Wix срещу Squarespace 2020 | 9 разлики, които трябва да знаете

Wix срещу Squarespace


Wix и Squarespace са две популярни създатели на уебсайтове, които ви позволяват да създадете свой собствен уебсайт, без да се нуждаете от усъвършенствани (или дори умерени) технологични умения.

Wix е идеален за начинаещи – то’е лесен за използване и предлага тонове творческа свобода. От друга страна, Squarespace е елегантен и модерен, с най-добрите дизайни на пазара. Можете да публикувате Wix сайт в един следобед, докато Squarespace е по-добър за рекламни послания с известно време.

Като цяло Wix е по-добрият всеобщ строител. И ние’не просто изваждаме тази преценка от въздуха – прекарваме часове в тестване на всяка платформа, която преглеждаме. Разглеждаме функции, лекота на използване, ценообразуване, помощ и поддръжка, SEO и дизайн. В нашето тестване Wix отбеляза 4.7 от 5, а Squarespace – 4,3 от 5.

Чудите се как оценяват Wix и Squarespace за всяка област? Обърнете внимание на разбивката на тези строители’ звездни оценки по-долу:

Можете да видите там’s не много в него, но като цяло, ние препоръчваме Wix над Squarespace.

За общо ползване Wix е по-добрият създател на уебсайтове. По-подходящ за начинаещи и със стотици напълно адаптивни шаблони, Wix се предлага с по нещо за всеки. Но, правилно ли е за вас? Разберете, докато се гмурнем в нашето сравнение на Wix срещу Squarespace.

Contents

Повече информация

 • Прочетете нашия пълен преглед на Wix, за да научите повече за този приятелски начинаещ строител.
 • Прочетете пълния преглед на Squarespace за задълбочен поглед върху неговите характеристики.
 • Прочетете нашия преглед на цени на Wix за разбивка на плановете и цените му.
 • Прочетете нашия преглед на цените на Squarespace, за да разберете кой ценови план е най-подходящ за вас.
 • Имате въпроси? Прескачайте направо към Wix срещу Squarespace: Често задавани въпроси

1

Лесно използване: Кое е по-добро за начинаещи?

Както Wix, така и Squarespace са създатели на уебсайтове с влачене и пускане. Това означава, че просто изберете елемента, който искате (като текстови полета, изображения и карти) и го плъзнете до мястото, където сте’бих го харесал на вашата страница. Пусни го там и ей престо – това’s как ще изглежда след като сайтът ви бъде публикуван.

Wix е a “чист” конструктор с плъзгане и пускане, което означава, че наистина можете да пуснете каквото искате, където и да го искате. Квадратно пространство’t абсолютно същото – можете’t плъзгайте елементи толкова свободно, колкото можете с Wix. Това означава, че отнема малко повече време, за да свикнете.

При нашето тестване Wix вкара 4.3 от 5 звезди за лесна употреба, заради плавния си редактор за плъзгане и пускане. Squarespace’Дизайнът, базиран на секции, е по-труден, което означава, че той е получил само 3,3 от 5 звезди.

Как стигнахме до тези извращения? добре, накарахме нашите потребители да тестват Wix и Squarespace и да ни кажат какво точно са мислели. ние’Включихте няколко от техните цитати, така че не’просто трябва да поемем думата си за това!

Wix Лесно използване

Начинаещ приятелски горян’не означава скучно, но това е нещо, което много строители на уебсайтове се борят. За щастие, Wix е овладял изкуството да носи забавно, творчески инструменти както за начинаещи, така и за техни професионалисти.

Wix’s редакторът за плъзгане и пускане беше голям хит за повечето от нашите потребители:

“Функцията за влачене и пускане е отлична, позволява бързи и лесни редизайн.”

Ако не’Не можете да плъзнете и пуснете, за да създадете вашата страница, можете да оставите Wix да го направи вместо вас Изкуствен дизайн интелигентност (Wix ADI).

wix срещу квадратWix ADI използва вашите собствени решения, за да създаде персонализиран уебсайт за няколко минути. Можете да редактирате сайта си по-късно и да експериментирате с различни стилове.

Лесна употреба

Squarespace е по-техничен от Wix и не’не жертва всякаква творческа свобода или омаловажава своите впечатляващи характеристики. Поради това, за да се захванете с Wix, отнема само малко повече време.

Както можете да видите, все пак’е все още доста лесен за използване, ако имате търпение или малко техническа увереност:

Ето какво трябваше да каже един от нашите потребители за използването на Squarespace:

“Мога да си го представя веднъж’прекарахме достатъчно време за разработване на това, което правят някои елементи, Squarespace би бил доста лесен за използване. Просто трябва да определите къде да щракнете, ако искате да X или коя функция помага при Y.”

То’и си струва да прекарате време, като се научите да заобиколите веднъж’отново в редактора, тъй като можете да създадете професионално изглеждащ сайт, без изобщо да въвеждате ред код. Squarespace също има свой AI инструмент, ако искате’по-скоро да го подканя.

Wix срещу Squarespace: Лесна употреба – присъда

Wix е по-лесен за използване от Squarespace. Неговият по-опростен редактор за плъзгане и пускане и опция Wix ADI функция го правят много по-лесен за начинаещи от Squarespace. Макар и да не изискват технически умения, можете да се свържете много по-бързо с Wix, докато Squarespace отнема повече време, за да свикнете.

