Weebly срещу WordPress | 5 разлики, които трябва да знаете


Ето 5 неща, които трябва да имате предвид, когато оценявате Weebly vs WordPress:

Weebly

WordPress

Посетете Weebly Посетете WordPress Топ избор Връх
Избор Weebly Топ избор на Weebly


Weebly

Обща класация

8.2от 10

WordPress

Обща класация

7.4от 10

резюме

Weebly:

Weebly е доста лесен за използване. Не се нуждаете от ноу-хау за кодиране, за да използвате простия си редактор за плъзгане и пускане, а екипът му за поддръжка е на разположение, ако имате нужда от помощ. Въпреки това няма да можете да персонализирате уебсайта си до такава степен, колкото можете с WordPress. Можете да създадете уебсайт на Weebly безплатно, но ако надстроите до един от платените му планове само от $ 5 на месец, можете да отключите множество допълнителни функции, включително електронна търговия и маркетингови инструменти.

WordPress:

WordPress е платформа с отворен код, което означава, че имате пълен контрол върху дизайна на вашия уебсайт. WordPress има много по-стръмна крива на обучение от Weebly и ще трябва да бъдете опитни в кодирането, за да го използвате (освен ако не наемете програмист, който да го направи вместо вас). Ако имате нужда от някаква поддръжка, тя има огромна общност, която може да ви помогне в помощ. Докато WordPress е свободен за използване, ще трябва да плащате за неща като теми, плъгини и хостинг, които бързо могат да се добавят.

Прочетете още

гъвкавост

Weebly:

Въпреки че можете да редактирате HTML & CSS кодове към вашия уебсайт Weebly, което ви позволява известна свобода да персонализирате дизайна на вашия уебсайт до известна степен, Weebly не е създател на уебсайтове с отворен код, така че не можете да контролирате как работят някои от техните инструменти.

Това също означава, че ако искате да интегрирате инструменти, които не са Weebly, в уебсайта си или искате някои функции да функционират по различен начин, може да не успеете да направите това, тъй като основните им функции са изключени от публичния достъп.

Като каза, че ако знаете малко код, все още имате добър творчески контрол върху дизайна на вашия уебсайт.

Освен това, тъй като Weebly управлява цялата платформа за вас, вие не’не трябва да се притеснявате за неработещи инструменти или за счупване на уебсайта ви.

Всички инструменти за изграждане на уебсайтове се контролират от Weebly и се следят отблизо в рамките на неговата собствена операционна среда. Това означава, че Weebly се грижи за всички технически аспекти на вашия уебсайт, така че можете да се съсредоточите върху създаването на вашето съдържание.

Когато имате някакви въпроси или проблеми, можете да се свържете с Weebly’екип за поддръжка на 24 часа в денонощието, така че да може да ги отстрани за вас (повече за това по-долу).

WordPress:

WordPress е създател на уебсайтове с отворен код, така че имате много свобода да променяте уебсайта си и как работят инструментите ви, тъй като имате пълен достъп до кодовете на платформата (при условие че знаете кодовете или ако работите с кодер).

Много хора предпочитат да използват WordPress, тъй като общността му предлага много безплатни плъгини, така че можете да добавите още инструменти към вашия уебсайт. Не всички WordPress плъгини обаче са добре изградени, така че да използвате някои от тях "лошо" плъгините могат потенциално да излагат уебсайта Ви на проблеми със сигурността или могат да причинят конфликти с други инструменти, които използвате.

Разработчиците на безплатни плъгини понякога са полезни, ако имате въпроси за отстраняване на проблеми, но някои от тях не са толкова полезни (тъй като плъгинът е безплатен). Понякога някои разработчици могат дори да обвинят други плъгини за причиняване на конфликти, което води до пръст, сочещ война и проблемът ви не’не се решавам (повече за поддръжката по-долу).

