Wix срещу Shopify: Кой трябва да изберете да продавате онлайн?

wix vs shopify чертано изображение


Wix срещу Shopify е съвпадение между двама популярни създатели на уебсайтове за електронна търговия.

В синия ъгъл, Shopify: специална електронна търговия в тежка категория’s помогна на 600 000 предприятия да генерират комбинирани приходи от над 55 милиарда долара.

В червения ъгъл, Wix: изграждане на уебсайт’s влачене и пускане крал, с възможност за продажба онлайн.

Wix е преди всичко създател на уебсайтове, докато Shopify е създаден изцяло, за да помогне на хората да създадат свои собствени онлайн магазини. И двете са лесни за начинаещи, въпреки че Wix е по-лесен за използване, защото го’е по-малко мощен от Shopify. Wix е по-добър за малки фирми, докато Shopify може да се справи с много по-големи продажби.

Сигнал за спойлер – Shopify е най-добрата цялостна платформа за електронна търговия на пазара и е днес’s победител. Но разбира се, че’не е за всички.

За един, Shopify’s мощните инструменти го правят както по-скъпо, така и малко по-сложно за използване от Wix, което означава, че за малки стартирания може да се вземе много. Въпреки това, Wix може’не доставя същото ниво на контрол и специализирани инструменти за продажби като Shopify, така че за сериозна онлайн продажба Shopify печели.

В това подробно сравнение ние’Ще разбием нашите задълбочени проучвания, които проведохме на всяка платформа, обхващащи ценообразуване, SEO, поддръжка на клиенти, лекота на използване и много други. ние’Ще ви кажа точно какво могат да правят Wix и Shopify и ще разкрием кой от тях е най-подходящ.

До края, ти’Ще знам дали Wix или Shopify са подходящи за вас.

Първо тук’s бърза снимка на Wix срещу Shopify. Можете да сравните всяка платформа и да се регистрирате за безплатна пробна версия.

Contents

Wix срещу Shopify: плюсове и минуси

Shopify плюсове и минуси

Shopify плюсове# 1

# 2

# 3

24/7 Поддръжка

Shopify предлага денонощна поддръжка по телефона и чат на живо. Вие’никога не оставяйте сами, когато управлявате магазина си.

Мощни инструменти за електронна търговия

Shopify е един от лидерите на пазара, когато става дума за вградени функции за електронна търговия. Например възстановяването на изоставена количка е включено във всеки план.

Над 100 варианта за плащане

Наличен е широк набор от възможности за плащане, включително PayPal, Stripe и Shopify’собствена напълно интегрирана система за плащания.

Shopify минуси# 1

Може да е скъпо

Приложения, премиум теми и месечният Ви абонамент могат да се добавят. Плановете обаче са прозрачни и с доста добри цени и трябва да се разглеждат като инвестиция във вашия магазин. Можете обаче да спестите 20% от избрания от вас план, когато се регистрирате за две години.

Плюсове и минуси на Wix

Плюсове на Wix# 1

# 2

# 3

Наистина прост интерфейс за редактиране

Благодарение на Wix’Функцията за плъзгане и пускане е лесно, поставянето на собствен печат върху някой от неговите 500+ шаблона е лесно.

Евтини планове за електронна търговия

Wix ви позволява да стартирате магазина си и да работите за едва $ 20 / месец. Там’Без скрити разходи и плановете включват всичко, което трябва да продавате онлайн.

Полезни приложения

Приложения като Ecwid могат да се добавят и ‘включен’ до вашия магазин, като ви предоставя повече инструменти за електронна търговия. Нещата като глобални плащания за доставка и изоставени имейл колички могат да бъдат използвани по този начин.

Wix минуси# 1

Ограничена мащабируемост

Wix isn’не е проектиран за вас да продавате на едро. То’е невероятен създател на уебсайтове, но неговата единствена цел не е’t електронна търговия.

Лесно използване

Ако ти’препродажба онлайн, време е пари. Колкото по-лесно ще намерите своя магазин, толкова повече време можете да отделите за привличане и обслужване на нови клиенти.

Така Wix или Shopify е по-лесен за използване?

Позволявам’Нарязани на гонитбата: лекотата на използване е централна за Wix’бизнес модел. То’s строител с плъзгане и пускане; за да създадете онлайн магазин, щракнете върху функция (изображение, например) и я плъзнете до мястото, където искате. То’е толкова просто.

wix редакторWix’Редакторът с плъзгане и пускане улеснява персонализирането на дизайна на вашия сайт.