Повече информация

 • Прочетете нашето сравнение на Wix Editor срещу Wix ADI за да разберете кое е най-доброто за вас
 • Искате ли да опитате кодирането, но не сте сигурни откъде да започнете? Вижте нашите Кодиране за начинаещи ръководство, за да научите повече

2

Гъвкавост на дизайна: Кой предлага по-креативен контрол?

Вие’имам страхотна идея за уебсайт и сега трябва да го облечете, така че светът да седи и да обърне внимание. Колко шаблона трябва да изберете? Можете ли да преминете към друг по-късно? Дали дизайните ще съборят чорапите ви? Позволявам’разберете!

Wix шаблони: Фактите

 • 510+ шаблона, за да избирате от различни отрасли, от ‘Бизнес‘ да се ‘Здраве & Wellness‘
 • Много професионално изглеждащ
 • След като изберете шаблон, не можете да го промените без да възстановите уебсайта си’s съдържание – затова избирайте внимателно!
 • Всички шаблони за Wix са напълно отзивчиви за мобилни устройства и се поддържат от специализиран, усъвършенстван редактор за мобилни устройства

Wix срещу Squarespace - Wix шаблониКликнете, за да видите Wix’s шаблони

Шаблони на квадратното пространство: Фактите

 • Чувствителен дизайн (чудесен за мобилни телефони и таблети)
 • Над 60 полирани и красиво проектирани шаблона в множество индустрии
 • Можете да промените шаблони за вашия уебсайт по всяко време (няма да се губи съдържание)

Wix срещу Squarespace - SS шаблониКликнете, за да видите Squarespace’s шаблони

Дизайн главата до главата: как те сравняват?

Wix разполага с впечатляваща гама от шаблони, всички от които са атрактивни и дават основа за професионално изглеждащ уебсайт. Те’отново всички мобилни отзивчиви и се предлагат с мобилен редактор, за да можете да персонализирате както работния си плот, така и мобилния си изглед.

Когато става въпрос за шаблони, Squarespace е непобедимият шампион за зашеметяващ и модерен дизайн. Това е класически случай на качество над количество; Квадратното пространство може да има по-малък диапазон от Wix, но всеки шаблон е създаден от професионални дизайнери. И, разбира се, те’отново всички мобилни отзивчиви.

квадратна зона най-добрите дизайни на шаблониSquarespace има разнообразие от чисти, модерни и стилни шаблони

Само като разгледате някои от тези шаблони, можете да кажете, че екипът на Squarespace е инвестирал много време и усилия в изработката им..

Squarespace’s превъзходство показа в нашите изпитвателни изследвания – той отбеляза впечатляващите 4,6 звезди от 5! Гъвкава, сменяема, модерна и добре проектирана, Squarespace’s шаблони заслужават всяка звезда, която получат. Wix отбеляза 3,5 от 5, което все още е много уважавано и отразява голям брой добре изглеждащи теми.

персонализиране

Докато и Wix, и Squarespace имат страхотни изглеждащи шаблони, вие’ще искаш да ги направиш свои.

Wix прави това наистина лесно с простия си редактор за плъзгане и пускане. Можете да замените текст и изображения, да добавите слайдшоута и да пускате в много форми за контакт, всичко това само с няколко кликвания!

За да го докажем, взехме Wix за завъртане:

Squarespace ви дава тонове творческа свобода над вашия шаблон. Много функции обаче идват включени, така че’е все още добра идея да изберете един, който да подхожда на вашия уеб сайт, както и да изглежда невероятно.

Ако искате наистина да персонализирате вашия сайт с Squarespace, можете! Вие’не сте ограничени само до плъзгане и пускане, “това, което виждате, е това, което получаваш” редактиране и това отваря цял свят от възможности. С квадратна зона’s CSS Editor, например, можете да промените шрифтове, цветове и фонове, за да ги направите напълно уникални.

Превключване на шаблони

Един от най-големите недостатъци на използването на Wix е този, след като го направите’избрахте вашия шаблон и го използвате за публикуване на вашия уебсайт, можеш’не го превключвайте. Вие’Ще трябва да възстановите съдържанието си, ако искате да придадете на сайта си различен облик, което отнема много време и прилично.

Squarespace, от друга страна, ви позволява да превключвате шаблона си по всяко време. Съществуващото ви съдържание се прехвърля автоматично в новия шаблон, въпреки че вие’Вероятно ще трябва да го ощипам малко, за да сме сигурни, че все още изглежда най-добре.

шаблони за превключване на квадратSquarespace ви позволява да инсталирате няколко шаблона, за да визуализирате и редактирате, преди да ги превключите, и можете да превключвате шаблони, дори след като сайтът ви е на живо.

Можете дори да инсталирате няколко шаблона с Squarespace, което означава, че можете да редактирате и визуализирате новия си, преди да направите превключването. Това прави ребрандите и повдигането на лицата много по-лесно за вашия уебсайт, докато той расте и се развива.

Wix срещу Squarespace: гъвкавост на дизайна – присъда

Squarespace има по-гъвкав дизайн. Той предлага качество над количество, тонове опции за персонализиране и гъвкавост в пиковете. Wix има над 500 атрактивни, приспособими шаблона, но за разлика от Squarespace, можете’не превключвайте шаблона си, след като вашият сайт е активен. Squarespace’Дизайните на шаблони също са малко по-зашеметяващи.

Повече информация

 • Прочетете нашите подробниПреглед на шаблони за квадратни пространства за да разберете дали’е вашата дизайнерска мечта
 • Предпочитайте Wix’е дизайн? Вижте нашите Wix шаблони преглед за по-задълбочен поглед върху избора си
 • Търсите най-добрите дизайни за вашето портфолио? наш Най-добър преглед на уебсайта на портфейл ви казва най-добрите опции на пазара

3

Характеристики и инструменти: Какво ще може вашият сайт да направи?

