Shopify срещу WooCommerce срещу BigCommerce: Кое е най-доброто?

shopify vs woocommerce vs bigcommerce представено изображениеАко ти’търсите да изградите онлайн магазин, който да изведе бизнеса ви на следващо ниво, Shopify, WooCommerce и BigCommerce са три от най-добрите създатели на уебсайтове за електронна търговия в играта.


Казват обаче, че три’s тълпа – и когато се стигне до нея, изборът на подходящия строител е по-лесно да се каже, отколкото да се направи.

Просто казано, Shopify, WooCommerce и BigCommerce всички страхотни платформи. Но дон’не се притеснявайте – ние знаем нашите неща и ние’направихте изследването, за да ви помогне да вземете решение.

В Website Builder Expert ние комбинираме независими изследвания с резултати от нашите потребителски тестове, при които молим всекидневните да опитат всяка платформа. Това означава, че можем да предоставим сравнения, които са справедливи и балансирани.

Тази статия ще ви покаже коя платформа е най-подходяща за кой тип потребител. ние’Ще разгледам всички важни неща, които трябва да имате предвид при използване на строител на онлайн магазин, включително лекота на използване, дизайн, инструменти за продажби и ценообразуване.

Във всеки раздел ние’Ще направим Shopify, WooCommerce и BigCommerce един срещу друг, след което изберете победител за всеки кръг.

Разбираме, че някои от вас могат’не чакам дотогава, така че тук’е спойлер: Shopify е нашата най-високо оценена платформа за електронна търговия и следователно е общият победител. Но печели ли всеки кръг? Е, можем’не може да дадем всичко, можем ли?

ние’чаках достатъчно дълго – то’Сега е време да изкопаете това трио платформи една срещу друга и да разберете какво те’направен от!

Shopify срещу WooCommerce срещу BigCommerce: плюсове и минуси

Shopify ProsShopify минуси
 • Най-добрата всестранна платформа за електронна търговия
 • Продайте в няколко канала
 • Такси за транзакции за алтернативни шлюзи за плащания
 • Трябва да преформатирате, ако превключвате теми
Профили на WooCommerce ProsWooCommerce
 • Безгранично персонализиране
 • Страхотно за SEO
 • Лоша поддръжка на клиенти
 • Изискват се съвременни технологични знания
Професионалисти на BigCommerce ProsBigCommerce
 • Повечето вградени функции
 • Фантастични функции на SEO
 • Интерфейсът за редактиране е труден за навигиране
 • Няма мобилно приложение

Какво’s разликата между Shopify, WooCommerce и BigCommerce?

Shopify и BigCommerce са това, което наричаме решения за електронна търговия „всичко в едно“. Те имат всичко необходимо, за да започнете да продавате онлайн, всичко на едно място. Още по-добре, дон’не трябва да знаете всеки код, за да можете да ги използвате.

WooCommerce е малко по-различен. То’s плъгин за WordPress, което означава, че го добавяте към вашия сайт, за да активирате електронната търговия. То’е известен като ‘самохостване’ софтуер, което означава, че ви дава неограничено персонализиране на кодирането, но изисква много технически умения.

Вече знаете разликата между тези платформи, но за кого са най-подходящи?

 • Shopify е най-подходящ за всеки онлайн магазин
 • WooCommerce е най-подходящ за потребители, които искат много творчески контрол
 • BigCommerce е най-подходящ за фирми, които търсят мащаб

Лесна употреба

Общо казано, многостранните платформи за електронна търговия като Shopify и BigCommerce са далеч по-лесни за използване от самоприемащите плъгини като WooCommerce. Причината е проста: всички строителни инструменти са доставени за вас, готови за работа.

За да разберем колко лесно се използва всяка платформа, помолихме всеки ден хората да ги тестват. След това тези хора накараха тримата строители за лекотата им на използване.

