SiteGround срещу HostGator: Кое е най-доброто за вас?

SiteGround срещу HostGator


Не всички доставчици на уеб хостинг са създадени равни. Въпреки че на повърхността може да изглежда като там’не е много да ги разделим, малките детайли могат да добавят големи разлики.

Това парче ще раздели ключовите разлики между HostGator и SiteGround, две основни сили на пазара.

Ако не’нямам време да чета тук’Накратко нашето мнение по въпроса: HostGator е по-добрата всестранна хостинг услуга. Всъщност, според нашето изследване, това’е вторият най-добър хостинг доставчик на пазара (точно зад Bluehost).

HostGator е на второ място в общата ни класация с 93% резултат, докато SiteGround е на пето място с изключително уважавани 80%.

Ако ти’току-що започвате и искате евтин, надежден хостинг, HostGator е най-подходящото. HostGator’Най-евтиният план започва от $ 2.75 на месец, докато за SiteGround’s $ 3.95.

Ако обаче вие’планирате да хоствате уебсайт на WordPress, споменава се, че SiteGround е един от трите доставчици, които WordPress.org препоръчват за тази цел – другите двама са Bluehost и Dreamhost.

Плюсове на HostGator

 • Евтини, мащабируеми планове
 • Маркетинг по имейл
 • 99,9% продължаване

Противопоказатели на HostGator

 • Няма безплатен домейн при регистрация

Плюсове на SiteGround

 • Препоръчва се от WordPress за хостинг на WordPress. Винаги добър знак
 • Супер клиентска поддръжка

SiteGround минуси

 • Един от ценовите доставчици там

Това са нужните знания. Ако искате по-задълбочена разбивка на това как сравняват HostGator и SiteGround, прочетете нататък. ние’Ще покрия основните разлики.

Характеристики, производителност, & Лесно използване

Там’s повече за уеб хостинг, отколкото за хостинг, ще повярвате ли. Под качулката’s много функции, за които си струва да проверите, преди да предадете (вероятно) трудно спечелените пари.

HostGator и SiteGround са и богати на функции доставчици, но те са’насочени към малко по-различна аудитория. HostGator предоставя услуга, покрита с всички бази за тези, които се нуждаят от прост, надежден хостинг в умерен мащаб. Междувременно SiteGround е поставен под ъгъл в сайтовете, които изискват много ресурси и се нуждаят от отлична техническа поддръжка и персонализирани планове.

Плановете на HostGator се предлагат с неограничени имейл акаунти, поддомейни и неограничено дисково пространство. То’s uptime е отлично 99,99%, което означава по-малко от ден престой на година. SiteGround’продължителността на 99,98% е все още страхотна, въпреки че дисковото му пространство е само 10 гигабайта.

Изненадващо, нито включете безплатни домейни в своите планове и това’не е цена, която можете да заобиколите. Имайте предвид тогава, че вие’Вероятно ще похарчите още 10 долара или така, за да получите име на домейн.

SiteGround имат полезна страница, на която можете да видите кои функции са включени в кой план (ние’d ги покажете тук, но там’s твърде много от тях!).

SiteGroundHostGatorБезплатен домейнКонтролен панелБезплатни архивиДисково пространствоUptime
НеНе
CpanelCpanel
дада
10GBнеограничен
99,98%99,97%

HostGator’s интерфейсът е изненадващо тромав предвид ръста му на пазара, но той’е перфектно функционален. SiteGround има и по-сложна интеграция със системи за управление на съдържание, които не са WordPress, като предлага поддръжка за сайтове Drupal, Joomla и Magento.

SiteGround има по-впечатляващо първокласно присъствие от HostGator, предлагайки по поръчка ‘начинание’ планове за клиенти, които искат услуга, изградена около техните нужди. Месечните бюджети за тези видове планове започват от над $ 2000, така че’не е много полезно за повечето клиенти.

Което има по-добра WordPress интеграция?

И двете имат отлична интеграция на WordPress с инсталиране с едно щракване, а началните цени за техните WordPress планове са много по-ниски от някои от техните конкуренти.

SiteGround е един от трите доставчици, препоръчани от самите WordPress, другите два са Bluehost и Dreamhost. Те знаят какво правят’правиш Дори най-евтиният план идва с техния ‘Основни функции на WordPress’, някои от които са страхотна стойност за включване.