То’е достатъчно вълнуващо само създаване на уебсайт. Но веднъж ти’Вие усвоихте редактирането на менюто си и създаването на няколко страници, вие’Ще искам да отида стъпка по-нататък и да добавите малко oomph към вашия сайт. Че’s, където влизат функции и инструменти.

Инструментите за персонализиране ви позволяват да добавяте слайдшоута и галерии, да избирате от стотици шрифтове и да създавате персонализирани цветове за дизайна на вашата страница. Но не става’не спирам до там…

Функциите могат да правят всичко – от предоставянето на вашия сайт мощни инструменти за електронна търговия, за да можете да продавате онлайн до персонализирани имейли, за които да популяризирате уебсайта си. ние’Ще вляза в тези след секунда.

Както Wix, така и Squarespace се предлагат с множество вградени функции и инструменти, които да дадат на вашия сайт допълнителен удар. Всъщност Squarespace’s функции са едни от най-добрите на пазара, докато Wix разполага с почти огромен брой инструменти за избор.

Но ако искате да отидете една стъпка по-нататък, можете да добавите приложения.

Wix има собствен специализиран App Market, предоставящ приложения, направени от Wix, както и такива от трети страни. Там’е комбинация от безплатни и платени приложения – над 200 общо! Това ви дава свободата да избирате функциите, които работят най-добре за вашия уеб сайт, докато той расте.

пазар на приложения за wixПазарът на приложения за Wix ви позволява да добавяте допълнителна функционалност към уебсайта си, без никакви излишни.

Междувременно квадратното пространство не’нямате магазин за приложения. Всички негови функции са проектирани вътрешно и вече са вградени в редактора за вас. Това означава, че всичко, което ви е необходимо, за да изградите, отглеждате и управлявате уебсайта си, е точно на една ръка разстояние – вие го правите’не трябва да търся допълнителни функции.

И така, как направиха тези строители’ функции изпълняват в нашето тестване? Wix получи 4 звезди от 5, а Squarespace – 3,8 звезди. Squarespace’s функции са превъзходни, но Wix’s комбинация от количество и качество току-що преобърна баланса.

Wix срещу Squarespace: функции и инструменти – присъда

Както Wix, така и Squarespace предлагат страхотни функции, макар и в различни формати. Wix има впечатляващ набор от функции, подкрепени от пазара за приложения на Wix и допълнителните му инструменти – допълнителна, която липсва на Squarespace. Въпреки че Wix технически отбеляза по-висок, Squarespace’Функциите на къщата са изключително добре проектирани, могат да ви спестят и да са най-добрите функции на пазара.

Повече информация

 • Прочетете нашия задълбочен Wix преглед за повече подробности относно неговите функции
 • Нашият преглед на Squarespace разглежда по-добре функциите, които се предлагат
 • Разгледайте нашия преглед на най-добрите строители на уебсайтове за малък бизнес и намерете перфектното си съответствие

4

Електронна търговия: Можете ли да продавате онлайн?

Ако искате да продавате онлайн, вие’Ще ви трябва инструменти за електронна търговия или продажби. Разбира се, основните инструменти за електронна търговия ви позволяват да приемате плащания през уебсайта си. Но за наистина професионален онлайн магазин, вие’Ще ви трябва част от това, което предлагат Wix и Squarespace…

Wix има три плана за електронна търговия, които идват с вградени инструменти за електронна търговия, с които можете да изградите магазина си. Тези функции включват: 0% такса комисионна, неограничена честотна лента, до 50 GB място за съхранение, без реклами за Wix и Google Analytics. Можете също да интегрирате Wix приложения, за да разширите магазина си’s възможности.

wix съхранява електронната търговияМожете лесно да създадете стилен и мощен онлайн магазин с Wix.

Squarespace поддържа електронната търговия на три от своите планове. Първият е предназначен за нормални уебсайтове, които трябва да продават няколко артикула. Останалите две са насочени специално към изграждането на онлайн магазини.

И двата плана, специфични за електронната търговия, идват с всички инструменти за електронна търговия, от които се нуждаете за успех, вече вградени. Тези функции включват: 0% такси за транзакции, неограничен трафик и съхранение, изоставяне на възстановяване на количката, създаване на подаръчна карта и клиентски акаунти.

Благодарение на Squarespace’новото партньорство с Square, POS гиганта’s сега е супер лесно да приемате плащания офлайн и поддържате магазина си синхронизиран автоматично. Всичко, от което се нуждаете, е приложението Squarespace Commerce и четец на квадратни карти ($ 49). Вижте това видео, за да видите как работи:

Играй

Wix вкара 4.3 звезди от 5 като цяло за своите функции за електронна търговия, докато Squarespace влезе само зад 4.2 звезди. Въпреки че те’доста равномерно съвпадаме, Wix просто надмина Squarespace в нашето тестване.

Можете да кажете, че и двамата строители са доста равномерни, като погледнете таблицата по-долу, но има някои ключови разлики. Например, Wix предлага 0% такси за транзакции без значение кой план за електронна търговия сте избрали, докато Squarespace има a 3% такса за транзакциите в най-ниския план за електронна търговия.

