Wix срещу Weebly | Кой от тях трябва да използвате за изграждането на уебсайта си?

Wix Vs Weebly


Wix или Weebly? То’е решение, с което се сблъскват много хора, когато дойдат да създадат уебсайт. Те може да изглеждат подобни, но въз основа на нашето широко потребителско тестване, Wix е по-добрият вариант за повечето хора – вие сте включили.

Със 150 милиона потребители между тях, Wix и Weebly’Лесната за използване платформа за изграждане на плъзгане и пускане на уебсайтове помогна за създаването на безброй блогове, портфейли и онлайн магазини.

Вие’Вероятно ще се радвам да създадете сайт с Wix или Weebly. Въпреки това открихме, че Wix е леко по-лесен за използване и има значително по-добра помощ и поддръжка – и двете ще ви спестят време и, потенциално, пари.

В това ръководство ние’Ще ровя дълбоко във всеки създател на уебсайт’плюсове и минуси и ще ви помогне да намерите идеалното си съответствие. ние’направихте проучването, за да ви дам най-добрата представа за тези двама лидери на пазара:

Така че’е мършавата на Wix и Weebly. Прочетете, за да разберете повече за това, как се подреждат по-подробно.

1

Contents

Лесно използване: Защо Wix е толкова по-лесен за използване?

Лекота на UseProsConsWixWeebly
 • Не е необходимо кодиране
 • Перфектно персонализиране за плъзгане и пускане
 • Wix ADI може да създаде уебсайт за вас за няколко минути
 • Количеството избор и творческа свобода могат да бъдат огромни
 • Не е необходимо кодиране
 • Структурираните шаблони дават насоки, които да следвате
 • При тестването на хората беше трудно да се справят
 • По-рестриктивен от Wix

И Wix, и Weebly са строители на уебсайтове за влачене и пускане. Това ги прави супер лесни за използване, тъй като можете просто да влачите елементи около страницата си, докато не сте’доволен съм от това как изглежда. Не всички конструктори за влачене и пускане обаче са създадени равни.

Wix е чиста програма за изтегляне и пускане, което означава, че можете да поставите всичко навсякъде на вашата уеб страница. Weebly има повече структура в своите шаблони. Това дава повече последователност и прави възможно превключването на шаблони, което улеснява живота ви, ако промените мнението си по-късно. Това обаче означава, че Weebly е малко по-ограничителен, що се отнася до вашия сайт’s визуализации.

Защо потребителите предпочитат Wix?

Като цяло, Wix’s редакторът за плъзгане и пускане е по-лесен за използване от Weebly’с. То’е изключително лесен за персонализиране на вашия шаблон, като предоставя на общите начинаещи пълна гъвкавост.

“Всичко това беше много добро,” каза един потребител по време на нашето тестване. “Простотата на всичко това, вие буквално плъзгате и пускате нещата от менюто в редактора на уеб страниците, а след това ги премествате и преоразмерявате е доста лесно.”

“Вероятно най-добрата част за Wix беше тази голяма скорост на процеса на създаване на уебсайт,” – каза друго.

Ако искате да видите сами колко лесно и бързо се използва Wix, гледайте видеото по-долу:

Играй

Въпреки това, Wix ви предоставя толкова голям избор, че някои от нашите потребители откриват, че той започва да е преобладаващ. Но те се наслаждаваха на творческата свобода и им беше лесно да се ориентират. Чистият дизайн с плъзгане и пускане означава, че можете да редактирате страницата си лесно само с няколко кликвания.

За разлика от това, Weebly’По-структурираният дизайн прави редактирането по-твърдо.

“То’е като по-ограничена версия на Wix,” каза един потребител след изграждането на сайтове и с двете платформи. “То’е по-лесен за използване първоначално, но мисля, че също удари малко стъклен таван, където Wix не’T.”

Това може да е подходящо за някои хора, но повечето от нашите потребители намират Weebly по-трудно. То’и все още е насочен към начинаещи без кодиране на знания, то’просто много по-малко интуитивен.

“То’е доста добър, но има по-добри опции,” каза един потребител. “Предпочитам Wix и неговата гъвкавост.”

“Преместване на текстови полета isn’т много течно, то’е твърде ограничителен,” – каза друго.

Така че, докато Weebly е удобен за потребителя, той може’не се конкурирам с Wix по отношение на гъвкавостта или общата лекота на използване. Хората намериха функции, които трудно се намират или се разочароват, опитвайки се да персонализират текстови полета и изображения. От личните предпочитания ще зависи дали вие’Ще се насладите или ще се почувствате ограничени от структурата на Weebly’s шаблони.

Wix ADI

Както Wix, така и Weebly са лесни за използване строители, приятелски настроени за начинаещи. Но какво ще стане, ако го направите’не искате да отделите време за персонализиране, плъзгане, пускане и проектиране на вашия сайт?

Ако ти’По-скоро има дизайн в някой друг’ръцете или просто искате вашия уеб сайт бързо, избирам Wix ADI. ADI означава Изкуствен дизайн интелигентност.

Всичко, което трябва да направите, е да въведете някаква информация като името на вашия уебсайт и какво’s за и изберете дизайн, който харесвате външния вид. То’добре, ако не’все още не знам цялата тази информация, тъй като можете да я попълните по-късно. След това Wix ADI използва това, което вие’казах му да създаде сайт за вас!

Разбира се, все пак можете да промените дизайна и оформлението, ако искате. Можете дори да преместите уебсайта си в Wix Editor, ако решите, че искате да бъдете повече. Но ти го правиш’не трябва. То’всички са персонализирани и са почти готови да излязат на живо.

Wix ADI ви дава творчески контрол и избор, без натиска сами да проектирате оформлението на страницата. То’е бърз, без усилия и изглежда страхотно.