Че’е добре, когато искате да създадете уебсайт, но когато става въпрос за онлайн магазини, повече структура може да бъде полезна.

Тествахме Wix и Shopify, като накараме всекидневните да изграждат свой собствен онлайн магазин. Общият консенсус беше, че въпреки че’е невероятно лесен за редактиране на Wix’s шаблони, то’е малко по-трудно всъщност да получите настройката на електронната търговия на нещата.

Ето някои от техните мисли:

Wix беше добър, защото предоставяше повече творческа свобода, но беше малко по-объркващ при добавяне на продукти и създаване на категории в сравнение с Shopify.

Нямах истински проблем с Shopify като платформа – беше супер лесно и ефективно да добавям продукти. аз мога’Представете си, че е толкова просто, колкото Wix’s интерфейс за плъзгане и пускане, но понякога просто се нуждаете от повече структура – и това е мястото, където Shopify работи по-добре.

Shopify държи интерфейса за редактиране и таблото за управление отделно. Можете да добавяте продукти, да управлявате продажбите и да създавате маркетингови кампании по имейл, всички далеч от редактора. И въпреки че Shopify’s редакторът е по-ограничителен от Wix’s, темите вече са създадени, за да ви помогнат да продавате.

shopify редакторShopify’s редакторът е мястото, където можете да правите ощипвания към вашия онлайн магазин’е естетически.

Вие’Ще открия Shopify има по-стръмна крива на обучение от Wix. Но в дългосрочен план тази допълнителна структура всъщност ще направи процеса на създаване на вашия цял онлайн магазин по-лесно.

Wix срещу Shopify – Лесна употреба: Присъдата

Wix и Shopify са доста равни за лесна употреба. За чиста простота на редактиране, Wix е трудно победим. Компромисът е, че получавате по-малко контрол върху задния ред, отколкото при Shopify, което прави цялостния процес по-труден. Ако ти’Търсите да създадете усъвършенстван онлайн магазин, Shopify е най-добрата налична платформа.

Дизайн на шаблона и персонализиране

Дизайнът има значение. Ако минавахте покрай нереден витрина, вие’по-малко вероятно е да отидете в магазина, нали? То’не се различава с онлайн магазините.

И двете платформи предлагат голям набор от безплатни и платени шаблони. Голямото предимство на Shopify’s теми е, че те’сте насочени към това да ви помогне да продавате.

шопирайте темиТемите на Shopify са създадени от независими дизайнери, вариращи от безплатно до 180 долара

39% от онлайн пазаруването в САЩ вече се извършва на мобилен телефон и този брой само нараства. Както Shopify, така и Wix’s темите са отзивчиви за мобилни устройства, което означава, че вашият магазин ще работи също толкова добре, независимо от устройството, което вашият клиент използва.

Независимите дизайнери гарантират Shopify’s 60+ теми са актуални и обхващат редица отрасли. На 180 долара, някои от Shopify’Платените теми са от скъпата страна, но това е така’s еднократно плащане, което трябва да видите като инвестиция във вашия магазин.

Междувременно Wix предлага над 500 шаблона. Повечето може да не са създадени специално за електронна търговия (там’все още са 57 такива!), но те покриват почти всяка индустрия, която може да се представи. Те’също е много лесно да се редактира (повече за това в следващия ни раздел), така че можете да превърнете всеки от тях в онлайн магазин.

wix шаблониWix има над 500 шаблона и специален раздел за онлайн магазина.

Недостатъкът на шаблоните на Wix е, за разлика от Shopify, можеш’t превключване след теб’избран съм. Това може да ви затрудни, ако искате да ребрандирате магазина си по-надолу по линията.

То’Заслужава да отбележите, Shopify и Wix предлагат специфични за индустрията функции в техните шаблони, което прави проектирането на вашия онлайн магазин много по-бързо и лесно.

Можете ли да правите персонализирани редакции?

дон’не се чувствам като теб’Имате ли достатъчно пространство за персонализиране на вашия шаблон? Можете да направите персонализирани редакции в Shopify и Wix с помощта на HTML (Hypertext Markup Language) и CSS (Cascading Style Sheets).

