Wix срещу Weebly | 11 разлики, които трябва да знаете през 2020 г. (диаграма)

Wix и Weebly са два от най-големите строители на уебсайтове наоколо. И двамата имат желание да докажат колко лесни за използване са, както и колко достъпни. И така, какво’s разликата между тях? И кой от вас е подходящ? ние’разкопах малко (прочетете: много) по-задълбочено, за да ви помогне да решите кой от тези двама строители на уебсайтове е най-добрият ви залог. Прочетете за нашето задълбочено сравнение или прескочете до крайните резултати, ако искате’кратък във времето.


Ето 11 неща, които трябва да имате предвид, когато сравнявате Wix и Weebly:

Wix

Weebly

Посетете Wix Посетете Weebly Топ избор Връх
Choice Wix Top Choice Wix

Wix

Обща класация

9.4от 10

Weebly

Обща класация

8.2от 10

резюме

Wix:

Редакторът за плъзгане и пускане на Wix прави супер лесното създаване на уебсайт – без да е необходимо да знаете код! С над 510 шаблона за избор, страхотни вградени инструменти и купища приложения, Wix ви позволява да изградите почти всякакъв вид уебсайт от личен блог до малък онлайн магазин. Още по-добре можете да използвате Wix напълно безплатно! Ако имате нужда от помощна ръка, той предлага поддръжка по телефона и имейл на всички свои клиенти, което го прави идеален за начинаещи.

Weebly:

Въпреки че не е толкова лесен за използване като Wix, Weebly също използва прост подход за плъзгане и пускане при изграждането на уебсайтове. Weebly разполага със скромна колекция от 50+ шаблона, от които можете да избирате и се предлага с качествени вградени функции като маркетинг, електронна търговия и инструменти за блогове. Weebly excels е в обхвата си от приложения – над 340 от тях – което означава, че наистина можете да персонализирате вашия сайт. Подобно на Wix, Weebly има безплатен план с платени планове, започващи от само 5 долара на месец.

Прочетете още

Лесно използване

Wix:

Можем да потвърдим, че Wix е много лесен за използване.

Толкова лесно, всъщност той отбеляза 4,3 от 5 за лекота на използване при нашите тестове на потребители. Хубава работа, Wix!

Можеш ‘влача’ елементи (мислите текстови полета, изображения, заглавия, галерии) и ‘изпускайте’ ги навсякъде на вашата уеб страница, за да получите точния вид, който искате. То’без шум, то’е бърз и всеки може да го използва.

Не много от творчески тип?

Въведете Wix ADI. ADI означава Artificial Design Intelligence. Просто попълнете вашия уебсайт ‘предназначение’, изберете някои дизайни, които харесвате външния вид, а Wix ADI ще ви създаде пълен уебсайт за няколко минути.

Weebly:

Weebly isn’t толкова лесен за използване като Wix, но го’все още е доста добър.

То’получи същото ‘влачите и пускате’ подход, но не’няма същото ниво на творческа свобода като Wix.

Weebly отбеляза 3.5 от 5 за лекота на използване при нашите тестове на потребители.

То’не е толкова интуитивен като Wix, но това’все още е подходящ за всички. Не се изисква технологичен опит и там’няма нужда от кодиране.

Прочетете още

Гъвкавост на дизайна

Wix:

Wix ви предоставя почти пълна творческа свобода.

С над 510 професионално проектирани шаблона, от които можете да избирате’отново разглезени за избор. И вашият шаблон наистина е просто трамплин – изберете от огромна гама от елементи, пуснете ги, където искате, и направете всяка страница изцяло ваша собствена.

Всички от Wix’s шаблоните също са напълно оптимизирани за мобилни устройства. Те’Ще изглежда страхотно на всяко устройство.

Единственият недостатък на проектирането на вашия уебсайт с помощта на шаблон на Wix?

Веднъж ти’избрахте вашия шаблон, можете’не променяйте мнението си. Ако превключите, го’Ще кажа отначало отначало.

Че’и защо в нашите изследвания той отбеляза 3,5 от 5, а не по-високи.

Чувствате ли се приключенски? Wix Editor ви позволява да изградите уебсайта си напълно от нулата, не е необходим шаблон.

