Shopify vs Etsy: Трябва ли да продавате чрез онлайн магазин или онлайн пазар?

Разкъсвате ли се между Shopify и Etsy? То’не е изненада – те’отново сте изключително популярни платформи за продажба онлайн. И по-важното е, че те’си популярно място за купувачите да харчат парите си.


Shopify е платформа, която ви позволява да създадете свой собствен онлайн магазин. Той разполага с инструментите, които да ви помогнат да създадете и управлявате бизнеса си от вашия магазин’Дизайн за доставка. За разлика от тях, Etsy е онлайн пазар, който ви позволява да изброите продуктите си заедно с други онлайн продавачи.

shopify vs etsy сравнение

Etsy има 1,7 милиона потребители, които продават на над 33 милиона купувачи. През 2017 г. тези купувачи похарчиха над 3 милиарда долара за Etsy. Shopify може да се похвали с още по-впечатляваща фигура: над 82 милиарда долара са продадени на Shopify.

Ние не’не ви обвинявам, че искате да се включите в това действие!

Но как избирате между тях? Когато става въпрос за Shopify vs Etsy, Shopify е по-добрият избор за онлайн продажба. То’е по-мащабируема, по-гъвкава и предлага по-добри инструменти за електронна търговия от Etsy.

Това каза, изборът наистина зависи от вас – вашия бизнес, вашият бюджет и вашите цели. Shopify е най-доброто като цяло, но това не е така’нямам предвид’е най-добрият избор за вас.

Знаем колко сложно може да бъде сортирането през върха. Че’и затова правим изследвания, за да стигнем направо до фактите. В тази статия ние’Ще ви преведе през входовете на Shopify и Etsy, от основите до целия домейн, цени и инструменти за електронна търговия.

Затова седнете, пристегнете се и се пригответе, за да разберете дали Shopify или Etsy – или може би дори и двете – е точното място за вас, за да започнете продажното си пътуване.

Contents

Shopify vs Etsy: Плюсове & Против

Проучване на плюсове:

 • Мощни инструменти за електронна търговия: Shopify разполага с най-добрите инструменти за продажба на пазара. Лесно управлявайте и разраствайте бизнеса си, използвайки инструменти системата за инвентаризация, която ви позволява да следите, синхронизирате и следите поръчките на клиентите и нивата на запасите.
 • Изключително мащабируем: Shopify е създаден за всички видове магазини, от малкия бизнес до големи марки като Penguin. Контролирайте своята марка, надстройте за повече функции или добавете приложения за разширяване на вашия сайт’s функции.
 • Продавайте неограничени продукти без ограничения: Продайте физически стоки и услуги и добавете приложение за продажба на цифрови продукти. Няма правила за видовете продукти, които можете да продавате!

Shopify минуси:

 • Излагане: Докато пазарите като Amazon, eBay и Etsy имат голям обем на търсене, клиентите не го правят’не знам дали е построен магазин на Shopify. Те трябва да търсят конкретно вашия сайт. Така че вашият трафик зависи от вашата собствена марка, маркетинг и експозиция.
 • Добавки: Shopify разполага с впечатляващ магазин за приложения, който е чудесен за персонализиране и усъвършенстване на вашия магазин! Но добавянето на приложения може да увеличи месечните Ви разходи, което може да бъде проблематично за дребните продавачи.

Плюсове на Etsy:

 • Трафик: Etsy е пазар, което означава, че клиентите търсят Etsy и след това намират вашите продукти чрез тази платформа. Ти не’не трябва да се притеснявате за маркетинга или промотирането на вашата марка – можете да разчитате на Etsy’s популярност вместо това.
 • Лесна употреба: Просто създавате акаунт, качвате изображения и информация за продукти и започвате да продавате. Тази основна система за електронна търговия улеснява започването на работа.
 • Цена: Можете да продавате на Etsy без допълнително месечно заплащане по стандартния план. Все още трябва да плащате такси за регистрация и такси за транзакциите, но вие’не се таксува месечен абонамент, освен ако не решите да надстроите.

Противопоказания на Etsy:

 • Такси за транзакции: Плащате такса за регистрация в размер на 0,20 долара, плюс 5% такса за транзакция на артикули, които продавате чрез Etsy. Там’s също стандартна такса за обработка на плащания от 3% + 0,25 $. Тези такси могат да започнат да имат влияние, тъй като продажбите ви се увеличават до по-големи суми.
 • Ограничения за продукта: Etsy има твърди правила за това, което можете да продавате чрез нейния пазар. Etsy е само за ръчно изработени стоки, занаятчийски доставки и винтидж предмети (които са на повече от 20 години).
 • Творчески контрол: Etsy’s формат означава, че не’нямате свобода над оформлението или брандирането на вашите страници с продукти. Можете да въведете собственото си лого, но можете’не създайте силен имидж на марката с Etsy.