Wix Code ви позволява да персонализирате всичко – от уеб приложения до превъртане на страници и можете да получите достъп чрез щракване ‘код’ тогава ‘Инструменти за разработчици’ в редактора на Wix. След това вие’Ще имам пълен контрол върху това как изглежда уебсайтът ви на Wix.

С Shopify, то’наистина е лесно да направите персонализирани редакции. Просто щракнете ‘Редактиране на HTML / CSS’ на страницата на Shopify Admin и вие’отново сте готови да кодирате.

Wix срещу Shopify – Дизайн: Присъдата

Wix просто бие Shopify за дизайн. Неговата простота в дизайна го прави чудесен вариант, ако имате’отново си малък търговец. Wix’Шаблоните са пакетирани, за да ви помогнат да направите основите веднага. Но ако искате по-мощен онлайн магазин това’е оптимизиран за продажби, Shopify’s темите са за вас.

Функции за продажби

Това е където Shopify огъва своите мускули за електронна търговия. Shopify е като нож за швейцарска армия за електронна търговия – това’s едно гише за електронна търговия.

Wix isn’t доста мощен като Shopify, но все още имате впечатляващ набор от функции за електронна търговия. ние’Ще се гмурнете в платформите’ разлики по-долу…

Видове продукти

Както Wix, така и Shopify ви позволяват да продавате физически, цифрови и сервизни продукти. Както виждате, то’s близък старт на състезанието с продажби.

С Wix обаче ще ви е необходимо приложение за продажба на сервизни продукти, докато Shopify изисква интеграция на трети страни за продажба на цифрови продукти. Възможността за продажба на другите два вида продукти е вградена във всяка платформа.

Презентация на продукта

Ако вашите продукти изглеждат добре, така и вашите данни за продажбите. Бихте ли закупили нещо онлайн, което беше показано на размазана снимка? Съмняваме се.

Shopify ви дава свобода, когато става въпрос за това как изглеждат вашите продукти. Можете да добавите неограничени елементи с множество варианти, което е огромен плюс. Обаче ти’Ще трябва да инсталирате приложения, за да активирате функцията за мащабиране на продуктите, както и видеоклипове с продукти.

Wix наистина оставя вашите продукти да блестят. Той предлага вградена видео функция на продукта, за да подобри клиента’с опит и можете лесно да добавите функция за увеличение на продукта.

Какво’още, през май 2018 г. Wix представи нова функционалност за персонализиране на касата. Изграждането на отличителна страница за проверка е чудесно за вашата марка и най-долния ред.

Начини на плащане

Shopify обхваща почти всички области. Тя позволява над 100 различни шлюза за плащане, но не’в момента поддържа Square. На всичкото отгоре ще трябва да плащате такси за транзакции – освен ако не използвате собствен шлюз, Shopify Payments.

Wix поддържа всички традиционни опции за плащане, включително PayPal, Stripe и Square, но не’не разрешавате плащания с цифрови портфейли като Apple Pay и Amazon Pay. Wix обаче се връща назад към Shopify, като налага нулеви такси за транзакции на всякакви ценови планове.

Опции за доставка

Shopify управлява стегнат кораб. Той ви помага при всяка стъпка в сложния процес на доставка, от предлагането на безплатна доставка до синхронизирането с алтернативни доставчици на товари. В обобщение, вие’никога не оставяте жила при организиране на доставка с Shopify.

Wix не’съвсем съвпадат Shopify тук. Например, докато можете да проследявате поръчки и да задавате данъчни правила за всеки продукт, Wix няма’не предлагат печатащи етикети за доставка и вие’Ще ви трябват приложения, които да помагат при глобални плащания за доставка.

Управление на инвентара

Като вас’d очаквам, Shopify е пълният пакет, когато става въпрос за инвентара. Можете да качвате единични или няколко продукта, да използвате инструменти за управление на запасите, да получавате отчети за приходите и лесно да се ориентирате.

Wix е предназначен за по-малки онлайн магазини. Това означава, че управлението на запасите е по-ограничено от Shopify, тъй като се нуждаете от приложения, които да помагат в отчетите за приходите и анализа на посетителите. Можете обаче да добавите няколко продукта, което е наистина полезно.

Изоставено възстановяване на количката

Shopify знае какво помага на търговци като вас да продават онлайн. Направете възстановяване на изоставена количка – това ви позволява да изпращате имейли на клиенти, които са напуснали уебсайта ви с елементи, които все още са в количката им, преди да проверят.