Прогноза: Wix печели лесно използване на ръцете надолу. Weebly’s по-ограничителните шаблони отнемат повече време, за да свикнете. Вашият избор зависи от личните предпочитания и – по-важното – увереността! Но ако ти’търсите да се свържете лесно и бързо онлайн, Wix е вашият най-добър избор.

2

Цени и съотношение цена / качество: Колко струват Wix и Weebly?

Ценообразуване & Съотношение за MoneyProsConsWixWeebly
 • Предлага се безплатен план
 • 7 платени планове за избор
 • Голяма стойност за парите
 • 3 плана за електронна търговия и 4 плана за уебсайт
 • Най-евтиният план за електронна търговия е 20 долара
 • Предлага се безплатен план
 • 4 платени планове за избор
 • Всички планове имат функции за електронна търговия

Когато става въпрос за Wix срещу Weebly, повечето хора искат да знаят за цената. Както Wix, така и Weebly предлагат безплатен план, на който можете да продължите, колкото искате.

Wix има общо седем платени планове, вариращи от $ 13 – $ 39 на месец. Weebly има четири платени планове, вариращи от $ 5 – $ 25 на месец (таксува се ежегодно). Тези планове обхващат основни функции до разширените функции за електронна търговия.

Може би се чудите защо дори трябва да погледнете какви платени планове се предлагат, ако и Wix, и Weebly имат безплатни планове.

Страхотното нещо при безплатните планове е, че можете да изпробвате строителя и всъщност да започнете да създавате уебсайта си без натиска да плащате – е, всичко! Там’също няма натиск за надграждане, както там’s няма ограничение във времето на безплатния план: можете да останете на него толкова дълго, колкото искате.

Но не бихме искали’t препоръчвам да останете на свободен план дългосрочно. За един, ще има функции, които можете’не се отключва, освен ако не надстроите. В безплатния си план Wix има повече функции от Weebly. Но все пак има неща, които си спечелил’не мога да правя, като приемам плащания онлайн. Тези ограничения правят наистина трудно да се разраства уебсайтът ви.

Другият основен недостатък на безплатен план е, че ще имате реклами на уебсайта си. Дали’s банер на Wix или изскачащ Weebly, рекламите изглеждат непрофесионално и съсипват внимателно изградения ви уебсайт. Плюс това можете’не свържете персонализиран домейн. Така че вместо персонализиран адрес на уебсайта като www.my-amazing-website.com той ще има името на строителите, като: www.my-wix-website / wixsite.com.

Това са само неща, които трябва да знаете, преди да изберете Wix или Weebly. То’винаги си струва първо да разгледаме платените планове. Така че, когато решите да ви надстроите’не сте залепени със скъпи премии. За щастие нито Wix, нито Weebly са скъпи – прочетете, за да видите как те сравняват.

Струва ли си да платите за премиен план на Wix?

Wix’Премиум плановете ви предлагат седем различни пакета. Колкото по-висок е планът, толкова повече функции и подкрепа получавате:

планове за ценообразуване на уебсайтове wixWix има четири ценови планове за създаване на уебсайтове, вариращи от 13 до 39 долара на месец.

Посочените цени в изображението по-горе се основават на годишни планове. Ако решите да плащате месечно, цените на месец са по-високи.

Wix има три бизнес плана вариращи от $ 20 – $ 35 на месец: Business Basic, Business Unlimited и Business Pro. Всички тези планове имат функции за електронна търговия, така че можете да приемате онлайн плащания и да управлявате онлайн магазин. Има четири планове за уебсайт вариращи от $ 11 – $ 29 на месец: Combo, Unlimited, Pro и VIP.

Ако се регистрирате за едногодишен или двугодишен план, можете да спестите от 25% до 43% годишно, в зависимост от това кой пакет изберете:

Планове за ценообразуване в Wix Месечно ($ / месец) 1-годишна ($ / месец) спестявания (%) 2-годишни ($ / месец) спестявания (%)Comboнеограниченпрофесионалисте-търговия*VIP
$ 17$ 1324%$ 10.5019%
$ 22$ 1723%$ 13.5021%
$ 27.$ 2219%$ 1818%
$ 28$ 2318%$ 1822%
$ 56$ 4913%$ 4214%

* Тази цена отразява плана на Business Basic, който е най-евтиният от трите премиум плана за електронна търговия.

И така, какво всъщност получавате за парите си? Най-добрият план за стойност е $ 22 на месец Про план. То’s е предназначен за малки предприятия, които се нуждаят от помощ при брандирането им, предоставяйки безплатно, професионално проектирано лого и усъвършенствани маркетингови инструменти.

Ако искате да продавате чрез уебсайта си, започнете от Business Basic план от $ 23 на месец. Това ви позволява да приемате онлайн плащания, дава ви неограничена честотна лента и 20 GB съхранение, премахва рекламите на Wix и включва приложения като Google Analytics и Site Booster, за да помогнете на вашия сайт да успее и още много.

Можете да прочетете повече за Wix’съотношение цена / качество и как да изберем най-добрия план за вас в нашия преглед на цените на Wix.

Защо Weebly е по-евтин от Wix?

С Weebly, ти’имам четири премиум плана, започващи от $ 5 на месец за техния план за свързване към $ 38 на месец за плана им Business Plus (плаща се ежегодно).

Ценовият диапазон спада доста значително до $ 5 на месец – $ 38 на месец, ако се абонирате за двугодишен план (щракнете тук за подробен анализ на ценовите планове на Weebly).

Weebly преглед - Таблици с цениЦената на месец варира в зависимост от това коя дължина на абонамента Weebly изберете.