Преди да продължим, нека’Погледнете какво прави Shopify в отговор на пандемията Covid-19:

То’е несигурно време да започнете или развивате всеки бизнес, но не’тревожете се – Shopify напълно получава това. Всъщност тя въведе куп страхотни нови мерки за подкрепа на малкия бизнес през следващите месеци. Те включват:

 1. Предоставяне на физически и цифрови карти за подаръци на разположение във всички планове. По този начин вашите клиенти могат да ви подкрепят, без да купуват физически продукти в момента.
 2. 200 милиона долара на разположение за финансиране на малък бизнес (само в САЩ). Като част от правителственото партньорство, Shopify Capital предлага финансиране, за да помогне на малките предприятия да се развиват в момент, в който може да са с ниско количество пари.
 3. Удължаване на безплатната му пробна версия до 90 дни. Shopify удължи безплатната си пробна версия от 14 дни до 90, като предоставя на търговците още по-дълго време да изпробват услугата без риск.
 4. Подкрепа на общността и уеб семинари на живо. Виртуален ‘срещите си’ с общността Shopify, за да споделят мъдрост и подкрепа.

Големи кудота на Shopify заради бързата си реакция и ангажимента си да подкрепя малкия бизнес сега и винаги.

Каква е разликата между Shopify и Etsy?

Така че само какви са Shopify и Etsy и как са различни?

На първо място, Shopify е платформа за електронна търговия, предназначена за хората да създават и отглеждат своите онлайн магазини (вижте някои успешни магазини, създадени с Shopify). Той има цял куп мощни инструменти и приложения за електронна търговия, които ще ви помогнат да направите това.

Вие създавате свой собствен уебсайт за електронна търговия, качвате продукти и проследявате поръчки на клиенти. То’е лесен начин за изграждане на онлайн магазин.

Etsy е пазар, където създавате акаунт и след това можете да продавате чрез него заедно с много други продавачи на Etsy. Популяризира се като “творчески пазар” и продава само ръчно изработени, реколта или занаятчийски стоки.

Etsy Pattern

Etsy стартира собствена платформа за електронна търговия, където можете да създадете уебсайт, в който да продавате продуктите си. То’се нарича Etsy Pattern и има по-малко ограничения за продуктите от пазара на Etsy.

Можете да го опитате безплатно за 30 дни. След това струва 15 долара на месец. Тъй като това е отделно от пазара на Etsy, вие ще носите отговорност за генерирането на собствен трафик.

То’s проста платформа – това’не е до същия стандарт като Shopify по всякакъв начин, но е добра добавка, ако решите да продавате чрез пазара на Etsy.

Вече трябва да сте продавач на Etsy, за да настроите Etsy Pattern – в тази статия ние’Ще разглеждам само Etsy като пазар, а не да проучвам неговия създател на уебсайтове.

Повече информация

 • Просто започвам? Нашата Shopify под статията за микроскоп дава чудесно въведение в тази популярна платформа за електронна търговия, от нейната история до това кой’най-добре за.
 • Прочетете нашия рецензия на Shopify за по-подробна дискусия на Shopify’s функции, цени, дизайн и други.
 • Просто искам да знам за цената? Нашият преглед на цените на Shopify ви казва всичко, което трябва да знаете за месечните му планове, съотношение цена-качество и допълнителни такси.
 • Искате ли да сравните платформите за електронна търговия? Преминете към нашата интерактивна статия, която ями най-доброто от най-доброто един срещу друг.
 • Вижте как Shopify и Etsy се сравняват, когато става въпрос продажба на цифрови изтегляния.

Лесно използване

Кой казва, че трябва да си технологичен гуру, за да продаваш онлайн? Не Shopify или Etsy това’е със сигурност!

Shopify е проектиран така, че да изгради свой собствен онлайн магазин възможно най-лесно. Платформите за електронна търговия често се борят с това поради всички мощни инструменти, необходими за стартиране на бизнес в електронната търговия, но Shopify блести, като го прави възможно най-прост.

Той ви дава всичко необходимо, като поддържа интерфейса чист, ясен и много удобен за потребителя!

шопирайте таблото за управлениеТук можете да видите колко лесна е навигацията в задния прозорец. Когато започнете с Shopify, той ви води през настройването на вашия магазин, от добавяне на продукти до управление на поръчки.

Shopify ви води през вашата настройка с бутони за действие и наистина ясно меню. Веднъж ти’въведете цялата си информация, Shopify помага да управлявате магазина си, като синхронизира инвентара си, проследява поръчки и др.

Etsy е по-малко задълбочен, но също толкова лесен за използване! То’е супер проста и ясна.

Всичко, което правите, е да настроите акаунт, да изберете името на магазина си, да запасите магазина си, след това уверете се, че въведете данните си, така че да получите плащане и да настроите таксуване.

Вие’превеждате се през всяка стъпка и го’наистина е лесно да попълните всеки етап:

etsy настройка процесEtsy ви води през вашата настройка и улеснява въвеждането на вашите данни. Тук можете да видите как предоставя имена на магазини, използвайки вашите предложения.

Можете да видите колко сте близо до създаването на вашия магазин Etsy и това дори ви помага с предлагани предложения за името на вашия магазин, ако първият ви избор не е’t налични.

