Квадратно пространство срещу WordPress | Кое е по-добро като цяло?

Contents

Две от най-големите платформи за изграждане на уебсайтове там трябва много да ги разделят

квадрат преглед срещу wordpressТърсите да създадете зашеметяващ уебсайт? Тогава то’не те изненадвам’избирате между Squarespace и WordPress.


Squarespace е създател на уебсайт с дизайнерски шаблони с най-високо качество на пазара. То’домакин за вас, така че не’не трябва да се притеснявате за управление на актуализации или за намиране на хостинг доставчик. Ти не’t дори трябва да знаете код, въпреки че опцията е налице, ако искате.

WordPress също ви позволява да създадете свой собствен уебсайт, но го’не е създател на уебсайт. ние’преразглеждане на WordPress.org, която е платформа с отворен код и е това, към което повечето хора се позовават, когато казват “WordPress”. WordPress.org е различен от WordPress.com, който се хоства за вас и е проектиран повече като създател на уебсайт. Вие’Ще трябва да намерите собствен хостинг за вашия уебсайт WordPress.org (препоръчваме Bluehost). И за разлика от Squarespace, вие’Определено ще трябва да знам как да кодирам. Преимуществото на това е, че ви дава най-доброто ниво на персонализиране.

Наистина няма ограничение за това какво можете да изградите с WordPress, което го прави изключително популярен. Всъщност, 32% от целия интернет се захранва от WordPress!

WordPress е система за управление на съдържанието (CMS), докато Squarespace е типичният ви създател на уебсайтове за влачене и пускане. Като цяло CMS има по-задълбочени функции от създателя на уебсайт, което означава, че можете да мащабирате и персонализирате вашия WordPress сайт на по-технологично ниво.

От друга страна, Squarespace се грижи за сложните функционални възможности за дизайн, така че можете да се съсредоточите върху по-артистичните аспекти на изграждането на уебсайт.

Бързо обобщение…

Squarespace има за цел да позволи на хората с креативни идеи да успеят, без да се нуждаят от умения за кодиране. WordPress има за цел да предостави на хората пълна свобода да мислят извън кутията и да постигат целите си, награждавайки по-технически настроени създатели с по-голяма функционалност.

В тази статия ние’Ще сравня тези два стилни и мощни строители един до друг. Разбивайки техните силни страни, слабости и разлики, можем да ви дадем най-добрата представа кой строител е най-добрият за вас.

Към кого са насочени квадратното пространство и WordPress?

Squarespace и WordPress са много различни платформи, така че има смисъл всеки да се харесва на различни хора и са подходящи за създаване на различни видове уебсайтове.

Както споменахме по-рано, Squarespace е създател на уебсайт, с всичките си шаблони, функции, мерки за сигурност, SEO инструменти и още всичко готово и чакащо. За разлика, WordPress е CMS (система за управление на съдържанието), къде ти’отговаряте за всеки аспект на вашия уебсайт.

Squarespace се предлага с определена месечна такса и предлага вътрешни функции – всичко е включено, така че да знаете какво точно сте’получавате, няма гадни изненади. Вашите опции са малко по-ограничени, отколкото при WordPress, но компромисът е, че е така’е всичко по-лесно за управление. С WordPress имате пълен контрол, от намирането на тема до инсталирането на приставки, стартиране на актуализации и управление на вашия сайт’s сигурност. То’s повече работа, но идва с предимството на общото персонализиране!

Така че само за кого са най-добри?

Squarespace е най-добрият избор за всеки, който иска професионален, креативен уебсайт, без да отделя цялото си време, усилия и технологични умения за изучаване на сложен софтуер. Squarespace’Целта е да помогнете на рекламните творци да успеят, независимо от вас’повторно кодиране pro или не!

клиенти на квадратните пространстваSquarespace’Целта е да се помогне да се даде възможност на всеки с творчески идеи да постигне успех, независимо от техническите им възможности

Squarespace’s платформата всичко в едно е лесен за управление, като ви дава време да се съсредоточите върху целите си. Ако искате множество висококачествени инструменти точно на една ръка разстояние, и не’не искате да мислите за хостинг, сигурност или кодиране, тогава Squarespace е идеален!

Squarespace е най-добре, ако искате сайт, който изглежда, че е направен от програмист, без да се нуждаете от каквито и да било напреднали технологии. въпреки това, WordPress е крайният избор, ако искате’отново след цялостно персонализиране, пълен контрол и реален практически подход към вашия уебсайт. То’е перфектен, ако искате предизвикателство – независимо дали’s кодиране, актуализиране, инсталиране или просто да се научите да обикаляте.

стойности за wordpressWordPress ви дава свободата да създавате това, което искате, да добавяте своите умения към платформата и да надграждате това, което намерите.

Можете да създадете какъвто и да е сайт, който харесвате в WordPress, да изберете всяка тема или плъгин, за да го направите 100% уникален и дори да използвате кодиране, за да го персонализирате наистина. Имате пълна собственост върху вашия WordPress сайт – и в замяна на вашата упорита работа получавате цялата сила и безкрайни ресурси, които идват с тази популярна CMS платформа.

WordPress е най-подходящ за наистина сложни уебсайтове и мога’да не бият за блогове. Въпреки това’с не е идеален за начинаещи или бързо създаване на уебсайтове.

Код на офертата на квадратното пространствоИзползвайте кода на офертата "WBE" при плащане за 10% отстъпка Спестете 10% отстъпка от всеки план за квадратна зона с код: WBE

Имаме ексклузивен код за оферта на Squarespace за нашите читатели, който ще спестявам ви 10% за цената на всеки план на Squarespace! За да осребрите тази отстъпка, просто въведете кода на офертата: WBE на касата и се наслаждавайте!

Лесно използване: кой вариант е най-простият?

Лекота на UseProsConsSquarespace

WordPress

 • Не са необходими умения за кодиране
 • Инструментите за редактиране с плъзгане и пускане го правят лесен за използване
 • WYSIWYG: Визуализация на промените, докато ги правите
 • По-труден за използване от други строители на уебсайтове, като например Wix
 • За кодерите няма ограничения
 • Може да бъде съобразен с вашите собствени способности
 • Кодирането е необходимо, за да се възползвате максимално от него
 • Направете редакции “сляп” и след това визуализирайте отделно

Първото нещо, което трябва да кажа е, Квадратното пространство е по-лесно за използване от WordPress. То’s не е най-подходящият за начинаещи уебсайт строител на пазара, но ако сте’не сте уверени в кодирането, то’все още е по-лесният избор.

Лесна употреба

Тъй като Squarespace е създател на уебсайтове, можете да избирате, превключвате и персонализирате шаблоните си с помощта на плъзгане и пускане. Просто избирате елемент като текстово поле, плъзгате го до мястото, където искате, и го пускате – и това’точно как ще изглежда след публикуването на страницата ви.

редактор на квадратно пространствоКогато създавате уебсайт с Squarespace, виждате страницата си точно така, както се появява веднъж’е на живо. Вижте как вашият текст се показва на екрана на точното място, стил и го шрифт’Ще бъде публикуван в.

Това се казва “Това, което виждате, е това, което получаваш,” или WYSIWYG редактиране. Прави го лесно да правиш промени, защото ти’виждате всичко точно пред вас, как точно ще го видят посетителите на вашия сайт’е на живо.

Лесно използване на WordPress

WordPress е малко по-различен. Защото то’s CMS платформа с отворен код, вие използвайте код и плъгини на трети страни за да персонализирате вашите страници. Това ви дава много повече творчески контрол, но прави целия процес много по-труден, особено ако сте’Re не са технологични.

Ти не’не виждате промените си, докато ги правите, както правите с Squarespace. Вместо това правите редакции в бекенда. Това е като превключващи превключватели зад кулисите. Можете да се разхождате отпред, за да видите кои ви осветяват’Включете се, след това се върнете зад завесата, за да промените настройките.

Въпреки това, WordPress предлага и функция, подобна на строител: “Гутенбургски редактор” ви помага да съставите текста и медиите на всяка отделна уеб страница. Вместо да въвеждате персонализиран код или приставки, вие’Ще използвам “блокове” които ви позволяват бързо да добавяте елементи като абзац, цитат, изображение или заглавно изображение.

Вие’Вероятно все още ще ви трябват допълнителни плъгини, но този редактор помага да приведете WordPress малко повече в съответствие с лекотата на използване, която предлага Squarespace.

squarespace vs wordpress - не издърпайте капкаВие редактирате съдържанието си в бекенда на WordPress, така че да’не виждате как всъщност изглежда на страницата, докато не прегледате или публикувате вашия сайт.

WordPress е много адаптивен. То’s мощна и гъвкава платформа, което е чудесно, ако сте’отново сте уверени с код. Ако ти’имате пари, а не умения за кодиране, можете да наемете програмист, който да ви помогне при около $ 100 на час. Това ще повиши цената на вашия уебсайт, но ще намали количеството технологии, с които се нуждаете.

Сграда, подходяща за начинаещи и бюджет

Ако не’не искате да наемете програмист или дон’нямам време за стръмната крива на обучение, която идва с WordPress, Squarespace предлага много по-удобно за начинаещи изживяване.

