Wix срещу WordPress | 5 разлики, които трябва да знаете (диаграма)


Ето 5-те елемента, които трябва да имате предвид, когато оценявате Wix срещу WordPress:

Wix

WordPress

Посетете Wix Посетете WordPress Топ избор Връх
Choice Wix Top Choice Wix


Wix

Обща класация

9.4от 10

WordPress

Обща класация

7.4от 10

резюме

Wix:

Wix е създател на уебсайтове, създаден да помогне на пълните начинаещи да създадат свой собствен уебсайт. Ти не’не се нуждаете от умения за кодиране, опит или дори тонове време, за да създадете уебсайт с помощта на Wix – просто ви трябва интернет връзка. Wix се предлага с над 510 стилни шаблона, от които можете да избирате, много качествени вградени функции като инструменти за блогове и електронна търговия, както и голям магазин за приложения, който ви позволява да добавите допълнителна функционалност към вашия сайт. Въпреки че Wix ви дава много творчески контрол, той не е напълно същият удар като WordPress.

WordPress:

WordPress е популярен инструмент за изграждане на всякакви уеб сайтове, от малки лични блогове до многомилионни онлайн магазини. Дава ви пълна творческа свобода, което ви позволява да проектирате уебсайта си точно както искате. Това обаче означава, че идва със стръмна крива на обучение, все пак – вие’Ще ви трябва поне малко знания за кодиране, за да използвате WordPress успешно. За разлика от Wix, вие ще отговаряте за хостинга на вашия сайт, сигурността и общата поддръжка, които ще трябва да актуализирате редовно. Това може да бъде доста сложно да се направи.

Прочетете още

гъвкавост

Wix:

Тъй като Wix не е създател на уебсайтове с отворен код, не можете свободно да променяте платформата или инструментите. Само техните собствени разработчици могат да създават инструменти и да коригират платформата.

Все още имате наистина добър творчески контрол върху дизайна на уебсайта си Wix (повече по-долу) и няма да се притеснявате за неработещи инструменти или за счупване на уебсайта ви.

Всички инструменти, предоставени Ви от Wix, се следят внимателно и тестват в рамките на собствената му операционна среда. Това означава, че няма да се налага да се притеснявате за каквито и да е технически аспекти на вашия уебсайт, тъй като за това всичко се грижи Wix.

Това обаче означава също, че ако искате да поставите джаджи, които не са Wix, няма да е лесно (или възможно в някои случаи, в зависимост от инструмента). Но Wix има App Market, където можете да намерите допълнителни инструменти, които са конфигурирани специално за работа с вашия Wix сайт, с прости инсталации с едно кликване.

Ако възникнат някакви проблеми, Wix разполага със специализиран екип за поддръжка 24 часа в денонощието, който да ги поправи (повече подробности по-долу).

WordPress:

WordPress е платформа с отворен код, така че можете почти да променяте уебсайта си, но искате, тъй като имате пълен достъп до кодовете (ако приемете, че сте приличен кодер или ако работите с такъв).

Много хора харесват WordPress, тъй като общността ви предлага хиляди безплатни плъгини, така че можете да добавите още инструменти към вашия WordPress сайт. Въпреки това, не всички приставки са изградени добре, така че инсталирането на лошо изградени приставки може да ви изложи на опасности за сигурността или да конфликтира с / да наруши вашия уебсайт.

Разработчиците на безплатни плъгини могат или не могат да ви помогнат, когато възникнат такива проблеми, тъй като плъгините са безплатни или разработчикът може да обвинява други приставки за конфликта (повече за поддръжката по-долу).

Закупуването на премиум приставки ще ви даде право на подкрепа, но не гарантира, че те ще отстранят всички проблеми за вас, тъй като конфликтите могат да бъдат причинени от други плъгини (което е извън контрола на разработчиците на премиум приставки).

Като каза това, има някои наистина добре изградени WordPress плъгини там, но трябва да проявите повишено внимание и да ги тествате старателно със своя уебсайт, преди да ги използвате. Избирането на подходящата приставка ще подобри функционалността на уебсайта Ви, но лоша приставка може да бъде вредна за работата на уебсайта Ви.

Прочетете още

Лесно използване

Wix:

Wix е един от най-лесните създатели на уебсайтове, достъпни днес, и е много по-лесна платформа за използване в сравнение с WordPress.

Това е чисто влачене & пуснете създателя на уебсайтове, така че можете да вмъквате съдържание буквално навсякъде, където искате, да премествате съдържанието си наоколо, без да докосвате ред код.

