VPS хостинг срещу посветен хостинг

7 ключови разлики, които трябва да знаете

Искате да разберете повече за VPS или посветен хостинг? Прочетете нататък, докато се потопим в основните разлики между двете и ще ви помогнем да решите кое е най-подходящо за вашите нужди.


Има много различни видове уеб хостинг, но трите най-популярни са споделен, VPS и посветен хостинг. Тези типове хостинг варират по отношение на нивото на производителност, както и цената – но как точно се различават?

Споделеният хостинг е най-основният тип хостинг. То’е наистина подходящ само за малки статични сайтове или лични блогове. Че’е защо ние’като се фокусирате върху основните играчи в играта: VPS хостинг срещу посветен хостинг.

VPS хостинг

Виртуален частен сървър (VPS) хостинг е мястото, където множество уебсайтове използват един и същ сървър, но имат свои собствени ограничени ресурси за неща като RAM и честотна лента. Той също използва какво’е известен като хипервизор (специализиран софтуер), за да заемате ресурси от другите сайтове на сървъра, ако вие’re maxed и други aren’t, използвайки пълното им разпределение.

Като цяло VPS хостингът е подходящ за уебсайтове за малък бизнес или големи лични сайтове, които се нуждаят от прилични ограничения за ресурси. Никой не иска болката от бавните скорости на зареждане на сайта им, или още по-лошото, непрекъснато да се срива. Че’s защо VPS хостингът работи добре – то’е гъвкав при обработка на скокове на трафика и’t твърде скъпо.

Специализиран хостинг

Специализиран хостинг е голямото сирене на уеб хостинг пространството. Ти не’t просто вземете резен стилтон или парче чедър – получавате цялото колело на wensleydale. По същество, имате цял сървър към себе си.

Вие’отново сте в пълен контрол от първото движение и можете да изберете собствените си ограничения за ресурси. Специализираният хостинг обикновено е за средни и големи бизнес сайтове, но ако имате’отново сте амбициозни, можете да спестите време и караница в дългосрочен план, като се регистрирате в специален план (сигурно за знанията, че вашият сайт ще нарасне до това ниво).

Осъществяване на това обаждане’t лесно, все пак. Мнозина може да се окажат уловени в две мисли за кой тип хостинг да отидат – в този случай, позволете ни да помогнем! ние’прекарахме нашия справедлив дял от времето онлайн и знаем неща за хостинга на уебсайтове.

Чрез поредица от аналогии ние’Ще ви помогна да преодолеете разликите между VPS и посветен хостинг. В края на това ръководство трябва да има малко съмнение в съзнанието ви за кой хостинг план да отидете.

1

VPS хостинг срещу посветен хостинг: плюсове и минуси

VPS хостинг плюсове и минуси

VPS хостинг плюсовеVPS хостинг минуси
 • Адекватни нива на ефективност за повечето уебсайтове
 • По-евтин, отколкото посветен хостинг
 • Мога’t съвпадат посветен хостинг за ресурс или производителност
 • Вие’продължава да споделя ресурс, така че функциите могат да бъдат ограничени

Специализирани хостинг плюсове и минуси

Специализирани професионалисти за хостингСпециализирани хостинг минуси
 • Огромни ограничения за ресурси и страхотна производителност
 • Спестява ви надграждане до по-висок план, ако уебсайтът ви расте
 • Сравнително скъпи месечни ценови планове
 • Изисква технически познания

2

Разпределение на ресурсите

Най-простият начин да мислите за разпределението на ресурсите е като поръчка на пица. С VPS хостинг, вие’всички споделят ресурсите – всяка филия, всички страни, всички напитки и дори потапване. Ако имате нужда от допълнително, там’винаги има шанс някой да те остави, но това е така’не е гаранция.

С посветен хостинг имате своя собствена пица. Това може да бъде малка, средна или голяма сделка в зависимост от това колко ви трябва, но и в двата случая’е цял твой. Естествено, ти’ще платите повече, но в замяна имате 100% от сумата (сос).