Инвестирането в премиум приставки ще ви даде право на подкрепа, но дори и това все още не означава непременно, че те ще отстранят всички проблеми за вас, тъй като конфликтите могат да бъдат причинени от други плъгини (което е извън разработчиците на премиум приставки’ контрол).

От друга страна, има някои наистина добри WordPress плъгини, които наистина могат да добавят много гъвкавост към вашия уебсайт. Но най-определено трябва да ги тествате старателно със своя уебсайт, преди да разгърнете приставката. Използването на правилния плъгин може да подобри вашия уебсайт’s функционалност, но лошо вградения плъгин може да има отрицателно въздействие върху вашия уебсайт’s изпълнение.

Прочетете още

Лесно използване

Weebly:

Weebly е може би най-лесният създател на уебсайтове, наличен на пазара днес, и е много по-лесна платформа за използване от WordPress.

Това е драг & спад уебсайт строител,
така че можете просто да плъзнете в съдържанието си, да ги движите наоколо, всички без да знаете как да кодирате изобщо.

Ако не’нямате технически умения или ако не’нямате интерес или време да научите кодове, тогава Weebly е наистина добър избор за вас да обмислите да използвате за изграждането на вашия уебсайт.

Weebly има доста добър център за помощ, но в нашия опит го нямахме’не трябва да го използвате твърде много, тъй като техните инструменти са много интуитивни и лесни за използване. Но ако трябва да намерите повече информация за това как да използвате някои от неговите функции, ръководствата за помощ са налични за вас.

WordPress:

В сравнение с Weebly, WordPress е много по-голямо предизвикателство да научите как да използвате (много по-висока крива на обучение).

WordPress не е създател на уебсайтове за влачене и пускане и затова как можете да поставите съдържанието си (като слайдшоу, видеоклипове и т.н.) до голяма степен зависи от начина, по който е настроен избраният от вас шаблон за дизайн..

Ако искате да промените формата на шаблона, като пренареждане на оформлението на страницата, вие’Ще трябва да модифицирате кодовете към шаблона, за да го направите, или да наемете способен кодер, който да ви помогне да постигнете това.

По принцип, въпреки че WordPress е много мощен & гъвкава платформа, ако искате да я използвате ефективно, тя’s неизбежно, че ще трябва да променяте кодове. Ако сте в състояние да направите това, този създател на уебсайтове може да ви достави много по-напреднал уебсайт от Weebly.

Прочетете още

Потребителска поддръжка

Weebly:

Както беше обсъдено по-горе, Weebly разполага с добра библиотека с помощни ръководства
ако имате някакви въпроси как да използвате техните инструменти.

Но една от красотите на Weebly е, че техният строител е толкова лесен за използване, че наистина не’не се нуждаете от много ръководство, за да създадете първия си уебсайт.

Освен ръководствата за помощ, ако чувствате, че се нуждаете от повече ръце за поддръжка, Weebly ви осигурява 24/7 поддръжка по имейл и чат на живо или поддръжка по телефона в работно време.

Както беше обсъдено по-горе, тъй като всички инструменти са изградени и управлявани от Weebly директно, те ще могат да поемат собствеността върху всички проблеми и да ги отстраняват (вместо да прехвърлят тази отговорност на други разработчици на инструменти).

И накрая, едно от предимствата на Weebly да има собствен екип за поддръжка е, че на всичките ви въпроси ще бъде даден отговор, дори ако хиляди други хора вече са задали същия въпрос (за разлика от форума на WordPress).

WordPress:

WordPress има масивен общностен форум, в който можете да публикувате въпроси, надявайки се други потребители на WordPress или разработчици да отговорят на тях.

Докато на голяма част от въпросите се отговаря (но не е задължително разрешено), на много публикации изобщо не се отговаря. Освен това получаването на някакъв отговор може да отнеме много дни, тъй като повечето модератори са доброволци, така че няма огромно чувство за спешност.

Едно от основните предизвикателства е, че има публикувани хиляди въпроси и доста от тях вече са обсъждани преди в други теми за публикации.

