Weebly Vs Shopify: Кое би подхождало най-добре на вашия бизнес?

Shopify срещу WeeblyСпоред нашето изследване, Shopify е най-добрият избор за изграждане на вашия онлайн магазин. Означава ли това’е за всички? Разбира се, че не – и съперникът му Weebly би се съгласил.


Както повечето неща в живота, може да бъде трудно да направите правилния избор, когато има толкова много възможности. Що се отнася до платформите за електронна търговия, то’не е различно. Има много за разглеждане.

Тъй като ние’казахте, Shopify е най-пълният строител на онлайн магазини днес. Той предлага най-добрите функции за продажби, анализи и достъп до приложения на трети страни. цялостен, то’е подходящ за всеки бизнес, който иска да расте.

И така, кой трябва да се занимава с Weebly? Всичко се свежда до размера – ако ти’отново си собственик на малък бизнес с малко технологични познания, то’е добър вариант за разглеждане.

Weebly е един от най-добрите създатели на уебсайтове с влачене и пускане на пазара, така че’е много лесен за използване. Той също така предлага някои евтини ценови планове и много приложения, идеални за всякакви магазини, които тепърва стартират. Той обаче е ограничителен с инструментите си за продажба, което е нещо, което трябва да се има предвид.

Нещата могат да станат по-добри само за Weebly, въпреки че наскоро бяха закупени от гигантския процесор на плащания, Square. Това показва увеличаването на неговата функционалност за електронна търговия е категорично на дневен ред.

Сложно решение, да. Че’е защо ние’направихме нашите изследвания и улеснихме нещата за вас. ние’проверихте строго и двамата строители и помолих хора като вас да ги изпробват и вие.

Така че, след като прочетете тази статия, вие’Ще знам коя платформа за електронна търговия е идеална за изграждане на вашия онлайн магазин.

Нека Weebly срещу Shopify да започне…

Weebly и Shopify плюсове и минуси

Професионални прогнози:

 • Най-добра цена / качество
 • Лесен за използване
 • Много приложения

Weebly минуси:

 • Липсват важни характеристики на инвентара
 • Ограничено персонализиране на касата
 • Мога’не продават в много канали

Покупка плюсове:

 • Най-високо оценен строител на електронна търговия
 • 24/7 поддръжка на клиенти
 • Блестяща система за инвентаризация

Shopify минуси:

 • Такси за транзакции за външни шлюзови плащания
 • Разходите се добавят с приложения
 • Темите се нуждаят от преформатиране, ако превключите

Weebly или Shopify: Кой е най-лесният за употреба?

За да бъде успешен всеки продукт, хората трябва да се радват да го използват. Същото важи и за строителите на онлайн магазини. Можете ли да работите чудеса с Weebly? И Shopify лесно ли е да издавате?

Отговорите бяха разкрити в нашето тестване…

Просто казано, Weebly е много лесен за използване. Функциите за плъзгане и пускане означава, че можете да персонализирате сърцето си’съдържание, поставяне на елементи, където искате.

Никога не се чувствате претоварени, когато проектирате магазина си благодарение на ясния му интерфейс и има много визуални сигнали, които да ви помогнат по пътя. Какво’още повече, типографията е последователна и изписва нещата на прост език.

Един от нашите участници намери Weebly изненадващо лесен за разбиране:

Създаването на онлайн магазин беше доста по-бързо, отколкото преди съм си представял.

Въпреки това Weebly губи марки за липса на ‘Отмяна’ бутони и клавишни комбинации. Това означава, че можете’t лесно да коригирате грешки или да правите бързи редакции.

Shopify съвпада ли? Със сигурност, като нашата най-високо оценена платформа за електронна търговия, тя трябва да бъде лесна за използване, нали? Е, тук няма изненади: така е.

В нашето тестване, Shopify равен Weebly за лесна употреба. То’s не е строител с плъзгане и пускане, но е ясно обяснил инструкциите навсякъде.

По-добре е, че хората са по-склонни да го препоръчват. Това се свежда главно до факта, че има ‘Отмяна’ бутон плюс множество редактиране на преки пътища – две неща, които Weebly липсват.

Един от нашите потребители, които тестваха Shopify, имаше това да каже:

Процесът на добавяне на продукти беше наистина лек.

Weebly vs Shopify – Лесна употреба: Присъдата

Shopify просто печели този. Макар че и двете платформи като цяло са много лесни за използване, отбелязвайки едно и също при нашите тестове на потребители, Weebly липсва няколко важни функции. За разлика от това, Shopify предоставя бутон за отмяна, много клавишни комбинации и по-интуитивно изживяване в дизайна.

