Weebly vs GoDaddy: Има ли нужда от скорост?

плачевно изображение срещу godaddyВ тази статия ние’Ще ви помогна да изберете между Weebly и GoDaddy, като изкопаете всички ключови факти, цифри и функции, които са ви необходими, за да вземете информирано решение.


Weebly е една от най-лесните за използване платформи наоколо, осигуряваща интуитивен дизайн с влачене и пускане и множество полезни инструменти и функции. Най-хубавото е, че дори идва с безплатен план.

Накратко, Weebly е рентабилен, без да жертва на качеството. Това може да ви даде представа защо то’s избраният строител за повече от 40 милиона уебсайтове днес.

Въпреки това, в Website Builder Expert, ние оценяваме, че някои от вас може да нямат време да прекарат плъзгане, пускане, щракване и пазаруване. Тук влиза GoDaddy.

GoDaddy е най-бързият начин за изграждане на уебсайт, използвайки своя ADI (Artificial Design Intelligence), за да създаде сайт само за няколко минути. Просто отговорете на няколко въпроса и вие’Ще има уебсайт, който’готов за публикуване.

Weebly срещу GoDaddy се превръща във вълнуващ мач нагоре, нали? ние’съчетахме резултатите от нашите тестове с потребители с нашите експертни знания, помагайки ни да намерим най-точните резултати във всички ключови области.

Така че, без допълнително обожание, нека’започнете…

Weebly vs GoDaddy: плюсове и минуси

Weebly ProsWeebly Cons
 • Добре проектирани теми
 • Много удобна за ползване
 • Ограничено персонализиране на шаблони
 • Функциите на блога могат да бъдат по-добри

Weebly има няколко красиви шаблона, които са лесни за навигиране. Въпреки това, неговите функции за блогове са лоши и персонализирането е ограничено при проектирането на шаблони Като цяло обаче’е отлична платформа.

GoDaddy ProsGoDaddy Против
 • Бързо за изграждане
 • Превключвайте теми по всяко време
 • Функциите нямат дълбочина
 • Не много творческа свобода

Със своя ADI GoDaddy предлага най-бързия начин да се свържете с интернет. След само няколко кликвания, ей престо: чисто нов уебсайт! Можете също да превключвате теми във всеки момент, който GoDaddy ще преформатира за вас – спестява ви време и караница.

Функциите обаче нямат известна дълбочина, ограничавайки какво всъщност можете да направите със сайта си. На тази бележка не става’не осигуряват много творческа свобода като цяло.

Лесна употреба

Създателите на уебсайтове са там, за да помогнат на хората да се свържат по-лесно с интернет. Разбира се, някои са по-лесни за използване от други, затова тествахме както Weebly, така и GoDaddy, за да разберем коя е най-удобната за употреба.

Weebly използва плъзгане и пускане за персонализиране на шаблона. Това прави наистина лесно да персонализирате уебсайта си. Weebly също така ви дава достъп до хиляди приложения, които могат да бъдат инсталирани с едно щракване.

Един от хората, които тествахме, намери Weebly супер лесен за навигиране:

Екранът за редактиране е разположен доста добре. То’s добър уеб началник на въвеждащо ниво.

начална страница за редактиранеС ясно очертаната си начална страница, Weebly улеснява редактирането на вашия уебсайт

Използвайки своето ‘GoCentral’ ADI, GoDaddy може да създаде уебсайт за няколко минути, който след това потребителите могат да персонализират по свой вкус. Целият процес на редактиране обикновено отнема по-малко от час, така че’е наистина бързо, безболезнено преживяване.

godaddy adi въпросиADI на GoDaddy ви създава уебсайт въз основа на отговорите, които давате на неговите въпроси

По време на нашето тестване на потребители, един потребител беше впечатлен от скоростта и лекотата на GoDaddy:

То’е много лесно да се състави сайт, използвайки интерфейса, който те предоставят.

Лесна употреба – Присъда: GoDaddy

GoDaddy е малко по-лесен за използване от Weebly. Използването на GoCentral изисква абсолютно минимални усилия, само с няколко кликвания и въпроси, необходими за изграждането на вашия сайт. Weebly също е много лесен за използване, но може’не отговаря на простотата на GoDaddy’пътуване на потребителя.