Нашите резултати установиха, че Shopify е най-простият от трите. Той има много визуални сигнали, последователна типография и използва прост език. Това прави създаването на онлайн магазин да се чувства като разходка в парка.

шопирайте началната страницаShopify е нашата най-високо оценена платформа за електронна търговия, предоставяща всичко необходимо за успех онлайн

BigCommerce е мощна платформа, но с такава мощ идва кривата на обучение. Той ви хвърля леко в дълбокия край с помощта на технически език и осигурява сравнително затрупан интерфейс.

Един от нашите тестери имаше това да каже за BigCommerce:

Да то’не е прекалено проста за използване, но можете да видите защо – то’s, защото го’е основно там, за да управлява вашия бизнес вместо вас. Но създаването на уебсайт не беше най-лесното изживяване.

начална страница на bigcommerceBigCommerce има най-вградените функции на всяка платформа за електронна търговия, спестявайки пари от приложения

WooCommerce е най-трудното от триото за използване. То’е проектиран за технологично здрави, които знаят как да кодират. Това каза, ако ти’отново сте уверени с клавиатура, трябва да сте добре – това отнема малко повече усилия от Shopify или BigCommerce.

начална страница на woocommerceWooCommerce е собствена хоствана приставка, която ви дава неограничена персонализация

Лесно използване: Присъда

Shopify взема първия кръг. Това беше нашето ‘най-вероятно да се препоръча’ платформа благодарение на своите визуални помагала, ясен интерфейс и използване на прост език. BigCommerce е по-сложна, с по-объркваща страница за редактиране, докато WooCommerce изисква най-много технически познания от всички.

Гъвкавост на дизайна

Продажба онлайн’t само за инструментите, функциите и приложенията – магазинът ви също трябва да изглежда добре. Ако клиентите се радват да посещават вашия уебсайт, те’по-вероятно е да направите покупка и да се върнете за още.

Shopify предлага 10 безплатни теми и над 50 платени опции, които струват между 140 и 180 долара. Ако обаче превключвате шаблони ви’Ще трябва не само да платите, но и да преформатирате целия си сайт, което отнема известно време.

шопирайте темиShopify има красиви теми, за да съответства на почти всяка индустрия, като ви дава много гъвкавост

BigCommerce ви позволява да избирате от 7 безплатни теми и 50+ платени шаблона, които всички струват или $ 145, или $ 245. Това може да ви се струва скъпо, но ако BigCommerce ви подкрепя, бизнесът ви е повече от вероятно да успее в дългосрочен план.

теми за голяма търговияBigCommerce е определил цени за своите платени теми, така че знаете точно какво’плащате за

Дизайнът е мястото, където WooCommerce грее. Той има 14 теми, всички струващи само $ 39, и наистина можете да оставите вашите творчески сокове да текат с безграничното си персонализиране. Така че, ако имате умение за кодиране, наистина можете ‘стремя се да спечеля’ вашите клиенти с прекрасен уебсайт на ваше собствено изработване.

теми за витрина в магазинаМожете да персонализирате вашите теми в WooCommerce колкото искате, при условие че знаете как да кодирате

Едно последно нещо – то’заслужава да се отбележи, че и трите платформи’s темите са отзивчиви за мобилни устройства. Това означава, че който и строител да изберете, сайтът, който създавате, ще изглежда страхотно на екрана с всякакъв размер.

Гъвкавост на дизайна: Присъда

WooCommerce се разминава с този. Ако знаете как да кодирате, имате неограничени възможности за персонализиране на една ръка разстояние. На всичкото отгоре темите му са значително по-евтини. Shopify и BigCommerce може да са по-лесни за проектиране като цяло, но те’също сте по-твърди, така че резултатът е ясен.

Време за изграждане

Времето за изграждане е един от по-сложните раздели за нас. Защо? Защото времето, необходимо за изграждането на уебсайт с WooCommerce, варира значително.