Веднъж ти’всичко приключи с процеса на настройка, че’е! Можете да започнете да продавате! Това го прави идеален, ако сте’отново сте начинаещ, който иска да се продава бързо.

С Etsy, разбираш’не трябва да създавате цял уебсайт, както правите с Shopify. Просто качете вашите продукти с техните описания и вие’добре е да отида. Може да сте онлайн продавач в рамките на час.

Лесно използване: Присъда

То’е равенство!

Както Shopify, така и Etsy са супер прости за използване. Shopify е малко по-техничен от Etsy, но като се има предвид броят на мощните инструменти за електронна търговия, той наистина е забележително начинаещ. Etsy обаче е по-бърза и по-проста за настройка.

Гъвкавост на дизайна

Били ли сте някога в онлайн магазин и сте били отложени от ужасния дизайн? Вие’не си единственият: 38% от хората ще напусне уебсайт, ако оформлението или дизайна не са привлекателни.

Това представлява едно предимство и недостатък при Etsy. Страницата ви в магазина ще следва Etsy’дизайн и оформление. Всички страници на продавачи в Etsy са изложени еднакво, като името на вашия магазин, логото, продуктите и описанията са като ваше собствено съдържание.

Това означава дон’не трябва да се притеснявате за дизайна, което от една страна е страхотно. Можете да се доверите, че Etsy използва чист, ясен и атрактивен дизайн, който показва вашите продукти и осигурява страхотно потребителско изживяване.

пример за оформление на etsyetsy дизайн оформлениеEtsy контролира дизайна на вашия магазин. Добавяте свои собствени изображения, описания и подробности за продукта, но цялостното оформление е еднакво в цялата Etsy’s пазар.

Все пак прави по-трудно да се откроим от тълпата!

Етси не’не ви давам възможност за персонализиране. Както можете да видите от горните примери, всичко, което наистина разделя вашия магазин от всички останали в Etsy, са вашите продукти.

Ти спечели’не мога да създам наистина силна марка на този пазар.

Това е абсолютно добре, ако сте’продавате няколко предмета или просто започвате. Но ако искате да развиете бизнеса си, ще ви е необходима уникална и солидна марка. А това на Etsy просто не е възможно.

Възможно е на Shopify.

Когато създавате вашия магазин, Shopify ви дава над 60 теми, от които да избирате. Тези теми формират градивните елементи на вашия уебсайт. Те обхващат цяла гама от индустрии от мебели до облекло и мода.

Освен че ръководи дизайна на вашия уебсайт, темата ви също идва с функции, които да облагодетелстват избраната от вас индустрия. Например функция за увеличение на продуктите за магазини за дрехи.

шопирайте темиShopify има над 60 теми, обхващащи различни индустрии. То’е лесно да филтрирате тези теми, като използвате предоставените категории, от стила на оформление до цената.

Има 10 безплатни теми и над 50 платени, вариращи в цената от $ 140 до $ 180. Те’отново всички мобилни отзивчиви, професионално и модерно изглеждащи и можете да превключвате теми по всяко време (може би трябва да преформатирате съдържанието си, за да съвпада).

Най-важното е, че можете да персонализирате сърцето си’s съдържание!

Темите са там, за да ви помогнат, така е’винаги е добра идея да изберете такъв, който да отговаря на целта на вашия магазин и да има дизайн, който харесвате. Но можете да персонализирате, редактирате и пренареждате колкото искате!

С Shopify можете да създадете наистина уникална марка за вашия онлайн магазин.

Гъвкавост на дизайна: Присъда

Shopify печели гъвкавост на дизайна!

Докато Етси’Контролираните настройки премахват натиска при създаването на вашата собствена страница, Shopify предлага превъзходно персонализиране и стилни дизайни за изграждане на вашия уебсайт. Това означава, че можете да създадете силна марка, с която да растете и да популяризирате бизнеса си.

Структура на домейни и URL адреси

Имената на домейни са изключително важни, ако сте’възстановяване на онлайн бизнес.

Име на домейн е адресът на уебсайта, който хората използват, за да намерят вашия уебсайт. Например, нашето име на домейн е www.websitebuilderexpert.com. Вие плащате, за да имате този адрес, а това означава, че никой друг онлайн не може да го използва. То’е уникален за вашия уебсайт, което го прави мощна част от вашата марка.

Домейни като тези, които избирате и плащате сами, се наричат персонализирани домейни.

Shopify ви насърчава да използвате потребителски домейн. Защо? Тъй като персонализиран домейн е от съществено значение за създаването на надежден, професионален и разпознаваем марка за вашия бизнес.

шопирайте име на домейнShopify улеснява намирането и регистрирането на вашето потребителско име на домейн. Това помага да се свържете с клиенти, да се класирате в Google и да установите марката си онлайн.

Shopify дори има автоматизирана настройка, за да улесните възможно най-лесното получаване на напълно персонализирано име за вашия онлайн магазин.

Etsy е много различен. Защото ти’се продават чрез Etsy’s пазар, дон’няма да получите собствено име на домейн. Вместо това вашият домейн ще изглежда така: www.etsy.com/shop/your-store-name-тук.