Ако сте пълни с идеи за уеб дизайн, но малко ви харесва техническото ноу-хау, Wix е създателят на уебсайт за вас. Ръце надолу.

Weebly:

Weebly има малка, но мощна гама от над 50 шаблона, пригодени за индустрията, от които да избирате.

Там’s по-малък обхват за персонализиране, отколкото при Wix, но това’не е най-лошото нещо – прекалено големият избор понякога може да бъде преодолим.

Weebly също така ви дава достъп до целия си шаблон’s код. Това е чудесен начин да потопите пръста на крака в света на уеб разработката, без да се налага да стартирате нищо от нулата. Можете също да импортирате премиум планове от външни източници (например Webfire Themes) – нещо, което Wix не прави’в момента оферта.

Като Wix, всички от Weebly’s шаблоните са напълно оптимизирани за мобилни устройства. Те’Ще изглеждам също толкова страхотно на мобилни устройства, колкото на работния плот.

И черешата отгоре на тортата Weebly?

За разлика от Wix, можете да промените шаблона си по-късно по линията. Че’Ето защо той има леко предимство пред своя съперник, отбелязвайки 3,8 от 5 за гъвкавост на дизайна в нашите изследвания.

Ако ти’не се тресете за творческата свобода или желаете да поставите вашите умения за кодиране на изпитание, Weebly е най-добрият избор за вас.

Прочетете още

Маркетингови инструменти

Wix:

С Wix Shoutout можете да изпращате красиви маркетингови имейли и бюлетини, както и да споделяте актуализации в социалните медии (повече за това по-късно). Можете също да улавяте имейл адреси, за да помогнете за разширяване на вашата аудитория.

Wix има и функционалността да ви позволява да създавате купони и отстъпки. Черният петък е най-натовареният ден за магазините в САЩ – отстъпките са голям бизнес.

Weebly:

Weebly има собствен еквивалент на Wix Shoutout, който нарича Weebly Promote.

Чрез усъвършенствани и ясно представени статистики, Weebly Promote ви позволява наистина да отидете в града с имейл маркетинга си и да използвате целия потенциал, който може да предложи на вашия сайт.

Weebly’Маркетинговите инструменти имат леко предимство пред Wix’с. Ако ти’вероятно ще разчитате на имейл маркетинг за вашия бизнес, Weebly е по-добър вариант.

Прочетете още

Инструменти за електронна търговия

Wix:

Wix предлага прост начин да настроите магазин онлайн.

Той може да наблюдава нивата на инвентара си, автоматично да изпраща имейли на клиенти, които изоставят поръчката си, да изчислява разходите за доставка и данъци и дори да отпечатва етикетите ви.

С предлаганата гама от елегантни шаблони за електронна търговия, Wix прави отличен избор за малки фирми и независими предприемачи. Можете дори да станете глобални, с възможност за многоезични сайтове.

Weebly:

Weebly тиктака много кутии за електронна търговия.

По-евтините планове за електронна търговия предлагат наистина голяма стойност, с много функции, които вие’d обикновено очаквам от ценовите планове.

Weebly’s backkend isn’t толкова лесен за използване, все пак. Не е’t добре смазана машина като Wix и вие’Ще трябва да направя повече ръчен анализ на неща като ниво на запасите. Какво’и повече, опциите за касиране са трудни за адаптиране.

Weebly е добър уебсайт за електронна търговия, но Wix е само малко по-излъскан и богат на функции.

Прочетете още

Blogging

Wix:

Искате да добавите блог към вашия сайт? Wix предлага безплатно приложение за блогове за всички планове.

Има осем оформления за избор, всички от които са напълно оптимизирани за мобилни устройства. Можете да добавите множество писатели, а аудиторията ви да се абонира чрез имейл, Facebook и Google.

Weebly:

Както при Wix, така и’е наистина лесно да интегрирате блог в уебсайта си Weebly и да интегрирате нови публикации в началната си страница.

И двете строители са сравнително равномерни в тази категория.

Прочетете още

Интеграция на социалните медии

Wix:

С Wix можете лесно да добавяте бутони и емисии на социални медии към вашия сайт. Отново това’е просто въпрос на влачене и пускане.

По отношение на социалната интеграция, единственото място, където Wix е много кратък, е когато става дума за продажба.