Основни функции на SiteGround WordPress

Наскоро SiteGround внедри безплатен трансфер на сайтове с плановете си. То’s очевидно е в техен интерес да направят преминаването към тях лесно, но това е така’е все пак отлична функция.

И само за да е ясно: не’нямате нужда от хостинг план на WordPress, за да хоствате уебсайт на WordPress. Ако ти’току-що стартирайки, споделен план с всеки един от доставчиците ще се получи добре. То’Когато сайтът на WordPress нарасне, че се нуждае от по-специализирана услуга, в този момент можете просто да промените плановете.

Поддръжка на SiteGround срещу HostGator

HostGator’Центърът за знания е обширен и сравнително лесен за навигация. Ако ти’ще бъдете по-удобно да говорите с приятел приятел (или чат, имитиращ приятелска поддръжка), те имат денонощна поддръжка по телефона и чат.

SiteGroundHostGator24/7 Чат24/7 ТелефонЦентър за знанияБилети
дада
дада
дада
дада

И двете предлагат технически билети (начин за получаване на персонализирана техническа помощ), като SiteGround гарантира впечатляващо 10-минутно време за реакция. Промяната на скоростта е изключително полезна за проблеми с уеб хостинга.

Ценообразуване & Съотношение качество-цена

Евтино не’t винаги означава добра стойност, особено когато става въпрос за уеб хостинг. То’s обичайна практика за уеб хостинг услуги да парадират ефектно ниски цени, а след това да се поставят на основни функции като добавки.

Нито HostGator, нито SiteGround стават твърде нахални с това, но това’струва си да се има предвид, че най-ниските цени, които виждате, се основават на предположението, че се заключвате с години и не използвате никакви добавки.

Месечни цени

SiteGroundHostGatorСподелен хостингWordPress хостингVPS хостингСпециализиран хостингОблачен хостинг
$ 3,95 – $ 11,95$ 2,75 – $ 5,95
$ 3,95 – $ 11,95$ 5.95 – $ 9.95
19,95 долара – 39,95 долара
$ 269 – $ 729$ 119 – $ 149
80 долара – 240 долара$ 4.95 – $ 9.95

Факт е, че SiteGround всъщност има наистина достъпни планове за начално ниво, но това е така’фокусът е очевидно върху по-доходоносни планове по-нагоре по стълбата. Не става’t мащабирайте постепенно, както прави HostGator, но ако сте’е малко вероятно да надхвърлят основните планове там’е малко за разделяне на двамата доставчици.

SiteGround срещу HostGator: Заключение

До известна степен това, че ги подреждате един срещу друг е като сравняване на ябълки и портокали. Въпреки че те’като и двамата хостинг доставчици, техните услуги в много отношения са много различни. Като цяло, HostGator срещу всеки има тенденция да бъде победа за HostGator, но това е така’s все още си струва да сте наясно какво ви е необходимо от вашия хостинг.

За всестранно хостинг това’е достъпна и надеждна, HostGator печели. То’s екипът свърши страхотна работа да направи техническата услуга лесна за употреба, дори и за тези, които нямат технологично ноу-хау. От съществено значение е, че HostGator е удобен и по-евтин от SiteGround.

SiteGround е насочена по-ясно към големи сайтове и клиенти, които се нуждаят от персонализирани решения. За това те’всъщност си един от най-добрите наоколо. SiteGround’Техническата поддръжка е рязана по-горе’s HostGator’с. За начинаещ сайт обаче HostGator вероятно ще е по-добре.

Често задавани въпроси

Кой от HostGator и SiteGround е по-евтин?

HostGator е по-евтиният доставчик. То’s стартер план започва от $ 2.75 на месец, докато за SiteGround то’s $ 3.95. Ако искате нещо наистина евтино Ipage‘s планът с един размер отговаря на $ 1,99 на месец.

Как HostGator и SiteGround се сравняват с други доставчици на хостинг услуги?

ние’радвам се, че попитахте! Вижте нашите пълни разбивки от главата до главата по-долу.

 • SiteGround срещу InMotion
 • SiteGround срещу GoDaddy
 • SiteGround срещу Bluehost
 • HostGator срещу Bluehost
 • HostGator срещу GoDaddy

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map