 5 wordpress 3.7 / 5 Затвори

Като се имат предвид други създатели на уебсайтове?

Обърнете внимание на нашите Сравнителна диаграма на уебсайта, или вземете безплатна викторина за да видите кой създател на уебсайт отговаря на вашите нужди.

Може да ви е полезно да погледнете и това, което според нас е Топ строители на уебсайтове и нашите причини защо.

Мислите да продавате онлайн, но не сте сигурни кой строител да изберете? Прочетете нашата статия за Най-добрите платформи за електронна търговия да ви помогне да вземете решение.

Вижте и нашите Сравнителна диаграма на строителите на уебсайтове за по-подробни разлики

Не сте сигурни кой строител на уебсайтове работи най-добре за вас? Опитайте нашата Тест за създаване на уебсайтове

Намери това ръководство за полезно?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map