Wix срещу Weebly срещу Squarespace: Битката на големите трима

Уикс срещу плачевно срещу квадратно пространствоДори и да го правите’не знам първото нещо за създаването на уебсайтове, ти’вероятно все още чух за голямата тройка: Wix,Weebly, и Squarespace.


Тези създатели на уебсайтове успешно се заеха с доминирането на пазара, изскачаха на телевизионния екран, вашите социални емисии и реклами в YouTube. Всяка от тях има тона страхотни функции, които може да предложи, и си е спечелила мястото в залата на славата на строителя на уебсайтове – така как трябва да изберете?

Че’s, където влизаме. Нашата цел е да използваме внимателно проведените ни изследвания, за да улесним живота ви. ние’изпробвах, тествах и анализирах всеки строител в области като лекота на използване, съотношение цена-качество и гъвкавост на дизайна, така че можем да ви дадем най-добрите възможни резултати. Тук’s бърз поглед как сравняват трите платформи:

Wix излезе в нашето проучване като най-добрият създател на многостранни уебсайтове, и победителят от тази глава да оглави боен роял. Но защо го направи толкова добре? И как сравниха Weebly и Squarespace?

Искате ли да копаете Wix, Weebly и Squarespace срещу други строители на уебсайтове? Насочете се към нашата статия за най-доброто от най-добрите, за да сравните повече платформи. 1

Wix срещу Weebly срещу Squarespace: плюсове и минуси

Wix плюсове Wix минуси
Най-добрият създател на уебсайтове неотворено’не ви позволява да превключвате шаблони, след като сайтът е на живо
Комбинира лекота на използване с много творчески контрол Липса на място за съхранение
Weebly плюсове Weebly Cons
Най-добри функции за мащабиране на уебсайт Персонализирането с влачене и пускане е ограничено
Най-евтин стартов план Мога’t възстановете уебсайта си, без да се свързвате с Weebly поддръжка
Плюсове на квадратното пространство
Характеристики на най-доброто качество на всеки уебсайт Сравнително скъпи ценови планове
Най-добри шаблони по отношение на дизайна и гъвкавостта Няма магазин за приложения

Повече информация

 • Вижте как се класират тези строители в нашето ръководство за Най-добрите като цяло строители на уебсайтове
 • Преминете към нашата сравнителна таблица за създаване на уебсайтове за сравняване на най-добрите марки и ключови характеристики

2

Какво’s Разликата между Wix, Weebly и Squarespace?

Wix, Weebly и Squarespace всички ви позволяват сами да създадете уебсайт, без да е необходимо да знаете един ред код или да имате степен на уеб дизайн. Тези строители предоставят лесен, достъпен начин за създаване на професионално изглеждащи уебсайтове.

И какво’s разликата между тях?

Wix е цялостен конструктор с плъзгане и пускане’е лесен за използване и има много творчески контрол. Weebly и Squarespace също използват плъзгане и пускане, но можете’просто плъзнете всичко, където можете, с Wix. Weebly има повече структура, която ръководи вашия дизайн, докато Squarespace предлага по-технически стил за редактиране и много творческа свобода.

Това са няколко от разликите, които могат да повлияят на вземането на вашите решения. Но само какво означават тези фактори за вас? Тук’s кратко обобщение за това кой от всеки строител е най-подходящ…

 • Wix: най-добрият създател на уебсайтове, идеален за начинаещи, които търсят много творчески контрол
 • Weebly: най-подходящ за малък бизнес и портфейли, начинаещ приятелски със структуриран дизайн
 • Squarespace: най-доброто за творци, които търсят висококачествени дизайни и функции

Повече информация

 • Вижте кой печели нашето задълбочено Wix срещу Weebly сравнение
 • Разберете дали Weebly или Squarespace е идеалното съвпадение за вас нашето сравнение между Weebly и Squarespace: Битка за мозъци и красота
 • Разкъсан между Wix и Squarespace? Прочетете нашето сравнение за Wix срещу Squarespace за пълна разбивка
 • Сравнете всички най-добри строители на уебсайтове нашата сравнителна диаграма на уебсайтове

3

Лесно използване

Създаване на уебсайтове не бива’t може да бъде възможно само за хора с технически умения – той трябва да е отворен както за начинаещи, така и за професионалисти, независимо от вашия опит. Ти не’не трябва да знаете какъв код да използвате Wix, Weebly или Squarespace. Но освен това, колко лесно се използват?

Като част от нашите изследвания ние сами изпробваме всеки строител и след това накараме други хора да ги тестват също. Тук’s какво намерихме, плюс някои мисли от нашите потребители за всеки строител. Значи вие’просто трябва да поемем думата си за това!

Wix

Wix е най-лесният за използване от трите. То’е най-начинаещият приятелски настроен, без да жертва никакъв творчески контрол. Неговият прост редактор за плъзгане и пускане означава, че можете да създадете напълно персонализиран уебсайт с лекота: просто изберете елементи като текстови полета и други готини функции като видеоклипове и бутони и ги плъзнете до където искате на страницата си.