Сравнете Wix и Squarespace в таблицата с функции за електронна търговия по-долу:

Функции за електронна търговия Wix Squarespace
Основни опции за плащане PayPal
райе
Квадрат
PayPal
райе
Apple Pay
Видове продукти физически
Дигитален
физически
Дигитален
Обслужване
Изоставено възстановяване на количката &# 10004;&# 65039; &# 10004;&# 65039;
Такси за транзакции 0% 0% – 3%
Ограничение на продукта неограничен неограничен
Управление на запасите &# 10004;&# 65039; &# 10004;&# 65039;

Wix срещу Squarespace: Електронна търговия – присъда

Wix е по-добрият избор за електронната търговия. То’е супер лесно да добавите електронна търговия към вашия уебсайт и с Wix’с широка гама от приложения, можете да създадете мощен онлайн магазин, който да поддържа множество продажби. От друга страна, Squarespace е идеален, за да остави вашите продукти да блестят, но липсата на магазин за приложения го поставя зад Wix.

Повече информация

 • Искате ли да продавате онлайн? Вижте нашия преглед на електронната търговия на Wix, за да разберете повече
 • Вижте нашия преглед на електронната търговия на Squarespace, за да видите дали е така’е правилният избор за вашия онлайн магазин

5

Блогове: кое е по-добре за публикуване онлайн?

Ако ти’имам какво да кажа… кажи го! Тези инструменти за блогове ще гарантират, че гласът ви се чува.

Въпреки че Wix има вградени инструменти за блогове като публикации в блогове, емисии, галерии и имейл кампании, ако искате най-доброто за вашия блог, то’струва си добавяне на безплатното приложение за Wix Blog към вашия сайт.

приложение за блог wixДобавянето на приложението Wix Blog към вашия уебсайт ще ви даде по-голяма сила, когато става въпрос за изграждане и управление на вашия блог.

Приложението за Wix Blog също ви позволява да добавяте няколко писатели, предлага се със стилни оформления и дори ви позволява да публикувате в движение. То’е напълно безплатно, и супер лесно да добавите към вашия сайт – отнема само едно кликване!

Squarespace, разбира се, се предлага с всичките си вградени блестящи инструменти за блогове, като многократен авторски принос, планирано споделяне и поддръжка на категории. Със своите най-висококачествени дизайни, Squarespace е идеален за всеки, който използва много снимки или графики в своите публикации в блога.

Wix срещу Squarespace: Blogging – присъда

Квадратното пространство е по-добро за блогове. Характеристиките му са малко по-сложни от тези, предоставени от Wix, въпреки че и двете са все още добри опции. Най-важното е, че всички от Squarespace’Инструментите за блогове са вградени, докато Wix разчита на приложение за своите по-мощни функции.

Повече информация

 • Прочетете нашия преглед на най-добрите блог платформи, за да дадете най-добрия си старт на блога

6

Маркетинг: Как можете да отглеждате вашия сайт?

дон’не бъдете срамежливи – не забравяйте да викате за вашия уеб сайт с най-добрите маркетингови инструменти.

Маркетинг на вашия сайт с Wix

Създавайте, персонализирайте и стартирайте имейл кампании, след това ги споделяйте в социалните си мрежи, изпращайте бюлетини, проследявайте статистиките си и още с Wix’s Инструменти за маркетинг по имейл. Ако това’s не е достатъчно, можете да добавите приложения като Facebook Like Popup, за да ангажирате по-широка аудитория.

Един от Wix’Основните маркетингови характеристики са Wix имейл маркетинг, което ви позволява да стартирате имейл кампании за популяризиране на вашия уебсайт, блог или бизнес. Това включва функции като:

 • Персонализиращи се стилове – промяна на вашия шрифт, фон и други
 • Интеграция с контакти – добавете и съхранявайте контактите си’ детайли
 • Проследяване на статистики – вижте колко хора отварят, преглеждат и кликват върху имейлите ви
 • Инструменти за социални медии – споделяйте кампании в социални платформи

В безплатната версия на Wix Email Marketing можете да изпращате до 5000 имейла за три кампании. Този лимит се нулира месечно и там’s няма натиск за надграждане.

Ако искате да увеличите броя на кампаниите, вие’Ще трябва да отидете на таблото за управление на имейл маркетинг на Wix и да надстроите до план за възходящо въздействие. Wix Ascend е Wix’е цялостно бизнес решение, създаден да автоматизира вашето натоварване.

С Wix Ascend получавате още по-добри маркетингови инструменти – например можете да стартирате имейл, социални и видео кампании.

wix shoutout имейл маркетингWix’Маркетинг услугите с имейл ви позволяват да създавате персонализирани имейли само с няколко кликвания.

Squarespace’s Маркетингови инструменти

Междувременно Squarespace ви помага да се откроявате от тълпата със своите изключително персонализирани и зашеметяващи имейл кампании. Комбинирайте ги с интеграция в платформи за социални медии като Facebook и Twitter и преценявайте тяхното въздействие, като използвате вградена анализа.

Squarespace има платформа „всичко в едно“, наречена Кампании за електронна поща на квадрат. Това се интегрира напълно с уебсайта Ви, като предоставя рационализирана услуга за вашата марка.

квадрат маркетинг имейл маркетингSquarespace’s всичко в едно платформа за маркетинг на електронна поща е създадена да ви помогне да изпращате красиви имейли на марката.

За разлика от Wix’s добавка за имейл кампания, Squarespace Email кампании няма’нямате безплатна версия. Вместо, получавате пробен период, който ви позволява да изпращате общо три кампании, с 50 000 изпращания на кампания.

Изпитанието няма ограничение във времето, но веднъж веднъж’изпратих трите си кампании, ти’Ще трябва да надстроите, за да изпратите повече. Squarespace Email кампании има четири ценови плана, варира от 5 до 48 долара на месец при таксуване годишно.