Въпреки че има по-малка свобода в персонализирането си, Squarespace все още предлага супер гъвкави и стилни дизайни. По-важното е, че ви предоставя много творчески контрол, независимо дали сте’отново технически гуру или общ код-фобе.

Дизайн: Който предлага най-професионалния вид?

ДизайнПрофесионалистиПротивSquarespace

WordPress

 • Превключвайте шаблоните по всяко време
 • Най-качествени дизайни на всеки строител на уебсайтове
 • Високо ниво на персонализиране
 • По-рестриктивен от WordPress
 • Кодирането дава върховен творчески контрол
 • Хиляди теми, от които да избирате
 • Разчита на код и приставки за персонализиране

Ако искате създател на уебсайт, но не’не искам да правя компромиси в дизайна, дон’не се тревожете: Squarespace има най-доброто качество на дизайна на всеки създател на уебсайтове на пазара. Дизайнерските му шаблони са чисти, модерни и професионални. Вие’имам над 60 да избирате, обхващайки разнообразни категории от онлайн магазини до блогове и подкасти.

квадрат алтернатива електронна търговия etsy алтернативаSquarespace има най-качествените дизайни на пазара, което ви дава зашеметяваща витрина за вашите продукти

Ако ти’отново за кодирането на нещата, WordPress има още повече, за да гъделичка фантазията ви. Хиляди теми означават, че няма от какво да се притеснявате, освен да изберете една! И това’не всички. Можете да разглеждате комерсиални теми или дори да качвате своя собствена тема, за да хоствате в WordPress и да бъдете изтегляни от други.

Страхотното нещо в WordPress е всеки и всеки може да създава, споделя и добавя нови теми към платформата. Но това също може да бъде рисковано! Там’s шанс да изтеглите злонамерен код, съдържащ се в теми, който след това отваря вашия сайт за нарушаване на сигурността.

Така че следете за дефектните теми на WordPress и се уверете, че има такива’повторното изтегляне е безопасно, сигурно и надеждно.

персонализиране

Веднъж ти’избрахте вашата тема, искате да се забавлявате с нея! Направете го ваш и променете нещата, като добавите изображения и видеоклипове или промените шрифтовете и фона.

С Squarespace можете да персонализирате сърцето си’s съдържание. Вижте всичките си промени точно пред вас и лесно добавете галерии, слайдшоу, видео фонове и други само с няколко щраквания. Ако искате да отидете още по-далеч и наистина да станете творчески – и технически – можете да използвате вградения персонализиран CSS редактор. Това ви позволява да прилагате персонализиран код към вашия шаблон.

Разбира се, WordPress съвсем правилно си направи име в тази област, давайки ви краен контрол над вашия уебсайт. Може да не е толкова лесно, колкото плъзгане и пускане, но няма ограничения за това, което можете да промените във вашия шаблон.

Wordpress уникални уебсайтовеWordPress ви позволява да създадете напълно уникален уебсайт чрез максимална персонализация и гъвкав дизайн.

Мобилен отзивчив

Една от най-важните части на избора на шаблон е да се уверите, че той изглежда страхотно на всички устройства. Когато ти’вложихте толкова усилена работа, за да го дадете този уау фактор, нали’не искам вашият сайт да е грозното патенце на мобилния свят. Мобилни отзивчиви шаблони уверете се, че вашият уебсайт все още изглежда зашеметяващ, предполагате, мобилни устройства.

Цялото пространство’s шаблоните са напълно мобилни оптимизирани. Всеки дизайн на шаблон има автоматично вграден мобилен изглед, който гарантира, че уебсайтът ви изглежда страхотно на всички устройства. Това включва дори всички имейли, които изпращате.

квадратна мобилна оптимизацияSquarespace оптимизира всичките ви шаблони, за да осигури на мобилните потребители най-доброто изживяване на вашия уебсайт

WordPress е малко по-различен. Тъй като има толкова много теми за избор, има различни нива на качество. Някои теми ще бъдат по-стари от други, което означава, че не’няма мобилна оптимизация. В свят, където над 50% на трафика идва от мобилни потребители, вие’ще липсва, като изберете остаряла тема.

Един от начините за осигуряване на по-добро изживяване за вашите мобилни потребители е да активирате AMP (Ускорени мобилни страници). Това просто създава леки, опростени версии на вашите страници, което означава, че те се зареждат много по-бързо на мобилни устройства. Не само това, Google всъщност работи с AMP, за да даде приоритет на тези страници, удобни за мобилни устройства, в резултатите от търсенето.

Можете бързо и лесно да активирате AMP както в Squarespace, така и в WordPress. Всички страници в Squarespace автоматично са готови за активиране на AMP. С WordPress просто трябва да инсталирате AMP плъгин и след това вие’Ще бъда добре да отида!

Проекти за превключване

При толкова много дизайни да избирате както с Squarespace, така и с WordPress, би било твърде трудно да изберете само един и да се придържате към него завинаги. За щастие можете да промените шаблона си по всяко време!

Това е по-сложен процес на WordPress, така че’е добра идея да архивирате уебсайта си, преди да започнете да превключвате вашата тема.

Характеристики: Коя услуга има най-добрите инструменти?

ХарактеристикаПрофесионалистиПротивSquarespace

WordPress

 • Характеристики на най-доброто качество на всеки уебсайт
 • Всички функции са вградени
 • Разчита на предоставените вградени функции
 • Гама от основни функции, които вече са вградени
 • Разчита на инсталиране на приставки вместо вградени функции

Ти не’просто искам уебсайтът ви да изглежда добре. Под този атрактивен дизайн, вие искате да опакова един ад. Че’s, където функции влизат в игра.

Характеристики на квадратното пространство

Squarespace има тонове вградени функции. Squarespace разполага с най-висококачествени инструменти за персонализиране, електронна търговия, блогове и дизайнерски инструменти, за да назовем само няколко! Списъкът продължава и продължава, но тук’s надникнете само с няколко функции, включени в Squarespace:

 • Безплатни шрифтове Typekit и Google
 • Adobe Image Editor
 • Инсталирайте няколко шаблона
 • Аудио колекции
 • Dropbox синхронизация на файлове
 • Социална интеграция
 • Функции за блогове
 • Кампании по имейл
 • Бърз преглед на продукта
 • Продавайте неограничени цифрови и физически продукти и услуги

Всички тези плюс много, много повече всички стандартно се включват автоматично във вашия редактор на Squarespace. Ти не’не трябва да инсталирате допълнителни приложения или приставки – просто отидете на таблото си за управление и изберете функцията, която искате да използвате. Лесно! Вие’Блогирам, продавам, създавам и споделям за нула време.

Функции на WordPress

WordPress е известен със своята мощна функционалност. Много от това се свежда до безкрайните плъгини, които можете да инсталирате, но има вградени функции, за да се възползвате максимално. Някои от тях включват:

 • Персонализиращи се дизайни
 • Инструменти за публикуване като планиране
 • Страници, защитени с парола
 • Множество участници
 • Инструменти за редактиране на изображения
 • Управление на коментарите
 • Многоезични опции

Тези функции имат за цел да направят публикуването на уебсайта Ви с WordPress лесно и ефективно. Въпреки че има по-малко интуитивни функции от Squarespace, WordPress isn’t оставен в праха.

функции за WordPressWordPress има мощен набор от функции, за да настрои вашия уебсайт за успех, въпреки че разчита повече на приставки, отколкото на вградени инструменти

Многоезичният вариант означава, че го правите’дори не трябва да публикувате вашия сайт на английски: всъщност можете да избирате над 70 езика!

Бъдете актуализирани

То’s не е достатъчно, за да има само множество функции – трябва да има качество, както и количество. Squarespace се актуализира и въвежда нови функции на всеки няколко месеца. Това предпазва текущите функции да не остаряват и ви дава нови инструменти, с които да играете, когато излязат. Всичко, от което се нуждаете, е точно на една ръка разстояние.

WordPress е малко по-различен. Защото ти’да управлявате собствения си сайт, трябва да го направите проверете за нови версии и актуализирайте уебсайта си да продължавам. Това е наистина важно, тъй като остарял сайт е по-застрашен от хакване. Въпреки това, хостинг доставчици като Bluehost извършват автоматични актуализации на WordPress за вас по техните персонализирани планове на WordPress, като улесняват живота ви и запазват сигурността на уебсайта ви.

Приложения и приставки: Кои добавки работят най-добре?

Apps & PluginsПрофесионалистиПротивSquarespace

WordPress

 • Приложенията вече са вградени
 • Приложенията се актуализират и интегрират за вас
 • Няма отделен пазар на приложения, който да разглеждате
 • Има над 55 000 плъгини
 • Инсталирайте и актуализирайте приставки сами
 • Някои плъгини са с ниско качество – риск от дефектни или остарели приставки

WordPress приставки

WordPress е платформа с отворен код, което означава, че нейните кодове са отворени за всички, за да ги използват и персонализират. Всеки разработчици или програмисти могат да използват WordPress за създаване на свои собствени инструменти (като шаблони, теми или приставки), за да споделят безплатно или да продават на други потребители на WordPress.

Има повече от 55 000 приставки за WordPress, и това число само нараства. Това е невероятна гама от възможности за избор! Можете да разширите функционалността на вашия сайт по всякакъв начин, за който се сетите. Продайте чрез вашия сайт WordPress с WooCommerce, добавете формуляри за контакт, отворете секции за коментари, подобрете класирането си в Google със SEO плъгини… възможностите са безкрайни.