Чувствам се, че бихте могли да създадете уебсайт и да работи доста бързо, с много възможности, които бих очаквал да отнеме много време за кодиране.”

Можете също да използвате Wix ADI (Artificial Design Intelligence), за да създадете уебсайт за вас, просто като изберете цветовете и темите, които харесвате и въведете информация като името и целта на вашия уебсайт. Все още можете да редактирате вашия сайт или да го преместите в Wix Editor за пълен контрол, но го’е супер бърз и лесен начин за настройка на вашия уебсайт.

wix уебсайт строител лекота на използванеWix прави супер просто да настроите вашия уебсайт. Можете да избирате между Wix Editor, където редактирате шаблон, или Wix ADI, който създава персонализиран уебсайт за вас за минути.

Weebly

Weebly също е много начинаещ приятелски. Шаблоните му са по-структурирани, за да ви помогнат да ръководите вашия дизайн, което го прави по-ограничителен от Wix, но по-малко завладяващ. То’s също не е толкова интуитивен като Wix, но не’не отнема твърде много време, за да свикне. Ако не’не искам да мислим за дизайна твърде много, Weebly е добър избор.

“Много интуитивен, прям. То’е по принцип като по-структуриран Wix, но с по-малко алтернативни функции, което е приятно по някакъв начин. Беше много лесен за използване.”

Squarespace

Квадратурата е най-сложната за използване от тези три строители. Но’s все още е далеч от ракетната наука – просто е нужно малко повече време, за да се справите с, отколкото общата простота на Wix и Weebly.

Перфектен за тези с известна техническа увереност или дори само с малко търпение, Квадратурата е най-близо до вас’Ще стигна до професионално проектиран уебсайт, без да използвате програмист.

“Квадратното пространство ефективно ви обединява едновременно, което според мен е чудесно. Изглежда също невероятно.”

Лесно използване – присъдата:

Wix е най-лесният уебсайт за създаване на уебсайтове. Неговият дизайн с плъзгане и пускане плюс опцията за използване на Wix ADI го прави истински приятелски начинаещ, без да се отказва от творческия контрол. Weebly е прост, но по-ограничителен, докато Squarespace е най-техничният от трите, а Weebly седи някъде по средата.

Повече информация

 • Интересува се от Wix ADI? Вижте нашето сравнение на Wix Editor vs Wix ADI за да разберете кой е подходящ за вас!
 • Искате да видите всички най-добрите строители на уебсайтове един до друг и сравнете техните оценки от лекота на използване с ценови планове? Разгледайте нашата Сравнителна таблица за създаване на уебсайтове за сравнително сравнение.

4

Гъвкавост на дизайна

Те казват да не съдим книга по нейната корица, но ние съдим уебсайтове по техния дизайн. Ходили ли сте някога на уебсайт, намирали ли сте оформлението за твърде объркващо, разочаровали сте се и сте напуснали страницата? дон’не позволявайте това да е вашият уебсайт!

Wix, Weebly и Squarespace имат шаблони, които да помогнат на вашия сайт да изглежда най-добре, независимо от вас’отново си уверен дизайнер или дон’не знам вашите банери от слайдшоута. Но колко лесно е да персонализирате шаблона си? Как ще изглежда на мобилния телефон? И можете ли да промените решението си, ако искате да смените дизайна си по-късно?

Wix има над 500 шаблона да избера от, включително нови дизайни, празни шаблони, които да започнете от нулата, и 16 различни категории като ‘Бизнес‘ и ‘Фотография‘. То’е лесно да намерите идеалния шаблон за вашия уебсайт.

wix шаблони срещу squarespace wix шаблониWix има над 500 шаблона, от които да избирате, обхващащи редица различни индустрии и теми. Можете да търсите по нови дизайни, най-популярни шаблони или по категории, като например “Блог на лайфстайла”.

То’е наистина лесно да персонализирате вашия Wix шаблон чрез платформата’s прост инструмент за редактиране с плъзгане и пускане. Просто изберете функциите, които искате – като видеоклипове, изображения или формуляри за контакт – и ги пуснете където искате на страницата си!

Всички шаблони за Wix са мобилни, така че не’няма нужда да се притеснявате, че някой изчезне. Основният недостатък на Wix е неговата гъвкавост – докато имате пълна творческа свобода по отношение на дизайна на вашия сайт, можеш’не превключвайте шаблона си, след като уебсайтът ви е на живо.

Weebly, от друга страна, ви позволява да превключвате шаблони, когато пожелаете. Това е наистина полезно, ако искате да дадете на сайта си ребранд или просто искате да промените!

Има 35 Weebly теми да избера от – много по-малък избор, отколкото получавате с Wix – но все пак имате много различни категории, които да ви помогнат да разглеждате. С прости, привлекателни дизайни, вие’не забравяйте да намерите дизайн, който обичате.

теми за създаване на уебсайтовеWeebly има набор от над 30 теми, обхващащи различни индустрии от онлайн магазини до портфейли и блогове. Можете да визуализирате темата си, преди да я изберете.