Можеш’нямам потребителски домейн, защото вие’отново под чадъра на Etsy. Можете да свържете собствения си домейн само ако сте’използвате отново създателя на Etsy Pattern. Това не’t идеален, ако искате да създадете своя собствена марка, но не трябва’няма значение за отделните продавачи, които искат да запазят нещата малки и прости.

Структура на домейн и URL адрес: Присъда

Shopify печели кръга на домейна!

Имате персонализиран домейн с ясна структура. Адресът на вашия уебсайт е изцяло ваш, което установява вашата марка и изглежда професионално. Етси не’няма възможност за персонализиран домейн, което прави бизнеса ви по-труден за идентифициране.

Повече информация

 • Искате да научите повече за имената на домейни? Прочетете нашия начинаещ’s ръководство за това какво е име на домейн за всичко, което трябва да знаете.

Инструменти и функции за електронна търговия

Дизайнът и имената на домейни са много добре, но ако сайтът ви има лоши инструменти за електронна търговия, вие’Ще се сблъскам с проблеми доста бързо, без значение колко е призрачен адресът на вашия уебсайт!

Etsy има основни, но добри функции за електронна търговия, за да улесни управлението на вашия магазин. Можете да използвате ‘Продайте на Etsy App’ да останеш над нещата в движение.

Можете да използвате своя Etsy акаунт за лесно закупуване и отпечатване на дисконтирани пощенски разходи. Това ще ви помогне да спестите разходи за доставка, както и да ускорите процеса.

Etsy разполага и с маркетингови и рекламни инструменти, за да увеличи клиентската си база, да се намери онлайн и да привлече нови последователи. Споделяйте в социални платформи като Instagram и Twitter, създавайте купони или използвайте инструменти на трети страни, като Google Shopping, за да намерите други хора.

etsy инструменти за електронна търговияEtsy има прости, но ефективни инструменти за електронна търговия, които да ви помогнат да управлявате магазина си по лесен и активен начин.

Не забравяйте, че можете да продавате само ръчно изработени стоки, реколта продукти и занаятчийски доставки на Etsy. Ако искате да продадете нещо, което попада извън тези области, тогава Etsy не е правилният избор за вас.

Ако искате повече инструменти за продажби от наличните в безплатния план, можете да надстроите до Etsy Plus. Това ви дава:

 • Персонализируеми опции като шаблони за банери
 • Сделки на вашия собствен уеб адрес
 • Отстъпки за маркетингови материали като визитки
 • Известия по имейл за изпращане на клиенти, след като артикулът е отново на склад
 • Рекламни кредити

Тъй като Etsy е пазарен пазар, а не платформа за електронна търговия, вашият инвентар не е включен в акаунта ви в магазина – трябва сами да следите това.

Като цяло, Etsy го обобщава прекрасно със своите “прости, мощни инструменти”. Те’не са най-впечатляващите функции за електронна търговия там, но за дребни продажби на домашно изработени и занаятчийски продукти, това’е добър диапазон.

Когато става дума за най-добрите на пазара, Shopify маркира всички кутии. В нашето изследване тя попадна номер едно за функции на продажбите. Това го прави идеален за всеки бизнес, който търси растеж.

Можете да продавате неограничени продукти на всички Shopify’и планове и няма ограничения за това, което продавате.

Shopify разполага с богат магазин за приложения, така че можете да добавяте каквото искате към вашия уебсайт. Това ви дава максимална персонализация и цял набор от мощни екстри, от които да избирате!

шопирайте магазин за приложенияShopify разполага с впечатляващ магазин за приложения, който предлага стотици приложения за разширяване и персонализиране на вашия онлайн магазин.

Тук’s списък само на някои от функциите, които получавате в Shopify’s планове:

 • Многоканална продажба в 10 различни социални платформи
 • Кодове за отстъпки
 • Безплатен SSL сертификат
 • Изоставено възстановяване на количката
 • Карти за подаръци
 • Калкулирани тарифи за доставка от трети страни
 • Анализ на измамите
 • Безплатни Shopify POS (точка на продажба) приложение

Продажбата на многоканални канали е изключително важна за разширяване на клиентската база и предоставяне на вашите клиенти лесно изживяване. Безплатният сертификат SSL (Secure Sockets Layer) означава, че вашият сайт е безопасен за посетителите, за да въведат своите данни за плащане чрез и е от съществено значение за всеки онлайн магазин.

Изоставеното възстановяване на колички изпраща имейли до клиенти, които са изоставили продуктите си на касата, и ги насърчава да се върнат. Това може да се възстанови 12 до 15% от клиентите!

Един от Shopify’Най-добрите характеристики на продажбите е неговата система за инвентаризация. За разлика от Etsy, Shopify разполага с богат инвентар. Можете да качвате продукти групово или един по един и предоставя вътрешни инструменти за управление на запасите, така че’е лесен за проследяване и анализ на вашите продажби.

Инструменти и функции за електронна търговия: Присъда

Shopify печели продажните функции!