Можеш’не използвайте Wix за продажба на множество социални канали, като Facebook, Instagram и Pinterest.

Weebly:

То’е доста подобна история за Weebly.

Интегриране на социалните ви медии с вашия сайт? Лесна работа.

Всъщност Weebly прави нещата крачка напред. Всъщност можете да свържете Facebook Messenger към вашия уебсайт, така че можете да разговаряте директно с клиентите си във формат, който работи и за двамата.

Но, както с Wix, можете’не използвайте сайта си Weebly, за да продавате в социални канали, като Facebook, Instagram и Pinterest.

Прочетете още

Пазари на приложения

Wix:

Wix има малко по-малко функции в сградата от Weebly. Там’s все още е App Market, с над 260 приложения, от които да избирате – форми, видео, събития, такива неща – така че трудно бихте могли да го наречете ограничен!

Има много напълно безплатни приложения, докато премиум тези (или премиум версии) обикновено струват само няколко долара. Отзивите и оценките на звезди от други потребители на Wix ще ви помогнат да стесните вашите възможности.

Както всичко с Wix, добавянето на приложения е невероятно удобно за потребителя. Вземете приложението си само с едно щракване, след което го плъзнете на място на вашия сайт.

През цялото време Wix добавя вълнуващи нови приложения към пазара си – насочете се към ‘Най-новите приложения’ раздел, за да видите най-новото.

Weebly:

По отношение на броя на предлаганите приложения, това’е вярно, че Weebly има лек ръб, с над 340 приложения в Weebly App Center.

Подобно на Wix, има много безплатни приложения (над 50), а премиум тези обикновено са много евтини. Най- ‘Приложението за многоезичност “например струва само 3 долара на месец и ви позволява да добавяте множество версии на една и съща страница на различни езици – много малка цена, която да платите за достъп до целия свят!

То’е малко по-трудно да се пресее през Weebly’s приложения, тъй като ги няма’t колкото много категории. Но като Wix непрекъснато се добавят нови приложения.

Потребителите на Weebly също могат да ви предложат нови приложения, което е приятно докосване.

Прочетете още

SEO

Wix:

Wix има много поддръжка на SEO (оптимизация за търсачки), за да помогне на уебсайта ви да бъде намерен. Това включва добри вградени SEO функции като мета заглавия и оптимизирани заглавия.

SEO (оптимизация за търсачки) се отнася до това колко добре подготвен е вашият уебсайт ‘забелязани’, и следователно ‘класирана’ от Google и други търсачки. Не става’няма значение дали създавате най-готиния уебсайт в света – ако не’няма добро SEO, никой няма да го види!

Wix има гръб на този. Wix SEO Wiz ще бъде вашият нов най-добър приятел, създавайки персонализиран SEO план въз основа на подробности като името на вашия сайт и вашия ‘ключови думи’ (основните теми, които покривате).

С Wix можете лесно да ноктите най-добрите SEO практики без предишен опит.

Weebly:

Подобно на Wix, Weebly разполага с всички инструменти, за да ви помогне да ноктите си SEO.

То’Ще ви подканя през целия процес на изграждане на уебсайт, когато нещо се нуждае от оптимизиране, но не’не разполагате с конкретен инструмент за автоматизиране на това за вас.

Вместо това потърсете (много изчерпателното) Ultimate SEO Guide за стъпка по стъпка подход за успех на SEO на вашия сайт Weebly.

С Weebly можете да се справите с SEO доста бързо, но това е така’не е съвсем така ‘долу ръцете’.

Прочетете още

резервно копие & Възстановяване на опции

Wix:

Веднъж ти’създадохте вашия Wix сайт, вие спечелихте’да бъде в състояние да го експортирате в друга платформа.

Можете обаче, запишете колкото искате версии – и ви препоръчваме да запазите цял куп!

По този начин можете незабавно да се върнете към скорошна версия на вашия сайт, ако случайно изтриете нещо.

Weebly:

Weebly ви позволява да експортирате вашия уебсайт. Можете да изтеглите вашия сайт на пощенски файл.