VPS хостингът е по-малко ограничен. Тъй като държите по-голяма част от сървъра’с хардуер, имате повече ресурс. Вие’Ще получите и root достъп през сървърната среда, което всъщност означава, че можете да инсталирате допълнителен софтуер и да редактирате всеки файл на сървъра.

3

Сигурност

Помислете за сигурността като за живеене в жилищен блок, за разлика от собствената си къща. Ако някой остави вратата на сградата ви отворена (т.е. друг сайт на вашия сървър има нарушение на сигурността), може да сте изложени на риск. Разбира се, те все още трябва да влязат във вашия конкретен апартамент, но там’е риск за сигурността.

Специализиран хостинг е като притежаване на собствен имот. Все още може да бъде разбито, но можете’не се излагат на риск от другите’ нехайство.

4

производителност

В света на уеб хостинга, доброто представяне е свързано с това колко бързо вашият уеб сайт се зарежда и работи за потребителите и колко добре.

В контекста на пътуването, представянето е като автобусен маршрут. Ако само няколко души се качат в автобуса, шофьорът трябва да спира само от време на време, което означава, че вие’Ще пристигна много по-бързо (по-бързи скорости на зареждане). Ако много хора се качат (посетете вашия сайт), водачът трябва да спре на всяка дестинация, което неизбежно забавя вашето пътуване (уебсайт).

VPS хостингът ви дава собствен автобус. И, ако вашият автобус стане пълен, там’Има шанс да получите втора шина (честотна лента от друг сайт) също в услуга. Междувременно, посветен хостинг ви предоставя турбо зареждащ се двуетажен автобус, способен да достави тонове посетители на вашия сайт с прекъсната скорост.

5

Конфигурация и персонализиране

Както VPS, така и посветен хостинг предлагат управлявани и неуправляеми планове. Това може да се мисли като сглобяване на мебели. С неуправляеми планове, вие’дават ви инструментите, но трябва сами да ги изградите; управляваните планове, от друга страна, ще бъдат изградени и поддържани за вас.

То’не е изненада, че повечето хора избират управлявани планове (въпреки че са по-скъпи). По отношение на персонализирането, както VPS, така и посветен хостинг ви позволяват да адаптирате ограниченията на ресурсите си месец на месец, така че има’не е много между двете.

6

скалируемост

Мащабируемост е степента, в която вашият хостинг план може да расте с вашия уебсайт. Това може да се мисли като растеж на дърво.

VPS хостингът малко прилича на маслиново пъпче – там’пространство за растеж, но вие’Никога няма да ударя същите височини като голям дъб.

Специализиран хостинг, от друга страна, е точно това – страхотен дъб. Имате всички ресурси, сигурност и производителност, които бихте могли да поискате, така че има’е всъщност няма място за мащабиране. Можете да коригирате лимитите си от месец на месец, но вие’Ефективно удари стъклен таван.

7

Цена

Не е необходима аналогия за цената – в края на краищата парите правят света обиколен.

Като вас’d си представете, посветен хостинг е по-скъп от VPS хостинг. Вие’получавате най-доброто ниво на хостинг там, така че’Не е изненада, че това са плановете, за които плащате най-много.

VPS хостингът предлага приятен диапазон от цени. Има различни нива на планове, които ви дават достъп до различни нива на ограничения на ресурсите.

По-долу ние’събрах таблица на някои от най-добрите доставчици както за VPS, така и за посветен хостинг. Разходите варират от най-ниската ценова точка до най-високата и всички се таксуват месечно:

доставчикVPS хостинг плановеСпециализирани планове за хостингHostGatorВ движениеBluehostA2 хостинг
89,95 долара – 159,95 долара$ 189 – $ 289
39,99 долара – 144,99 долара189,99 долара – 589,99 долара
29,99 долара – 119,99 долара119,99 долара – 209,99 долара
49,99 долара – 99,99 долара169,99 долара – 349,99 долара

Bluehost предлага най-евтините VPS и специализирани хостинг планове от някой от топ доставчиците. Що се отнася до качеството обаче, InMotion предлага най-добрия VPS хостинг, докато HostGator седи на трона като най-добрият специализиран хостинг доставчик.