Можете да визуализирате темата си, преди да я изберете, и Weebly го прави много лесно да следите темите’опитвах, като ги запазвах в наскоро гледан списък. Като Wix, всички теми на Weebly са мобилни.

Можете също да джаз Weebly’s теми и ги направете свои. Съставителят прави лесно да персонализирате уебсайта си, като използва същия стил за редактиране с плъзгане и пускане като Wix. Можете дори да използвате код, за да създадете сайт, който’е наистина уникален използвайки Weebly Code Editor!

Weebly’s темите са по-структурирани от Wix’с. Някои могат да намерят това за добре облекчение, докато други са изразили недоволство от своите ограничения. Това наистина зависи от това колко контрол искате над вашия дизайн.

Ако искате много контрол и наистина висококачествен дизайн, Квадратурата е най-доброто, което можете да получите.

дизайн на качеството на квадратното пространствоSquarespace се гордее със своите висококачествени дизайнерски шаблони, всички от които са създадени от вътрешни дизайнери

Squarespace има зашеметяваща колекция от шаблони, от които можете да разглеждате и избирате. Може да няма стотици като своя конкурент Wix, но всеки един е създаден по невероятен стандарт.

Наложихме нашите експерти да изследват шаблоните от всеки ъгъл – и те постигнаха най-добри оценки във всичко – от брандиране и дизайн до потребителско изживяване.

Можете да търсите по категории или дори като въведете целта на вашия сайт – например, “Да споделя моето портфолио за фотографии” – и ще ви даде съобразени резултати. Можете да визуализирате всеки дизайн и дори да любимите най-добрите си избори.

шаблони за квадратно пространствоКвадратното пространство улеснява намирането на вашия перфектен дизайн с категории, лента за търсене и полезни описания на всеки шаблон.

Ако изборът е твърде труден, дон’не се притеснявайте – можете да превключите шаблона си по всяко време или дори да инсталирате няколко шаблона, за да работите. ние’d със сигурност се борят да изберат само един!

Всеки шаблон на Squarespace е отзивчив за мобилни устройства и ви дава професионален, стилен и модерен естетически начин за основа на вашия уебсайт’дизайнът е включен. Можете да направите вашия сайт напълно уникален, като използвате редактора за плъзгане и пускане или дори чрез кодиране.

Гъвкавост на дизайна – присъдата:

Squarespace е нашият най-добър избор за дизайн. Той има най-качествените дизайни на пазара и с множество опции за персонализиране, вашият сайт е предназначен да се откроява от тълпата. Wix и Weebly aren’не е лошо, но те могат’не се конкурирам с Squarespace’s дизайни.

Повече информация

 • Чувствайте се вдъхновени от Squarespace’s дизайни? Научете повече в нашия преглед на шаблони за квадратни пространства
 • Стартиране на онлайн портфолио? Вижте нашия преглед на 9-те най-добри строители на уебсайтове за портфолио за да намерите подходящия за вас строител

5

Функции и инструменти

Сега за наистина сочните неща. Характеристиките и инструментите са зъбните колела, които поддържат вашия уебсайт усилен – искате надеждна и гладка работеща система, която не само ще улесни живота ви, но ще издигне уебсайта ви над вашите конкуренти’! Всички Wix, Squarespace и Weebly имат малко по-различен подход към функциите, поради което е трудно да се каже кой е окончателно по-добър. Тук’е завръщане на те ключови области:

Е-търговия

Ако искате да продавате чрез уебсайта си, вие’Ще се нуждаят от инструменти за електронна търговия. От основните функции, като приемане на плащания чак до възстановяване на изоставена количка, има’s цял набор от инструменти, които можете да използвате, за да започнете да привличате тези продажби.

Wix има три плана за електронна търговия, специално разработени за подкрепа на продажбите онлайн. Те ви предоставят множество вградени функции за електронна търговия, така че можете да приемате онлайн плащания, да получавате допълнително съхранение, да продавате без заплащане на комисионна и да проследявате вашия сайт’напредък с помощта на Google Analytics.

Weebly ви позволява да продавате чрез трите си плана за електронна търговия. В зависимост от вашия избор на план, можете да продавате цифрови стоки, да получавате прегледи на продукти, да активирате управление на запасите и отстъпки за доставка, да създавате купони, да отключвате изоставени имейли за колички и други.

Squarespace разполага с богат набор от инструменти за електронна търговия, за да улесни продажния ви живот. Те включват увеличение на изображението на продукта, изоставяне на възстановяването на количката, 0% такси за транзакции, промоция на продукти в Instagram, клиентски акаунти, инвентаризация на продуктите, управление на поръчки, контрол на данъци и доставка, създаване на талони и други!

Добре е да се знае: Squarespace ви позволява лесно да извършвате и офлайн плащания. Всичко, от което се нуждаете, е приложението Squarespace Commerce и основен четец на квадратни карти ($ 49). Това е идеално за тези, които планират да продават на панаири или изскачащи магазини, както и онлайн. Квадратът незабавно се синхронизира с вашия онлайн инвентар, така че да’не трябва да се притеснявате за свръхпериодични запаси.