Ето таблица, която ще ви покаже Weebly’s диапазон на цените в зависимост от това дали се регистрирате в техните шестмесечни, едногодишни или двугодишни планове:

Планове за ценообразуване в Weebly 6 месеца ($ / месец) 1-годишна ($ / месец) спестявания (%) 2-годишни ($ / месец) спестявания (%)ConnectпрофесионалистБизнеспроизводителност
$ 8$ 538%$ 420%
$ 18$ 1233%$ 925%
$ 35$ 2529%$ 2116%
$ 46$ 3817%$ 358%

Подобно на Wix, Weebly обхваща просто изграждане на уебсайт през целия път до електронната търговия. Така че дали вие’рестартирате портфолио или създавате онлайн магазин, те’имам нещо за теб.

Най-евтиният план за продажба чрез е $ 18 на месец Про план. Можете да продавате до 25 продукта по този план. Това също премахва Weebly реклами от вашия уебсайт, дава ви неограничено място за съхранение и ви позволява да свързвате персонализиран домейн.

Ако искате видео фонове, защита с парола или HD видео и аудио, вие’отново ще ми трябва Про план е най-евтината ви опция при 12 долара на месец (таксува се годишно). То’е и най-евтиният план за отключване на поддръжката по телефона.

Прогноза: То’s близко обаждане! Wix’Безплатният план включва повече функции от Weebly’с, но Wix’Премиум планът е по-скъп. Като цяло Weebly печели този.

3

Гъвкавост на дизайна: Можете ли да получите зашеметяващ сайт с Weebly и Wix?

Дизайн гъвкавостProsConsWixWeebly
 • Над 500 професионално проектирани шаблона
 • Всички шаблони са отзивчиви за мобилни устройства
 • Високо ниво на творчески контрол върху персонализирането
 • Мога’t променяйте шаблоните, след като сайтът е на живо
 • Кодирането не е вградено в редактора
 • Над 50 шаблона, пригодени за индустрията
 • Може да превключвате шаблони, след като сайтът ви излезе на живо
 • Всички шаблони са отзивчиви за мобилни устройства
 • По-малко творчески контрол от Wix
 • По-малък обхват от шаблони от Wix

Искате уебсайтът ви да изглежда добре. Но печеливш шаблон далеч надхвърля как изглежда уебсайтът ви на страницата. Работи ли на мобилни устройства? Можете ли да превключите вашия шаблон след вас’публикувахте ли уебсайта си? Колко са изборите? И колко можете да ги персонализирате, за да ги направите наистина свои?

Защо Wix има десет пъти повече шаблони, отколкото Weebly?

Wix има над 500 професионално проектирани шаблона за които да избирате. Можете да търсите за вашата индустрия, от блогове до онлайн магазини. Има дори празни шаблони, където можете да започнете от нулата, така че наистина има по нещо за всеки.

wix популярни шаблониWix има над 500 висококачествени дизайни, които избирате, обхващащи редица индустрии и категории.

Всички Wix’s шаблоните са напълно мобилни отзивчиви. Това е наистина важно и означава, че не’няма нужда да се притеснявате, че ще пропуснете посещенията на всички тези мобилни потребители!

Weebly също има висококачествени шаблони. Той има по-малък обхват от Wix, с малко над 50 дизайна. Всеки стилен шаблон е напълно мобилен отзивчив и професионално проектиран, макар и може би по-малко елегантен от Wix’s теми.

Подобно на Wix, Weebly има специфични за индустрията теми от уеб сайтове за събития до бизнес и портфолио страници. За съжаление можете’не търси избраната от вас индустрия. Но с по-малък диапазон от шаблони за разглеждане през това е незначително неудовлетворение.

Изберете внимателно – Знаете ли, че можете’t сменяйте шаблоните с Wix?

Изборът на подходящия шаблон за вашия уебсайт е важно решение. И може да е трудно, особено когато сте’отново разглезени за избор!

И Wix, и Weebly ви позволяват първо да визуализирате шаблона си. Но, само Weebly ви позволява да промените шаблона си след вас’публикувахте вашия уебсайт. С Wix, ако промените шаблона си, след като уебсайтът ви е на живо, ще трябва да започнете отново от нулата. Това е основният недостатък на Wix и си струва да помислите, когато правите своя избор.

Което ви дава повече свобода за персонализиране?

Едно от най-важните неща за избора на създател на уебсайт е колко адаптивни и висококачествени са темите му. Избор на шаблон можете’t редактирането би било като да купиш платно и да не можеш да рисуваш върху него!

И Wix, и Weebly имат висококачествени дизайни. Но колко наистина можете да ги направите свои? Отговорът е, много! ние’Вече споменах колко гъвкава Wix’s шаблони са. Чистият дизайн на влачене и пускане означава, че можете да промените каквото искате, където и да искате.

Weebly’s шаблоните, от друга страна, създават по-структурирано преживяване на редактиране. За някои това е облекчение! Други го намират за ограничаващ, но и в двата случая все пак можете да създадете уебсайт, който да’е напълно персонализиран и уникален за вас.

Ако наистина искате да счупите формата, можете дори да коригирате шаблона си’с код. С Weebly можете да получите пълен достъп до вашия сайт’s резервен код чрез Weebly Code Editor – това е чудесно за добавяне на персонализирани функции, фина настройка на визуалните изображения или коригиране на аномалиите при форматиране.

Това е 100% по избор: ако можете’t код, все още можете да използвате Weebly! Но ако имате знания за кодиране, можете да го използвате за разширяване на уебсайта си.

wix vs weebly - плач редакторИмате възможност да използвате код, за да персонализирате още повече уебсайта си. С Weebly това автоматично се включва в менюто ви за редактиране.

Можеш’t код с Wix, както можете с Weebly. За да попаднете под капака на Wix сайт, трябва да активирате Wix Corvid, което ви позволява да създавате персонализирано съдържание и функции в уебсайта си. Това може да бъде изграждане на бази данни или да направите уебсайта си по-интерактивен.

С повече напътствия и стъпка по стъпка видео уроци, Wix Corvid е по-приятелски начинаещ от Weebly’е действителното кодиране. Но това не е същото като вграждането на HTML код директно във вашата уеб страница, както при Weebly’s редактор.