Има квадрат’s имейл маркетинг платформа струва ли цената? Ето няколко неща, които можете да направите с него:

 • Импортирайте съдържание от вашия уебсайт за изготвяне на имейли
 • Изпращайте автоматизирани имейли до абонати
 • Изберете от над 30 стартови оформления
 • Управлявайте маркетинга си в движение с редактиране на мобилни устройства
 • Проследявайте кампаниите си’ успех с интегрирана аналитика

Там’без отказ да получите звездна услуга от Squarespace’s имейл маркетинг. Все пак, ако Squarespace’s услуга не’t маркирайте кутиите си, можете да се интегрирате вместо MailChimp.

Wix срещу Squarespace: Маркетинг – Присъда

Wix има по-добри маркетингови функции. Можете да използвате неговата електронна маркетингова система безплатно, докато искате, докато Squarespace ви ограничава само до три кампании, преди да ви подтикне към надграждане. Wix има и избор на приложения, за да разшири маркетинга си, ако имате нужда.

7

SEO: Кое ще се класира по-добре?

SEO означава Оптимизация за търсачки, и се отнася до процесите, които помагат на уебсайта ви да се класира по-високо в Google’страници с резултати от търсенето.

Всички видове неща влизат в оптимизиране на уебсайта Ви, включително задаване на ключови думи и мета заглавия. дон’не се притеснявайте, ако сте’никога не съм чувал за тях – точно там могат да помогнат създателите на уебсайтове.

И Wix, и Squarespace има вградени SEO инструменти да ви помогне да засилите вашия уебсайт’s класиране. Те включват мобилни отзивчиви страници, оптимизирани заглавия и алт текст за изображения.

Wix има и SEO ръководство, където можете да намерите множество ръководства и полезна информация за това как да настроите вашия сайт’s SEO, а след това го развивайте, докато уебсайтът ви расте. Това е супер за начинаещи и е чудесно въведение дори за най-нервните начинаещи.

И това’s не всички оферти на Wix – можете също да използвате Wix SEO Wiz, за да получите персонализиран стъпка по стъпка план, който да следвате. Просто въвеждате информация като име и цел на вашия сайт, добавяте някои ключови думи, а Wix прави останалото. То’е лесен за следване и ви настройва за успех.

Squarespace има вградени страхотни SEO инструменти, и има SEO контролен списък в своя помощен център, който да следвате. Имате всичко необходимо за успех с Squarespace и той осигурява много задълбочено покритие на SEO, за да ви помогне да се справите с него.

Въпреки това, Squarespace isn’не толкова приятелски за начинаещи, колкото Wix, и не’няма да има същото персонализирано SEO пътуване, което предоставя Wix.

Wix срещу Squarespace: SEO – присъда

Wix е по-подходящ за SEO. Интерактивният, пригоден и за начинаещи SEO Wiz ви създава успех, а обширните му ресурси ще се окажат полезни в дългосрочен план, както и за стартиране. Squarespace има добро SEO, но това’е по-обезсърчително за първокласници.

Повече информация

 • Научете повече за популяризирането на вашия уебсайт Wix в нашия Wix SEO преглед
 • Прочетете нашите Squarespace SEO преглед за повече подробности относно това, което може да предложи този строител
 • Чух слухове, че можеш’t ранг с уебсайт строител? Прочетете нашите Уебсайт строител SEO срещу WordPress SEO сравнение, за да се сложи край на тези проблеми

8

Помощ и подкрепа: Кой има по-добра помощна ръка?

Wix предоставя поддръжка чрез електронна поща, форуми, социални медии, специален център за поддръжка и по телефона (достъпно от 6:00 до 17:00 PST). Понастоящем няма налични функции за чат на живо.

Squarespace, освен че предлага форум и Център за знания, има и функция за чат на живо (от 3:00 до 20:00 EST, от понеделник до петък) и 24 -7 екип за отговор по имейл. Там’в момента няма налична поддръжка по телефона, но ако имате нужда от бърз отговор, ще ви отговоря’отново си късмет – това’s Квадратно пространство’s политика за отговор на всички имейли в рамките на 1 час – впечатляващи неща!

поддръжка на квадратно пространствоSquarespace има набор от възможности за поддръжка – в неговия помощен център има ръководства, видеоклипове, уебинари и форуми или можете да се свържете с екипа за поддръжка чрез имейл или чат на живо.

Както Wix, така и Squarespace разполагат с обстойни центрове за помощ, пълни с статии и ръководства, за да ви помогнат.

Една от най-добрите характеристики на Wix’Поддръжката е неговата помощ на страницата, докато редактирате. Ако се забиеш, или дон’не знам какво е нещо, всичко, което трябва да направите, е да кликнете върху един от малките въпросителни на вашия екран.

поддръжка на wix редакторWix’Поддръжка на страница означава, че не’дори трябва да напуснете редактора, за да намерите отговори. Вземете статии за помощ точно там, докато работите, потърсете отговори и намерете полезни съвети.

Квадратното пространство не’няма същата поддръжка в редактора, но тя върви допълнителната миля със своя помощен център. Това осигурява допълнителни ресурси като вебинари и семинари, видеоклипове и голям форум на общността. Squarespace може да не предлага телефонна поддръжка, но това, което предлага, е висококачествено обслужване.

Wix срещу Squarespace: Помощ и поддръжка – Присъда

Wix има по-добра помощ и поддръжка. Squarespace също има голяма помощ и подкрепа, като предлага имейл, чат на живо и задълбочен център за помощ. Но Wix’Помощ на страница и опция за поддръжка по телефона, както и имейл, социалните му медии и ресурсите на помощния център му дават леко предимство.