Който има най-добрите характеристики на продажбите?

ние’установихме, че и двете платформи са лесни за използване, но какво да кажем за самите инструменти? Дали те са достатъчно мощни, за да развиете бизнеса си? Е, проучихме оръжието за електронна търговия на всяка марка.

Вече знаете, че Shopify е нашият най-високо оценен строител, така че не трябва’не се изненадвайте, като чуете, че предлага блестящи продажби. Тогава това, което прави Shopify да се откроява?

В крайна сметка тя не предоставя реални ограничения за запасите във всички ценови планове. Можете да продавате неограничен брой продукти, да получавате отчети за приходите и да продавате в 10 канала, включително Facebook, eBay и Instagram.

Shopify поддържа цяла гама шлюзове за плащания, но единственият начин да избегнете таксите за транзакции е със собствените си Shopify Payments. По отношение на доставката Shopify разполага с всичко необходимо, включително етикети за отпечатване и достъп до много приложения за оптимизиране на процеса.

Обратно, Weebly е доста рестриктивен със своите инструменти за продажби. Вие’Ще трябва да бъдете в бизнес плана за продажба на неограничени продукти и на Premium план за достъп до отчетите за големи данни. Освен това не можете да актуализирате нивата на запасите, което прави сложно да управлявате бизнеса си’ складова наличност.

Това, което получавате обаче, е уебсайт, готов за мобилни устройства, който позволява на клиентите лесно да правят покупки от телефона си. Вие’Ще получите също филтрирани инструменти за търсене на продукти, както и възможност за създаване на специализирани страници на продукти за всеки артикул.

FeatureWeeblyShopifyПорти за плащанеОграничение на продуктаМногоканална продажба
PayPal, Stripe, SquarePayPal, Stripe, Amazon, Apple Pay, Shopify Payments (10+ алтернативи)
Неограничен (само за бизнес и планове за изпълнение)неограничен
НеДа – 10 канала

Weebly срещу Shopify – Характеристики на продажбите: Присъдата

Shopify има много по-силни продажби, отколкото Weebly. Тя няма ограничения по отношение на това какво и колко можете да продавате, и получавате автоматични актуализации на приходите. Сравнете това с Weebly’s ограничен избор на шлюзове за плащания и липса на отчети за големи данни, и то’ясна победа.

Което има по-добър дизайн?

Клиентите трябва да се радват да посещават вашия магазин, ако те’ще направя покупка. Вашият уебсайт трябва да бъде чист и подреден, за да насърчи покупките, така че’струва си да отделите време. В крайна сметка, колкото по-бърз е шаблона, толкова по-бърза е касата.

Shopify ви позволява да персонализирате своя мощен магазин с 10 безплатни теми или 50+ платени опции, струващи от 140 до 180 долара. Те’всичко също е добре проектирано и можете да интегрирате приложения във вашия шаблон.

шопирайте теми

Weebly е един от най-добрите създатели на уебсайтове с влачене и пускане на пазара, което означава персонализиране на вашия магазин’s оформлението е ветрец. Също така ви позволява да добавяте функционалности за електронна търговия към всяка от нейните теми (има и 15 опции, специфични за онлайн магазина).

Като цяло шаблоните са доста основни, но можете да видите това като начин за осигуряване на повече творческа свобода.

Въпреки това, Weebly’s темите са оценени слабо в нашите тестове на потребители. Повечето хора трудно намират ключови области като информация за доставка и пазарската количка, което прави клиентското изживяване по-уморително, отколкото трябва да бъде. Също така, в темите липсват някои вградени функции като вградени формуляри за контакт, които вие’Ще трябва да добавите себе си от магазина за приложения.

жизнени теми

Weebly срещу Shopify – Дизайн: Присъдата

Въпреки факта, Shopify е създател, специфичен за електронната търговия, той все още има по-добри възможности за дизайн от Weebly. Shopify’Темите са модерни, с ясно очертани бутони за действие и специфични за индустрията функции. С Weebly, то’е трудно да намерите важни области като количката за пазаруване, а темите му като цяло са по-основни.

Което има по-добрата поддръжка на клиенти?

Наличието на добра поддръжка на клиентите гарантира, че пътуването ви по изграждане на онлайн магазин е безпроблемно. То’е като висококачествен sat-nav, който ви води при пътуването ви – вие’Никога няма да се изгубя. Като част от нашето изследване проучихме колко лесно Weebly и Shopify могат да ви изкарат от A до B.