Присъда: Weebly печели гъвкавост на дизайна. Weebly печели за възможността си да превключва шаблони, след като уебсайтът ви е на живо. Wix е по-адаптивен и има по-широк спектър от шаблони. Но това, че не можете да промените вашия Wix шаблон, прави Weebly победител.

4

Характеристики и инструменти: Кой строител дава на вашия сайт малко повече?

Функции и инструментиProsConsWixWeebly
 • Много висококачествени инструменти за персонализиране
 • Функциите се актуализират редовно
 • По-малко вградени функции от Weebly
 • Разчита повече на приложения на трети страни за разширяване на уебсайта Ви
 • Повече вградени функции от Wix
 • По-модерни инструменти за електронна търговия и блогове
 • По-малко и като цяло по-бедни инструменти за персонализиране
 • По-малко редовни актуализации от Wix

То’е много добре да имаш уебсайт, който изглежда зашеметяващо. Но може’просто изглеждам добре. Трябва да работи усилено за вас.

И Wix, и Weebly имат множество вградени функции и в резултат на това постигат еднакво добри резултати в тази област. Какво’още повече, и двамата строители редовно подобряват и актуализират своите функции – Wix изхвърля актуализации почти всеки месец, за да сте сигурни, че сте’получавате най-новата версия.

Инструменти за персонализиране

Освен стандартните инструменти за редактиране, които се доставят с дизайна на влачене и пускане, Weebly разполага с редица инструменти за персонализиране, включително:

 • Видео фонове
 • Персонализирани заглавки
 • Пълна ширина на изображението и цветни фонове
 • Създавайте анкети, формуляри за контакт, RSVP списъци и др

Така че можете да използвате тези функции, за да направите вашия сайт толкова уникален, колкото искате! Тези инструменти са полезни, независимо от целта на вашия уебсайт. Те’са създадени, за да изпъкнат вашия сайт и да привлекат посетителите.

Wix също има видео фонове и интуитивни инструменти за персонализиране. Други функции включват:

 • Неограничен шрифт
 • Ефекти на превъртане
 • Медийни галерии за изображения, видеоклипове и текст
 • Добавете карти, препоръки, формуляри за контакти и др

Тези инструменти трябва да привлекат вниманието към съдържанието ви и да добавят към вашия потребител’опит. Wix’Инструментите за създаване на уебсайтове са по-напреднали от Weebly’с.

Както Wix, така и Weebly имат актуални и усъвършенствани инструменти за редактиране, за да направят изграждането, редактирането и актуализирането на уебсайта ви възможно най-приятно.

5

Електронна търговия: което прави продажбата пряка?

Weebly има повече фокус върху електронната търговия, отколкото Wix, но и двамата строители имат инструменти и функции за поддръжка на онлайн магазини. Weebly’последните актуализации засилват тази възможност за електронна търговия. Някои от тези функции и актуализации включват:

 • Поръчайте онлайн, пикап в магазина
 • Проследявайте статистическите данни и ефективността на талоните
 • Напълно интегрирана количка за пазаруване
 • Сигурна каса
 • Проследявайте и управлявайте инвентара си
 • Продавайте физически и дигитални продукти и услуги

Тези функции не само улесняват живота ви като собственик на бизнес, но правят и пазаруването на уебсайта ви по-лесно и по-приятно за вашите клиенти – което прави по-вероятно те да’Ще купя нещо от вашия сайт.

Доброто изживяване на клиентите означава също, че те’По-вероятно е да препоръчате сайта си на приятели и дори да се върнете. Weebly също така разполага с редица приложения за електронна търговия на трети страни, в случай че имате функцията’отново след Isn’t печена в платформата.

Въпреки че Wix има функция за електронна търговия, той включва повече приложения на трети страни, отколкото Weebly, за да го свали от земята.

Че’не казвам, че можете’не изграждаме онлайн магазин с Wix – то’Просто ще включите малко повече усилия, за да получите наистина добър. Все пак, ето някои от функциите за електронна търговия, които се вграждат във вашия Wix сайт:

 • Висококачествени продуктови галерии
 • Сигурна каса
 • Глобален данък и корабоплаване
 • Купони и отстъпки
 • Множество опции за плащане: 0% такса за транзакция
 • Управление на поръчки и проследяване на инвентара си

Както можете да видите, Wix предоставя всички основни функции за поддържане на успешен онлайн магазин. Но за по-сложен или мощен уебсайт за електронна търговия ще трябва да използвате вградени и / или приложения на трети страни.

Присъда: Weebly печели електронната търговия. Wix може да е добре за някои, но Weebly’Неотдавнашните подобрения в областта на електронната търговия я правят ясен победител. Вие’Ще се сдобия с по-добър онлайн магазин и също така ще го направим много по-лесен.

6

Маркетинг: Можете ли да гарантирате връщане на посетителите?

Изграждането на страхотен сайт е едно, но да накарате хората да го използват всъщност е съвсем друго. За щастие, Wix и Weebly имат мощни вградени маркетингови инструменти, които могат да ви помогнат да създадете имейл кампании и да изградите лоялност на клиентите.

Weebly Promote ви позволява да изграждате и интегрирате имейл кампании директно с вашия уебсайт. Това означава, че можете да създавате списъци с имейли, да създавате персонализирани имейли с влачене и пускане, да проследявате своите статистически данни за електронна поща и други. Изпращането на добри имейли на вашите потребители може да бъде чудесен начин да привлечете повторен бизнес.

Wix Shoutout, от друга страна, ви позволява лесно да изпращате имейли или дори да споделяте чрез социални медии. Извиквам’Кампаниите с имейл идват с персонализирани, професионални шаблони, а също така ви позволяват да проследявате показатели за ангажираност и да интегрирате формуляри за контакти. Всичко казано, Wix Shoutout прави маркетинга по електронна поща умен и без стрес.