В WordPress има безплатни и премиум приставки, така че има’Има по нещо за всеки сайт – просто имайте предвид, че качеството и цената често вървят ръка за ръка. За един, платените плъгини често идват с повече поддръжка. Друго важно нещо, което трябва да се вземе предвид, е как дефектните приставки могат да направят уебсайта Ви далеч по-податлив на хакване.

приставки за WordPressWordPress има над 55 776 приставки за разширяване на вашия уебсайт. Можете да използвате лентата за търсене или да сортирате по категории.

С толкова голяма общност, тя’s е невъзможно да се контролира качеството на всички създадени и изтеглени продукти. Някои плъгини се създават от разработчици в горната част на индустрията; други се правят от новобранци, които могат да правят грешки и да оставят пропуски, които хакерите могат да използват, за да получат достъп до вашия сайт.

ние’не казваш това, за да те уплаши или да те отклони! Но’е важно нещо, което да запомните кога’сте изправени пред хиляди приставки, от които да избирате. Уверете се, че сте’изберете избор на подходящи плъгини от реномирани източници и се уверете, че те предлагат услуга, която наистина ви трябва; сведете номера до минимум.

Приложения за квадрат

Квадратното пространство не’нямате отделен магазин за приложения или предлагате допълнителни плъгини, които да добавите към уебсайта си. Има приложения като приложението за блог, приложение за анализи, приложение за бележки и приложение за портфолио, но всички те вече са интегрирани.

квадратно пространство, вградено в приложенияSquarespace има интегрирани приложения, които са разработени вътрешно. Това осигурява малък, но качествен набор от приложения за разширяване на вашия сайт.

Това означава, че знаете със сигурност, че можете да се доверите на тези приложения, че те’Ще работя безпроблемно със сайта си Squarespace и с вас’Ще имате практическа поддръжка в случай, че се нуждаете от помощ.

Как ги сравняват?

Мислете за Squarespace като за ресторант. Храната ви се приготвя и готви вътре. Вашият сервитьор знае менюто отвътре и е там, за да отговори на въпроси. Можете да изберете каквото искате, но цялата храна пристига от кухнята на Squarespace.

WordPress прилича повече на фантазиран бюфет. То’Имам ястия от всички различни места и от различни кухни. Ти не’не знам къде точно са направени някои от тях, а някои са по-качествени от други.

С WordPress трябва сами да слагате съдовете. Това е идеално, ако знаете всичко за кои аромати работят най-добре заедно, но сервитьорът може’не помагам с всичките си въпроси, защото храната е направена някъде другаде.

Така или иначе можете да завършите с вкусна храна – то’как точно искате да се озове в чинията ви!

SEO: Кой предлага най-бързата оптимизация?

SEOПрофесионалистиПротивSquarespace

WordPress

 • Вградени SEO инструменти
 • Необходим е минимален вход
 • По-малко мощни SEO инструменти от WordPress плъгини
 • Не е 100% приятелски за начинаещи
 • Приставките осигуряват мощни SEO функции
 • Много практичен подход към SEO
 • Не много за начинаещи

Какво е SEO?

Вие’усъвършенствахте зашеметяващите ви дизайни. Вие’имам функциите и приложенията на вашия уебсайт, работещи като часовник. Сега всичко, от което се нуждаете, е възхитителна публика, която да оцени цялата тази упорита работа. Време е да станете SEO професионалист!

SEO означава оптимизация за търсачки и това е, което ще намерите в резултатите от търсенето с Google. Ако уебсайтът ви има лошо SEO, той може да остане завинаги в страницата със 100-те резултати. С невероятно SEO можете да стигнете до номер едно.

Но кой се събужда една сутрин готов да бъде SEO експерт? Че’s, където избраният от вас строител може да ви помогне.

Squarespace SEO

Squarespace има вградени SEO инструменти за засилване на вашия уеб сайт. Това включва индексирани и търсещи страници, автоматично маркиране, канонично маркиране, чисти URL адреси, robots.txt, автоматични пренасочвания, автоматични Google Sitemap и други. Всички те са напълно интегрирани, така че не’не трябва да изтеглите допълнителни приставки за обща мощност на SEO.

Squarespace seoSquarespace ви предоставя вградени SEO инструменти за подобряване на вашия сайт’растеж и да ви намери онлайн, за всички правилни причини!

Ако нищо от това няма смисъл, дон’не се притеснявайте! Квадратното пространство прави всичко това за вас, така че го правите’не трябва да прекарат секунда за това.

WordPress SEO

WordPress създава удобни за SEO уебсайтове, но има’s повече можете да направите, за да достигнете до масите. Както винаги, се свежда до плъгини и някои от най-популярните приставки за WordPress са за SEO.

Wordpress seo плъгиниWordPress има високо оценени SEO приставки, за да даде на уебсайта Ви още по-добри SEO инструменти и да подобри вашия сайт’s шансове да бъдат намерени в резултатите от търсенето

Например Yoast SEO има петзвезден рейтинг от над 22 000 отзива и има над 5 милиона активни инсталации. Yoast ви води през най-добрите SEO практики, от създаването на крайъгълен камък до добавяне на ключови думи и мета описания. Това се грижи за вашия WordPress SEO, като отключва мощни функции, за да се справите.

Най-доброто SEO за вас

И така, кое е най-доброто? Това наистина зависи от вас. WordPress със сигурност има повече място за мощни инструменти с тези мощни SEO плъгини, но това не е от полза, ако можете’не се захващам с него.

Squarespace’вградените SEO функции вършат много работа за вас, плюс всичко, което трябва да направите сами, ще бъде по-ръководено. Така или иначе, вие спечелихте’не трябва да мърда в дрехите на Google’s резултати от търсенето.

Електронна търговия: Кой онлайн магазин работи чудесно?

Е-търговияПрофесионалистиПротивSquarespace

WordPress

 • Вътрешни инструменти за електронна търговия, включително голям инвентар
 • Зашеметяващи дизайни оставят продуктите да блестят
 • Липсват много възможности за плащане и доставка
 • Няма магазин за приложения
 • Използвайте WooCommerce за мощни инструменти за електронна търговия
 • Най-персонализираната платформа за електронна търговия
 • Липса на поддръжка на клиенти
 • Трудно да се захванеш

Ако искате да продавате онлайн, можете! Както Squarespace, така и WordPress разполагат с инструментите, които ви позволяват да създадете мощен онлайн магазин. Squarespace ви позволява да създавате универсален магазин с всички инструменти за продажби под ръка. WordPress разчита на приставки като WooCommerce, за да добави електронна търговия към вашия сайт.

Продажба с квадратна зона – Всичко в едно

Squarespace ви предоставя всичко необходимо, за да започнете да продавате онлайн вече включени, стига вие’отново на бизнес плана или по-горе. Всички инструменти за продажби са напълно интегрирани, което означава, че вашият онлайн магазин ще изглежда напълно безпроблемно и професионално.

електронна търговия на квадратSquarespace ви предоставя всички инструменти за електронна търговия, които са ви необходими, за да направите вашия магазин успешен

Бизнес планът е предназначен за малки магазини и начислява 3% такса за транзакция при всяка продажба, която правите. Можете да създавате промоционални изскачащи прозорци, да продавате неограничени продукти и да приемате дарения, да имате професионален имейл и други.

За сериозна продажба, вие’Ще трябва да надстроите до план за електронна търговия – можете да изберете от $ 26 на месец Основен план или $ 40 на месец Advanced план. С тях отключвате цяла гама от разширени функции за електронна търговия, включително:

 • 0% такси за транзакции
 • Инвентар, поръчки, данъци и талони
 • Печат на етикети
 • Списък с продукти в Instagram
 • Карти за подаръци
 • Изоставено възстановяване на количката

Всичко това е включено автоматично – не’няма нужда да инсталирате, активирате или актуализирате каквото и да е, за да получите достъп до тези функции. Просто надстройте до най-добрия план за вас и започнете да продавате!

Продажба с WordPress – приставки

WooCommerce

Можете да създадете наистина мощен онлайн магазин в WordPress, използвайки приставката за електронна търговия WooCommerce. WooCommerce е специално разработен за потребители на WordPress, за да им помогне да продават онлайн!

Wordpress плъгин woocommerceWooCommerce е приставка за електронна търговия, създадена за WordPress, която ви дава инструментите за изграждане на магазин, който ви подхожда

Тъй като тя е построена за WordPress, нали’не трябва да се притеснявате, че WooCommerce не е съвместима с вашия уебсайт или вашите плъгини – това’е лесен за инсталиране, както и безплатен!

WooCommerce има всеки инструмент в кутията, което го прави мощен начин да започнете вашия бизнес в електронната търговия. Някои от тези функции включват:

 • Цифрови и физически продукти
 • Опции за плащане и доставка
 • Стотици теми
 • Управление на инвентара

Едно от основните предимства на WooCommerce е, че той’е напълно персонализируем – така че можете да подравните марката си, да продавате каквито продукти искате и дори да интегрирате електронната търговия с мощни инструменти за блогове.