Blogging

Wix има редица вградени инструменти за блогове, които могат да помогнат на вашия блог да стартира и работи успешно, включително галерии, публикации и имейл кампании. Ако искате още повече функции, то’Най-добре е да добавите безплатното приложение Wix Blog към вашия сайт.

Weebly има повече вградени инструменти за блогове от Wix, както и интеграция с Weebly App Center. Тези вградени инструменти включват функции за социално споделяне, инструменти за управление на коментари и интеграция на медиите.

Squarespace е идеален за изграждане на висококачествен креативен блог или портфолио. Всичко, от което се нуждаете, е вградено, включително функции за водене на блогове като социално споделяне, многократна поддръжка на автори, гео-маркиране, харесвания на потребителите, споделено споделяне и адаптивни URL адреси.

маркетинг

Маркетингът е от съществено значение за разпространението на думата за вашия лъскав нов уебсайт!

Wix ви позволява да стартирате имейл кампании и да създавате бюлетини, да споделяте в социалните медии и да добавяте функции като банери към уебсайта си. Много Wix’Маркетинговите функции се предлагат в приложенията като Wix Shoutout или от трети страни на Wix App Market.

Weebly предлага заснемане на олово, така че можете да добавите формуляри към вашия сайт, за да събирате контакти и да общувате с посетители. Можете също да стартирате имейл кампании в зависимост от това кой план планирате’отново – този имейл маркетинг се изпълнява чрез приложението Weebly Promote, което се интегрира с вашия уебсайт Weebly.

Squarespace има всички свои маркетингови функции, изцяло вградени, така че можете да стартирате имейл кампании, да персонализирате оформления на имейли и да изпращате бързо и лесно оптимизирани за мобилни имейли. Можете също да интегрирате вашия сайт със социални медии, да настроите бюлетини и да използвате MailChimp за създаване на списъци за пощенски адреси.

Интеграция на социалните медии

Ако хората не са’t проверявайки техните имейли, можете да сте сигурни, че те’Ще проверявам емисиите им в социалните медии! за щастие, Wix, Weebly и Squarespace поддържат интеграция в социалните медии.

Wix ви позволява да добавяте бутони за споделяне към вашия уебсайт, докато неговият магазин за приложения може да ви помогне да инсталирате социални инструменти като секции за коментари и персонализирани емисии в Twitter. Междувременно Weebly ви позволява лесно да добавяте социални икони към уеб страниците си, за да свързвате към своите страници в социалните медии, докато можете също да добавите бутон Facebook Like.

Квадратното пространство ви позволява да свързвате акаунти над 25 различни социални акаунта, включително Facebook, Instagram, YouTube, Spotify и Pinterest. Автоматично публикуване на съдържание в Twitter, Facebook или Tumblr и насърчавайте посетителите да ви следват със социални връзки на вашия сайт.

Характеристики и инструменти – присъдата:

Wix, Weebly и Squarespace имат страхотни функции – просто правят нещата по различен начин. Weebly има най-добрите функции за мащабиране на вашия уебсайт, особено ако сте’провеждате сайт за малък бизнес. Squarespace има най-доброто качество от всеки строител, докато Wix има множество функции за персонализиране и разширяване на уебсайта ви.

Повече информация

 • Прочетете нашия преглед на Wix за по-добър поглед върху този строител’s функции
 • Ако Weebly’s инструменти привлече вниманието ви, вижте нашия Weebly Review за по-задълбочен поглед
 • Squarespace има най-добрите качествени характеристики наоколо – разберете повече в нашия преглед на Squarespace
 • Искате да направите най-доброто за вашия блог? Прочетете нашия преглед на най-добрите платформи за блогове за да намерите идеалното си съвпадение
 • Искате да продавате онлайн? Вижте нашия списък с най-добрите строители на уебсайтове за електронна търговия за поглед отстрани на най-добрите строители наоколо за изграждане на онлайн магазини. Намерете отзиви, оценки на звезди и др!
 • Прочетете нашия преглед на електронната търговия на Wix за да разберете дали’е подходящият строител за вашия бизнес в електронната търговия
 • Прочетете нашия Weebly Електронна търговия за повече информация относно функциите, които да помогнат на вашия магазин да успее
 • Прочетете нашия преглед на електронната търговия на Squarespace и преценете днес дали това може да е правилният избор за вашия онлайн магазин

6

Пазари на приложения

Докато всички Wix, Weebly и Squarespace имат вградени невероятни функции, може да искате да добавите допълнителни функции или инструменти, докато уебсайтът ви расте. Че’s, където пазарът на приложения наистина може да ви бъде полезен. Добавянето на приложения е чудесен начин за мащабиране на уебсайта ви, като същевременно го прави уникален.

Wix има голям и лесен за навигиране App Market, с над 200 приложения в оферта Там’е комбинация от вътрешни и трети приложения, както и безплатни и премиум функции.