Въпреки че това означава, че можете да прехвърлите уебсайта си към друг хост, може да не сте в състояние да използвате една и съща функция за плъзгане и пускане веднъж след това’s извън Weebly’s редактор. Плюс това можете’не качвайте уебсайта си обратно в Weebly. Така че докато предлага опция за архивиране и експортиране, това’не е толкова удобно.

Ако направите грешка в Weebly, можете да отмените промените, докато го направите’не публикувайте сайта си или излезте от редактора.

Ако изтриете някакви страници, трябва да изчакате поддръжката на Weebly, за да възстанови вашия уебсайт за вас. Това е бавно решение, което може да има голямо влияние върху вашия сайт, особено ако сте’управлявате бизнес.

То’s не е най-удобната за потребителя система за архивиране, но опцията е налице.

Прочетете още

Помогне & поддържа

Wix:

Wix предлага поддръжка по телефон и имейл във всички платени планове – рядка находка!

ние’казах го веднъж и ние’Ще кажа отново – Wix наистина улеснява живота на своите потребители. А когато става въпрос за помощ и подкрепа, го избива в парка.

На всяка стъпка от пътуването ви по изграждане на уебсайт вие’Ще видите помощен бутон, който ви свързва с конкретно ръководство за този конкретен инструмент. Има видео уроци в изобилие, както и форум на общността, където можете да получите помощ и съвети от други потребители на Wix.

Wix’Помощта и поддръжката е – буквално – втора за никой. Той отбеляза перфектните 5 от 5 в нашето изследване.

Weebly:

Weebly предлага поддръжка по имейл във всички планове, но поддръжката по телефона идва само с първите три платени планове.

Въпреки това, за разлика от Wix, Weebly предлага поддръжка за чат на живо, което е чудесен начин да получите бърз отговор на по-малки въпроси.

Weebly също има форум на общността и Помощен център, но просто не е равен на дълбочината на ръководствата за Wix.

Weebly вкара 3,5 от 5 в нашето независимо проучване. Помощта и поддръжката е повече от адекватна, но няма какво да се пише у дома.

Прочетете още

Ценообразуване & Съотношение качество-цена

Wix:

Досега Wix се представи доста добре срещу Weebly.

Ще бъде ли бит на цена / качество?

Абсолютно не!

Всъщност вие’няма нужда дори да похарчите цент, за да създадете уебсайт и да работите с Wix.

Това каза, ти’Ще трябва да надстроите до един от седемте премиум плана, ако искате да свържете собственото си име на домейн, както и да премахнете рекламата на Wix. Тези планове варират от $ 11 до $ 35 на месец, с огромни спестявания в офертата – ние’говорите между 25% и 43% – ако се регистрирате за година или две.

Wix опакова много страхотни неща в много достъпен пакет. Отчете 4,5 от 5 за съотношение цена / качество в нашите изследвания – най-високото от всички строители.

Weebly:

С Weebly, както и с Wix, можете да създадете уебсайт напълно безплатно.

Надстройте до един от трите си платени плана, за да се отървете от Weebly реклама и да свържете собствения си домейн.

Трите плана – личен, професионален и изпълнение – струват между $ 6 и $ 26 на месец, с спестявания между 33% и 10% при оферта, когато се регистрирате за година, вместо да плащате месец по месец.

Weebly’s цените може да са малко по-високи от Wix’s, но това’и все още е голяма стойност строител, оценка 4,1 от 5 в нашето изследване.

Прочетете още

заключение

Значи ти’прочетете нашето подробно сравнение на Wix и Weebly, но какви са крайните резултати?

1. Wix срещу Weebly – Лесна употреба: Присъда

Победител за лесна употреба: Wix

И двамата строители имат функционалност за влачене и пускане, така че са наистина лесни за използване. Wix обаче е малко по-лесно и Wix ADI дори ще създаде уебсайт за вас – не става много по-лесно от това!

2. Wix срещу Weebly – гъвкавост на дизайна: присъда

Победител в дизайнерската гъвкавост: Wix

Wix има много повече шаблони от Weebly, а опциите за персонализиране са страхотни. Единственият недостатък е, че не можете да промените шаблона си, след като сайта ви е направен, което е нещо, което Weebly предлага.

3. Wix срещу Weebly – Маркетингови инструменти: Присъда

Победител в маркетинговите инструменти: Weebly

Това е тясна победа за Weebly тук. С маркетинговия инструмент Weebly Promote наистина можете да отидете в града, по-специално с имейл маркетинг, и да се потопите направо в анализите.