Като възстановите загубените продажби, изследванията твърдят, че можете да увеличите приходите с 25%! Мислете за това като запечатване на дупките в херметична лодка.

В момента възстановяването на изоставена количка е достъпно само с Wix чрез приложение на трета страна. То’е далеч по-проста за интегриране с Shopify.

Основните планове Shopify осигуряват възстановяване на изоставена количка, създаване на код за отстъпки и многоканална интеграция (повече за последната точка, която предстои).

Надстройте своя план Shopify и вие’Ще отключите подаръчни карти и подробно отчитане, плюс сложни цени за доставка на трети страни.

Данъчни настройки

Wix ви позволява да активирате и деактивирате данъци, да включите данък в цената на продукта и други. То’Най-добре е, ако инсталирате приложението Avalara, което е автоматизирана данъчна програма, която ви помага да изчислявате данъчни ставки в реално време.

Като вас’d очаквам, Shopify ви дава тона контрол върху вашите данъчни настройки – дори можете да настроите Shopify автоматично да се справя с общи данъчни изчисления, за да освободи времето си и да намали болката в мозъка.

Клиентите на Shopify Plus могат също така да получат достъп до Avalara AvaTax, който автоматизира както вашите данъчни изчисления, така и процеса на подаване на данъци.

Wix срещу Shopify – Характеристики на продажбите: Присъдата

Shopify е ясният победител в характеристиките на продажбите, но контекстът е ключов. Wix включва това, което трябва да продавате онлайн. Ако не’не искате да създадете бизнес или да продавате купища продукти, ще се насладите на простотата на Wix – но за по-сложните онлайн магазини Shopify е най-добре.

Маркетингови функции

Shopify разчита до голяма степен на приложения на трети страни за маркетинг. Въпреки че това ви дава много гъвкавост, това’е трудно да сравним двете платформи сравнително с толкова много приложения, които летят наоколо.

От друга страна, Wix промени играта за електронна търговия с Wix Ascend. Всичко в едно маркетингово решение, Ascend се предлага като отделен абонамент, което ви позволява лесно да управлявате маркетинговите си кампании на едно място.

Интеграция на социалните медии

Един прекъсвач на сделки между Shopify и Wix е Shopify’s многоканална интеграция. Тук можете да свържете магазина си с акаунти в социални медии като Facebook и Instagram, както и с пазари като Amazon и eBay.

В наши дни 48% от хората’търсенето на продукти започва на пазара. То’е чудесно, че Shopify ви позволява да продавате в различни канали и то’е нещо, което Wix може’t съвпадение.

Кампании по имейл

Както споменахме по-рано, Wix Ascend ви дава контрол върху всички маркетингови неща, всичко на едно място. Въпреки че все още можете да изпращате три имейл кампании на месец без абонамент за възходящи, получавате премиум функции и много по-висока квота за кампания, ако се абонирате.

С Shopify можете да създавате имейл кампании от страницата на администратора. За по-голяма гъвкавост обаче можете да интегрирате редица приложения като Omnisend Email Marketing и Privy.

Blogging

Wix ви позволява да създавате красиви блогове с лекота. Всъщност единственото препятствие, над което се спъва, е функционалността на архивите (спестяване на стари публикации, които потребителите могат да четат). Ако наистина сте искали тази сравнително уникална функция, вие’По-добре да използвате специализиран инструмент за блогове като WordPress.

Shopify се справя зле в сферата на блоговете. Тя няма вградени функции за анализи, няма социални отметки и няма функция за търсене в блога. Като цяло предложенията за блогове са мрачни.

SEO

Оптимизацията за търсачки е практиката да се уверите, че вашият магазин се намира на силна позиция в класациите на търсачките.

Shopify и Wix улесняват:

 • Добавяне и редактиране на мета заглавия / описания – заглавието и текстът, който се появява в Google
 • Персонализирайте URL пъпки – текстът, който идва след вашия домейн, напр. www.websitebuilderexpert.com“/ за електронна търговия, уеб сайт строители / сравнения / Wix-срещу-Shopify /”
 • Прикачете алт текст към изображения – текст, който Google чете, за да разбере какво изобразяват вашите изображения
 • Получавайте допълнителни указания с ‘Най-добрите практики за SEO’ подкани

Wix обаче има предимство тук. Той предлага поддръжка на ключови думи, предлагайки популярни думи или фрази, които си заслужават полза – нещо, което Shopify не предлага.