Присъда: Почти твърде близо, за да се обадите, но Wix може просто да го засенчи. Допълнителните функции на социалните медии го правят леко предимство пред Weebly, но, отново, ние не’не мисля, че това е проблем за нарушаване.

7

Пазари на приложения: Кой строител ви предоставя повече допълнителни функции?

App MarketsProsConsWixWeebly
 • Над 200 приложения, от които да избирате в Wix App Market
 • Новите приложения се добавят редовно
 • Микс от вътрешни и трети приложения
 • Използвайте приложения за разширяване на уебсайта си
 • По-малък обхват от Weebly
 • Над 300 приложения, от които можете да избирате в Weebly App Center
 • Новите приложения се добавят редовно
 • Над 50 безплатни приложения в Weebly App Center
 • Предложете нови приложения за добавяне
 • По-малко категории от Wix, за да помогнете при сърфирането

Когато ти’преглеждате какви функции може да предложи всеки строител, нали’е добра идея да разгледате и приложенията. Приложенията могат да запълнят пропуските в вградените функции’t покрийте и дайте повече сила на вашия уебсайт.

Weebly има впечатляващ набор от приложения. Най- Weebly App Center има над 300 приложения за които да избирате. От тези, над 50 от тях са безплатни! Новите приложения се добавят непрекъснато и дори можете да изпращате свои собствени идеи за нови приложения.

оживен център за приложенияWeebly’s App Center има различни категории, в които можете да търсите, и новите приложения се добавят редовно.

За щастие, Weebly не е така’t може да се похвали с количество над качество. Можете да четете потребителски отзиви и да виждате оценки със звезди за всяко приложение, докато разглеждате. Можете да търсите по категория или тип в това, което искате’търся. Независимо дали искате да добавите Facebook Like бутона или раздел с често задавани въпроси, Weebly’s App Center ви покри.

Wix също има голям избор от приложения. Най- Wix App Market има над 200 приложения, като се започне от електронната търговия като Wix Stores до добавянето на социални функции като Facebook Comments. Всички приложения на Wix са добре развити и имат висока функционалност за добавяне към вашия уебсайт.

Например приложението за резервации на Wix ви позволява да правите резервации онлайн, да синхронизирате календарите си, да изпращате напомнящи имейли, да предлагате групови сесии, да настройвате зона за влизане на членове и други. Много от приложенията са безплатни и повечето от тях имат както безплатни, така и платени версии, което разширява избора ви. Подобно на Weebly, можете да търсите и да разглеждате пазара на приложения на Wix, за да намерите това, което искате’търсите и преглеждате оценки и отзиви за всяко приложение.

Присъда: То’е равенство! Weebly има по-широк спектър от приложения, от които да избирате, но и двамата строители предлагат впечатляващ брой висококачествени приложения. Редовните актуализации и комбинация от безплатни и премиум приложения означава, че който и да изберете, е победител тук.

8

SEO: По-добре ли е Wix или Weebly за достигане до върха на Google?

SEOProsConsWixWeebly
 • SEO Wiz създава персонализирано стъпка по стъпка ръководство, което да следвате
 • Статии и съвети в базата знания на Wix
 • Основни вградени SEO инструменти
 • Поддържа SEO приложения за подобряване на вашия сайт
 • Wix може да ви поддържа само там, където може – без гарантирани резултати
 • Weebly Ultimate SEO Guide предоставя разходки чрез съвети за SEO
 • Статии и съвети в Weebly Help Center и блог
 • Основни вградени SEO инструменти
 • Поддържа SEO приложения за подобряване на вашия сайт
 • Weebly може да ви подкрепи само където може – няма гарантирани резултати

Веднъж ти’имам вашия уебсайт, персонализиран и декориран с всички функции, приложения и екстри, които бихте могли да искате, трябва хора, които да го видят! Че’s, където идва SEO. SEO означава Оптимизация за търсачки и е това, което помага на вашия уебсайт да се класира в търсачките.

Без SEO спечелихте’не го направете в началото на страницата с резултати от Google. Така е’е супер важно за подпомагането на вашия уеб сайт да успее. SEO може да изглежда малко загадка, но това’добре. Създателят на вашия уебсайт ще ви помогне да увеличите уебсайта си нагоре чрез тези класирания.

И Wix, и Weebly имат всички стандартни вградени SEO функции като мета заглавия и alt тагове. Weebly има страхотни подкани за SEO и е един от най-добрите за поддръжка, където може. Той има Ultimate SEO Guide, който ви превежда през SEO стъпка по стъпка.

Това ръководство обхваща всички основи, от които се нуждаете, за да започнете, включително SEO контролен списък, който да следвате, докато настройвате уебсайта си. След това ще ви преведе чрез изследване на ключови думи, в по-напреднали действия за разрастване на вашия уебсайт. И накрая, можете да научите за проследяването, за да измервате и прилагате успешни техники.

Можете да намерите статии за SEO в блога Weebly, с полезни връзки към други статии и ръководства. Имате и голям избор от приложения и плъгини, като Traffic Booster и други.

приказки seo приложения Weebly има приложения, които да ви помогнат да засилите вашия уебсайт’s трафик, от увеличаване на списъка ви с имейли до намиране в търсачките.

Wix също има много силни SEO указания, за да ви помогне да увеличите максимално уебсайта си’онлайн присъствие. Основният ресурс е приложение, наречено Wix SEO Wiz. Първо, можете да потърсите какво искате да научите и да разгледате различните категории, за да намерите полезни ръководства, съвети и статии.

След това активирайте SEO Wiz. Това създава стъпка по стъпка план, за да следвате и засилвате мястото си в резултатите от търсенето. Вие въвеждате името на вашия сайт, независимо дали сте’сте физическа или чисто онлайн марка и въведете пет ключови думи. Вие’след това се дава персонализиран SEO план.

wix seo wiz планWix SEO Wiz създава персонализиран стъпка по стъпка SEO план, който да следвате, като помага на уебсайта ви да се намери в търсачки като Google.