Ако вече имате WordPress сайт, времето за изграждане е сравнително бързо’е въпрос на добавяне на приставката. Ако не’т, ти’отново за дълго пътуване; за начало, ти’Ще трябва сами да подредите уеб хостинга и това’s, преди да се забиете в някакво кодиране.

За разлика от това, Shopify и BigCommerce са и двата пълния пакет. Това означава, че след като се регистрирате, разполагате с всички компоненти, необходими за изграждането на онлайн магазин на едно място.

Как се сравняват тези две платформи „всичко в едно“? Магазин Shopify може да бъде ваш само за няколко часа благодарение на визуалните си сигнали и простия език. докато изграждането на магазин на BigCommerce обикновено отнема около ден или два, благодарение на по-сложния интерфейс за редактиране.

Такава скорост не бива’няма да бъде изненада, като се има предвид резултатите в нашата лекота на използване.

Време за изграждане: Присъда

Shopify има най-бързото време за изграждане, отнема само няколко часа, за да създадете онлайн магазин. BigCommerce изисква малко повече мисли, но не’не отнема твърде много време, за да се изгради. WooCommerce има най-дългото време за изграждане, което изисква потребителите сами да хостват и кодират сайта си.

Инструменти и функции за електронна търговия

То’няма смисъл да имате красив онлайн магазин, ако не го направите’нямате инструменти, с които да продавате. Само помислете: вие’няма вероятност да спечелите много пари във вашия магазин за тухли и хоросани, ако имате’наемате некомпетентни търговци.

Що се отнася до инструментите за продажби, Shopify и BigCommerce са двама експерти в света на електронната търговия. И с двамата строители, там’s няма реално ограничение за това какво или колко можете да направите със запасите си.

Системите им за инвентаризация са превъзходни и ви позволяват да продавате неограничен брой различни продукти във всички ценови планове, докато можете също да отпечатвате персонализирани етикети за доставка.

Shopify обаче има по-силни възможности за купони. Например, Shopify ще ви позволи да покажете отстъпка като представен продукт на началната си страница, докато BigCommerce не може.

пазарувайте инструменти за продажбиShopify предлага някои от най-добрите безплатни инструменти за продажба на пазара

Но какво да кажем за WooCommerce? Може да има много по-малко функции, но те’пак си доста добър. Получавате възстановяване с едно щракване, инструменти за блогове и опция за вграждане на продукти в различни страници на магазина.

Общо взето обаче WooCommerce просто няма’няма толкова струни на носа си, колкото другите две.

Характеристики на продажбите: Присъда

То’е близък, но Shopify просто печели. Той има най-пълния набор от инструменти за продажби на пазара, така че’е достоен победител – BigCommerce обаче е на второ място, предлагайки неограничени продукти и страхотни възможности за доставка. WooCommerce isn’t почти толкова мощен, но все пак върши работа.

Опции за плащане и такси

Приемането на повече шлюзове за плащания означава повече хора да могат да купуват вашите продукти – то’е толкова просто. Но кой строител поддържа най-много?

И трите платформи поддържат широка гама шлюзове за плащания, включително PayPal, Stripe и Apple Pay. Ключовите разлики между трите обаче включват размера на избора на оферта, както и таксите за транзакциите.

За разлика от другите два, Shopify налага собствени такси за транзакции на всички шлюзове, освен собствените, Shopify Payments. По отношение на избора, BigCommerce е доста ограничен, като има предвид, че Shopify и WooCommerce предлагат над 100 повече опции.

опции за шлюзови плащания в woocommerceWooCommerce ви дава достъп до 100+ опции за плащане, без да налагате собствени такси за транзакции

Опции за плащане: Присъда

WooCommerce торбира втората си печалба, предлагащи десетки опции за плащане (за разлика от BigCommerce), без да налагат собствени такси за транзакции (за разлика от Shopify). Въпреки че и трите платформи имат солиден избор на шлюзове за плащания, това’е въпрос на разнообразие и цена, който печели този кръг за WooCommerce.