Други приставки за електронна търговия

Разбира се, WooCommerce не е така’t единственият плъгин там, но той е най-популярният и най-препоръчително. Но други плъгини могат да ви дадат по-пригодена услуга – например, ако се нуждаете от услуга за членство или трябва само да продавате цифрови изтегляния.

Някои от тези, които си струва да проверите, включват Ecwid и Easy Digital Download. Можете дори да използвате конструктор на уебсайтове за електронна търговия като BigCommerce или Shopify, за да изградите магазина си, след което лесно да го интегрирате със своя WordPress сайт

Безопасно да кажа, ти’Имам много възможности!

Как ги сравняват?

Squarespace ви предоставя всички инструменти, от които се нуждаете, за да стартирате малък до среден магазин успешно, за определена цена на месец. Висококачествените му дизайни са лесни за персонализиране, което е идеално за брандиране и наистина прави продуктите ви блестящи. То’е лесно да се бюджетира и управлява всеки ден.

квадратен онлайн магазинSquarespace улеснява изграждането и управлението на онлайн магазин, като същевременно правят продуктите ви да изглеждат най-добре

WordPress има набор от опции за създаване на онлайн магазин – най-препоръчително е плъгинът WooCommerce. Това ви дава напълно персонализираща се платформа за изграждане на магазина ви – това е чудесно, тъй като означава, че можете да го приспособите към вашите нужди.

WooCommerce ще отнеме повече време от нулата, освен ако вече нямате WordPress сайт и е по-трудно да се бюджетира заради редицата допълнителни функции (като хостинг), които трябва да разчитате на месец.

Добре е да се знае…

Bluehost’s Хостинг плановете на WooCommerce улесняват процеса на настройка много по-лесно. С цените за нови клиенти, които започват само от $ 13,99 $ 6,95 на месец, получавате:

 • Автоматично инсталиране на WooCommerce
 • Темата за WooCommerce Storefront е предварително инсталирана
 • Безплатно име на домейн и SSL сертификат
 • 24/7 поддръжка от вътрешни WordPress експерти

Ако вече имате сайт на WordPress, тогава WooCommerce е ясният избор. Ако ти’търсите да създадете онлайн магазин от нулата, тогава Squarespace може да ви даде професионален сайт за около половината от времето.

Какво става с продажбата офлайн?

Сега Squarespace предлага интеграция с Square, което означава, че можете да продавате продукти офлайн, да извършвате плащания с карти и да поддържате всичко синхронизирано с вашия онлайн инвентар. WooCommerce също предлага интеграция с Square, така че вие’Имате опции с която и да е от платформата – всичко, от което се нуждаете, е четецът на карти на квадрат ($ 49) и съответните приложения, за да започнете!

Блогове: Коя услуга обичат блогърите?

BloggingПрофесионалистиПротивSquarespace

WordPress

 • Комплект основни инструменти за блогове
 • Безплатни стилни шаблони за блогове
 • Няма възможност за достъп до вашия блог’s HTML код
 • Вградена функционалност за коментиране
 • То’е лесен за достъп до вашия HTML код
 • Безплатни блог шаблони
 • Намирането на правилните приставки може да бъде скучно дело

Блогът е чудесен начин да се свържете с аудиторията си или просто да документирате работата си онлайн. Но не всички уебсайтове са създадени да показват редовно актуализиран поток от статии. Squarespace и WordPress и двамата решават задачата да поддържат висококачествен блог, но предлагат малко по-различни инструменти, които да помогнат на блогърите да създадат уебсайт.

Инструменти за блогове на квадрат

Един от квадратното пространство’Най-добрите удобни за блога функции са безплатните му блогърски шаблони. Потребителите могат да избират от различни съвременни интерфейси, които показват публикации в блога на началната страница или в една обратна хронологична емисия, или в по-компактна мрежа от списания в блогове. Мнозина позволяват на много автори да дадат своя принос, което улеснява воденето на блог с приятели или колеги.

В рамките на Squarespace публикациите в блогове могат да бъдат маркирани, категоризирани и редактирани. Те също могат да бъдат извадени и връзка към всяка нова публикация може да бъде автоматично изпратена до емисии на социалните медии като Facebook и Twitter.

С други думи, Squarespace ви позволява да постигнете всички основи, необходими за лесната работа на елегантен блог.

WordPress Blogging Tools

Подобно на Squarespace, WordPress има много безплатни шаблони, насочени към блогъри. Услугата също има вградени функции, които включват всички възможности за маркиране и категоризиране на блогър, както и различни плъгини, които да помогнат на блогърите да се свържат със социалните медии.

За сериозни блогъри, които искат да създадат свой собствен облик, WordPress също така позволява на потребителите да имат директен достъп до HTML – способност Squarespace няма’не се предоставя. Разбира се, вие’е малко вероятно да се налага да влизате в кода много често благодарение на плъгините, които платформата на уебсайта ви позволява да използвате, но го’е там, ако имате нужда.

Друг голям диференциатор е общността на блоговете, която WordPress може да предложи. Всеки с акаунт в WordPress може да коментира всеки друг WordPress блог, при условие че блогър няма’t деактивиране на способността. Тъй като WordPress вече разполага с почти една трета от уебсайтовете в интернет, има много акаунти в WordPress, които може да се натъкнат на вашия блог и да оставят коментар, без каквото и да е триене, за да се налага първо да влезете в нов акаунт за коментар..

Мобилен редактор: Можете ли да работите от телефона си?

Мобилен редакторПрофесионалистиПротивSquarespace

WordPress

 • Предлага четири мобилни приложения, от които да избирате
 • Безплатно и лесно за изтегляне
 • Основното приложение на Squarespace е достъпно само за iOS
 • По едно мобилно приложение за iOS и Android
 • Безплатен и лесен за инсталиране
 • Може да се чувства ограничаващ в сравнение с версията за десктоп

Когато ти’отново в движение, вашият уебсайт трябва да бъде също толкова добър! Ти не’не трябва да се приковавате към вашия работен плот, за да стартирате уебсайта си вече – сега можете просто да поставите вашия сайт в джоба си и да го управлявате, където и да отидете.

Squarespace Mobile редактори

Squarespace има различни приложения, които ви позволяват да управлявате сайта си в движение, от актуализиране на съдържание до публикуване в блога си или проследяване на вашия сайт’производителност, всичко от вашия телефон. На разположение са четири мобилни приложения:

 • анализ (iOS и Android) – Преглед на ключови статистически данни за вашия уебсайт
 • Блог (iOS и Android) – Пишете, редактирайте, споделяйте и управлявайте публикации в блогове
 • търговия (iOS и Android) – Управление на вашия магазин
 • Приложение Squarespace (само за iOS) – Актуализиране на страници, добавяне на изображения в галерии, писане и редактиране на публикации в блогове, страници за преглед и проследяване на анализи

За да редактирате всъщност вие’Ще се нуждаете от приложението Squarespace, което комбинира определени функции от другите три мобилни приложения. Приложението Squarespace включва функции като писане на публикации в блогове, добавяне на изображения и преглед на анализа на трафика.

квадратно мобилно приложениеИзтеглете приложенията на Squarespace бързо, лесно и безплатно в Apple Store за устройства с iOS

Можете лесно да изтеглите всяко от тези приложения безплатно от Apple Store или Google Play в зависимост от вашето устройство.

WordPress Mobile Editor

За управление на вашия WordPress сайт в движение’Ще ви трябва WordPress Mobile Apps. Изберете от приложения за iOS, Android и Desktop, за да актуализирате и изготвяте публикации в блогове, проследявайте сайта си’s статистика, бъдете в крак с известията и други, всичко от дланта на ръката ви.

wordpress ios мобилно приложениеМобилното приложение WordPress за iOS устройства може да бъде изтеглено безплатно в Apple Store – може да се използва както за iPhone, така и за iPad

Всичко, което трябва да направите, е да инсталирате правилното приложение за вашето устройство (то’е безплатно!) и ти’добре е да отида. Просто свържете приложението към вашия уебсайт и поздравете в управлението в движение.

Тук’е няколко неща, които можете да направите с WordPress Mobile App:

 • Добавете, редактирайте или премахвайте страници и публикации
 • Анализирайте статистиките
 • Управление на коментари
 • Добавете, редактирайте или премахвайте страници и публикации
 • Направете снимки или видеоклипове на телефона си и добавете към публикация

Защо да използвате мобилен редактор?

Някога трябваше да бъдете свързани с компютър само за да проверите имейлите си, но в днешно време това’s блаженно не е така. Не само можете да изпращате имейли, да се наслаждавате на социални медии и да сърфирате в мрежата от телефона си, с мобилни редактори можете дори да управлявате уебсайта си в движение!

Това са свободните приложения за мобилен редактор за свобода.

Мобилните приложения са особено важни, ако сте’поддържате бизнес сайт, защото това означава, че посетителите ви не го правят’не трябва да чакате отговори или ново съдържание, докато вие’отново и за. Времето е пари и както всеки блогър ще ви каже, последователността и честотата са други супер важни фактори за успешен сайт.

Има много ползи от използването на мобилни приложения – от управление на съдържанието ви, бърза проверка на вашия сайт’статистически данни или дори отговаряне на коментари’е чудесен начин да останете свързани с вашия сайт и отгоре на вашия списък със задачи.

Текуща поддръжка: Как са актуализациите?