Подобно на Weebly, Wix също има обширни статии и SEO ръководства в своята помощ и поддръжка и блог. Плюс това, той автоматично има вградени инструменти като мета тагове и оптимизирани заглавия, за да даде начало на вашия сайт. Ако искате да надграждате това, има и други приложения като Booster на сайта, както и Google Analytics и конзола за търсене на Google, които ще ви помогнат да засилите уебсайта си..

Присъда: То’е равенство! Когато избирате между Wix или Weebly, не го правите’не трябва да се притеснявате за SEO. И двамата работят усилено, за да забележат вашия уебсайт. Wix се хвалят, че имат най-доброто SEO, но Weebly също има страхотни помощни ресурси и приложения.

9

Опции за архивиране и възстановяване: Кой създател на уебсайт ви помага да върнете часовника?

резервно копие & Възстановяване на опцииProsConsWixWeebly
 • Може да запазва неограничени версии на вашия сайт като копия
 • Незабавно възстановяване, ако нещо се обърка
 • Трябва да запомните, за да създадете копия на уебсайта си като резервно копие
 • Може да отмените промените в редактора
 • Може да експортира копие на уебсайта си в zip файл като външно копие
 • Ако напуснете редактора или публикувате, промените могат’не се отменя
 • Трябва да изчакате поддръжката на Weebly, за да възстановите уебсайта си – не мигновено
 • Копието на цип файл може’да не се качва отново във Weebly

ние’всички бях там. Едно приплъзване на пръста и ти’изтрихте половината от уебсайта си или превърнахте всичко ужасно в зелено. Но ако ти’Имате запазена резервна копия на вашия сайт, можете да го възстановите и да издишате огромна въздишка на облекчение. Ако не, ще трябва ли да прекарате часове по телефона, за да помогнете и да се опитате да върнете уебсайта си до предишната си слава?

Wix ви позволява да запазвате неограничени версии на вашия уебсайт. Това означава, че можете да възстановите целия си уебсайт по всяко време, когато искате (или имате нужда)! Те получават пълни оценки за това, тъй като можете да възстановите уебсайта си седмици след като сте направили грешка. Просто не забравяйте да запазите копия на уебсайта си, когато сте’актуализирах го и сме доволни от вашите промени!

Weebly е малко по-рестриктивен. Можете да отмените промените веднага, но ако затворите редактора или натиснете публикуването, го’лоша новина – този зелен цвят може да остане. Можеш’t отмените промените веднъж’излязохте от редактора или публикувате / актуализирате уебсайта си. Вие’Ще трябва да се върна назад и ръчно да ги коригира.

Ако се случи най-лошото и случайно изтриете уебсайта си или някоя от страниците си, това’не е краят на света. Просто трябва да изпратите имейл до Weebly и след това да изчакате да възстановят изгубените страници вместо вас.

Въпреки че това е решение, то’не е толкова миг, колкото Wix’възможност за незабавно възстановяване на вашия сайт. Ако ти’ако стартирате бизнеса си онлайн или разчитате на вашия уебсайт за доходите си, това чакане на Weebly може да има голямо влияние.

Присъда: Wix печели за опции за архивиране и възстановяване. Нейното незабавно решение побеждава Weebly’s по-бавен и потенциално по-стресиращ вариант. Бързо възстановяване на вашия уебсайт до предишната му слава само с няколко щраквания удари в очакване някой друг да го направи вместо вас.

10

Експортиране на вашия уебсайт: Кой строител ви дава пълен контрол върху вашия сайт?

Възможността или не е в състояние да експортирате вашия уебсайт от Wix или Weebly, потенциално може да бъде важно за вас.

оживен преглед резервен експортМожете лесно да създадете външен архив на вашия уебсайт Weebly в настройките си.

Weebly всъщност ви позволява да експортирате вашия уебсайт и да го импортирате в различен хост, ако искате. Това е наистина приятна функция, сякаш решите да напуснете Weebly по някаква причина или ако Weebly един ден се изключи, винаги можете да преместите уебсайта си далеч от Weebly и да го хоствате някъде другаде.

Wix няма функция за експортиране. Въпреки че можем да разберем, че има много функции на Wix, които функционират само в хостинг средата му’винаги е добре да имате солиден резервен план, тъй като никога не можете да кажете какво носи бъдещето.

Ако отделите време за създаване и подобряване на уебсайт, искате да имате възможност да вземете уебсайта със себе си. С Wix, то’трудно е да не се чувствам заложник на тази платформа.

Присъда: Weebly печели! Weebly ви позволява да експортирате вашия сайт, като изтеглите в пощенски файл. Така че можете да преместите уебсайта си на друг хост, ако искате. Ти не’нямам тази опция с Wix, което означава, че можете’не се отдалечавайте от тази платформа.

11

Помощ и поддръжка: Кой строител е по-добър да ви измъкне от тясно място?

Помогне & SupportProsConsWixWeebly
 • Поддръжка по телефона във всички планове
 • Наистина задълбочена и полезна база от знания
 • Страхотна поддръжка на страница, докато създавате и редактирате уебсайта си
 • Няма поддръжка за чат на живо
 • Помощни ресурси за електронна поща, чат на живо, телефон и социални медии
 • Помощен център със статии и ръководства
 • Поддръжка на разположение 7 дни в седмицата
 • Поддръжка по телефона е налична само при по-високо платени планове

Както можете да видите в пълния преглед на Wix, функцията за помощ и поддръжката на общността за Wix е една от най-добрите части на този конструктор на уебсайтове.