Маркетингови инструменти и функции

За всеки бизнес промотирането на вашата марка е жизненоважно за растежа. По отношение на магазините за електронна търговия наличието на добри маркетингови инструменти носи повече кликвания – и долари – на вашия сайт.

SEO

Оптимизацията за търсачки е процесът, който помага на уебсайта ви да се класира по-високо в търсачки като Google. То’е важен аспект на продажбата онлайн – ако никой не може да намери вашия уебсайт, как ще купуват вашите продукти?

За щастие и трите марки предоставят силни SEO инструменти. Всеки от тях ви позволява:

 • Редактиране на мета заглавия и описания (текстът, който се показва при търсенията с Google)
 • Актуализирайте URL адреси (това е адресът на уеб страницата, така че запазването на това улеснява хората да намерят онлайн)
 • Добавете текстовете на алтернативни изображения (помага на Google да идентифицира съдържанието на изображение)

Въпреки това, където Shopify се спъва е липсата на поддръжка на ключови думи. BigCommerce и WooCommerce препоръчват думи, които да се използват в описанията на продуктите, които ще им помогнат да се класират по-високо в търсачките.

Социална медия

Наличието на добро присъствие в социалните медии поддържа връзка с клиентите ви, и осигурява чудесен начин за популяризиране на нови продукти или отстъпки.

Както Shopify, така и WooCommerce разчитат до голяма степен на интеграциите на трети страни. Въпреки че това може да увеличи разходите ви, това ще ви даде ценна гъвкавост. Можете да добавите бутони за споделяне, да въведете маркетингови приложения за социални медии и да свържете публикациите си към уебсайта си Shopify или WooCommerce.

BigCommerce е самодостатъчна платформа – тя има най-големия избор от вградени функции, но не’не поддържам много приложения. По отношение на социалните медии, за разлика от другите два, които можете’да свържете емисиите си на живо.

Многоканална интеграция

Продажбата на повече канали ви дава по-широка аудитория, така че вече можете да видите предимствата.

За съжаление на WooCommerce, то’е оставен в праха тук, защото не’t изобщо поддържа многоканална продажба. Както Shopify, така и BigCommerce ви позволяват да продавате в множество канали, включително Facebook, Instagram, eBay и Amazon.

bigcommerce продава с фейсбукBigCommerce предлага многоканална продажба, което ви позволява да промотирате продуктите си пред огромна аудитория

Shopify обаче изминава допълнителната миля, като ви дава достъп до общо 10 канала, включително BuzzFeed, Kik и Wanelo.

Маркетингови инструменти: Присъда

То’е наистина труден разговор между Shopify и BigCommerce, но последният просто печели. Двете платформи са изключително близки по отношение на маркетинговите инструменти, но Shopify разчита повече на приложенията, докато BigCommerce има най-вградените функции на всяка платформа. WooCommerce не може да се конкурира в този отдел.

Помощ и подкрепа

Когато използвате всеки софтуер, вие’трябва да имате въпроси или да се нуждаете от помощ по пътя. С магазините за електронна търговия, то’е важно бързо да коригирате проблемите, за да не пропуснете жизненоважните приходи.

Сигнал за спойлер: там’е ясен победител тук.

Shopify осигурява 24/7 поддръжка по телефона и чат на живо, както и помощ по имейл и социални медии. Разполага и с блестящ помощен център, пълен с множество въпроси и отговори, свързани с Shopify.

shopify help centerShopify осигурява поддръжка на клиенти от световна класа, така че вие’имам помощна ръка през целия процес

BigCommerce може да отговаря на Shopify в това, което предлага, освен помощ чрез социални медии. За разлика от тях WooCommerce ви оставя на вашите собствени устройства – има малък помощен център, но това’е за това.