Той има всичко, от което един растящ бизнес може да се нуждае, и е много по-напреднал от Etsy. Но ти го правиш’не искате да платите за спечелените от вас инструменти’t използвайте, така че изберете разумно! Etsy’Основните характеристики го правят идеален за продажба на малки количества.

Повече информация

 • Прочетете нашия рецензия на Shopify за по-задълбочен поглед към Shopify’s инструменти и функции за продажби

Опции за плащане и такси

В някои платформи таксите за транзакции могат да бъдат чудовището, което се крие под леглото, чакащо да изскочи и да ви достави шок в последния момент. Нито Shopify, нито Etsy таксуват цени като тези, но това’все още е добра идея да получите представа за опциите за плащане и таксите за транзакциите, преди да се регистрирате в платформа.

Докато Етси не’t начисляване на месечни такси, не таксува включване на такси в размер на 0,20 долара за продукт. Това е цената за публикуване на вашата обява, която е активна четири месеца или докато артикулът не бъде продаден.

такси за продажба на etsyEtsy такси, изброяващи такси и такси за транзакции, както и обичайната такса за обработка на плащанията.

Когато продавате продукт, (поздравления!), Има 5% такса за транзакция, плюс a 3% + 0,25 $ такса за обработка на плащания. Че’s много числа, така че какво всъщност означава?

Таксите за обработка на плащания се прилагат от доставчика на плащания (например фирмата за кредитни карти) или шлюза за плащания, изпращащ транзакцията. Това наистина е често срещано и се предлага като стандарт, въпреки че Etsy’s процентите са малко по-високи от средните.

Etsy’таксите със сигурност не са’t най-евтиното там. Но не бива’не изсветлявайте джобовете си твърде много, ако искате’се продават в малък мащаб. То’s само веднъж започнете да дърпате големите долари, които вие’Ще започнете да усещате изгарянето на тази 5% такса за транзакция.

Ако виждате знаци за долар, Shopify всъщност може да се окаже по-добра стойност на парите в зависимост от размера на вашия бизнес.

Shopify има различни възможности за плащане, от които да избирате. Той има собствен вътрешен шлюз за плащания, наречен Shopify Payments, което не прави’не начислявате такси за транзакции. При Shopify Payments трябва да плащате само такса за обработка на картата със скорост 2,2% + 20p, много по-малко от Etsy.

шопирайте опциите за плащанеShopify поддържа стотици платежни шлюзове като PayPal и Amazon Payments или можете да използвате Shopify Payments, за да се отървете от таксите за транзакции.

Ако не’не използвам Shopify Payments, вие’имаш много други опции за плащане – над 100 всъщност! Те включват PayPal, Google Pay, Apple Pay, Stripe и други.

Ако ти’като използвате една от тези опции за плащане вместо шлюза на Shopify Payments, най-високата такса за транзакция е 2%, а най-ниската е 0,5%. Така че сравнявайки двете, Shopify има много по-евтини цени от Etsy.

Опции за плащане и такси: присъда

Като цяло, Shopify печели!

Той предлага по-ниски ставки и има 0% такси за транзакции, ако използвате вътрешния му шлюз за плащания. Shopify има по-високи авансови разходи, но Etsy’s по-скъпите такси могат да ви върнат в дългосрочен план, ако продажбите ви се увеличат.

Привличане на клиенти

Веднъж ти’прекарано време за качване на зашеметяващи снимки на продукти и писане на подробни описания, вашият магазин заслужава внимание. Ти не’не искам вашият уебсайт да бъде скрит в задните части на интернет.

Etsy определено ще блести красив прожектор на вашия магазин. То’е изключително популярен пазар с над 33 милиона купувачи. Хората не’не трябва да ви търся конкретно. Те просто търсят Etsy и намират продуктите ви грундирани и готови за закупуване.

etsy трафик за търсенеEtsy е утвърдена и популярна марка. Той се нарежда на първо място в Google за термини като “ръчно изработени предмети”, което ще насърчи големи обеми трафик към сайта.

Недостатъкът на Etsy е налице’няма начин да гарантираме, че тези посетители ще попаднат в магазина ви. Има над 50 милиона продукта на Etsy – така че да се открояваш от тълпата е важно!

За разлика, Shopify ви дава инструментите за популяризиране на себе си. Посетителите спечелиха’дори не знам, че вашият магазин е построен на тази платформа, така че те спечелиха’не се опитвайте да стигнете до него, като търсите нещо различно от името на вашия магазин.

Трябва да се справите със собствената си оптимизация за търсачки (SEO), за да се класирате в Google, да се популяризирате в социалните медии и да изградите марката си, за да привлечете повече клиенти.

Ако ти’мислиш, че не би’не знам откъде да започна с нещо от това, дон’не се тревожете. Shopify ви предоставя всички инструменти, от които се нуждаете, от SEO приложения и ръководства до електронни кампании и многоканални продажби във Facebook и Instagram.

Въпреки че’повече работа, ти’отново сте в пълен контрол на свързването с вашите клиенти и създаването на маркетингови кампании. Ти не’не трябва да седя наоколо и да чакате посетителите да се натъкнат на вас.