Shopify знае колко важна е грижата за клиентите. И като се има предвид количеството инструменти, които предлага, то’вероятно сте’Ще имам някои въпроси при изграждането на вашия магазин.

Че’s защо Shopify предоставя 24/7 поддръжка по телефона и чат на живо, помощ по електронна поща и социални медии и осигурява отличен форум на центъра за знания. Дори получавате специализиран агент за поддръжка, който да ви предостави персонализирана помощ при плановете за по-високи цени.

shopify помощен форум

Weebly vs Shopify – Поддръжка на клиенти: Присъдата

Shopify предлага много по-пълна поддръжка на клиенти от Weebly. Той има денонощна помощ за чат и телефон, поддръжка по електронна поща и социални медии и осигурява специализиран агент за грижа за клиентите на своите по-високи ценови планове. За разлика от това, Weebly предлага чат на живо само за ограничени часове на ден.

Weebly vs Shopify: Ценови планове

Weebly има четири плана за цените на електронната търговия, които са както следва:

 • стартер: $ 8 на месец
 • професионалист: 12 долара на месец
 • Бизнес: $ 25 на месец
 • производителност: $ 38 на месец

То’Заслужава да се отбележи, че можете да продавате само неограничени продукти и цифрови стоки – както и да създавате купони – на двата по-високи плана.

Можете да видите колко евтино е да управлявате магазин в Weebly. Още по-добре, можете да плащате само 5 долара на месец, ако плащате предварително за първите две години и можете да изградите магазин безплатно с помощта на поддомейна ‘.Weebly’ по своя свободен план.

С Shopify, ти’отново предложихте 14-дневен безплатен пробен период, в който можете да опитате всичките му налични функции. След това ще трябва да надстроите до платен план, за да продължите да използвате платформата. Ценовите планове са:

 • Основен Shopify: $ 29 на месец
 • Shopify: $ 79 на месец
 • Разширено Shopify: $ 299 на месец

Всеки план предлага богата гама от функции, но при двата по-високи плана можете да добавите карти за подаръци и да получавате професионални отчети. В Advanced Shopify получавате и изчислени цени за доставка от трети страни, така че получавате най-точните резултати.

Докато Shopify е по-скъпият вариант, той има повече продажби, за да мащабира бизнеса си. Weebly е много по-евтин, но осигурява по-малко инструменти, което го прави по-подходящ за по-малките онлайн магазини.

Weebly срещу Shopify – Ценови планове: Присъдата

Въпреки че Shopify предлага повече функции, тя не може да се конкурира с евтините ценови планове на Weebly. С Weebly можете да стартирате вашия онлайн магазин само за 5 долара на месец (ако плащате предварително за две години), което е много полезно, като се има предвид щедрото разнообразие от функции.

Извод: Кое е по-добре?

Комбиниране на блестящи вградени инструменти с приложения на трети страни, Shopify е за всеки бизнес, който търси мащаб. Не само това, той прави наистина лесно да изградите магазина си и да започнете да продавате онлайн, отбелязвайки висока оценка в нашия ‘лекота на използване’ тестване на потребителя.

Weebly е най-подходящ за малки предприятия, предлагащи инструменти за ограничени продажби, но отлични ценови планове. То’също е много лесен за използване, благодарение на функцията за влачене и пускане. Какво’s повече, след като наскоро беше купена от платежните процесори Square, то’s ясно Weebly търси да увеличи потенциала си за електронна търговия.

Въпреки това, в сегашното си състояние, Shopify е много по-добра платформа за електронна търговия. Той просто има твърде много по отношение на функции, аналитичност и приложения на трети страни, за които Weebly да се конкурира. Докато Shopify струва повече средно, това’определено си струва допълнителните пари, за да помогне на вашия бизнес да цъфти.

Често задавани въпроси

Weebly е свободен да продава онлайн?

Weebly предлага безплатен план, който ви позволява лесно да изградите онлайн магазин, използвайки блестящата му функция за плъзгане и пускане, но за да можете действително да продавате продукти, трябва да надстроите поне до ‘стартер’ ценови план, който струва само 8 долара на месец.

Колко лесно е Shopify да се използва?

Shopify е една от най-мощните платформи за електронна търговия на пазара, предлагаща най-пълния набор от инструменти и функции за продажби, но това е’е все още много лесен за използване. Таблото за редактиране има визуални сигнали и осигурява множество клавишни комбинации, за да направи целия процес още по-бърз.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map