Wix срещу Shopify – Маркетингови характеристики: Присъдата

Wix печели маркетинговия кръг! То’е много близо, но Wix просто предлага повече от Shopify – особено когато имате предвид най-добрите функции за блогове и силата и простотата на Wix Ascend, предлагайки всички ваши маркетингови инструменти на едно управляемо място.

Магазини за приложения

Интегрирането на приложения може да се възползва от вашия онлайн магазин, като ви предоставя достъп до повече инструменти и функции, за да улесните вашия магазин’s изпълнение. Както Shopify, така и Wix имат магазини за приложения, предлагащи различни безплатни и платени интеграции, за да помогнат във всички области на електронната търговия.

Shopify’s Магазин на приложения ви дава още по-голям обхват, за да разширите вашия магазин. Можете да добавите списък с желания на клиенти, да настроите дропшипинг, да добавите отзиви за продукти и да използвате конвертиране на валута – и това’е само началото!

За приложения, специфични за електронната търговия, магазина Wix не може да съвпада с Shopify. Все пак препоръчваме старателно Ecwid за всички онлайн магазини на Wix. Това приложение ви дава достъп до мощни функции, като изоставени имейли за колички и глобални плащания за доставка.

Wix срещу Shopify – Магазини на приложения: Присъдата

Shopify има по-добър магазин за приложения от Wix по отношение на интеграциите в електронната търговия, в това, че просто има какво да избирате. Wix е добре за по-малките онлайн магазини, но за по-голяма и по-добра функционалност на електронната търговия (като глобални плащания за доставка) можете да интегрирате приложението Ecwid.

Мониторинг на ефективността с Google Анализ

Проследяване на вашия уебсайт’Изпълнението е важно. Помага ви да развивате бизнеса си, като ви показва какво е и кое е’не работи!

И двете платформи осигуряват достъп до Google Analytics, което ви дава превъзходен поглед върху това, което правят вашите клиенти. Това означава, че знаете точно как да персонализирате уебсайта си, за да печелите повече пари.

То’Заслужава да се отбележи това за Wix, вие’Ще трябва да имате план за цените на електронната търговия, за да използвате Google Analytics – но с Shopify, това’е достъпна за всички планове.

Shopify върви допълнителната миля с изобилие от вградени функции за анализ, включително поведение на клиента, нива на запаси и проследяване на реализациите. Така че не става’не е нужно да анализирате, за да видите коя платформа печели тук.

Wix срещу Shopify – Анализ: Присъдата

Shopify предоставя повече вградени функции за анализ в сравнение с Wix и така ясно печели този кръг. Wix също не’t предоставете достъп до Google Analytics на безплатен план, защото се нуждаете от персонализиран URL адрес без поддомейн, така че вие’Ще трябва да надстроите до план за електронна търговия.

Поддръжка на клиенти

Ако ти’сте заседнали между Wix и Shopify, помислете за нивото на вашата подкрепа’ще имам нужда.

И двете платформи предлагат:

 • Поддръжка по телефон и имейл
 • Специализирани акаунти за помощ в социалните медии
 • Форуми и център за помощ

Shopify’Поддръжката на телефона обаче е 24/7. Той също така предлага поддръжка за чат на живо – функция, която Wix в момента няма’нямам.

Ако вашият магазин изпитва проблеми в 4 часа сутринта, незабавната подкрепа е налична.

shopify help center

Една масивна точка в Wix’s услугата е нейната помощ в редактора. Може да е разочароващо да се налага да щракнете напред и назад между водач и магазин, но с Wix можете да получите помощ директно в редактора.

Задръжте курсора на мишката върху редактора’s въпросителни и вие извеждате малки речеви мехурчета, които отговарят на често срещани проблеми. В Shopify този процес е тромав и изисква да посетите отделна страница.

помощ за редактор на wixWix’Удобната помощ в редактора е блестяща за бързи отговори там и след това.

Wix’s Помощният център има стотици статии и видеоклипове, за да ви подкрепи. Оформлението е по-ясно от Shopify’s Помощен център, който не’не включвайте видеоклипове. Въпреки това и двата хъба разполагат с повече от достатъчно информация, за да отговорят на вашите въпроси.