Текуща поддръжкаПрофесионалистиПротивSquarespace

WordPress

 • Много малко текуща поддръжка
 • Всички актуализации са вътрешни и автоматично се прилагат към вашия сайт
 • По-малко редовни актуализации от WordPress
 • Постоянните актуализации подобряват сигурността и отстраняват грешките
 • Остарелите приставки могат да станат несъвместими с вашия актуализиран сайт, което да доведе до сериозни проблеми

Актуализации на WordPress

Едно важно нещо, което трябва да знаете, е, че WordPress непрекъснато обновява своята платформа, за да коригира грешки и да подобри сигурността. Това означава, че всеки път, когато той въвежда актуализации – които могат да бъдат няколко пъти в годината – може да се наложи да актуализирате вашия WordPress сайт.

За щастие, някои уважавани разработчици на теми и приставки също ще актуализират своите продукти, за да ви е по-лесно да ги актуализирате в рамките на вашия уебсайт и да останете съвместими с актуализациите на WordPress. Истинското главоболие идва, когато имате персонализирана тема и освен това използвате множество плъгини.

актуализация на приставката за wordpress yoastТук можете да видите приставката Yoast’s разработки. Той бе актуализиран наскоро и подробно описва списък с направените подобрения.

Опасности от остарели сайтове и приставки

Докато някои разработчици ще имат предвид актуализациите на WordPress, когато актуализират собствените си продукти, това не винаги е така.

Без правилните актуализации рискувате тези инструменти да причинят конфликти, да навредят на работата на вашия уеб сайт, да не работят правилно с актуализираната версия на WordPress или дори да сринат вашия сайт.

Wordpress остарял плъгинТози плъгин е актуализиран за последно преди 11 години. Както ви казва предупредителното изскачащо меню, не е така’не бях тестван с последните три основни версии на WordPress. Това означава, че може да срине вашия уебсайт.

Ето една статия от WPEngine, една от водещите хостинг услуги на WordPress, за подмяната на приставката за сигурност със собствена вградена система за сигурност. Този плъгин за сигурност е доста често използван от WordPress сайтове, но не е актуализиран повече от две години – значи рисковете за сигурността са се увеличили значително.

В Секури’с доклад, те’установихме, че в повечето случаи хакерските уебсайтове на WordPress имат малко, ако има нещо общо със самата платформа.

Причината уебсайтовете да са били хакнати е свързана с неправилно внедряване, конфигуриране и цялостна поддръжка от страна на уебмастърите и техните хостове.

squarespace vs wordpress - неправилна поддръжкаИзточник: Securi

Направете го сами

Въпреки че WordPress е фантастична платформа за изграждане на уебсайт, ако не я следите непрекъснато, вашият уебсайт може да стане уязвим за атаки. Трябва да поемете отговорността за поддръжката на вашия собствен уебсайт, което е друг слой работа (освен ако не плащате на някой друг да го направи).

Освен това, когато получите известие от WordPress за актуализиране на вашата версия на сайта, трябва да направите това бързо, тъй като остарелите версии на WordPress могат да представляват рискове за сигурността (точно както този уебсайт е бил хакнат за показване на спам съобщения). Имайте предвид, че когато актуализирате своята версия на WordPress, това може потенциално да е в конфликт с другите ви инструменти и функции на уебсайта.

Добре е да се знае…

Bluehost’s Плановете за хостинг на WordPress включват безплатни автоматични ежедневни актуализации на WordPress, за да се гарантира, че уебсайтът ви се поддържа сигурен. Цените започват от едва 2,95 долара на месец – малка цена за заплащане на защита срещу хакери!

Актуализации на квадратното пространство

За разлика от тях, при Squarespace постоянната поддръжка е проста. Всички актуализации се тестват и изпращат автоматично до вашия уебсайт; Squarespace се грижи за всичко това за вас, така че можете да фокусирате времето си върху други неща, които може да са по-важни за вас.

Сигурност: Коя услуга е най-безопасна?

СигурностПрофесионалистиПротивSquarespace

WordPress

 • Сигурността е сортирана за вас
 • SSL включени във всички планове
 • Squarespace’Размерът и популярността могат да го превърнат в случайна цел за хакери
 • Сигурността е под ваш контрол
 • Приставките могат да управляват аспекти на вашия сайт’сигурността за вас
 • Цялата сигурност е в собствените ви ръце
 • Остарели и ненадеждни приставки могат да повредят вашия сайт
 • SSL трябва да бъде инсталиран

Интернет е прекрасно място. Тя може да бъде забавна, вълнуваща, образователна и социална. Но може да бъде и страшно. Точно като в реалния свят, вашият уебсайт се нуждае от сигурност, за да го предпази от натрапници. Не бихте’Не оставяйте входната врата широко отворена и уебсайтът ви не се различава.

Сигурност на квадратното пространство

С Squarespace, то’е като да имаш изхвърляч да стои пред къщата ти. Squarespace се грижи за сигурността на вашия уебсайт за вас; то’s платформата’s отговорността да се уверите, че уебсайтът ви е защитен от хакери и че системата остава онлайн и работи безпроблемно. И като цяло, Squarespace върши доста звездна работа!

квадратно пространство, вградено в сигурносттаSquarespace ви предоставя решение „всичко в едно“, което включва звездни мерки за сигурност, за да поддържате безопасността на сайта си безопасно и работещ

Можете също така да получите SSL сертификат, включен във всички планове на Squarespace. SSL означава слой за сигурни сокети и криптира данни, които се въвеждат във вашия сайт. Това е невероятно важно: не само SSL сертификатът изгражда доверие у посетителите, но и ви помага да се класирате по-високо в Google. То’е още по-важно, ако вие’продавате чрез вашия уебсайт, тъй като защитава клиентите’ Подробности на плащане.

Единственият недостатък е, че големите кораби привличат пирати. Тъй като Squarespace стана по-популярен, той страда от разпространени атаки за отказ на услуга (DDoS). Това са основно опити да се наруши нормалният трафик и да се предотврати достигането му до сървър.

Защита на WordPress

WordPress не носи такава отговорност за тези DDoS атаки, но наистина зависи от избрания от вас хостинг доставчик. С WordPress, то’s вашата отговорност да се грижите за сигурността на вашия уебсайт. Това включва сортиране на вашия собствен SSL сертификат, извършване на редовно архивиране и редовно актуализиране на вашия WordPress сайт. Има плъгини, които да помогнат за някои от работата на вашия сайт, но в крайна сметка това’надолу към вас.

Доставчиците на уеб хостинг услуги, като Bluehost, предоставят безплатни SSL сертификати, автоматични актуализации на вашия уебсайт и архивиране, за да ви помогнат да управлявате вашия уебсайт WordPress’s сигурност.

Друго, което трябва да направите, е внимателно да изберете надеждни приставки. ние’Вече споменахме как остарелите приставки могат да отслабят вашия сайт или дори да го сринат. Но това’не всички. Някои плъгини всъщност могат да съдържат вреден код, който ще повлияе на вашия уебсайт’s сигурност.

Как ги сравняват?

Основната разлика между WordPress и Squarespace е какво се случва, ако нещо се обърка. Ако Squarespace е под DDoS атака, то’Ще ви уведомя, докато неговите вътрешни експерти подреждат всичко за вас.

Ако инсталирате дефектен или злонамерен плъгин на вашия WordPress сайт и се хакнете, вие’Ще изгасите пожари сами.

Собственост на съдържанието: Запазвате ли правата си?

Собственост на съдържаниетоПрофесионалистиПротивSquarespace

WordPress

 • Все още притежавате съдържанието, което качвате
 • Squarespace може да съхранява и възпроизвежда вашето съдържание по ограничени начини
 • Все още притежавате съдържанието, което качвате
 • Вие’Ще трябва да използвате хостинг услуга, която вероятно ще има допълнителни условия

Ако създадете уебсайт чрез която и да е онлайн платформа, го’е добра идея да проверите техните политики за собственост на съдържанието: Не’в крайна сметка не искате да се откажете от правата върху собствената си работа.

Най-големите онлайн компании знаят, че могат’t, разбира се, да откраднат съдържание без огромен обрат и двете Squarespace и WordPress се опитват да поддържат клиентите си възможно най-щастливи. Тук’s как всяка компания подхожда към въпроса за собствеността на съдържанието.

Собственост върху съдържанието на квадрат в пространството

Всичко, което качвате в Squarespace, остава вашето съдържание и можете да го вземете със себе си, ако оставите Squarespace в бъдеще. Ти не’не притежавам шаблона на уебсайта обаче: технически това’е лицензиран, дори да сте платили за това и сте спечелили’няма да можете да поддържате вашия сайт да изглежда точно така, ако решите да напуснете.

Там’и един улов, също. Според финия отпечатък всичко, което качвате на уебсайт на Squarespace, всъщност е лицензирано на компанията. Вие’давате им a “право и лиценз за използване, хостинг, съхраняване, възпроизвеждане, промяна, създаване на производни произведения на, комуникация, публикуване, публично показване, публично изпълнение и разпространение на Потребителско съдържание за ограничените цели, позволяващи на [Squarespace] да предоставя, подобрява, популяризира и защитава Услуги.”