Така че вашите въпроси могат да бъдат игнорирани, тъй като те вече са били обсъдени в един от многото хиляди публикации и може да се наложи да подредите всички тях, за да намерите тази дискусия.

В края на деня никой наистина не е длъжен да отговори на въпроса ви, освен ако не платите за него (като наемане на кодер за WordPress, който да ви помогне). И като се има предвид WordPress.org и много от неговите плъгини са безплатни, да накарате някой да подреди техническите ви проблеми може да бъде предизвикателство.

Прочетете още

Текуща поддръжка

Weebly:

Както споменахме, Weebly е затворена система, в която те управляват всички технически проблеми за вас. Това включва всички актуализации за ефективността и сигурността, така че не’не трябва да се притеснявате за техническите аспекти на изграждането на уебсайтове.

Всичко това се следи и управлява от Weebly на заден план, така че не’не трябва да се стремите да гарантирате, че вашият сайт е актуален или да се притеснявате за някои инструменти, които причиняват конфликти и влияят негативно на уебсайта ви.

Управлението на всичко това ви освобождава времето, така че можете да се съсредоточите върху други неща, които може да са по-важни за вас.

WordPress:

Подобно на Weebly, WordPress непрекъснато се актуализира & подобряване на неговата платформа за отстраняване на грешки и подобряване на нейната сигурност. Когато се разгърне актуализация, вие’Ще получите известие за съобщение за актуализиране на вашата версия на WordPress. Това може да стане с обикновено щракване на “актуализация” бутон.

За съжаление, това е по-лесната част. По-трудната част е, че когато WordPress се актуализира, вашият шаблон и плъгините, които използвате, също ще трябва да се актуализират, както и да се гарантира, че те продължават да работят правилно с последната версия на WordPress. Това зависи от създателя на шаблон / плъгин, за да го направи.

Въпреки че много разработчици на шаблони и приставки също ще се актуализират, за да останат съвместими, някои спечелят’t (особено за безплатен шаблон & плъгини). Това може да изложи вашия уебсайт на потенциални проблеми с потребителите, производителността или сигурността.

Така че, ако решите да използвате WordPress, имайте предвид, че ще има текущи работи по поддръжката, тъй като не е необичайно някои функции да “почивка” когато WordPress имат актуализации.

Прочетете още

Ценообразуване & Текущи финансови ангажименти

Weebly:

Weebly ви предлага 4 премиум плана, вариращи от $ 5 до $ 45 на месец (цените се базират на двугодишни планове. Ако изберете 6-месечен или едногодишен план, цената на месец се покачва малко).

Колкото по-висок е планът, толкова повече инструменти и функции ще имате достъп. Имайте предвид, че все още можете да използвате Weebly безплатно, но тя ще показва реклама на Weebly на вашите уеб страници. Това може да бъде премахнато само когато надстроите до един от техните платени планове.

Техните премиум планове ви дават достъп до повече инструменти и функции за изграждане на уебсайтове, като слайдшоу в заглавката, търсене в сайта, повече възможности за електронна търговия и маркетинг, вход за членство и др. Всички планове (включително безплатния план) ви дават достъп до Weebly’е лесно за използване влачене & drop builder, над 100 дизайнерски шаблона, хостинг услуги и специализиран екип за поддръжка.

Ако се регистрирате в първокласен план, Weebly ви дава и безплатно потребителско име на домейн за първата ви година.

Използването на Weebly за изграждане на уебсайта ви е много като всеобхватен пакет, в който всички нужди за изграждане на вашия уеб сайт се осигуряват и обслужват от Weebly. Ти спечели’не трябва да събирате заедно парчета и парчета, каквито би трябвало да имате с WordPress.

Текущите разходи за използване на Weebly могат да варират от $ 60 (стартов план) до $ 540 на година (план за изпълнение).