Wix срещу Shopify – Поддръжка на клиенти: Присъдата

Като цяло Wix има по-добра поддръжка от клиенти от Shopify. Поддържането на денонощна поддръжка с Shopify е чудесно, но това е така’s качеството на Wix’s поддръжка, която го прави победител. По-изчерпателен помощен център и поддръжка директно в редактора означават Wix краища Shopify тук.

Съотношение качество-цена

Сравнението между Wix и Shopify не е завършено без поглед върху цените. Позволявам’Разберете коя от тях предлага по-добър удар за вашия долар.

Цени за Wix

Трите планове на Wix, които ви позволяват да продавате онлайн, са:

 • Business Basic – 20 долара / месец
 • Бизнес неограничен – $ 25 / месец
 • Бизнес ВИП – $ 35 / месец

цените на уикс

Всички те идват с неограничена честотна лента, 20GB-50GB съхранение и 300 $ в рекламни ваучери. Надграждане до Wix’s Бизнес ВИП планът Ви получава приоритетен отговор и VIP поддръжка.

Shopify цени

Shopify’Трите основни ценови плана са:

 • Основни Shopify – $ 29 / месец
 • Shopify – $ 79 / месец
 • Разширено Shopify – 299 долара / месец

То’е малко по-скъп от Squarespace, но Shopify лесно си струва парите. От всички платформи за електронна търговия, които тествахме в нашите резултати от клиентски резултати, Shopify попадна начело!

Спестете до 20% от вашия Shopify план

Обичате ли отстъпки? Кой не’T? Е, бихте могли да спестите почти 190 долара годишно в Shopify Plan, ако се регистрирате за две години, или $ 94 на година iако се регистрирате за една година.

Бихте могли да насочите тези спестявания към домакинските сметки’фонд за колеж или вашият празник!

шопирайте цените

Освен ако не’отново голям магазин, Shopify Basic ще може да се погрижи за вашите нужди. Вие’Ще получите кодове за отстъпки, неограничени продукти и хранилище и многоканална интеграция. Надграждането до Shopify или Advanced Shopify Ви осигурява по-добра анализа и отчитане.

Как ги сравняват?

Най-справедливото сравнение е между Wix’s Бизнес неограничен и Shopify Basic както те’са на подобна цена. Това са двата плана, които трябва да разгледате, ако искате’изграждате първия си онлайн магазин. Wix Business Unlimited идва по-евтино при $ 25 / месец срещу $ 29 / месец за Basic Shopify.

И двата плана са чудесен начин да получите онлайн и продажба. Кое е подходящо за вас, ще зависи от мащаба на вашия бизнес и от вашата амбиция.

Wix предлага фантастична цена / качество. За цената на няколко кафета Starbucks и сандвич получавате инструменти за електронна търговия, хостинг, сигурност, съхранение и достатъчно честотна лента, за да се справите с 2 милиона посетители на месец. Ако ти’работите за бюджет или искате да улесните нещата, Wix е звездна опция.

Wix срещу Shopify – съотношение цена / качество: присъдата

Shopify предлага по-добра цена / качество от Wix. Поради инструментите, включени като стандарт, Shopify е по-добрата инвестиция ако имате намерение да отглеждате пълноценен онлайн магазин. Колкото по-напреднал е вашият магазин, толкова повече ще се радвате да сте в план за Shopify. Но електронната търговия Wix е страхотна платформа за входно ниво за свежи онлайн продавачи.

Какво ще кажете за алтернативите на Wix и Shopify?

Когато става въпрос за изграждането на вашия онлайн магазин, Wix и Shopify са и страхотни възможности. Но ако нито едното не ви се обажда, има и много алтернативи за изследване. По-долу ние’Бързо ще ви представя три страхотни алтернативи…

BigCommerce

Големи бизнес амбиции? BigCommerce е за вас. То’е най-доброто за бързо развиващите се компании, предоставяйки най-добрите и най-добрите вградени функции на всяка тествана платформа. Той може да помогне да превърнете вашия онлайн магазин в империя за електронна търговия, като най-високият ценови план е подходящ за магазини, генериращи до 1 милион долара годишни приходи.