9

Цени и съотношение цена / качество: Къде трябва да инвестирате?

Преди да се потопим в нашия анализ на всеки строител’s ценови планове, нека’Разгледайте какво предлагат по отношение на месечни пакети. Всички изброени цени се отнасят за месечните цени по годишните планове.

Оферти за квадрат 4 първокласни плана за ценообразуване. Колкото по-висок е планът, толкова повече функции стават достъпни за вас:

Squarespace-ЦенообразуванеSquarespace има четири плана за ценообразуване, вариращи от 12 до 40 долара на месец (таксувани годишно)

Ако се регистрирате за годишен план, можете да спестите между 13% и 25% в сравнение с абонамент за месечен план.

Месечен план ($ / месец) Годишен план ($ / месец) Спестявания
персонален $ 16 $ 12 25%
Бизнес $ 26 $ 18 31%
Основни (електронна търговия) $ 30 $ 26 13%
Разширено (електронна търговия) $ 46 $ 40 13%

За 12 долара на месец, Личният план Ви дава всичко необходимо за създаване на стилен, прост уебсайт. Той се предлага с неограничена честотна лента и съхранение, което е необичайно за нискостепенен план и показва точно това, което вие’плащате за. Този план е най-подходящ за лична употреба или за тези, които тепърва започват.

Най- $ 18 на месец Бизнес план идва с всичко налично в Личния план, плюс огромен набор от допълнителни функции. Те включват промоционални изскачащи прозорци, функции за електронна търговия и професионален имейл от Google. Както подсказва името, този план е най-подходящ за бизнеса.

Най- Основни и разширени планове са създадени за изграждане на онлайн магазини и предлагат функции, които да съвпадат. Те включват всички функции на бизнес плана, плюс екстри като 0% такси за транзакции, неограничен брой продукти за продажба, инструменти за управление на инвентара, поръчки, данъци и купони и много други.

Изключителна отстъпка за квадратно пространство за вас

Спестете 10% когато се регистрирате * в който и да е план на Squarespace с нашия изключителен код за отстъпка! Просто въведете код WBE на касата. * Важи за първата ви покупка или надстройка

Научете повече за спестяванията, които можете да направите с нашия код за отстъпки на Squarespace

междувременно, Wix’Премиум плановете ви предлагат седем различни пакета. Четири са насочени към уебсайтове, докато три са планове за електронна търговия:

планове за ценообразуване на уебсайтове wixWix има четири ценови планове за създаване на уебсайтове, вариращи от 13 до 39 долара на месец.

Combo планът от $ 13 на месец е най-евтината Wix оферта. Тя ви позволява да свържете домейн и да премахнете рекламите на Wix от вашия уебсайт. Освен това получавате 2GB честотна лента и 3GB съхранение. То’е добър за надграждане от безплатния план, но не е идеален за дългосрочна употреба.

Планът Unlimited е чудесен за фрийлансъри, струва $ 17 на месец. То’е голям ъпгрейд за само 4 долара повече, отключване на неограничена честотна лента и 10GB съхранение. Освен това получавате стойност на разходите за някои готини приложения, като Site Booster.

Програмата за $ 22 на месец Pro е Wix’най-популярният план за уебсайтове. Увеличеното съхранение, както и допълнителни бонуси като приложението Professional Logo, правят този план идеален за усъвършенстване на вашия сайт’s онлайн брандиране.

ВИП планът няма’не предлагам много повече от Pro плана, но за допълнителни $ 17 на месец, получавате приоритетна поддръжка, което означава, че проблемите ви се проследяват бързо до предната част на опашката. Най-добро за тези, които могат’не си позволявам да чакам!

Тук’бърз поглед към Wix’s планове за електронна търговия – можете да намерите пълна разбивка на Wix’s Функции и цени за електронна търговия в нашия преглед на електронната търговия на Wix.

wix електронна търговия и бизнес ценови плановеWix има три редовни плана за електронна търговия, вариращи от 23 до 49 долара на месец (таксувани годишно).

Тези планове осигуряват мащабируемост на онлайн магазините. Те започват от $ 23 на месец по бизнес основния план, увеличаване до 27 долара на месец за най-популярния план Business Unlimited, и достигане на най-високата цена на $ 49 на месец за бизнес VIP плана.

Ако се регистрирате за едногодишен или двугодишен план, можете да спестите от 17% до 38% годишно, в зависимост от това кой пакет изберете:

Месечно планове за ценообразуване на Wix
($ / месец) 1 година
($ / месец) Спестяване 2 години
($ / месец) Спестявания
Combo $ 17 $ 13 24% $ 10.50 38%
неограничен $ 22 $ 17 23% $ 13.50 38%
професионалист $ 27 $ 22 19% $ 18 33%
е-търговия* $ 28 $ 23 18% $ 20 28%
VIP $ 47 $ 39 17% $ 35 25%

* Електронната търговия представлява Business Basic, най-евтиният от трите плана за електронна търговия – прочетете нашия Wix преглед за електронна търговия, за да научите повече

Ако сравнявате месечните такси за Wix и Squarespace’годишни планове, ти’Ще видя това Squarespace’Цените започват само $ 1 под Wix’най-евтин план. Там’не е много в него изобщо, но получавате повече за парите си в Squarespace’s планове с по-ниски нива, отколкото при Wix.