пазар на приложения за wixНа пазара за приложения на Wix има над 200 приложения за избор. Тези приложения могат да помогнат за разширяването на уебсайта ви, като добавят допълнителна функционалност и могат да направят вашия сайт да се открои от тълпата.

Можете да търсите приложението или функцията, която използвате’търсите или разглеждате по категории, като например ‘Резервации‘, ‘Бизнес инструменти‘, или ‘анализ‘. Всяко приложение се предлага с функции и разбивка на цените, както и потребителски отзиви и оценки на звезди, така че можете да намерите най-добрата опция за вашия сайт.

Можете да интегрирате приложения с уебсайта си Weebly от Weebly App Center. с над 300 приложения, Weebly има още по-голям диапазон за избор от Wix!

оживен център за приложенияWeebly разполага с богат App Center с над 300 приложения. Можете да търсите и да разглеждате, за да намерите идеалните интеграции за вашия сайт.

Можете да използвате лентата за търсене, за да намерите приложението, което сте’търсите или филтрирате по категория. Въпреки това има по-малко инструменти за сърфиране, които да ви помогнат, отколкото при Wix, което означава, че може да е трудно да се възползвате максимално от такъв широк диапазон.

Squarespace поддържа приложения като Commerce App и Google Analytics, но те са вградени. Това означава Квадратното пространство не’нямате пазар на приложения – някои могат да намерят това удобно и по-малко караница, докато други може да искат опцията за добавяне на допълнителни функции.

App Markets – присъдата:

Wix има най-добрият пазар на приложения. То’s close обаче – Weebly има повече приложения в своя център за приложения, но Wix осигурява супер лесна интеграция и висококачествени функции за мащабиране на вашия уебсайт. Квадратното пространство не’нямате пазар на приложения, тъй като вместо това разчита на вградени функции.

7

SEO

SEO е много важно, ако искате някой друг, освен майка ви и най-добрият ви приятел, да види уебсайта ви с любов. Но какво е това?

SEO означава Оптимизация за търсачки и то’s как вашият уебсайт се намира в Google. Да не се грижите за вашето SEO е като да направите парти за рожден ден и да не изпращате покани – без него вашият уебсайт ще бъде седнал сам, със своята шапка за парти, сам ще яде торта. Че’е твърде тъжно, за да си помислим – вашият уебсайт заслужава най-доброто парти досега!

Може да мислите, че SEO isn’t толкова лесно, колкото пускането на няколко покани в публикацията, но с Wix’s SEO Wiz, може и да бъде! Просто изберете няколко ключови думи и специализираният инструмент ще създаде персонализиран план, за да постигнете високо ниво на вашия уебсайт в резултатите от търсенето.

wix seo wizWix ви прави супер лесно да започнете работа с SEO, дори и вие’отново пълен начинаещ. Wix SEO Wiz ви води през няколко въпроса и създава персонализиран SEO план, който да следвате.

Освен това, Wix има подробно ръководство за SEO, където можете да търсите района, който сте’бих искал да науча повече за. Можете също да прочетете помощни ръководства за много различни теми, обхващащи SEO, насочени към начинаещи докрай до по-напреднало ниво.

ръководство за wix seoWix има задълбочено SEO ръководство, за да ви помогне да започнете и да ви подкрепя, докато уебсайтът ви расте.

Weebly също има Ultimate SEO Guide, който може да ви помогне да започнете, а след това да растете и проследявате вашия уебсайт’напредък. Той ви води стъпка по стъпка и е много приятелски настроен за начинаещи.

weebly ultimate seo guideWeebly’s Ultimate SEO Guide е предназначен да ви преведе през оптимизирането на вашия сайт за SEO, от ранните етапи до целия по-развитите системи.

Weebly’Ръководството е много добро за начинаещи и подобно на Wix, има вградени страхотни SEO инструменти, които помагат за увеличаване на вашия уебсайт’онлайн присъствие. Но липсва интерактивният елемент, предоставен от Wix’s SEO Wiz.

И Wix, и Weebly имат SEO приложения в своите магазини за приложения, които можете да добавите, за да подобрите допълнително или да помогнете с вашия SEO.

Squarespace включва всички свои SEO инструменти, което означава, че не’не трябва да се притеснявате за намирането на подходящото приложение или плъгин, за да оптимизирате уебсайта си.

На страниците за поддръжка на Squarespace има статии и видеоклипове, които ще ви помогнат да овладеете SEO за вашия сайт Squarespace. Има и SEO контролен списък, който ще ви преведе през всяка стъпка от стартирането на вашия уебсайт.

SEO – присъдата:

Wix има по-добри SEO възможности от Weebly и Squarespace. Той предлага най-голяма поддръжка със своите удобни за начинаещи SEO Wiz и дългосрочни SEO ръководства. Weebly и Squarespace имат силен SEO и страхотни вградени инструменти, но им липсва същото ниво на взаимодействие, което има Wix – особено за начинаещи.