Squarespace

Възхитени от дизайна? Squarespace има най-лъскавите шаблони наоколо, за да помогне на вашия онлайн магазин наистина да изпъкне. Той също има страхотни вградени функции и силна система за инвентаризация, но това е така’е сравнително труден за използване в сравнение с други строители на уебсайтове с функционалност за електронна търговия, тъй като изисква повече творчески умения.

Weebly

Разходи съзнателно? Weebly е най-добрият вариант за съотношение цена / качество. То’е също много лесен за използване, така че’е идеален за потребители без много технически умения, които искат да създадат приятен уебсайт и да продадат няколко продукта отстрани. За всичко по-сложно обаче трябва да потърсите другаде.

Защо да не проверите нашето сравнение на 5-те най-добри начина за изграждане на онлайн магазин или топ 7 платформи за електронна търговия?

Или, ако сте’искате да видите как Wix и Shopify тарифират срещу други конкуренти, вижте някои от отзивите по-долу:

 • Wix срещу Weebly – битката на строителите.
 • Shopify vs Squarespace – сложният инвентар отговаря на изискания дизайн. Кой ще спечели?

Wix срещу Shopify: Общ победител

Wix срещу Shopify е битка между двама отлични строители на онлайн магазини. Кой от тях ще изберете зависи от това какво искате от вашия бизнес за електронна търговия.

Запитайте се: редовен ли сте потребител или амбициозен предприемач за електронна търговия?

Shopify работи с някои от света’Най-големите фирми, като Budweiser и Tesla Motors. То’е по-добре за бизнес с пълен работен ден.

Wix е по-добре за хора, които искат да прехвърлят ограничен брой продукти, докато Shopify може да поддържа малки магазини, чак до големи фирми. Shopify е подходящ само за изграждане на онлайн магазини, докато Wix е подходящ и ако се продава онлайн’t основният акцент на вашия сайт.

Имайки предвид това, кой от тях да изберете? Позволявам’s има бърз преглед на кой строител се представи по-добре чрез нашето сравнение, преди да ви даде някои крайни указания за избора на най-добрия за вас.

Wix срещу ShopifyWixShopifyЛесно използване

Дизайн

Функции за продажби

Маркетингови функции

Магазини за приложения

анализ

Помощ и подкрепа

Съотношение качество-цена

С Wix редактирането на предния край на уебсайта не можеше’не е по-лесно, но ви липсва известен творчески контрол в задния планShopify е лесен за използване във всички области, особено когато управлявате инвентара си
Възхитителни шаблони, които са наистина лесни за редактиране; идеален за по-малки онлайн магазиниПредлага отлични шаблони, създадени само за да ви помогнат да продавате онлайн
Позволява ви да продавате физически, цифрови и сервизни продукти, позволява на вашите продукти да блестят, но като цяло има доста прости инструменти за продажбиПазарът’Най-добрите характеристики на продажбите, включително отлични вградени инструменти за анализи и управление на запасите
Чудесни маркетингови функции, особено с блоговеShopify’Интеграцията в социалните медии е фантастично предложение и се представя силно за SEO
Огромен магазин за приложения, но предлага по-малко специфични за електронната търговия интеграции от ShopifyДруг масивен магазин за приложения, с безкрайни интеграции на електронна търговия, които ще помогнат за увеличаване на вашия сайт’s продажби
Прост вътрешен анализ, както и достъп до проследяване на Google Analytics Достъп до Google Analytics, както и по-модерни функции за вградени анализи, за да следите магазина си’s успех
Поддръжка по имейл, социални медии и телефон, плюс невероятно полезен форум. Освен това има уникален редактор на място24/7 поддръжка за телефон и чат на живо, но не’нямам помощ на редактора на място
Може да изгради магазин безплатно, но потребителите ще трябва да надстроят до три планове за електронна търговия, за да продадат реалноГоляма стойност за парите, ако имате’търсите да разширите бизнеса си. Освен това предлага 14-дневна безплатна пробна версия

Wix е най-подходящ за малки онлайн магазини със силен акцент върху брандиране и маркетинг. То’е идеален за уебсайтове, които се разширяват в електронната търговия, комбинирайки солидни инструменти за продажби с голямо персонализиране. Shopify, от друга страна, е проектиран да насочва магазини от всякакъв размер към успеха и разполага с електроинструменти, за да го докаже!