Гъвкавост на дизайна

ние’обсъдих колко е лесен за използване всеки строител, което води чудесно към следващото ни сравнение – доколко гъвкава е всяка платформа със своите дизайнерски инструменти? С други думи, коя платформа ви дава най-творчески контрол?

Weebly предоставя 35 шаблона, обхващащи категории, включително бизнес, портфейли и онлайн магазини. Още по-добре, всяка тема е отзивчива за мобилни устройства, така че да изглеждат красиво на всички екрани. Weebly също така предоставя най-много приложения на всяка платформа.

Малък проблем е, че можете’не търсите конкретна индустрия тема – вместо това вие’Ще трябва да преминете през всяка категория, за да намерите идеалната. Ти спечели’не може да визуализира как изглежда всеки шаблон на мобилен телефон или таблет.

жизнени темиWeebly предлага широка гама от красиви теми, обхващащи няколко индустрии

GoDaddy използва ADI за подпомагане на дизайна на вашия уебсайт. Той задава няколко въпроса за какъв тип уебсайт се нуждаете – портфолио, бизнес и т.н. – и след това ви дава уебсайт, който’готов е да тръгне. GoDaddy’s темите също са мобилни отзивчиви.

След това имате някакво ниво на творчески контрол, но това’е ограничен. Можете да редактирате темата и да актуализирате текстови полета, но това’е за това. Като цяло GoDaddy и неговите ADI са за хора, които искат да се свържат бързо онлайн, а не за любители на дизайна.

godaddy adiGoCentral задава няколко въпроса, след което създава професионално изглеждащ уебсайт само за няколко минути

Гъвкавост на дизайна – присъда: Weebly

Weebly е по-добрият вариант за дизайн. Той предлага 35 шаблона, които лесно можете да персонализирате, и осигурява достъп до хиляди приложения, за да помогнете да персонализирате вашия сайт. GoDaddy е щастлив, че дава приоритет на скоростта над външния вид, като го прави бърз за онлайн, като същевременно ограничава вашия творчески контрол.

Характеристики и инструменти

Един добър конструктор на уебсайтове трябва да предложи повече от просто гладко дизайнерско изживяване – той трябва да предоставя и куп удобни функции, приложения и инструменти за оптимизиране на вашия уебсайт или онлайн магазин. И така, коя платформа има по-големия и по-добър набор от инструменти?

Е-търговия

В нашето тестване Weebly излезе като най-добрата цена / качество за изграждането на онлайн магазин. Ясният му интерфейс улеснява започването на продажбите онлайн, но липсват големи инструменти за данни като управление на запасите. Като цяло, то’s за малки фирми, които искат лесно и приятно пътуване на потребителите.

Благодарение на ADI GoDaddy е най-бързият начин за изграждане на онлайн магазин. Това обаче не става’не ви позволява да продавате дигитални продукти и повечето от функциите му за електронна търговия нямат качество и дълбочина, открити в други платформи.

Blogging

Weebly превъзхожда GoDaddy в категорията блогове. С Weebly можете да създавате и публикувате публикации лесно, като същевременно интегрирате функция за търсене, RSS емисия, социални маркери, раздел за коментари и други.

Докато GoDaddy ви позволява да разделяте блога си в категории, да проследявате неговата ефективност и да вграждате RSS емисия, тя спечели’не ви позволявам да правите много други неща.

godaddy блог функцияGoDaddy ви позволява да започнете блог без никакви излишни, но можете’не правя много с него след това

маркетинг

Weebly предоставя наистина страхотна услуга с име ‘Промотирайте Weebly’, което ви помага да създавате ефективни имейл кампании. Той ви поддържа с копие и шаблони, а също така може да планирате имейлите, които изпращате

Ако ти’притесняваш се за разходите, не би трябвало’не бъдете – Weebly Promote предлага безплатна пробна версия и струва само 10 долара на месец след това.

Докато GoDaddy също ви позволява да изграждате имейл кампании, без конкретен инструмент, който да ви помогне като Weebly, това го прави’не е толкова впечатляващо, когато сравнявате двете.