Звучи страшно, но това е така’всъщност не е по-лошо от финия отпечатък’вероятно вече съм се съгласил за Facebook, Twitter или друга друга голяма онлайн услуга. Долната линия е, че Squarespace спечели’не използвайте съдържанието си, освен ако не’s за популяризиране или представяне на вашия уебсайт… и дори можете да се откажете от това, ако искате’ще харесвам.

Собственост върху съдържанието на WordPress

Всички уебсайтове на WordPress.org функционират благодарение на безплатната система за управление на съдържанието с отворен код WordPress.org. Както при всеки софтуер с отворен код, всички изходни кодове са достъпни за всички и могат да бъдат преразпределени и модифицирани по желание.
То’s зад WordPress’ силни страни, тъй като това означава, че софтуерът е невероятно гъвкав и адаптивен, и то’също е зад своята слабост, тъй като софтуерът може да бъде сложен и да изисква кодиране на знания.

Но тъй като’е предназначено да се използва свободно, компанията не’не налагате същите условия за лицензиране на съдържание, които използва Squarespace. Съдържанието ви остава ваше, и не’t дори лицензиран.

Разбира се, там’s все още един улов: Ако използвате WordPress, вие’все още отговаряте за вашата хостинг услуга, а повечето добри хостинг услуги включват същите лицензионни условия, които използва Squarespace. Така или иначе, ти’Все още най-вече ще запазя контрола над съдържанието си.

Миграция на сайтове: колко лесно можете да се движите?

Миграция на сайтовеПрофесионалистиПротивSquarespace

WordPress

 • Вграден инструмент за миграция на WordPress
 • Вътрешни помощни ръководства за внос и износ
 • Ограничени възможности за износ
 • Позволява много съдържание да се експортира
 • Плъгинът трябва да бъде инсталиран за импортиране, както там’няма вътрешен инструмент

Какво се случва, ако изберете Squarespace или WordPress, но след това промените мнението си по-късно по линията? Попадате ли в капан завинаги, като съдържанието ви е държано като заложник до края на времето? За щастие, отговорът на подобни драматични въпроси е не.

Можете да мигрирате уебсайта си към нова платформа, независимо дали искате да преминете от WordPress към Squarespace или обратното.
Докато вашата платформа спечели’не ви държа за заложник, обикновено е по-трудно да експортирате съдържание, отколкото да го импортирате, така че той спечели’t винаги да бъде безпроблемна задача.

Също така, бъдете подготвени за нов старт по повече начини, отколкото един – можеш’t мигрирайте аудио, видео, страници на събития или продукти или стила на вашия уебсайт. Че’е същото с WordPress и Squarespace, така че вие’Ще трябва да препроектирате сайта си, когато мигрирате.

Преминаване от WordPress към Squarespace

И така, колко е лесно? Е, Squarespace разполага с вграден инструмент за импортиране за преместване на вашия WordPress сайт през, както и полезни ръководства, които ще ви преведат през всяка стъпка. То’е доста прям – създайте сайт на Squarespace, изберете вашия дизайн, след което използвайте опцията Advanced import за прехвърляне на съдържание от вашия сайт WordPress.org.

Уверете се, че деактивирате първо всички плъгини и прехвърляте с помощта на .xml файлове.

wordpress към миграция в квадратно пространствоSquarespace’Инструментът за миграция улеснява импортирането на вашия WordPress сайт и има полезни ръководства, за да е възможно най-лесен.

Квадратното пространство ще импортира всичките ви:

 • Страници в блогове, публикации и автори
 • Коментари
 • Категории и маркери
 • Снимки
 • Прикачени
 • Страници на сайта

Преминаване от Squarespace към WordPress

Експортирането на съдържание от Squarespace е малко по-сложно. Ако не’ти вече имаш WordPress сайт, ти’Ще трябва да настроите такава (включително намиране на хостинг, инсталиране на WordPress и регистриране или прехвърляне на вашето име на домейн).

Ръководство за износ на квадратВъпреки че експортирането на съдържание от Squarespace е по-сложно от импортирането от WordPress, все още имате Squarespace’Статии за вътрешни помощни материали, за да ви преведе през миграцията

Веднъж ти’направихте това, можете да експортирате съдържанието на Squarespace. Вие’отново сте по-ограничени в това, което можете да експортирате от Squarespace – ето основните неща, по които можете да се премествате:

 • Редовни страници
 • Една страница в блога и всички нейни публикации
 • Страници в галерията
 • Блокове за изображения
 • Текстови блокове
 • Коментари

И така, вие’Ще имам много повече работа, ако искате’преминавате от Squarespace към WordPress. Но Squarespace все пак ви дава стъпка по стъпка ръководства, които ще ви помогнат да завършите миграцията си. Колко проста или сложна е, ще зависи от съдържанието на вашия сайт, например, ако е така’е онлайн магазин.

Помощ и поддръжка: Какво’s обслужване на клиенти като?

Помогне & поддържаПрофесионалистиПротивSquarespace

WordPress

 • Специализиран екип за поддръжка
 • Лесна за използване база от знания
 • Предлага се поддръжка на уеб семинари, статии, видеоклипове и имейл
 • По-малък набор от помощни ресурси от WordPress
 • Масова общност с богат ресурс
 • Трудно е да се намери подходяща информация

Помощ и поддръжка на WordPress

Когато става дума за поддръжка, WordPress разполага с огромна общност и огромно количество ресурси и уроци, които да ви помогнат. Въпреки това, в нашия опит, то’е трудно да се намери добра и подходяща помощ поради претоварване с информация.

squarespace vs wordpress - поддръжка на wpWordPress има голям общностен форум. Въпреки че предлагате хиляди помощни статии, това може да бъде преодолимо и трудно да се ориентирате.

Това се дължи главно на факта, че всеки може да разработи инструменти за WordPress, така че качеството на инструментите не се следи. През повечето време само оригиналният разработчик на инструмента може да ви помогне – и това’Ако приемем, че дори са готови да помогнат.

Една алтернатива е да наемете изпълнител, който е квалифициран в WordPress, за да ви помогне да конфигурирате уебсайта си, но това може да се скъпи много бързо – дори ако възложите на харесвания на Индия, Източна Европа или Азия, където заплатите не са толкова високи.

Помощ и поддръжка на квадратното пространство

Междувременно Squarespace има централизиран екип за поддръжка, посветен на собствения си уебсайт. Този екип е разработил библиотека с помощни ръководства, видеоклипове на семинари и форум на общността, който да ви помогне да изградите уебсайта си. Вие’Ще мога да говоря и с член на екипа за поддръжка чрез чат на живо и поддръжка за едночасова електронна поща.

база знания за квадратно пространствоПомощният център на Squarespace е ясно очертан, за да ви помогне бързо и лесно да намерите отговори. Освен лентата за търсене и категориите за сърфиране, можете също да избирате от уеб семинари, видеоклипове и поддръжка по имейл.

Освен това, тъй като Squarespace създава и тества свои собствени инструменти, шансовете на уебсайта Ви да се натъкнат на проблеми са сравнително ниски.

Цени и съотношение цена / качество: Колко говорим тук?

Ценообразуване & Съотношение качество-ценаПрофесионалистиПротивSquarespace

WordPress

 • Зададените планове дават ясни цени
 • Без скрити допълнителни разходи
 • По-добро съотношение цена / качество от другите създатели на уебсайтове
 • Ограничен до 4 ценови плана
 • Самата WordPress е безплатна
 • Допълнителни разходи като плъгини, хостинг и т.н..

Общ преглед на ценообразуването срещу WordPress

Squarespace има четири плана за ценообразуване, вариращи от 12 до 40 долара на месец. Това са определени цени без скрити такси. За разлика от тях, WordPress е безплатна платформа, която изисква платени екстри като хостинг, плъгини и теми. Ценообразуването за WordPress е по-гъвкаво, но ценообразуването в Squarespace е по-лесно за бюджета.

Преди да създадете уебсайт, то’е важно да помислим колко си’ще съм готов да инвестира в него. Колко да инвестирате във вашия уеб сайт определено е много важно съображение.

Ценообразуване на квадратна площ

Цялото пространство’s плановете имат неограничено място за съхранение и идват с безплатно име на домейн за първата година (на стойност 10-15 долара). Специалната 24/7 поддръжка, включена в плана ви за Squarespace, е ценна функция, тъй като може да ви спести часове, ако сте’отново се нуждаете от помощ.

Squarespace предлага 4 първокласни плана за ценообразуване, вариращи от $ 12-40 на месец (таксувани годишно).

Ако се регистрирате за годишен план, можете да спестите между 13% и 25% в сравнение с абонамент за месечен план.

Планове за ценообразуване в квадратна зона Месечен план ($ / месец) Годишен план ($ / месец) Спестяване (%)персонален

Бизнес

Основни (електронна търговия)

Разширено (електронна търговия)

$ 16$ 1225%
$ 26$ 1831%
$ 30$ 2613%
$ 46$ 4013%

Най-евтиният личен план струва само 12 долара на месец (таксува се ежегодно) и ви дава всичко необходимо, за да създадете прост и стилен уебсайт.

Следващият план е Бизнес планът с 18 долара на месец. Перфектен за бизнеса, той поддържа електронната търговия и има над два пъти повече функции, налични в Личния план.