Например, Squarespace ви предоставя неограничена честотна лента и съхранение веднага на личния си план $ 12 на месец, докато Wix отключва само неограничена честотна лента при своите $ 17 на месец Неограничен план. Ти спечели’не можете да намерите неограничено място за съхранение на който и да е от Wix’s планове.

Ако искате да създадете сайт безплатно, Wix е очевидният избор. Безплатният му план е чудесен за започване на работа – ние обаче’не препоръчвам да останете на него дългосрочно. С реклами, показвани на вашия сайт, a “wix.com” поддомейни и ограничени ресурси, безплатният план прави невъзможно създаването на наистина професионално изглеждащ сайт.

Междувременно квадратното пространство не’не предлагам безплатен план. Вместо, има 14-дневен безплатен пробен период. Това е чудесен шанс да проверите дали Squarespace е подходящият конструктор за вас, а вие не’не е необходимо да въвеждате данни за плащане, освен ако не решите да се регистрирате в платения план.

Wix срещу Squarespace: цени и съотношение цена / качество – присъда

Wix е по-добра стойност като цена като цяло. Squarespace’s плановете отразяват висококачествения му продукт, но Wix има по-голям избор от абонаменти, което улеснява всеки бюджет да намери перфектен план. И двете са мащабируеми, въпреки че клиентите на Wix може да се окажат, че се нуждаят от ъпгрейд по-често от Squarespace.

Повече информация

 • Изкушен от Wix’Ценови планове? Прочетете нашите Преглед на цените на Wix за да разберете кой план е идеален за вас
 • Вижте нашите Преглед на ценовата площ на преглед за задълбочен поглед върху неговите планове и цени

Wix срещу Squarespace: Общият ни победител

Тази статия е разгледала всички входове и изходи на Wix и Squarespace, от техните функции, до лесна употреба, дизайн и др. Досега трябва да имате добра представа дали Wix или Squarespace са по-добри за вас.

Wix може да се използва от всеки, докато Squarespace’елегантните дизайни изискват повече техническа увереност. Wix е бърз и лесен за използване, което ви позволява да създадете зашеметяващ сайт за нула време. За разлика от тях, Squarespace отнема повече време, за да свикнете, така че вие’Ще ви трябва повече време за усъвършенстване на вашия сайт.

Квадратното пространство е идеално за рекламни послания, блогъри и красиви дизайни. От друга страна, Wix е най-подходящ за начинаещи, онлайн продавачи и такива с бюджет. То’е по-лесен за използване, има безплатен план и голям пазар на приложения, докато Squarespace предлага по-сложни вътрешни дизайни и функции.

За да обобщим, ето обобщена таблица на нашето сравнение по-горе. ние’Ще имам някои заключителни мисли под масата:

категория & Winner Wix Squarespace
Лесно използване
Победител: Wix
Wix е много начинаещ благодарение на простия си редактор за плъзгане и пускане. Wix ADI означава, че можете да имате уебсайт на живо следобед. Квадратното пространство е по-технично за използване от Wix. Отнема повече време, за да свикнете, така че изисква търпение и / или известна техническа увереност.
Гъвкавост на дизайна
Победител: квадрат
Wix има над 500 шаблона за избор. Те’отново сте привлекателни и лесни за персонализиране, но можете’не превключвайте, след като сайтът ви е на живо. Squarespace има най-качествените шаблони на пазара. Той има по-малък обхват от Wix, но можете да превключвате шаблони, когато пожелаете.
Характеристика & Инструменти
Победител: Равенство
Wix разполага с голям брой вградени функции, които обхващат персонализиране, електронна търговия, маркетинг и други. Можете също така да използвате приложения от Wix App Market за допълнителна функционалност. Цялото пространство’s функции са вградени, и те’отново най-качествените характеристики на пазара. Квадратното пространство не’нямате пазар на приложения, но има голям набор от вътрешни инструменти.
Е-търговия
Победител: Wix
То’е лесно да добавите онлайн магазин към вашия уебсайт Wix. Чрез добавяне на приложения като Ecwid, можете да добавите още повече енергия към вашия сайт. Squarespace има вградени всички свои инструменти за електронна търговия и е чудесен за показване на продукти.
Blogging
Победител: квадрат
Wix има вградени основни инструменти за блогове, но вие’ще трябва да използвате приложението Wix Blog за по-мощни функции. Squarespace разполага с впечатляваща гама от инструменти за блогове, готови за употреба.
маркетинг
Победител: Wix
Wix’Маркетинговите инструменти включват SEO, собствена маркетингова система за електронна поща и цялостното му бизнес решение, Wix Ascend. Squarespace се предлага с маркетингови инструменти като SEO, интеграция на социални медии и собствена имейл платформа.
SEO
Победител: Wix
Wix има вградени SEO инструменти, както и задълбочени ресурси за поддръжка, които да ви ръководят чрез оптимизиране на вашия уебсайт. Wix SEO Wiz е начинаещ приятелски, интерактивен и създава персонализиран план стъпка по стъпка, който да следвате. Squarespace има вградени SEO инструменти за използване и е проектирал страниците му да бъдат SEO-приятелски. Той разполага с ресурси за поддръжка, които да ви помогнат, които са задълбочени, но биха могли да бъдат обезсърчаващи за първи път.
Помогне & поддържа
Победител: Wix
Wix предлага поддръжка по телефон, имейл и социални медии, плюс задълбочена база от знания. Предоставя ви и поддръжка на редактор на страница. Squarespace има малка, но висококачествена услуга за поддръжка чрез чат на живо и имейл, плюс задълбочен помощен център с ръководства, видеоклипове, уебинари и форум.
Ценообразуване & Съотношение качество-цена
Победител: Wix
Wix има седем ценови планове, вариращи от 13 до 39 долара на месец (таксувани годишно). Той също така има безплатен план, на който можете да останете толкова дълго, колкото искате. Всички платени планове имат 14-дневна гаранция за връщане на парите. Squarespace има четири ценови плана, вариращи от $ 12 до $ 40 на месец (таксувани годишно). Не става’нямате безплатен план, но всички платени планове имат 14-дневна безплатна пробна версия, без да са необходими данни за плащане.