Интеграция на социалните медии

Weebly печели и тук. Докато и двамата ви позволяват да вграждате социални бутони, Weebly подобрява нещата допълнително, като ви позволява да добавяте емисии на социални медии директно към вашия уебсайт. Това означава, че посетителите ви могат да видят това, което вие’повторно туитър, публикуване и споделяне по всяко време.

Пазари на приложения

Позволявам’Казано така: Weebly има най-много приложения на всеки строител, докато GoDaddy няма’няма дори да има пазар на приложения. Така че’е доста ясно кой ‘ appiest създател на уебсайт е, но ние’Бързо ще разгледам някои причини защо.

В Weebly можете да избирате от хиляди приложения на трети страни, които могат да бъдат инсталирани с едно щракване. Някои са безплатни, докато други идват с малка цена. Предлагат се приложения, които обхващат всички ключови области, включително маркетинг, електронна търговия, социални медии и много други, за да подобрите вашия сайт’s изпълнение.

оживен център за приложенияЦентърът за приложения Weebly ви дава достъп до хиляди интеграции, помагайки да подобрите вашия сайт’s цялостно представяне

Характеристики – Присъда: Weebly

Weebly стои глава и рамене над GoDaddy, когато става дума за дълбочината на неговите характеристики. Той предлага по-изчерпателни инструменти за блогове, интеграция на социални медии и начин за избор на повече приложения.

SEO

Ако ти’се чудите какво точно представлява SEO, то’s системата, която помага на уебсайта ви да се класира по-високо в търсачки като Google. По същество той помага на хората да намират по-лесно вашия сайт.

Подобряване на вашия уебсайт’s SEO може да се направи по много начини. Например, както Weebly, така и GoDaddy ви позволяват:

 • Актуализирайте мета заглавия и описания (текстът, който виждате в търсенията с Google)
 • Редактиране на URL адреси (текстът, намерен след домейна на уебсайта ви)
 • Добавете алт текст към изображенията (текстът, описващ изображение, за да помогне на Google да го идентифицира)
 • Използвайте мобилни отзивчиви теми (нещо, което Google обича да вижда)

Всички тези функции ще помогнат на търсачките да индексират (намерят и категоризират) вашия уебсайт. И двете платформи предлагат страхотни SEO инструменти, но Weebly разполага с центъра за приложения, за да ви помогне още повече. Той също така предлага наистина полезни ръководства за ключови думи и кодиране.

SEO – Присъда: Weebly

То’е много близо, но Google почти предпочита Weebly пред GoDaddy. И двете платформи предлагат добри инструменти за подпомагане на уебсайта Ви да изглежда по-висок в търсачките, но Weebly го преобладава с широкия си набор от SEO приложения и полезни ръководства за потребителите, което прави нещата още по-лесни.

Помощ и подкрепа

Както при всички технически неща, ти’ще трябва да срещнете определени проблеми, които трябва бързо да се разрешат. Имайки това предвид, разгледахме нивата на помощ и подкрепа, предоставяни от всеки строител.

Когато става въпрос за помощ на клиента, то’е близък. Weebly предоставя поддръжка по имейл, телефон и чат на живо – но само от 6:00 до 18:00 (PT).

помощен центърПомощният център Weebly ви позволява да търсите проблеми или можете да използвате опцията им за чат на живо

От друга страна, GoDaddy предоставя денонощна поддръжка по телефона, опция за чат на живо, но не и поддръжка по имейл.

център за помощ на godaddyРазделът за помощ на GoDaddy ви позволява бързо да намерите решения или можете да използвате поддръжката им по телефона 24/7

Помощ и подкрепа – Присъда: Weebly

Weebly получава златния медал в този раздел. Въпреки че и двамата строители на уебсайтове предлагат функции за чат на живо, поддръжка по телефона и центрове за помощ, GoDaddy не предоставя поддръжка по имейл. На всичкото отгоре, неговият помощен център е сравнително объркващ и труден за навигация в сравнение с Weebly’с.

Ценообразуване и съотношение цена / качество

Строителите на уебсайтове са променили играта по много начини. Едно от тях са парите – вие доносите’няма нужда да харчите стотици долари за уеб дизайнер вече.