Привличане на клиенти: присъда

Etsy печели този кръг!

Всичко, което трябва да направите, е да седнете и да се отпуснете – и се надявайте хората да изберат продуктите ви от милиони. Shopify ви дава повече контрол и по-уникално присъствие онлайн, но изисква собствен маркетинг и SEO спор.

Повече информация

 • Прочетете нашия преглед на 3-те най-добри уебсайтове за оптимизация на търсачки (SEO) – дава добро въведение в SEO и дори дава спомена на Shopify!
 • 12 онлайн бизнес идеи – научете повече за това как продажбата чрез уебсайтове за електронна търговия и онлайн пазарите може да ви помогне да генерирате сериозен доход.

Помощ и подкрепа

Какво се случва, ако всичките ви изображения на продукта изчезнат в 2 часа сутринта? Паника ли? Не! Свържете се със собствен екип за поддръжка!

Вашият бизнес никога не спира и Shopify го знае. Че’е защо Shopify има 24/7 поддръжка значи вие’покрити са цял ден, цяла нощ, през цялата седмица. Тук’s списък на всички различни опции за поддръжка, от които можете да избирате:

 • 24/7 телефон
 • Социална медия
 • 24/7 чат на живо
 • форум
 • електронна поща
 • Видео уроци
 • Разширена специализирана поддръжка (на Plus планове)

Така че дали вие’отново тотален телефон-телефон или обичай форум на общността, Shopify има нещо, което да подхожда на всички. Помощният център на Shopify е ясен и лесен за използване, като същевременно предоставя богат набор от помощни статии и ръководства.

shopify help centerПомощният център Shopify е лесен за навигиране и има множество полезни статии и ръководства. Можете да разглеждате или търсите това, което сте’търся.

Една от най-добрите части на Shopify’Поддръжката е, когато поискате помощ в редактора – Shopify ви отвежда направо на подходяща страница за помощ в Помощния център. Това ви спестява време и ви оставя без главоболие!

Etsy също има Помощен център. То’е изложен по чист и ясен начин, а също така има функция за търсене, така че можете да стигнете направо до отговора, ако знаете какво’търся.

etsy център за помощEtsy’s Помощният център разполага с редица статии, както и функция за търсене, за да ви помогне да намерите точно това, от което се нуждаете.

Etsy също има форум, където можете да четете и да се присъединявате към дискусии в общността, да задавате въпроси и да следвате Etsy съобщения. Можете да изпратите имейл на Etsy’s обслужващ персонал или насрочете телефонно обаждане, ако се нуждаете от допълнителна помощ.

Помощ и поддръжка: Присъда

Shopify печели помощ и подкрепа!

То’е много по-всеобхватен от Etsy, така че вие’покрити са, дори ако нещата се объркат в 4 часа сутринта. Etsy има добър център за помощ и форум на общността, но може’не се състезавам с Shopify’s по-лична и задълбочена поддръжка.

Повече информация

Можем ли да помогнем? Прочетете някое от следните ръководства за полезни съвети, трикове и отговори на Често отговарящи въпроси. ние’отново съм тук, за да помогна, така че се забий в!

 • Нашето ръководство за Как да продавате онлайн дава полезен контролен списък и стъпка по стъпка ръководство за настройка на вашия онлайн магазин
 • Прочетете нашето ръководство за това как да изградите онлайн магазин за 11 лесни стъпки, за да започнете
 • Открийте деветте прости стъпки нашето ръководство за Как да започнете онлайн бутик
 • Разберете как да печелите пари в Instagram, със съвети за най-добрите начини за продажба чрез тази популярна социална платформа
 • Вижте нашето ръководство за Как да продавате в Pinterest за три ефективни начина да печелите пари
 • Прочетете за 10-те стъпки към успеха в нашата статия за Как да стартирате онлайн магазин за дрехи

Ценообразуване

Спестете до 20% от вашия Shopify план

Спестете 10% при абонамента си, когато се регистрирате една година, и запишете 20% когато се регистрирате две години.

Това означава, с 20% отстъпка вие’Ще спестя $ 16 на месец по Shopify Plan, и $ 60 на месец по разширения план!

Когато се свежда до това, ценообразуването често е нещото, което ни привлича към или ни отхвърля. Това е особено вярно, ако сте’отново стегнат бюджет или търсите да печелите пари, а не да ги харчите!

Etsy има много малко авансови разходи. На най-основното си ниво, стандартният план, Etsy няма месечни такси – само такси за включване в списъка, разходи за транзакции и такси за обработка на плащания, прилагани към продуктите.

Можете да надстроите с Etsy, за да отключите още функции. Плюс план разходи $ 10 на месец и ви предоставя по-широк набор от инструменти, за да помогнете за разрастването на вашия магазин, като например по-персонализирани опции и имейл сигнали.

Shopify има по-високи първоначални разходи, но получавате това, което плащате. Shopify има три ценови плана, плюс 14-дневна безплатна пробна версия. Цените варират от $ 29 до $ 299 на месец и отключвате по-разширени функции, докато увеличавате мащаба си.