Помощ и подкрепа: Присъда

Shopify ви дава най-голямата помощна ръка на партидата. Той има най-широкия спектър от поддръжка на клиенти, включително чрез социални медии – нещо, което BigCommerce няма’не предлагам. И накрая, WooCommerce наистина липсва в този отдел, като не предлага никаква реална поддръжка на клиентите.

Ценообразуване и съотношение цена / качество

В този раздел нещата се усложняват малко. Докато Shopify и BigCommerce са задали ценови планове, така че знаете точно какво’ще плащаш, изчисляването на разходите Ви за WooCommerce отнема малко повече време.

Какво имаме предвид? Е, WooCommerce е безплатен плъгин, така че има’няма разходи там. Обаче ти’Ще трябва да плащате за екстри като SSL сигурност (9 долара на година), тема струваща 39 долара и собствен уеб хостинг, който обикновено достига около 10 долара годишно.

Shopify има безплатен пробен период от 14 дни, така че можете да изпробвате всичките му блестящи функции, преди да похарчите цента. За да продължите да използвате платформата, вие’Ще трябва да надстроите до един от трите ценови плана, вариращи от $ 29 p / m до $ 299 p / m.

Всеки план ви позволява да продавате неограничени продукти и ви предоставя всички блестящи инструменти, които обсъдихме по-рано в статията. Ако изберете план за напреднали, Вие’Ще получите достъп до страхотни функции като изчисления за доставка на трети страни и по-ниски цени на кредитни карти. Виж отдолу.

пазарувайте ценови плановеShopify има три ценови плана, но все пак можете да изпробвате платформата с 14-дневна безплатна пробна версия

BigCommerce също така ви позволява да опитате преди да купите, с 15-дневна пробна версия. Има три основни ценови планове да избирате след това, като се започне от $ 29 на месец, стига до $ 249 на месец. Там’е също така Enterprise план, който вие’Ще ми трябва оферта.

Получавате неограничен трафик за всички планове и нулеви такси за транзакции. Но в стандартния план, вие не’Не се възползвайте от изоставените функции за възстановяване на колички, което е важен инструмент за всеки бизнес, който търси мащаб. Вижте по-долу за BigCommerce’Ценови планове.

ценови планове за голяма търговияBigCommerce предлага 15-дневна безплатна пробна версия, една от най-дългите на пазара, така че имате достатъчно време да решите дали’правилно за теб

Както можете да видите, BigCommerce и Shopify ще струват по-общо от WooCommerce, но техните месечни планове са лесни за управление, защото’е само една еднократна сума С други думи, те’отново е по-скъпо, но по-малко караница, което е нещо, което трябва да се мисли.

Ценообразуване: Присъда

Това е вратовръзка. Shopify и BigCommerce имат подобни планове за ценообразуване, които са сравнително скъпи, но те са’са две от най-добрите платформи „всичко в едно“. WooCommerce работи много по-евтино, но добавянето на вашите индивидуални разходи може да бъде сложно в дългосрочен план.

Shopify срещу WooCommerce срещу BigCommerce: Заключение

ние’проведохте всички ключови области за изграждането на успешен онлайн магазин, сравнявайки Shopify, WooCommerce и BigCommerce.

Позволявам’s бързо резюмирайте как всяка платформа се представи във всеки кръг, използвайки таблицата ни по-долу…