VPS хостинг срещу посветен хостинг: топ доставчици

Тук, на уебсайта на строител експерт, ние’не се задоволявайте с просто обяснение на разликите между видовете хостинг – искаме да ви дадем реална представа за доставчиците, които ги предлагат.

Че’Ето защо провеждаме собствени експертни изследвания. ние’прекарахме часове, разглеждайки стотици хостинг планове и съставихме списък с най-високо оценените доставчици въз основа на факторите, които имаме’съм обсъден.

Топ 3 VPS хостинг доставчици

В движение

От нашето изследване InMotion е отличен доставчик за VPS хостинг – и с най-добрите функции и страхотна цена, той’е лесно да разберете защо. InMotion предлага уважавано време на работа от 99,97%, до 260 GB място за съхранение, 6TB честотна лента и 8 GB RAM. Освен това получавате достъп до множество функции за помощ, безплатен домейн и 30-дневна гаранция за връщане на парите.

A2 хостинг

A2 хостинг е всичко това да постави клиентите си на първо място. Можете да получите помощ и поддръжка 24/7 по телефона, чат на живо, система за билети или въпреки отличния си център за знания. Продължителността му (99.95%) и функции може да не отговарят напълно на InMotion’с високи височини, но там’е гаранция за връщане на парите по всяко време и можете да получите хостинг както на Windows, така и на Linux сървър.

Bluehost

От първите три VPS хостинг доставчици Bluehost има най-евтините планове. Той също така осигурява най-доброто ъптайм от 99,98%. Функции като пространство за съхранение и честотна лента са малко по-малки, но все пак доста изобилни. Там, където Bluehost влиза самостоятелно, е хостингът на WordPress, така и ние’определено препоръчвам да го проверите дали това е така’е нещо, от което се нуждаете.

Топ 3 специализирани хостинг доставчици

HostGator

HostGator е кралят на хостинга. Като водещ доставчик на специализиран хостинг, HostGator ви предоставя най-добрата продължителност от 99,99%, 24/7 помощ и поддръжка и множество функции с огромни ограничения. Те включват до 1TB SSD съхранение, неметрирана честотна лента, 30 GB RAM и 8 CPU ядра. Ако имате нужда от най-доброто от най-добрите, не търсете повече.

Bluehost

Bluehost отново предлага най-евтините планове, когато става дума за посветен хостинг от първите три доставчици. 99,98% ъптайм, който предлага е един от най-добрите наоколо, а и неговите характеристики са доста страхотни. Въпреки че лимитите са по-ниски от тези от HostGator, вие получавате безплатно резервно копие и същото ниво на помощ и поддръжка.

В движение

В движение’Основен фокус може да бъде споделен и VPS хостинг, но фактът’s топ трима доставчик за посветен хостинг е доказателство за това колко добра е услугата в действителност. В движение’Ценообразуването на най-високо ниво може да изглежда малко необичайно, но малко сайтове ще се нуждаят от това ниво на план. С до 16 ядра на процесора, 64 GB RAM и 15TB честотна лента в офертата, InMotion със сигурност е голям играч в специалното хостинг пространство.

VPS хостинг срещу посветен хостинг: Заключение

Надяваме се, че тази статия е изчистила разликата между VPS хостинг и посветен хостинг. Накратко, VPS хостингът работи на виртуален споделен сървър, където хоствате уебсайта си заедно с други; Междувременно посветен хостинг ви дава собствен сървър, за да работите.