Основна Shopify ($ 29 / месец)

 • Уебсайт за електронна търговия & блог
 • Неограничени продукти
 • 2 сметки за персонала
 • 24/7 поддръжка
 • Многоканална продажба
 • Ръчно създаване на поръчка
 • Кодове за отстъпки
 • Безплатен SSL сертификат
 • Изоставено възстановяване на количката
 • Анализ на измамите
 • Shopify POS App
 • Стандартни тарифи за кредитни карти

Shopify ($ 79 / месец)

 • Всичко от Basic Shopify
 • 5 сметки за персонала
 • Карти за подаръци
 • Професионални доклади
 • По-ниски проценти на кредитни карти
 • Екстри на място за продажба

Разширено Shopify ($ 299 / месец)

 • Всичко от план Shopify
 • 15 сметки за персонала
 • Разширен съставител на отчети
 • Калкулирани тарифи за доставка от трети страни
 • По-ниски проценти на кредитни карти

Основният план на Shopify струва $ 29 на месец и ви дава всичко необходимо за настройка на вашия магазин. Неограничени продукти, многоканална продажба, създаване на код за отстъпки и изоставяне на възстановяване на количката са само част от функциите, включени в този план.

Най- Shopify план осигурява всичко необходимо за разрастване на бизнеса ви в $ 79 на месец. Той има всичко, което има основния план Shopify, плюс още. Нейните допълнителни функции включват създаване на подаръчна карта и професионални доклади.

Най-скъпият Shopify план е $ 299 на месец Разширен план за Shopify. Това има всичко от първите два плана, плюс усъвършенстван съставител на отчети и изчислени тарифи за доставка от трети страни и по-ниски цени на кредитни карти.

Това са Shopify’Основни ценови планове – там’също Shopify Plus която има ценообразуване по поръчка и е за големите бизнеси в света на електронната търговия.

Въпреки че може да изглеждат много в сравнение с Etsy’с ниски цени, Shopify’s плановете предлагат голямо съотношение цена / качество поради множеството функции и дългосрочна мащабируемост, които идват заедно с тях.

Etsy’Цените могат да се увеличат с таксите за транзакциите и Shopify’s месечните разходи могат да се увеличат с използването на приложения на трети страни.

Ценообразуване: Присъда

То’е равенство!

Etsy е по-евтиният вариант, но Shopify предлага невероятно съотношение цена-качество с всичките му функции. Това наистина зависи от вашия бюджет. Etsy печели за отделни продавачи, Shopify печели за фирми, които имат бюджета да започнат мащабиране.

Повече информация

 • Прочетете нашия преглед на цените на Shopify за задълбочен поглед върху цените, плановете и съотношението качество / цена
 • Сравнете цените на всички Водещи строители на онлайн магазини
 • Чудите се откъде да започнете? Прочетете нашето ръководство от две части относно цената за изграждане на уебсайт (част 1) и Колко трябва да струва уебсайт? (Част 2) за окончателно ръководство за бюджетиране на вашия уебсайт.

Използване на Etsy с Shopify

Ако ти’четох това и все още сме разкъсани между двете, имаме страхотни новини. Можете да имате най-доброто от двата свята!

Чрез използването на Shopify App Store, можете да интегрирате пазара на Etsy с вашия магазин Shopify. Синхронизирането в реално време гарантира, че избягвате объркване или препродажба, като синхронизирате магазините си Etsy и Shopify, когато правите някакви промени.

Можете да имате тази интеграция безплатно за седем дни. След това тя струва $ 60 на месец и включва персонализирани функции и неограничено качване на продукти.

Това е чудесен вариант, ако имате магазин Shopify и искате да разнообразите вашето онлайн присъствие. Интегрирайки се с Etsy, можете да достигнете до нова аудитория и да се възползвате максимално от този популярен пазар.

Повече информация

Може би не’не искам да използвам Etsy или Shopify. Че’добре, ние’покрих те!

 • Сравнете Най-добрите платформи за електронна търговия
 • Вижте нашата статия за най-добрите Etsy алтернативи за да откриете най-добрите си възможности, независимо дали вие’отново се движите от Etsy или просто стартирате вашия онлайн бизнес
 • Разгледайте нашия преглед на най-добрите Shopify алтернативи и сравнете най-добрите конкуренти, за да намерите вашия перфектен строител

Shopify vs Etsy: Заключение

Shopify и Etsy може да изглеждат в началото подобни, но те’отново различни платформи за продажба. В тази статия са разгледани основните разлики между тях и какво ги прави добри.

Shopify предоставя всичко, от което се нуждае вашият бизнес за успех. Той има мощни инструменти за продажби, мащабируеми планове и няма ограничения за това, което можете да продадете. От друга страна, Etsy идва с продуктови ограничения и основни функции. И все пак’е по-опростен и по-евтин, което го прави по-добър за дребните продавачи с ниша.