Разбирането на разликите между Wix и Squarespace е важно, за да ви помогне да решите кой конструктор на уебсайтове да използвате.

Трябва да използвате Wix Ако…

Вие’сте начинаещ или търсите да се свържете бързо онлайн. Със своя безплатен план Wix е евтин и безпроблемен начин за изграждане на уебсайт, докато разнообразието от дизайни и функции гарантира, че сайтът ви ще изглежда професионално, дори ако сте го разчупили в един следобед.

Трябва да използвате квадратното пространство, ако…

Вие’отново рекламно послание с малко време или техническа увереност. Squarespace’Дизайните са най-добрите и характеристиките му са точно там. Ще отнеме известно време, докато свикнете, така е’s не е идеален за начинаещи или за всеки, който иска бърз и прост уебсайт.

Кого препоръчваме като цяло?

Като цяло препоръчваме Wix над Squarespace. Има три основни причини, поради които Wix трябва да бъде вашият избор: то’е по-лесен за използване, дава ви повече творческа свобода и предлага по-голям избор на премиум планове от Squarespace. Разбира се, Squarespace е идеален за рекламни послания – но Wix има по нещо за всеки.

С Wix’Има голяма поддръжка, голям пазар на приложения и интерактивно SEO’Нищо не спира дори и най-нервните от технофобите да скачат краката първо в света на изграждането на уебсайтове.

Добрата новина е, че не’не трябва да решавам веднага. Wix има безплатен план, а Squarespace има 14-дневна безплатна пробна версия – нито ви искаме данни за плащане, така че можете спокойно да опитате преди да купите с нулево налягане. Дайте им и двете, отидете на сграда и се върнете, за да ни уведомите как сте се захванали!

Wix срещу Squarespace: често задавани въпроси

Кой трябва да използва Wix?

Wix е най-добрият създател на уебсайтове. То’е фантастичен както за малък бизнес, така и за лични сайтове, като се похвали с редица невероятни функции и инструменти, подходящи за всички способности. ние’d лично виждате средния потребител на Wix като начинаещ предприемач или индивид, желаещ да покаже на света своята работа.

Кой трябва да използва Squarespace?

Squarespace е създаден за творчески индустрии. Темите му могат да превърнат всеки среден Джо’уебсайт в нещо, което вашите приятели ще помислят за професионален уеб дизайнер’сглобени. Фотографите, художниците и графичните дизайнери трябва да се стремят да използват Squarespace, независимо дали искат да покажат работата си или да продадат своето изкуство.

Кой конструктор на уебсайтове е по-лесен за използване: Wix или Squarespace?

Wix е победителят по отношение на лекотата на използване. Това е чиста програма за създаване на уебсайтове с влачене и пускане с WYSIWYG (това, което виждате, е това, което получавате) редактор. Квадратно пространство’t трудно да се използва нито един, но Wix определено има предимството в този конкурс.

Сравнете лекотата на използване и повече в нашия преглед на Най-добрите уебсайтове.

Кой има по-добрите шаблони: Wix или Squarespace?

Squarespace има най-добрите дизайни. Ако ти’преглеждайки само номерата, Wix предлага повече шаблони от Squarespace, с над 500 шаблона. Но въпреки че има по-малка оферта, Squarespace’s шаблоните са по-гъвкави, персонализируеми и красиви – идеални за всяко начинаещо рекламно послание!

Wix или Squarespace е по-добра цена / качество?

Според нашето изследване, Wix е много по-добра стойност за парите от Squarespace. Можете да го използвате безплатно, колкото искате, въпреки че ще трябва да примирявате рекламите на Wix на вашия сайт. Това каза, за да се отървете от тях, всичко, което трябва да направите, е надграждане до Wix’s най-евтиният месечен план за $ 13 на месец. Докато Squarespace има безплатна пробна версия, той продължава само 14 дни, след което вие’Ще трябва да плащате поне $ 12 на месец, за да поддържате сайта си с тях.

Кой строител на уебсайтове има по-добра поддръжка на клиенти?

То’s отблизо да се обадите на този, но Wix го ръководи отново. Това, което трябва да имате предвид, е как бихте искали да бъдете подкрепени чрез пътуването ви към изграждане на уебсайт: ако искате подкрепа от базата знания, Wix’s е много изчерпателна, но ако смятате, че бихте предпочели чат на живо, Squarespace може да осигури тази функционалност.

Кое е по-добре за SEO: Wix или Squarespace?

Wix отбелязва силни 5/5 за SEO в нашата сравнителна таблица, като Squarespace влиза в 4/5. В Google’s Указания за уеб администратори, Wix се споменава до WordPress като дружелюбен за търсачката, така че имате уверение от най-доброто, че вашият сайт на Wix може да го направи в класацията!

Намери сравнението ни за полезно?

Експертът за създаване на уебсайтове има за цел да ви предостави честни данни. Че’Ето защо провеждаме собствени проучвания и получаваме пряко, лично разбиране. Щракнете тук за допълнителна информация.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map