Повече информация

 • Кои са най-добрите уебсайтове за SEO? (Спойлери: поне един от тези строители е в списъка!) Открийте още в нашият преглед на 3-те най-добри строители на уебсайтове за оптимизация на търсачки
 • Можете ли наистина да се класирате добре със строителите на уебсайтове? Разберете в нашата статия на SEO на уебсайта и WordPress SEO: кой е по-добър?
 • Искате някои SEO съвети? Разберете важността на използването на котва текст в нашата проста, но мощна статия за SEO съвети. След това разберете как да структурирате уебсайта си в нашия Прост, но мощен SEO съвет – Архитектура на уебсайтове статия.

8

Помощ и подкрепа

Изграждането на уебсайт е точно като изграждането на каквото и да било – понякога нещата могат да се объркат леко. Точно както да имате допълнителен чифт ръце, никога не боли, когато сте’сглобяването на мебели с плосък пакет, добрата система за поддръжка може да ви даде спокойствие, когато сте’рестартирате вашия уебсайт.

Wix има отлична поддръжка, включително:

 • телефонна поддръжка
 • подкрепа за социалните медии
 • поддръжка по имейл
 • задълбочена база от знания

Дори получавате полезни съвети на страница, докато редактирате уебсайта си, което е чудесно, когато сте’току-що започна! Просто кликнете върху въпросителните, за да разширите тези полета за помощ и да разберете повече.

Поддръжка на wix на страницатаWix ви предоставя полезни помощни мехурчета, които да ви поддържат на страница, ако се забиете, докато редактирате уебсайта си. Той дори ви насочва към съответните страници за поддръжка в базата знания.

Тази помощ на страницата е наистина ценна, подкрепя ви, докато редактирате уебсайта си и ви спестява от необходимостта да отидете на друга страница, за да решите вашите въпроси. Ако имате нужда от по-дълго обяснение, тези помощни мехурчета могат да ви насочат към съответната страница за поддръжка в базата знания.

Weebly също има солидна система за поддръжка. Осигурява:

 • поддръжка по имейл
 • поддръжка на чат на живо
 • телефонна поддръжка
 • социални медии помощни ресурси
 • Помощен център със статии и ръководства

Weebly предлага само телефонна поддръжка за своите по-високо платени планове, но предоставя поддръжка за чат на живо, където Wix няма’T.

Squarespace има малък, но могъщ набор от възможности за поддръжка:

 • 24/7 поддръжка по имейл
 • поддръжка на чат на живо
 • задълбочен помощен център

Докато Squarespace не’не предлагат телефонна поддръжка, услугите, които предоставя, са изключително задълбочени и висококачествени. Само в Помощния център ще намерите ръководства, видеоклипове, обширен форум на общността и дори опцията да се регистрирате в интерактивни уебинари с експерти от Squarespace.

Помощ и подкрепа – присъдата:

Wix има най-добрата помощ и подкрепа. Той съчетава количество и качество, а поддръжката му на страница е чудесна функция. Weebly има добра основна поддръжка, но предлага по-малко от Wix, ако сте’отново на по-ниско платен план. Squarespace има отлична поддръжка, но по-малък набор от опции от Wix.

9

Цени и съотношение цена / качество

Ако ти’притеснявате се, че всички тези невероятни дизайни, функции и опции за поддръжка ще ви струват, пригответе се да въздъхнете облекчение. Wix, Weebly и Squarespace предлагат по нещо за всеки бюджет, което прави изграждането на уебсайт достъпно, а не затягането на колан. Всъщност и Wix, и Weebly предлагат напълно безплатен план, на който можете да продължите толкова дълго, колкото искате. Квадратното пространство не’нямате безплатен план, но можете да вземете 14-дневен безплатен пробен период.

Wix има седем ценови планове, вариращи от 13 до 49 долара на месец, плюс безплатния му план. Безплатният план ви дава всички основни функции, необходими за създаването на уебсайт, като 500MB място за съхранение и 500MB честотна лента – обаче можете да’t свържете собствения си домейн и Wix ще показва реклами на вашия уебсайт. Това не’не е идеално, ако сте’отново се стреми към професионален имидж!

Ако искате да надстроите, има четири планове, предназначени за изграждане на уебсайтове (това са плановете, от които да избирате, ако не’не трябва да продавате онлайн). Считани годишно, тези планове варират от $ 13 на месец до $ 39 на месец:

 • Планът Combo на $ 13 на месец (таксува се годишно): това включва 3GB съхранение и 2GB честотна лента, премахва рекламите на Wix от вашия сайт и ви позволява да свързвате свой собствен домейн.
 • Неограниченият план от $ 17 на месец: това ви дава неограничена честотна лента и 10GB съхранение и предлага допълнителни функции, като $ 300 в рекламни ваучери.
 • Pro планът на $ 22 на месец: това идва с всичко, включено в плана Unlimited, плюс увеличено 20GB съхранение и бонуси, като $ 50, които да похарчите за създаване на професионално лого.
 • ВИП планът на $ 39 на месец: идва с всичко от Pro плана, но ви дава допълнителното предимство на VIP поддръжката и приоритетния отговор.

Всички тези планове идват с 14-дневна гаранция за връщане на парите, така че можете да ги изпробвате без да се притеснявате – ако искате’не сте доволни, просто получите възстановяване!