За всеки елемент на Wix, който използвате за изграждането на уебсайта си, те имат отделен “въпросителен знак” там, когато щракнете върху него, той ще ви покаже конкретни помощни инструкции, които са пряко свързани с елемента, който използвате.

wix редакция мехурчета за поддръжкаWix предоставя много съвети за помощ и ръководства, за да ви преведе през създаването на вашия уебсайт. Тези помощни мехурчета се появяват, когато щракнете върху символите на въпросителния знак.

То’е хубаво как ще’не трябва да прекарват време и да се ровят в техния център за поддръжка, за да намерят свързана помощ (но тя’е там, ако имате нужда от него). Wix е единственият създател на уебсайтове, който предлага този вид помощ на страница, докато вие’редактирате вашия уебсайт.

Weebly, от друга страна, няма тази функция. Ще трябва да отидете в неговия център за поддръжка, въведете това, от което се нуждаете от помощ, и да потърсите там.

Отново на повърхността изглежда като Wix’Функциите за помощ са много по-полезни.

Въпреки че това изглежда вярно, причината, поради която Wix’Функциите за помощ са толкова по-всеобхватни, че продуктът им е по-сложен. Както бе споменато по-горе, Wix ви дава възможност да направите всякакъв вид персонализация на неговите елементи. Така че с повече звънци и свирки, естествено, те се нуждаят от повече подкрепа.

Wix ви предлага поддръжка по телефон и имейл във всичките им планове от понеделник до четвъртък от 5 до 17 ч., като Weebly предлага поддръжка по телефона само за плановете за професионалисти, бизнес и производителност. Но, можете да избирате поддръжка по имейл и чат на живо, или им се обаждайте от понеделник до петък от 6 до 18 часа, а през почивните дни от 8 до 17 часа.

Wix има наистина полезна и задълбочена база от знания. Там’s лента за търсене, която можете да използвате, за да намерите конкретни заявки или да разгледате категории като ‘Приготвяме се да започнем’, ‘домейни’, и още. Всички те препращат към множество помощни статии, ръководства и съвети. Можете също да използвате блога за Wix или Wix’s социални медии за повече помощ и ресурси за подкрепа.

В сравнение с Wix, Weebly’Центърът за помощ е малко по-слабо развит, но все пак е много полезен. То’и са подредени в подобен стил с лента за търсене и категории за сърфиране.

wix vs weebly - плачевно поддържанеWeebly’Помощният център има функция за търсене, както и категории с връзки към полезни статии, през които можете да разглеждате.

Освен своя телефон, имейл, поддръжка за чат на живо и център за помощ, Weebly също има форум и социална поддръжка, така че има’е по нещо за всеки.

Ако се абонирате за Wix’s VIP план, те имат отделен, специализиран екип за поддръжка на VIP приоритет, в който имате достъп до лична поддръжка от един на един от техния екип (повече за цените на VIP плана по-долу).

Присъда: Wix печели помощ и поддръжка. Докато Weebly покрива повече бази с опцията си за чат на живо, поддръжката по телефона е само при високо платени планове. Wix’базата от знания е по-подробна и поддръжката на страницата й е безценна, особено за начинаещи.

Wix срещу Weebly: Заключение

Wix срещу Weebly: ние’Погледнах лекотата им на използване, дизайна на шаблони, функции, приложения, SEO инструменти, опции за архивиране и експортиране, помощ и поддръжка и цени. Позволявам’s обобщете как са се справили във всяка област, преди да споделите окончателни мисли за победителя:

Wix срещу WeeblyWixWeeblyЛесно използванеЦенообразуванеГъвкавост на дизайнаФункции и инструментиПазари на приложенияSEOОпции за архивиране и възстановяванеЕкспортиране на уебсайтПомощ и подкрепа
Wix има чист дизайн за влачене и пускане, което означава, че можете да проектирате страницата си само с няколко кликвания. То’s бърз и лесен начин за създаване на вашия уебсайт.Weebly е конструктор за влачене и пускане, но има повече ограничения в своите шаблони. При тестване хората намериха за по-малко интуитивен от Wix и по-труден за използване поради това. Но’е все още удобен за потребителя, стига да отделите време, за да свикнете с него.
Wix’Ценовите планове варират от $ 11,00 до $ 35,00 на месец.Weebly’Ценовите планове варират от $ 8 до $ 38 на месец.
Wix има над 500 професионални и модерни шаблона. Дизайните са по-адаптивни от Weebly’s шаблони. Мобилни са готови и там’е специален мобилен редактор.Weebly има по-малко шаблони и техните дизайни са по-основни. Те ви позволяват да превключвате шаблони и да редактирате HTML / CSS кодове (ако знаете как да). Всички шаблони са отзивчиви за мобилни устройства.
На всеки месец Wix въвежда нови или подобрения в съществуващите инструменти. Те разполагат с редица вградени инструменти, но разчитат повече на вътрешни и трети приложения за мащабируемост.Weebly има повече вътрешни функции и инструменти от Wix, като разчита по-малко на приложенията за предоставяне на тези функции. Но неговите инструменти за персонализиране са по-малко напреднали от Wix.
Wix има широка гама от полезни приложения на своя Wix App Market. Над 200 приложения се предлагат, включително вътрешни приложения като Wix резервации. Новите приложения се добавят редовно.Weebly разполага с впечатляващ App Center, с над 300 приложения за избор. Новите приложения се добавят редовно. Можете дори да изпращате свои собствени идеи за нови приложения.
Wix има вградени SEO инструменти като alt тагове и мета заглавия. Той също има Wix SEO Wiz, който създава персонализиран стъпка по стъпка SEO план за вашия уеб сайт. Можете да намерите статии, ръководства и съвети в помощния център на Wix и в блога също.Weebly има вградени SEO инструменти. Освен това има Ultimate SEO Guide, който ще ви преведе през процеса на SEO. Това включва контролен списък за SEO, за да започнете. Можете да намерите статии и други ръководства в блога Weebly.
Можете да запишете неограничени копия на уебсайта си, така че можете да възстановите предишна версия на вашия сайт незабавно, ако нещо се обърка.Можете да отмените промените, стига да сте’отново сте в редактора. Ако напуснете редактора или натиснете публикуване, можете’t Отменете промените. Ако изтриете страници, трябва да изчакате поддръжката на Weebly, за да възстанови вашия сайт за вас.
Wix не’нямате функция за експортиране, така че можете’t мигрирайте уебсайта си към друга платформа.Можете да експортирате кодовете на уебсайта си, но бъдещите редакции трябва да бъдат извършени чрез промяна на кодовете (не за начинаещи).
Wix предлага поддръжка чрез своята база знания, имейл и много ръководства / уроци. Можете също да планирате телефонни срещи. Има много полезни ресурси на страницата под ръка, докато вие’всъщност създавате и вашия уебсайт. Като цяло, Wix’Ръководствата на центъра за поддръжка са по-изчерпателни от Weebly’с.Weebly предлага поддръжка по телефона на своите по-високи планове, както и чат на живо и имейл. Той също има помощен център (като Wix)’база знания), тук можете да намерите ръководства, статии и съвети.