планове за създаване на уебсайтове за квадратна площSquarespace има два плана за създаване на уебсайтове, личен и бизнес план

Останалите два плана са насочени към създаване на онлайн магазини. Основният план за $ 26 на месец включва всички функции на бизнес плана, плюс разширени инструменти за електронна търговия. Най-скъпият план е планът Advanced за 40 долара на месец, който е насочен към разрастване на бизнеса.

дон’не забравям: всички планове на Squarespace идват с 14-дневна безплатна пробна версия така че можете да го направите, преди да се подпишете на премиум план.

Код на офертата на квадратното пространствоИзползвайте кода на офертата "WBE" при плащане за 10% отстъпка

Спестете 10% от който и да е план за квадратно пространство!

Имаме ексклузивен код на оферта, който може да ви спести 10% при първата ви покупка или надграждане с Squarespace! Просто въведете WBE на касата, за да спестите разходите на всеки план.

Цени за WordPress

WordPress е безплатна платформа, но вие’Все още ще трябва да извадите портфейла си, за да покриете други аспекти на вашия сайт. Пет основни фактора, върху които трябва да мислите, когато изработвате разходите си са:

 • Хостинг – плащане на хостинг доставчик за пространство онлайн, където можете да инсталирате и съхранявате вашия WordPress сайт
 • Теми – докато някои теми са безплатни, за най-високо качество’струва си да помислите за инвестиране в платени теми или за дизайнер
 • Интеграция в електронната търговия – ако искате да продавате чрез вашия сайт, вие’Ще се нуждаят от инструменти за електронна търговия
 • Plugins – надеждни и надеждни приставки могат да разширят уебсайта Ви и си струва да платите
 • Разходи за разработчици – сами ли изграждате този сайт? Наемате ли разработчик, който да ви помогне? Това решение ще повлияе на общия ви бюджет

WordPress ще изисква да сортирате собствен хостинг, който обикновено струва около $ 7 на месец (толкова приблизително $ 84 на година). WordPress препоръчва да използвате или Bluehost, Dreamhost или SiteGround (щракнете, за да прочетете нашите отзиви за тях). Bluehost е нашият най-високо оценен хостинг доставчик на WordPress, който отбелязва впечатляващите 4.8 / 5.

wordpress препоръчва хостингВие’Ще трябва да платите за вашия собствен хостинг за вашия WordPress сайт. Bluehost, DreamHost и SiteGround са първите три, препоръчани от WordPress.

На всичкото отгоре най-вероятно ще трябва да закупите тема, която средно може да струва $ 30-80 на тема. Колко ще похарчите ще зависи от това колко надежден и реномиран е разработчикът на теми (като правило, колкото по-скъп е продуктът, толкова по-надежден е).

Ако искате да добавите още функции към вашия WordPress сайт, може да се наложи да добавите няколко безплатни или платени приставки. Това може да дойде наоколо $ 15-50 на плъгин, отново в зависимост от репутацията на предприемача.

С WordPress ще трябва да закупите и ваше собствено име на домейн, което ще бъде наоколо 10-12 долара годишно. Можете да търсите и купувате домейн от популярни уебсайтове с имена на домейни, като Domain.com.

Така че първоначалната инвестиция за уебсайт на WordPress може да варира от $ 139 до $ 200 или по-висока, в зависимост от това колко платени приставки решите да вземете. Също така, не забравяйте, че това не идва с подкрепа.

В зависимост от вашите нужди от WordPress, може да се наложи да наемете разработчик на договор или дизайнер, който да ги изпълни – което в крайна сметка може да ви струва хиляди.

1) Разходи за изграждане на уебсайт – тук споделяме собствен опит и собствено ръководство за ценообразуване

2) Вижте нашето видео ръководство за това как да настроите WordPress сайт със собствен хостинг

Прогнозни разходи за WordPress

Като цяло, прогнозите, които предоставихме за разходите за създаване на WordPress сайт, са в долния край.

Според Elegant Themes, популярният разработчик на теми за WordPress, създаването и стартирането на WordPress сайт (без наемане на външна помощ) може да ви струва всичко от $ 200 до $ 1000+.

Основните разходи са свързани с закупуването на премиум теми и плъгини. Темите за премиум обикновено варират от $ 50-200 на месец, докато премиум приставките могат да варират от $ 15-200.

Един стандартен домейн струва приблизително 12 долара годишно. Хостингът зависи много от доставчика, който сте избрали, но средно цените на хостинга обикновено падат между 10 и 30 долара на месец.

Обърнете внимание, че това не води до текущи разходи; ако трябва да наемете някого, който да ви помогне да направите модификации на вашия сайт WordPress или да помогне за отстраняването на неизправности, това ще увеличи разходите още повече.

Елегантните теми също прецениха, че персонализирана тема на WordPress ще ви струва около 3 000-6 000 долара (за проектиране и разработка), докато уебсайтът за персонализиран WordPress ще бъде около 6 000-15 000 долара (за дизайн и разработка плюс персонализирани приставки). Можете да видите техните оценки тук.

Squarespace vs WordPress – Ценообразуване: Присъдата

WordPress има по-добри цени от Squarespace. То’е безплатна платформа, за разлика от Squarespace, така че разходите ви са напълно под ваш контрол. Можете да изберете хостинг, плъгини и теми, които да съответстват на вашия бюджет. Въпреки това, дори тези основни неща могат да увеличат разходите ви. Неочаквани увеличения на цените не са’не съществува опасност от Squarespace’задайте планове.

Повече информация

 • Прочетете нашия преглед на цените на квадратна зона за повече подробности относно този строител’s планове
 • Искате да разберете повече за хостинга на WordPress? Вижте нашия преглед на най-добрия доставчик на хостинг услуги в WordPress за повече информация.
 • Прочетете нашия преглед на Bluehost за да разберете повече за цените, функциите и други.

Squarespace vs WordPress: Заключение

Squarespace и WordPress са двата гиганта на дизайна на света на уебсайтовете. Или ще ви помогне да създадете красив и мощен уебсайт. Но има и някои големи разлики.

Квадратното пространство е насочено към хора, които нямат експертни технически умения. Ти не’няма нужда да кодирате, за да създадете уебсайт на Squarespace, но с висококачествените си дизайни хората трудно ще повярват в това! Можете да кодирате, ако искате, но благодарение на редактора за плъзгане и пускане, го’не е от съществено значение.

WordPress е подходящ само за по-уверените в техническо отношение. Ще трябва да кодирате и ще трябва да се радвате да управлявате, актуализирате и защитавате собствения си уебсайт. Резултатите обаче ще са задоволителни; WordPress е изключително популярен и ако искате’отново на техническата топка, можете да създадете уебсайт, който’е стилен и пълен с функции.

Като цяло, Squarespace предлага обхващащ пакет, който’е подходящ за повечето хора. Squarespace е по-лесен за използване от WordPress, но въпреки това създава впечатляващи професионални уебсайтове. То’е по-малко уязвим към заплахи и е много по-ниска поддръжка от WordPress.

От друга страна, WordPress безспорно си е спечелил репутацията на силовата платформа в интернет. Но за напреднал и достъпен всеобщ строител Squarespace е истинската сделка.

Ето обобщена таблица на нашето сравнение по-горе.