За да обобщим, ето’s обзорна таблица, за да дадете кратък преглед на резюме:

CategoryShopifyEtsyЛесно използване

Рисувам

Гъвкавост на дизайна

Победител: Shopify

домейн & Структура на URL

Победител: Shopify

Инструменти за електронна търговия & Характеристика

Победител: Shopify

Начини на плащане & Такси

Победител: Shopify

Привличане на клиенти

Победител: Etsy

Помогне & поддържа

Победител: Shopify

Ценообразуване

Рисувам

Shopify прави супер простото за създаване на мощен онлайн магазин.Етси не’Не включвайте всякакви технически задачи – просто настройте акаунт и започнете да продавате.
Shopify ви предоставя гама от шаблони и предлага тонове персонализиране.Etsy ограничава персонализирането ви и управлява оформлението ви, за да можете’не създавате уникален дизайн.
Можете да имате персонализиран домейн, за да създадете уникален адрес на уебсайта и да популяризирате ясна марка.Вашият домейн е Etsy’s, а не ваш собствен, което означава, че адресът на уебсайта ви е по-труден за запомняне на клиентите.
Shopify идва в комплект с мощни инструменти и масивен магазин за приложения за добавяне на функции към вашия сайт.Etsy има добри, но малко и прости функции, за да улесни бизнеса си възможно най-лесно.
Без такси за транзакции (само обичайни такси за кредитни карти) с Shopify Payments. По-ниски такси за транзакциите от Etsy. Поддържа стотици шлюзове за плащания.Etsy има такси за регистрация, такси за транзакции и такси за кредитни карти.
Shopify ви предоставя всички инструменти за създаване и популяризиране на вашия бизнес, но вие сте отговорни за привличането на трафик към вашия уеб сайт чрез маркетинг, SEO, социални медии и кампании.Etsy е изключително популярна платформа с милиони купувачи. Това дава на вашите продукти голямо излагане и означава, че го правите’не трябва да работя усилено, за да накарате посетителите да дойдат на вашия сайт.
Shopify има широка гама от възможности за поддръжка, от 24/7 телефон и чат на живо до имейл и обширен център за помощ.Etsy има ясен и полезен център за помощ, както и форум на общността. Можете да изпратите имейл или да поискате обаждане с Etsy’s обслужващ персонал.
Shopify има три ценови плана, вариращи от $ 29 до $ 299 на месец. Там’s 14-дневен безплатен пробен период.В момента Etsy има два плана – безплатен план и план за $ 10 на месец Plus. Има набор Premium план, който трябва да излезе през 2019 г..

Shopify е специализирана платформа за електронна търговия и е най-добрият вариант за всеки малък бизнес, който иска да увеличи размера си и да се утвърди на пазара за електронна търговия. Той има по-високи първоначални разходи от Etsy, но е пълен с мощни функции, плюс впечатляващ магазин за приложения.

Etsy е пазар, който е идеален за индивидуални и дребни продавачи. То’е много по-основен от Shopify, но няма месечен абонамент (с изключение на продуктовите си такси). Това го прави чудесен вариант за изпробване на вашата ръка в електронната търговия без ангажименти.

цялостен, Shopify е най-продаваната платформа. Но те са твърде различни, за да се препоръчат едно над друго. Ако ти’продавате няколко домашни артикула на месец, Etsy е най-добрият избор за вас.

Защо да не създадете Etsy акаунт и да го пуснете, или да опитате Shopify’s 14-дневен безплатен пробен период, за да видите какво мислите? В крайна сметка винаги трябва да опитате, преди да купите!

Shopify vs Etsy: Често задавани въпроси

Кое е по-евтино, Shopify или Etsy?

Etsy е по-евтино, когато погледнете първоначалните разходи. Ако ти’отново стегнат бюджет или искате да продадете само няколко артикула, Etsy определено ще е по-евтин от Shopify. Но ако ти’печелите много пари от продажби, Etsy’s 5% такси за транзакциите могат да станат скъпи, което прави Shopify по-евтин в дългосрочен план.

Можете да научите повече за Shopify’Планове и такси в нашия преглед на цените на Shopify.

Или, ако сте’търсите бюджет, разгледайте нашата статия за най-добрите безплатни електронни търговски платформи, за да сравните безплатни тестове и дори безплатни планове.

Защо да продавам на Etsy?

Etsy е популярно място както за купувачи, така и за продавачи! То има над 33 милиона купувачи, който е голям пазар, който дон’не искам да пропусна. Продавайте само през Etsy, ако сте’продавате домашно приготвени стоки, реколта продукти или занаятчийски доставки. Препоръчваме го само за много дребни продавачи.

Ако ти’търсите нещо малко по-усъвършенствано, разгледайте нашата Сравнителна таблица за създатели на онлайн магазини.

Кое е по-добре за мащабиране на моя бизнес, Shopify или Etsy?

Shopify е по-добър за мащабиране на бизнес в електронната търговия. Той има множество функции и впечатляващ магазин за приложения, за да разшири вашия сайт и да привлече повече посетители. Шофирайте за малки фирми, като се стремите до големи марки като Penguin. Можете да прочетете нашия Shopify Review за повече информация.

Открихме нашия отзив за Shopify срещу Etsy за полезен?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me