Ако ти’ти си фен на пестеливостта, ти’Ще обичам Weebly. Той има някои от най-достъпните ценови планове на пазара и предлага безплатен план за зареждане. Премиум плановете му варират от само 8 $ на месец до $ 38 на месец (вижте изображението по-долу за повече подробности).

Безплатният план ви позволява да изградите красив уебсайт безплатно (очевидно), но той идва с a ‘.Weebly’ поддомейн. Това не’не изглежда много професионално и също така означава, че вашият уебсайт ще бъде покрит с реклами в Weebly. Само за няколко долара месечно’определено си заслужава да се надгради.

планове за ценообразуване

GoDaddy също е наистина евтин. Има четири платени планове за избор, като се започне от само $ 5,99 на месец, до $ 19,99 на месец.

Всеки план ви позволява да персонализирате със същите инструменти, но както подсказват имената, вие’Ще трябва да сте в бизнес плана или по-високо, ако сте’търсите да започнете уебсайт на компанията. С тези по-високи планове получавате и SSL сертификати и допълнителна помощ за SEO.

Търсите да продавате неща онлайн? Вие’Ще трябва да изберете ‘Онлайн магазин’ план, къде сте’Ще играя с всички функции за електронна търговия, за които споменахме по-рано в статията.

godaddy ценови планове

Цени – Присъда: Weebly

И двете платформи осигуряват добра цена / качество, когато сравнявате функциите и ценовите планове, но Weebly печели благодарение на безплатния си план. GoDaddy със сигурност е евтин вариант, но с Weebly можете да създадете блестящ уебсайт за абсолютно никакви разходи – и да получите много безплатни приложения също.

Weebly vs GoDaddy: Заключение

ние’Вдигнахме Weebly и GoDaddy един срещу друг във всички ключови области за изграждане на уебсайт. Използвайки нашите експертни знания и резултати от нашите тестове на потребители, ние наистина попаднахме под кожата на всяка платформа, за да разберем какво ги кара да текат.

Позволявам’s бързо резюме, където всеки създател на уебсайт превъзхожда…

CategoryWeeblyGoDaddyWinnerЛесна употребаДизайнХарактеристикаSEOПомощ и подкрепаЦенообразуване
Ясно подредената страница за редактиране улеснява изграждането на всякакъв вид уебсайтФункцията на GoCentral ADI създава сайт за вас за минути, отнемайки всички каранициGoDaddy
Осигурява 35 красиви, мобилни отзивчиви шаблона, които могат да бъдат персонализирани лесноОграничаващ по отношение на творческия контрол поради функцията ADIWeebly
Опакова много полезни функции за маркетинг, блогове и социални медии. Но най-доброто от всичко е, че осигурява огромен център за приложенияНяма пазар на приложения и функциите като цяло са доста слаби в сравнение с WeeblyWeebly
Има всички основни функции, които трябва да класирате по-високо в Google, включително много SEO приложенияПредлага добър стандарт за SEO помощ, но липсата на приложения е недостатъкWeebly
Предоставя имейл, чат на живо, център за помощ и поддръжка по телефонаПредлага денонощна поддръжка по телефона, но помощният център е препълнен и няма поддръжка по имейлWeebly
Безплатният план прави Weebly отлична цена / качество, а премиум плановете са достъпниБезплатен план, но ценовите планове са разумниWeebly

След като прочетете тази статия, трябва да имате добра идея коя платформа е най-подходяща за кой тип потребител – и коя е най-подходящата за вас.

Weebly е за всеки, който търси да изгради красив уебсайт с минимални усилия и който не’не искам да счупя банката, докато го правите.

Със своята ADI, GoDaddy е за хора, които искат да създадат уебсайт възможно най-бързо, и които не’не се тревожи твърде много за процеса на проектиране.

Кой обаче взема короната? След тясно състезание, ние’дадох го на Weebly. Той заслужава трона заради впечатляващата си гама от функции, отлично съотношение цена-качество и гъвкавост на дизайна.

GoDaddy е добър вариант, но като цяло ние’ще кажа: отидете с Weebly.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map