Wix е най-добрият ни създател на уебсайтове. То’е на най-добрият избор за начинаещи, творци и електронна търговия. Той победи Weebly, когато стана дума за лекота на използване, функции и инструменти, възстановяване на вашия сайт, помощ и поддръжка, както и цена и съотношение цена / качество.

Weebly е най-добрият избор за сайтове за електронна търговия и портфолио. Ако искате a по-структуриран дизайн на шаблони, Weebly е строителят за вас. Той победи Wix в гъвкавостта на дизайна и експортирането на вашия уебсайт. Тази гъвкавост обаче не се отразява в дизайна на шаблоните му, така че ако искате много персонализиране’t изберете Weebly, освен ако не можете да кодирате.

Сега ти’имам по-добра представа дали Wix или Weebly е по-добрият строител за вас, какво чакате? Опитайте Wix или Weebly безплатно днес. Ако ти’все още остана, защо да не опитате и двете и да видите кои ви харесват по-добре? Щастливо изграждане на уебсайт!

Wix срещу Weebly: често задаваните въпроси

Кое е по-евтино, Wix или Weebly?

Wix предлага по-широка гама от по-евтини платени планове, от които да избирате. И Wix, и Weebly предлагат безплатен план, на който можете да продължите толкова дълго, колкото искате!

Weebly’най-евтин план е Свържете план на $ 8 на месец (таксува се ежегодно). Има четири платени планове общо, от $ 8 – $ 38 на месец (таксуване годишно).

Ако искате повече подробности за цените, предлагани от всеки строител, можете прочетете нашия преглед на цени на Wix за повече информация за Wix’s премии или прочетете нашия Weebly Pricing Review за разбивка на Weebly’s планове.

Ще ми позволи ли Wix или Weebly да продавам онлайн?

Да! Както Wix, така и Weebly имат планове за електронна търговия, така че можете да създадете онлайн магазин или да продавате чрез уебсайта си.

Weebly има много функции за електронна търговия, за да поддържа вашия сайт. Можете да продавате на всички планове на Weebly, като се започне с до 10 продукта на най-евтиният стартов план при 8 долара на месец (таксува се ежегодно). Това идва с 3% такса за транзакции в Weebly. Ако искате 0% такса за транзакции и неограничен брой продукти, вие’Ще се нуждаете от бизнес плана на $ 25 на месец.

Wix’Най-евтиният план за електронна търговия е Основен бизнес план на $ 20 на месец (таксува се ежегодно). Това има 0% такса за транзакции, неограничени продукти и честотна лента. Има три плана за електронна търговия: Business Basic, Business Unlimited и Business Pro.

Прочетете нашия преглед на електронната търговия на Wix за задълбочен поглед върху най-добрия начин да продавате онлайн с този създател на уебсайтове. Или, прочетете нашия Weebly Ecommerce Review и разберете повече за това какво може да предложи за вашия бизнес.

Кое е по-добре, Wix или Weebly?

Това наистина се свежда до личните нужди и предпочитания! Но в нашето изследване Wix излезе като най-добрият всестранно създател на уебсайтове. То’е по-лесен за използване, има по-добра персонализация и има по-добро съотношение цена / качество. Weebly е по-добре в някои области – например, което ви позволява да превключвате шаблони след вас’публикувахте вашия уебсайт. Но като цяло ние’трябва да препоръчам Wix.

Сравнете най-добрите създатели на уебсайтове в нашата сравнителна диаграма за пълен поглед върху това как Wix и Weebly се класират спрямо други водещи конкуренти.

Wix и Weebly са напълно безплатни?

Да! И Wix, и Weebly имат безплатни планове, които са 100% безплатни. Ти не’не трябва да плащате нито един цент, за да създадете и публикувате уебсайта си с някой от тези създатели на уебсайтове. Можете да останете на безплатния план, колкото искате. Но нито един от строителите няма да ви позволи да свържете персонализиран домейн или да премахнете техните реклами от вашия сайт, докато вие’отново на свободния план.

Какво’s разликата между Wix и Weebly?

Wix и Weebly са супер популярни строители на уебсайтове. Wix е чиста програма за изтегляне и пускане, което означава, че можете да влачите всичко, като текстови полета и изображения, навсякъде на вашите уеб страници. Weebly има повече ограничения в своя редактор, което го означава’е по-ограничителен от Wix. Те имат различни функции и ценови планове, така че’е важно да разгледате и двете, преди да изберете.

Прочетете нашия преглед на Wix за задълбочен поглед към най-добрия създател на многостранни уебсайтове. Или прочетете нашия Weebly Review за разбивка на неговите функции, лесна употреба и други.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map