Weebly има безплатен план, който ви дава основни функции като:

 • 500MB съхранение
 • SEO инструменти
 • Поддръжка за чат и имейл

На вашия сайт ще има реклами Weebly, ако използвате безплатния план и спечелите’не можете да използвате собственото си име на домейн – вместо това ще включва “Weebly.com” поддомейн. Това би означавало, че адресът на вашия уебсайт ще изглежда така: www.mybeautifulwebsite.weebly.com.

Ако искате да премахнете реклами и да свържете собствения си домейн, вие’Ще трябва да надстроите. Добрата новина е, със своя $ 5 на месец Connect план, Weebly има най-евтината начална цена!

Weebly има три плана за ценообразуване:

 • $ 6 на месец Личен план: това е подобно на безплатния план, но ви позволява да свържете собствения си домейн. Печели’t премахнете реклами обаче – за това вие’Ще ви трябва Професионален план…
 • $ 12 на месец Професионален план: това премахва рекламите, дава ви неограничено място за съхранение и предлага допълнителни функции като видео фонове и функции за електронна търговия.
 • $ 26 на месец План за изпълнение: има всичко от Професионалния план, плюс регистрация за членство и по-модерни функции за електронна търговия, като управление на инвентара.

Умерено ценообразуванеКликнете, за да видите подробно ценовите планове на Weebly

Както и Weebly’безплатен план, който можете да използвате толкова дълго, колкото искате, има 30-дневна гаранция за връщане на парите за всичките му платени планове (освен ако не вие’плащате месечно на месец). Това е чудесно, тъй като означава, че можете да изпробвате строителя и да си върнете парите, ако имате’не съм щастлив.

Квадратното пространство улеснява нещата. Той има четири ценови плана – The $ 12 на месец Личен план и на $ 18 на месец Бизнес план са предназначени за създаване на уебсайтове, докато $ 26 на месец Основен план и на $ 40 на месец Разширен план ще ви даде всичко необходимо за създаването на онлайн магазин.

Няма безплатен план с Squarespace, но всеки ценови план идва с 14-дневен безплатен пробен период. Ти не’не е необходимо да въвеждате данни за плащане, освен ако не решите да се регистрирате в платен план, след като изпитанието приключи.

ценообразуване на квадратSquarespace има два плана за изграждане на уебсайт, като най-евтиният е личният план за 12 долара на месец. Бизнес планът има над два пъти повече функции и струва $ 18 на месец.

Личният план е най-основният, но ви дава всичко необходимо, за да създадете стилен уебсайт, включително неограничена честотна лента и съхранение. Squarespace’s Бизнес планът е само с $ 6 повече, но предлага повече от двойно повече функции, включително функции за електронна търговия, промоционални изскачащи прозорци и разширено персонализиране.

Въпреки че Squarespace’Цените със сигурност са по-високи от Weebly’s, най-евтиният му план предлага повече от повечето. Например, Wix’s $ 13 на месец Combo планът е по-скъп, но предлага само 2GB честотна лента и 3GB съхранение в сравнение с неограничената честотна лента и съхранение, предлагани от Squarespace.

Вземете 10% отстъпка от всеки план за квадратно пространство

Имаме изключителен код за отстъпка, който ще чукат 10% от цената на всеки план на Squarespace. За да осребрите тази оферта, въведете код WBE на касата.

Цени и съотношение цена / качество – присъдата:

Weebly предлага най-добрата цена / качество. Той има най-евтината начална цена, ако искате да надстроите от безплатния план, и има наистина мащабируеми опции, докато вашият сайт расте. Wix предлага страхотна стойност за парите и Squarespace’Цените отразяват високите му стандарти, но Weebly открадва печалбата тук.

Повече информация

 • Прочетете нашия Weebly Pricing Review за повече подробности относно наличните ценови планове
 • Разберете кой план за Wix е подходящ за вас нашия преглед на цените на Wix
 • Какво получавате за парите си? Вижте нашия преглед на цените на Squarespace за да разберете дали’си заслужава инвестицията
 • Уверете се, че сте’не плащаш твърде много – прочетете нашия преглед на най-евтините строители на уебсайтове за да сравните най-добрите цени наоколо
 • Като звука на безплатен план? Уверете се, че сте избрали най-доброто – прочетете за 10-те най-добри безплатни строители на уебсайтове през 2019 г. за повече информация

заключение

То’е била с влакчета с влакчета, но по този начин тази статия е поставила Wix, Weebly и Squarespace един срещу друг във всички важни области.

То’s беше доста дълъг път, така че вижте таблицата по-долу, ако имате нужда от освежаване на основните моменти на тази епична битка. ние’Ще имам някои заключителни мисли – и победни лъкове – под масата.