Shopify струва повече, но вие’плащате за много по-добър набор от функции за продажби, специализирани шаблони за електронна търговия и върховен контрол върху вашия магазин. Wix е по-евтин, което го прави достъпна опция за по-малки фирми, но вие’не получавате същата услуга за вашия магазин.

И така, как да решите дали Wix или Shopify са подходящи за вас?

Тук’s бързо правило за помощ:

 • Ако искате да улесните нещата и да продадете по-малко от 10 продукта, изберете Wix.
 • Ако искате да продавате над 10 продукта или като цяло да развивате бизнеса си в електронната търговия, отидете с Shopify.

Защо да изберете Wix вместо Shopify?

 • Подходящ за уебсайтове, които продават няколко продукта
 • Много творчески контрол
 • Повече шаблони
 • По-добри функции за блогове
 • Може да изгради магазин безплатно

Защо да изберете Shopify вместо Wix?

 • Подходящ за по-големи бизнеси
 • Многоканална продажба във Facebook и др
 • Най-добрите инструменти за продажби на пазара
 • Вградени инструменти за анализи
 • Поддържа повече шлюзи за плащане

Като всестранна платформа за електронна търговия, Shopify е по-добрият създател на уебсайтове. Той има по-качествени продажби, повече опции за плащане и по-лесното му изграждане на онлайн магазин.

Това е съвпадение на електронната търговия на първо място. Който и да изберете, може и ще ви помогне да продавате онлайн.

 • Опитайте Shopify Free
 • Опитайте Wix Free

Wix срещу Shopify: Често задавани въпроси

По-добре ли е Wix или Shopify за бизнеса?

Ако ти’планирате изграждането на уебсайт с единствената цел да продавате онлайн, Shopify е по-добрият избор. Wix е блестящ за основни уебсайтове, които продават странния продукт тук-там, но за истинската електронна търговия отлично, имате нужда от мощна платформа като Shopify.

Какво’е по-евтино, Wix или Shopify?

Можете да продавате онлайн с Wix на по-ниска цена, отколкото с Shopify. С Wix’s Business Basic план, можете да продавате онлайн само за $ 20 / месец, докато Shopify’Най-евтиният план е $ 29 / месец. Shopify обаче имат 14-дневна безплатна пробна версия, така че можете да опитате преди да купите.

Мога ли да кодирам на Shopify и Wix?

Да! Shopify има собствен език за шаблон, наречен Liquid, до който можете да получите достъп, за да направите разширени персонализиране на Shopify’s теми. Кодът на Wix може да бъде достъпен чрез Wix’s редактор и също така ви позволява да правите разширени промени в шаблоните му.

Дали Wix и Shopify имат многоезичен капацитет?

Wix ви позволява да настроите няколко версии на една и съща страница на различни езици – всъщност това прави много лесно това. Можете да превеждате текст, връзки, настройки за SEO и Wix магазини с едно натискане на бутон. Shopify предлага и многоезични приложения, като GTranslate, но те не са’не толкова удобна за потребителя.

Wix и Shopify имат функция за отстъпка?

Да! С Wix и Shopify можете да създавате кодове за отстъпки за вашите клиенти. При Wix обаче това трябва да е конкретна сума пари. Shopify е малко по-напреднал тук, тъй като можете да предложите процентни отстъпки.

Мога ли да продавам продукти на Wix?

Да. Въпреки че можете да изградите вашия онлайн магазин Wix безплатно, вие’Ще трябва да преминете към един от трите планове за електронна търговия за продажба на продукти. Тези премиум планове са: Основни ($ 20 / месец), Неограничен ($ 25 / месец) и VIP ($ 35 / месец).

Кое е по-добре за SEO, Wix или Shopify?

Wix просто го ръбове. И двете платформи ще ви позволят да редактирате мета заглавия, мета описания и URL адреси – обаче, Wix върви допълнителната миля, предлагайки поддръжка на ключови думи. Wix предоставя и по-силни функции за блогове от Shopify, които могат да помогнат на вашия сайт да се появи при повече търсения онлайн.

Отзивчиви ли са темите Wix и Shopify за мобилни устройства?

Да. Wix има 71 шаблона с възможности за електронна търговия, докато Shopify има 10 безплатни теми и 50+ платени опции, които можете да закупите за $ 140 – $ 180. Всяка тема, предоставена от всяка платформа, отговаря на мобилните устройства, така че вашият магазин ще изглежда добре на всеки размер на екрана.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me