CategoryShopifyWooCommerceBigCommerceWinnerЛесна употребаДизайнВреме за изгражданеИнструменти за електронна търговияНачини на плащанеМаркетингови инструментиПомощ и подкрепаЦенообразуване
Наистина лесен за използване, с прост език и много визуални сигналиИзисква усъвършенствани технологични познания поради самостоятелно хостинг и кодиранеМалко крива на учене в началото, но все пак доста проста след товаShopify
60+ безплатни и платени теми, всички мобилни отзивчиви, но трябва да преформатирате сайта, ако превключитеНеограничено персонализиране, при условие че знаете как да кодирате. Творческата свобода е иначе несравнимаМалко крива на учене в началото, но все пак доста проста след товаWooCommerce
Най-бързо време за изграждане, като отнемате само няколко часа, за да създадете магазинЩе отнеме няколко дни поради техническите изисквания за кодиране и самостоятелно хостинг (ако го направите’нямам вече WordPress сайт)Отнема поне ден или два, като се има предвид сложният език и кривата на първоначалното обучениеShopify
Най-пълният набор от инструменти за продажби на пазараМалко количество инструменти за продажби, които функционират като приставка за WordPress Мачове Shopify в инструменти за продажби, но има по-малко мощни функции на талониShopify
Поддържа всички основни шлюзи, но налага такси за транзакции, ако не го направите’не използвайте Shopify PaymentsДава достъп до 100+ опции за плащане и не’не налага собствени такси за транзакциинеотворено’не поддържам толкова шлюзове, колкото Shopify, но не’не налагат и собствени такси за транзакцииWooCommerce
Обхваща всички области за успешен маркетинг, включително достъп до хиляди приложенияПодобно на инструментите за продажби, не става’не предоставя много по отношение на функциитенеотворено’не разчитате на приложения на трети страни, за разлика от Shopify; има най-вградените функции на всяка платформаBigCommerce
Денонощна поддръжка по телефона и чат на живо, помощ и имейл и социални медииПочти няма поддръжка на клиенти, освен помощен център24/7 поддръжка за телефон и чат на живо, но не’не предоставям помощ по имейлShopify
Три ценови плана, вариращи от $ 29 p / m до $ 299 p / m, плюс 14-дневна безплатна пробна версияИндивидуалните разходи като SSL сертификати, теми и уеб хостинг са трудни за изчисляване, но се получават доста евтиноТри основни плана, вариращи от $ 29 p / m до $ 249 p / m, плюс предсказуем Enterprise план. Също така предлага 15-дневна безплатна пробна версияВръзвам

Досега трябва да имате представа коя от тези платформи е най-добрата за вашите бизнес амбиции:

 • Shopify е най-подходящ за всеки онлайн магазин
 • WooCommerce е най-подходящ за творчески контрол
 • BigCommerce е най-подходящ за фирми, които търсят мащаб

Както можете да видите от таблицата обаче, Shopify има най-много точки. Ето защо е днес’s шампион! Той има най-добрият набор от функции за продажби, той’s е най-лесният за използване и предлага най-бързото време за изграждане за зареждане.

Това означава, че след добре водената битка на Shopify срещу WooCommerce срещу BigCommerce, Shopify запазва короната си за електронна търговия. дон’не забравяйте всяка платформа предлага безплатна пробна версия, така че тествайте тази днес и оставете вашия онлайн бизнес да извлече ползите!

Shopify срещу WooCommerce срещу BigCommerce: Често задавани въпроси

Колко струва Shopify?

Shopify има три първокласни ценови плана: Shopify Basic ($ 29 на месец), Shopify ($ 79 на месец) и Advanced Shopify ($ 299 на месец). Имате достъп до инструменти за продажби от световна класа във всеки план, но най-високите планове включват функции като по-ниски такси за транзакции. Освен това предлага 14-дневна безплатна пробна версия.

Трябва ли да използвам Shopify или BigCommerce?

Зависи от това какво’търся. Shopify е нашата най-високо оценена платформа за електронна търговия’е наистина лесен за използване и осигурява огромен набор от инструменти и приложения за продажби. Въпреки това, BigCommerce има най-вградените функции на всяка платформа и е идеален за амбициозен бизнес, който иска да мащабира мащабно..

Безплатна ли е WooCommerce?

По същество, да. То’е безплатен плъгин за WordPress, така че реално да го инсталирате няма разходи, но има допълнителни разходи. Ако не’нямате вече WordPress сайт, вие’Ще трябва да закупите уеб хостинг, тема на витрината и SSL сертификат.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map