4. Wix срещу Weebly – Инструменти за електронна търговия: Присъда

Победител в инструменти за електронна търговия: Wix

Търсите ли да продавате онлайн? Wix е по-добрият ви вариант тук. Елегантните шаблони за електронна търговия и силното управление на запасите са печеливша комбинация. Плановете за електронна търговия на Weebly обаче са малко по-евтини.

5. Wix срещу Weebly – Blogging: Присъда

Победител в блоговете: Това’е вратовръзка!

И Wix, и Weebly имат приложения за блогове, които да се интегрират в уебсайта ви, което означава, че можете да блогвате към съдържанието на сърцето си – твърде близо е, за да се обадите!

6. Wix срещу Weebly – интеграция в социалните медии: присъда

Победител в интеграцията на социалните медии: Weebly

Въпреки че нито един от строителите ви позволява да продавате в социални медии, можете да интегрирате социалните си канали и с двете. Weebly получава бонус точка тук, за да ви позволи да свържете вашия Facebook Messenger, така че можете да разговаряте директно с вашите клиенти във формат, който те ще харесат.

7. Wix срещу Weebly – Пазари на приложения: Присъда

Победител в App Market: Weebly

Weebly има впечатляващите 340 приложения, с множество безплатни такива в офертата и лесна инсталация с едно кликване. 260-те приложения на Wix не бива да се подушват, но строителят изостава от Weebly на това.

8. Wix срещу Weebly – SEO: Присъда

Победител в SEO: Wix

Собственият инструмент на Wix, Wix SEO Wiz, отнема усилената работа на SEO. Weebly предлага много SEO поддръжка, но без същият подход „ръцете“.

9. Wix срещу Weebly – Опции за архивиране и възстановяване: Присъда

Победител в опциите за архивиране и възстановяване: Wix

С Wix можете лесно да запазите резервни версии на вашия сайт, за да се върнете, ако е необходимо. Можете да запишете и версии на вашия сайт в Weebly – но да се налага изтегляне в ZIP файл е много по-малко привлекателно.

10. Wix срещу Weebly – Помощ и поддръжка: Присъда

Победител в помощ и поддръжка: Wix

Wix отбеляза перфектните 5 от 5 за своята помощ и подкрепа. Помощта и поддръжката на Weebly е над средното ниво, но не е истинско съответствие за Wix.

11. Wix срещу Weebly – цена и съотношение цена / качество: присъда

Ценообразуване и победител за пари: Wix

Покажи ми парите! Или по-скоро ми покажете къде мога да получа повече за парите си. Това е поредната победа за Wix тук – строителят опакова много страхотни функции в редица доста евтини планове. Казано по-просто – предлага ви повече, за по-малко.

Wix срещу Weebly: присъдата

Така че оценките са в, и то’s обща печалба за Wix. Да, Weebly може да има предимството, когато става въпрос за социални медии и функции, но Wix доминира в Help & Поддръжка, дизайн, лесна употреба и съотношение цена / качество – четирите основни стълба на всеки страхотен създател на уебсайт.

Но ей, ако ти’все още не съм сигурен кой от тях’е за вас, защо да не опитате безплатно едно (или и двете) и да вземете нещата от там? Или, вижте нашия преглед на най-добрите строители на уебсайтове, за да видите как Wix и Weebly се справят срещу конкуренцията.

Прочетете още

Преглед

9.4от 10

Посетете Wix
Вижте нашия преглед на Wix

8.2от 10

Посетете Weebly
Вижте нашия Weebly преглед Общата оценка Какво е това?

Общите ни оценки са базирани на средния резултат от всички комбинирани оценки.

Защо това има значение?

Нашите резултати ви дават преглед на коя услуга ви предлага най-добрите функции, стойност и други.

Сравнение wix 4.7 / 5 плач 4.1 / 5 Затвори

Вижте и нашите Сравнителна диаграма на строителите на уебсайтове за по-подробни разлики

Не сте сигурни кой строител на уебсайтове работи най-добре за вас? Опитайте нашата Тест за създаване на уебсайтове

Намери това ръководство за полезно?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map