Мисля, че само 24/7 поддръжка по имейл и чат на живо & телефонната поддръжка, както и това, че цялата технология, управлявана за вас, за да освободите времето си, си струва добре платените планове.

WordPress:

За да изградите уебсайта си с WordPress.org, ще трябва да плащате за собствената си хостинг услуга, която струва около $ 7 на месец (забележете: ценовият диапазон варира в зависимост от качеството на доставчика на хостинг услуги. Bluehost е популярна WordPress хостинг услуга .

Шаблон за първокласен дизайн може да ви струва от 30 до 80 долара, в зависимост от репутацията на доставчика на шаблони.

Въпреки че повечето плъгини са безплатни, някои от тях също се заплащат / премиум (вариращи от $ 15 – $ 50 на плъгин), в зависимост от това, от което се нуждаете и ако искате поддръжка (както беше споменато по-горе).

Ще трябва да закупите и собствено собствено име на домейн ($ 10 – $ 15 на година).

Първоначалната ви инвестиция за изграждане на вашия сайт с WordPress може да варира от $ 139 до над $ 200, в зависимост от това колко премиум плъгини в крайна сметка използвате.

Ако наемете кодер, който да ви помогне да изградите уебсайта си, да направите модификации или за коригиране на някои проблеми с уебсайта, разходите ви ще се увеличат доста постоянно и могат да бъдат предизвикателство за бюджета на.

Не забравяйте също, че кривата на обучение за ефективно използване на WordPress е също много по-висока от използването на влачене & спад на строителите на уебсайтове. Така че трябва да вземете предвид и цената на вашето собствено време.

Прочетете още

заключение

Weebly:

Weebly е вероятно един от най-лесните създатели на уебсайтове, които се използват и не изисква познания за кодиране, тъй като просто трябва да влачите & пуснете съдържание и публикувайте уебсайта си. От вас няма изискване за техническа поддръжка, тъй като всичко това се грижи от Weebly’s технически екип, който значително помага за намаляване на разходите и текущите ангажименти в дългосрочен план. Но вашият уебсайт ще бъде много по-малко адаптивен в сравнение с използването на WordPress, както в края на деня Weebly’Основната платформа е затворена за потребителите, така че можете’не правите по-модерни персонализирани промени в уебсайта си.

WordPress:

Дава ви много повече гъвкавост и можете да персонализирате функционалността на вашия уебсайт (ако знаете малко кодиране). Използването на WordPress изисква да бъдете много по-добри в управлението на текущите уебсайтове и хостинг поддръжката и представлява много по-висока крива на първоначално обучение. Най-вероятно ще имате по-голям финансов ангажимент в дългосрочен план, тъй като разходите са по-малко предвидими, в зависимост от това дали трябва да наемете кодер, който да ви помогне, честотата на наемане и качеството / калибъра на кодера.

Прочетете още

Преглед

8.2от 10

Посетете Weebly
Вижте нашия ревю на Weebly

7.4от 10

Посетете WordPress
Вижте нашата обща оценка за преглед на WordPress Какво е това?

Общите ни оценки са базирани на средния резултат от всички комбинирани оценки.

Защо това има значение?

Нашите резултати ви дават преглед на коя услуга ви предлага най-добрите функции, стойност и други.

Сравнение плачевно 4.1 / 5 wordpress 3.7 / 5 Затвори

Като се имат предвид други създатели на уебсайтове?

Обърнете внимание на нашите Сравнителна диаграма на уебсайта, или вземете безплатна викторина за да видите кой създател на уебсайт отговаря на вашите нужди.

Ако не сте сигурни дали Weebly е подходящ за вас, разгледайте нашето Топ препоръки за създаване на уебсайтове и упътване как да изберете най-добрата.

Вижте и нашите Сравнителна диаграма на строителите на уебсайтове за по-подробни разлики

Не сте сигурни кой строител на уебсайтове работи най-добре за вас? Опитайте нашата Тест за създаване на уебсайтове

Намери това ръководство за полезно?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me