Като вас’Очаквам, VPS хостингът и посветен хостинг се различават по много начини. И така, за да обобщим, ето’s таблица, която разбива разликите им в ключови области и показва кое е по-добро:

разликаVPS хостингСпециализиран хостинг

Разпределение на ресурсите

Победител: Специализиран хостинг

Сигурност

Победител: Специализиран хостинг

производителност

Победител: Специализиран хостинг

Конфигурация и персонализиране

Победител: Вратовръзка

скалируемост

Победител: VPS хостинг

Цена

Победител: VPS хостинг

Гъвкави ограничения за ресурси с възможност за използване на други уебсайтове’ ресурс на вашия сървър.Масовите лимити на ресурси са гъвкави месечно на месец в зависимост от вашите нужди.
Можете да инсталирате собствен софтуер за сигурност, но все още са доста уязвими, ако други сайтове на сървъра имат нарушение на сигурността.Вие’отговаряте за вашата собствена сигурност и можете да инсталирате софтуер за защита на вашия сайт, без да разчитате на други.
Бързи скорости на зареждане в по-голямата си част, освен ако множество сайтове на сървъра имат скокове на трафика едновременно.Супер бързи скорости на зареждане въз основа на ресурсите, достъпни за вашия уеб сайт.
Техническата настройка може да се извърши за вас с управляван план, а ресурсите са гъвкави въз основа на вашия сайт’и ефективността на тези на вашия сървър.Отново техническата настройка и поддръжка не е’t твърде много проблем с управлявани планове и можете да персонализирате вашия сайт с допълнителен софтуер.
Чудесен тип хостинг, който да расте с вашия сайт, предвид неговата гъвкавост и щедрия ресурс на разположение.Вие’отново на върха. Можете да надстроите плана си, но не бива’t наистина трябва да се увеличи мащаба много повече.
По-евтин от посветен хостинг с приятен ценови диапазон на достъпни цени, обикновено около $ 20 – $ 120 / месец.Най-мощният и най-скъпият тип хостинг, обикновено вариращ от $ 100 – $ 400 / месец.

VPS хостингът е най-подходящ за уеб сайтове за малък бизнес или големи лични сайтове. То’s логическата стъпка от споделения хостинг и разполага с цялата гъвкавост и ресурс, от който се нуждаете за мащабиране.

Ако това ви звучи като вас, тогава ние’d препоръчваме да разгледате InMotion, A2 хостинг или Bluehost. InMotion се нареди най-напред в нашите резултати от научни изследвания, с най-големи ограничения за ресурси, голяма поддръжка и непрекъснат 99,97%.

Специализиран хостинг е най-подходящ за средни до големи бизнес уебсайтове или влияещи които изпитват големи обеми трафик. То’s най-добрата форма на хостинг, която можете да получите, като се похвалите с почти безкраен ресурс и ненадмината производителност.

HostGator стои главата и раменете над останалите като най-добрият специализиран хостинг доставчик. На второ и трето място са съответно Bluehost и InMotion. HostGator е известен със своите звездни 99,99% продължителност и изобилие от блестящи функции.

VPS хостинг срещу посветен хостинг: често задавани въпроси

Какви са предимствата на VPS хостинг?

VPS хостингът има много предимства. Той стои като прекрасна средна позиция между споделен и посветен хостинг, с големи гъвкави ограничения на ресурсите и високо ниво на контрол над вашия сървър’софтуер и хардуер. VPS хостингът също е достъпен и може да се разраства с вашия уебсайт.

Какви са предимствата на посветен хостинг?

Специализиран хостинг е толкова добър, колкото се получава. Имате огромни ограничения за ресурси, способни да захранват дори най-големите уебсайтове. То’s на какви бизнес сайтове на ниво предприятие ще се изпълняват и могат да обработват масови количества трафик, без да нарушават работата на вашия сайт.

Какво е облачен хостинг?

Облачният хостинг е процес, който свързва различни сървъри и дърпа ресурс от всеки в зависимост от вашия уебсайт’s нужди. Там’s без зададени разходи с облачен хостинг – това зависи от вашите лимити на използване – така че може да се разглежда като повече ‘разходно-ти-отивам’.

Как да разбера дали съм’Готов съм за надграждане от VPS хостинг до специализиран хостинг?

Един проблем, засягащ уебсайтове, които са ‘твърде голям’ за VPS хостинг е скорост на зареждане. Ако посетителите се оплакват от това, може да си струва да прецените дали сте’имам достатъчно ресурс за честотна лента. По същия начин, ако вашият сайт има много чувствителни данни, може да искате да надстроите, за да избегнете рискове за сигурността.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map