Squarespace vs WordPressSquarespaceWordPressЛесно използване

Дизайн

Характеристика

Приложения и приставки

SEO

Е-търговия

Blogging

Мобилен редактор

Текуща поддръжка

Сигурност

Собственост на съдържанието

Миграция на сайтове

Помощ и подкрепа

Ценообразуване

Много удобен за създаване на уебсайтове конструктор с влачене и пускане. Можете да създадете уебсайт, без да знаете как да кодирате или да наемете някого за помощ.Стръмна крива на учене, особено ако сте начинаещ. Трябва да знаете как да кодирате и да бъдете технически здрави или да наемете някой, който е.
Зашеметяващи, приспособими дизайнерски шаблони, създадени с голямо впечатление от потребителите.Много избор, когато става въпрос за теми, но нито една не е толкова съвременна, а вие’Ще трябва да имате някои умения за кодиране, за да извлечете пълните ползи.
Гама от вградени функции с впечатляващо качество, покриващи различни области. Новите функции редовно се добавят и актуализират.По-малък набор от вградени функции – по-разчитат на плъгини на трети страни за допълнителна функционалност.
Няма външни приложения или плъгини, които да се инсталират, както те’всички вече са напълно интегрирани в Squarespace. Това означава, че те’отново всички съвместими и актуализирани.Хиляди приставки, от които да избирате, за да инсталирате на вашия WordPress сайт. Налични безкрайни допълнителни функции Това обаче може да бъде рисковано поради остарели и некачествени приставки.
SEO функции вече са вградени и управлявани за вас.SEO плъгините могат да добавят мощни инструменти и ръководства към вашия WordPress сайт.
Вградени функции за продажби, включително голям размер на запасите, но леко липсват приложения и възможности за плащане.Трудно се ориентира и липсва поддръжка на клиенти. Но ако можете да го разберете, го’е мощна, персонализираща се платформа.
Добър избор на шаблони и инструменти за блогове, които да ви извадят от земята, но просто не толкова стабилни, колкото ресурсите за блогове, които WordPress има.Подходящ за блогове, с богат набор от плъгини и вградени функции. Освен това има общност от блогъри и ви позволява да оставяте коментари в други блогове на WordPress.
Мобилните приложения са безплатни и лесни за инсталиране. Получавате четири различни опции, от които да избирате, така че можете да персонализирате изживяването според вашия сайт’s нужди.Също така безплатен и лесен за инсталиране. Само с една опция за всяко устройство – което е идеално за вас’търсите директно решение.
Много малко – Squarespace е a “затворен” среда, което означава, че те контролират всички аспекти на платформата и управляват всички актуализации и поддръжка за вас.Изисква честа поддръжка, особено ако платформата, темата или плъгините се актуализират от техните разработчици. Вие сте отговорни за поддържането на всички аспекти на вашия уебсайт.
Цялата сигурност и актуализации се управляват вместо вас. Ако има проблем със сигурността, Squarespace’специалистите ще се справят с него.Вие носите отговорност за управлението на сигурността на вашия уебсайт.
Спечелени’не получавате никакви права върху съдържанието си. Обаче ти’Ще трябва да положите усилия да се откажете от финия шрифт, който просто заявява, че Squarespace може да използва съдържанието ви за популяризиране или представяне на вашия уебсайт.Спечелени’не получавате права върху съдържанието си и няма нито едно от лицензионните условия, които прави Squarespace. Обаче ти’Ще трябва да използвате хостинг доставчик, който вероятно ще има лицензионни условия, подобни на тези на Squarespace.
Позволява ви да мигрирате вашия сайт, ако искате. Също така лесен за импортиране от WordPress.Позволява ви да мигрирате вашия сайт, ако искате. Освен това улеснява експортирането на съдържание.
Специализиран екип за поддръжка с организирани уроци. Можете също да получите помощ чрез чат на живо или имейл.Голяма общност с ресурси и уроци, но не добре организирана. Повечето потребители в крайна сметка плащат на разработчиците за помощ.
4 премиум плана, вариращи от $ 12 на месец до $ 40 на месец.Може да варира от $ 200 – $ 15 000, в зависимост от различни фактори (хостинг, теми, плъгини, помощ за наемане и т.н.)

Кога да използвате Squarespace вместо WordPress

Все още не сте сигурни дали трябва да използвате Squarespace или WordPress? Ето няколко от основните причини, поради които вие’бих искал да изберете Squarespace над WordPress:

 • Искате зашеметяващ уебсайт без караница и суетене
 • Имате нужда от сайт доста бързо
 • Вие’отново след лесен за управление сайт
 • Искате прозрачни, зададени цени
 • Вие’не е уверено кодиране
 • Вие цените удобството на Squarespace’s цялостно решение
 • Искате да се съсредоточите върху целите си, а не да поддържате
 • Харесва ви сигурността на всеотдайна, денонощна поддръжка

Кога да използвате WordPress вместо Squarespace

Може би ти’изкушени от WordPress, но не’не го убедих’правилно ли е за теб? Ето основните причини хората да избират WordPress – ако това ви звучи познато, WordPress е може би най-добрият ви избор:

 • Вие’изграждате сложен уебсайт
 • Искате пълно персонализиране
 • Вие’отново след практически подход към работата на вашия сайт
 • Вие’отново щастливо кодиране или се научи да кодира
 • Искате наистина мощни инструменти за блогове
 • Ти не’нямам нужда от сайт нагоре супер
 • Вие’не се отлагайте от технически задачи като хостинг, сигурност или актуализации
 • Обичате да избирате какви инструменти или функции се нуждаят от вашия сайт

Повече информация

 • Преглед на квадратното пространство
 • Преглед на WordPress.org
 • Преглед на WordPress.com
 • Ценообразуване на квадратна площ
 • Шаблони за квадратно пространство
 • Преглед на електронната търговия на Squarespace
 • Squarespace SEO преглед
 • Как се използва Squarespace
 • Wix срещу Squarespace
 • Най-добрият хостинг доставчик на WordPress
 • Преглед на Bluehost
 • Wix срещу WordPress
 • Squarespace vs WordPress: Често задавани въпроси

Squarespace vs WordPress: Често задавани въпроси

Към кого е насочено Squarespace?

Squarespace е създаден, за да помогне на всеки да създаде свой уебсайт, независимо от техническите им възможности. Ти не’не е необходимо да кодирате – но можете, ако искате – и той е снабден с вградени функции, за да направите живота си възможно най-лесен. Той има зашеметяващи шаблони за всички любители на дизайна там.

Към кого е насочена WordPress?

WordPress е насочен към всеки, който иска пълен контрол върху всички гайки и болтове на своя уебсайт, от сигурността до актуализациите, кодирането и други. Вие’Ще трябва да имате известна техническа увереност или да се чувствате удобно, докато вървите. WordPress ви дава пълна персонализация на вашия сайт, така че можете да създавате каквото искате!

WordPress по-добър ли е от Squarespace?

Отговорът на този въпрос се крие в личните ви предпочитания. Ако ти’търсите да създадете наистина сложен сайт и бихте искали пълна гъвкавост, WordPress ще бъде по-добрият вариант за вас. От друга страна, ако сте’за по-малък бизнес или екип с едно лице, Squarespace ще бъде най-добрият вариант. Можете да създадете умен, елегантен уебсайт много бързо, без да е необходимо да знаете код.

Колко струва Squarespace?

Squarespace’s месечните ценови планове започват от $ 12 на месец. Имате възможност да изпробвайте го безплатно за 14 дни преди да се ангажирате с план. Вижте нашия преглед на цените за дълбоко гмуркане на истинската цена на Squarespace и за да разберете кой план е най-подходящ за вас.

Колко струва WordPress?

WordPress е технически безплатна платформа с отворен код. Това, което’Ще трябва да запомните, когато създавате уебсайт с WordPress, това сте вие’Ще трябва да плащате за име на домейн, хостинг за вашия сайт и евентуално тема на всичко отгоре. Можете да очаквате да платите където и да е между 200 и 1000 долара+ за да стартирате и стартирате сайт на WordPress. Вижте раздела за цените на това сравнение за по-подробна информация.

Кой строител на уебсайтове е по-лесен за използване, Squarespace или WordPress?

Можете да използвате Squarespace, без да е необходимо да знаете ред код, което го прави чудесно за нетехническите сред нас. То’Определено е по-лесният вариант в сравнение с WordPress.

Най-добре ли е Squarespace или WordPress за многоезични сайтове?

WordPress е по-добър за създаване на многоезични сайтове от Squarespace, защото можете да инсталирате конкретни плъгини, за да превеждате и глобализирате съдържанието си. Можете да създадете създаване на многоезичен сайт с Squarespace, като дублирате страниците си на различни езици.

Най-добре ли е Squarespace или WordPress за блогове?

Докато Squarespace има някои чудесни вградени инструменти за блогове, никоя платформа не може наистина да победи WordPress, що се отнася до блоговете! Че’s какво е направено да прави и идва с много много мощни инструменти за блогове.

Ако искате нещо по-малко сложно да се справите, разгледайте Weebly, Wix или WordPress.com – вижте как те сравняват с Squarespace и WordPress.org в нашия преглед на най-добрите платформи за изграждане на вашия блог.

Какво можете да използвате вместо Squarespace или WordPress?

Това наистина зависи от какъв тип уебсайт сте’изграждаме отново! За блоговете WordPress.com е чудесна алтернатива. За онлайн магазините разгледайте Shopify, а за зашеметяващи дизайни разгледайте Wix. За малкия бизнес и портфейли Weebly също е топ претендент!

Вижте нашия задълбочен преглед на най-добрите създатели на уебсайтове за пълен поглед върху всички най-добрите строители.

Трябва ли да намеря хостинг за моя сайт Squarespace?

Не, можете да седнете и да се отпуснете, защото Squarespace е напълно домакин за вас. Ти не’не е необходимо да намерите собствен доставчик, да се регистрирате в отделен план или да се притеснявате за ограниченията на плана. Всички планове на Squarespace ви дават напълно управляван облачен хостинг, както и неограничена честотна лента и съхранение.

Колко контрол имате върху сайта си’s съдържание?

С WordPress имате пълен контрол върху вашия уебсайт. Там’е много ниска вероятността вашият сайт да бъде свален, освен ако не сте в конфликт с вашия хостинг доставчик. Squarespace има правила за ползване, на които вашият сайт трябва да се съобрази. Все още имате контрол над това, което правите със сайта си, но ще трябва да следвате Squarespace’s условия.

Можете ли да превключите вашия сайт между WordPress и Squarespace?

Да! Можете да преместите вашия сайт Squarespace в WordPress или да преместите уебсайта си WordPress на Squarespace. Така че дори да започнете от един и след това да промените мнението си, това’не е краят на света! Ти не’не трябва да се придържаш към първия си избор завинаги.

Отидете на върха

Намери това ръководство за полезно?

Въпрос – Това ръководство ви е било от полза? Оставете коментар по-долу.

Познавате ли някой, който може да се възползва от това ръководство? Изпратете им тази страница или кликнете върху бутоните за споделяне вляво.

Вие’Ще ни помогнете, като разпространим думата за нашия уебсайт и за вас’Ще им помогна!

Експертът за създаване на уебсайтове има за цел да ви предостави честни данни. Че’Ето защо провеждаме собствени проучвания и получаваме пряко, лично разбиране. Щракнете тук за допълнителна информация.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me