категория & победителWixWeeblySquarespaceЛесно използване

Победител: Wix

Гъвкавост на дизайна

Победител: квадрат

Характеристика & Инструменти

Победител: Равенство

Пазари на приложения

Победител: Wix

SEO

Победител: Wix

Помогне & поддържа

Победител: Wix

Ценообразуване & Съотношение качество-цена

Победител: Weebly

Супер простото редактиране с плъзгане и пускане прави Wix наистина лесен за използване. Идеален за начинаещи, без да се жертва творчески контрол.Начинаещ приятелски настроен, но по-малко интуитивен от Wix. Weebly е лесен за използване, но може да бъде ограничителен.По-техничен от Wix и Weebly, Squarespace не е толкова лесен за начинаещи.
По-подходящ за тези с малко техническо ноу-хау или тези, които не бързат.

Стотици шаблони за избор, лесни за персонализиране, много творческа свобода. Мога’не превключвайте шаблон, след като уебсайтът е на живо.

По-малка гама от шаблони от Wix; дизайните са по-структурирани, което означава по-малко творческа свобода. Може да превключва шаблони, след като сайтът е на живо.

Най-качествени дизайни на пазара – стилни, модерни и професионални. Много творческа свобода и инструменти за редактиране. Може да превключвате шаблон по всяко време.

Разнообразие от функции, включени в съставителя, вариращи от блогове и маркетинг до онлайн продажби.

Въоръжен с най-добрите функции за мащабиране на бизнес, Weebly разполага с много вградени инструменти, които да помогнат за развитието на вашия уебсайт.

Цялото пространство’s функции са вградени, и той има най-добрите качества на пазара.

Стотици приложения, лесни за търсене и търсене през всички опции, микс от безплатни и премиум, вътрешни и трети приложения.

Стотици приложения могат да бъдат по-лесни за търсене и търсене през всички опции, комбинация от безплатни и премиум, вътрешни и трети приложения.

Няма пазар на приложения.

Вградени SEO инструменти, плюс допълнителна помощ от SEO Wiz и SEO Guide. Много удобен за начинаещи и създаден да ви подкрепя с развитието на уебсайта ви.

Вградени SEO инструменти, плюс допълнителна поддръжка под формата на Ultimate SEO Guide. Създаден, за да ви подкрепя, докато уебсайтът ви расте.

Вградени SEO инструменти, плюс статии за поддръжка и ръководства, включително SEO контролен списък. Много задълбочен, но може да бъде по-приятелски начинаещ.

Разнообразие от възможности за поддръжка, включително поддръжка по телефона, имейл и социални медии. Много обширна и полезна база от знания, плюс поддръжка на страница, докато редактирате. Няма опция за чат на живо.

Разнообразие от възможности за поддръжка, включително телефон, имейл, чат на живо и поддръжка в социалните медии. Също така има Помощен център с ръководства и статии. Поддръжка по телефона е налична само при по-високо платени планове.

Малка гама от висококачествена поддръжка; поддръжка по имейл и чат на живо, плюс невероятно богат център за помощ с ръководства, видеоклипове, уебинари и форум на общността.

Седем ценови планове плюс безплатен план. Четири планове за уебсайт, вариращи от $ 13 до $ 39 на месец. Три плана за електронна търговия, вариращи от $ 23 до $ 49 на месец. 14-дневна гаранция за връщане на парите във всички платени планове.

Три ценови плана, вариращи от 6 до 26 долара на месец, плюс безплатен план. Най-високият план е насочен само към електронната търговия. Най-евтина начална цена за надграждане от безплатен план. 30-дневна гаранция за връщане на парите във всички платени планове.

Четири ценови планове, вариращи от 12 до 40 долара на месец. Безплатен план. Безплатен пробен период от 14 дни, не се изискват подробности.

Wix е най-подходящ за начинаещи, особено тези, които може да нямат големи технологични умения, но все пак искат много творческа свобода. То’е идеален за създаване на професионално изглеждащ уебсайт лесно и бързо, без да харчите много пари и с голяма подкрепа зад вас.

Weebly е най-подходящ за малки предприятия, тъй като има всички най-добри функции за мащабиране и разрастване на вашия бизнес сайт. То’е начинаещ приятелски със структурирани шаблони, така че ако не’не искам да се тревожите твърде много за дизайна, това е чудесен начин за създаване на прост и стилен уебсайт.

Квадратното пространство е абсолютната мечта за всякакви рекламни послания. То’s получи най-качествените дизайни на пазара – ако искате наистина зашеметяващ уебсайт, го’е най-добрият избор за вас. То’е малко по-технически за използване, така че просто не’не очаквам да имате уебсайт за една нощ.

Всеки строител е най-подходящ за нещо различно. Но кой ще вземе трофея у дома?

Общият победител в тази битка е… барабани, моля…Wix!

Wix е общият победител в нашето сравнение на Wix срещу Weebly срещу Squarespace, защото съчетава силните страни в най-ключовите области. То’е лесен за използване, с отличен дизайн и функции, най-добрата поддръжка и конкурентни цени.

Wix е нашият победител, но беше ли ваш? Присъединете се към вашия шампион за празнична безплатна пробна версия и започнете пътуването си към уебсайта днес!

Wix срещу Weebly срещу Squarespace: Често задавани въпроси

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map