Ако не сте техническо лице или нямате интерес, време или пари да научите малко код, тогава Wix може да бъде добър избор за вас да изградите уебсайта си.

Wix ви предоставя много изчерпателен център за помощ, пълен с ръководства за потребителя (и в двата текста) & видео формати). Това ви прави доста лесно да разберете повече за това как да използвате различни инструменти.

WordPress:

Научаването как да използвате WordPress умело е много по-голямо предизвикателство от Wix.

Основната причина е, че WordPress не е влачене & пуснете създателя на уебсайтове, така че разположението на съдържанието ви наистина зависи от това как е настроен шаблонът, който използвате.

Ако искате да преместите галерия с изображения (например) от горния десен ъгъл на страницата си в долния ляв ъгъл, не можете просто да я плъзнете там. Ще трябва да промените кодовете към шаблона, за да го направите (или да наемете кодер, който да ви помогне в това).

По същество, въпреки че WordPress е много мощна платформа, за да можете да я използвате ефективно, ще трябва да модифицирате кодове, за да постигнете това, което искате.

Ако притежавате код или работите с добър кодер, WordPress може да предостави много по-функционален сайт от Wix.

Прочетете още

Потребителска поддръжка

Wix:

Както споменахме, Wix разполага с много изчерпателна библиотека с ръководства, които да ви помогнат да разберете как всичките им инструменти работят заедно.

Ако искате по-директна поддръжка, те ви предоставят 24/7 поддръжка по имейл или можете да говорите с представител на поддръжката по телефона. Wix ви предлага и форум, в който можете да публикувате въпроси и да общувате с други потребители.

Както бе споменато по-горе, тъй като всички инструменти са изградени от Wix сами, те ще могат да поемат собствеността върху всички проблеми и да ги отстраняват (вместо да прехвърлят тази отговорност на други създатели на инструменти).

Тъй като Wix има специализиран екип за поддръжка за вас, на всичките ви въпроси се отговаря и няма значение колко пъти е задавал едни и същи въпроси от други преди (за разлика от форума на WordPress).

WordPress:

WordPress има гигантски форум на общността, където потребителите са публикували милиони въпроси в търсене на отговори.

Докато на много въпроси се отговаря (но не е задължително ефективно да се решават), на много въпроси изобщо не се отговаря. Освен това получаването на отговор може да отнеме дни, тъй като голяма част от модераторите са доброволци, така че няма задължение да отговарят на вашите въпроси веднага.

Основният проблем е, че има огромен брой въпроси, които се публикуват, а много от въпросите са обсъждани и преди в други теми. Така че, ако публикувате въпрос, той може да бъде игнориран, както е бил зададен в миналото. Може да се наложи да прекопаете обеми от публикации във форума, за да намерите някакъв отговор на вашия въпрос.

Както бе споменато по-горе, никой не е задължен да отговаря на вашия въпрос, освен ако не платите за него. И като се има предвид WordPress.org и много от неговите плъгини са безплатни, да накарате някой да се справи с вашите проблеми може да бъде трудно (освен ако не наемете добър разработчик на WordPress, който да ви помогне).

Прочетете още

Текуща поддръжка

Wix:

Както беше обсъдено, Wix е a "затворен" система, така че те обработват и управляват всички актуализации за ефективността и сигурността за вас, така че не е нужно да се притеснявате за техническите аспекти на изграждането на уебсайтове.

Всичко това се управлява от Wix на заден план, така че не е необходимо да щракнете върху бутони за актуализация или се притеснявайте, ако актуализациите на определени инструменти могат да причинят конфликти с други инструменти.

Това, че всичко това е управлявано за вас, освобождава времето ви да се съсредоточите върху други неща, които са по-важни за вас.

WordPress:

Подобно на Wix, WordPress непрекъснато актуализира платформата си, за да коригира грешки и да подобри сигурността. Когато трябва да се внедрят актуализации, ще получите сигнал на таблото си за WordPress. Просто трябва да кликнете върху бутона за актуализиране.

Това е лесната част. Предизвикателната част е, че когато WordPress се актуализира, вашата тема и плъгини също ще трябва да бъдат актуализирани, така че те да останат съвместими с най-новата версия на WordPress.

Въпреки че много разработчици на теми и приставки също ще се актуализират, за да останат съвместими, много няма (особено за безплатни теми) & плъгини). Това може да изложи вашия уебсайт на проблеми с потребителите, производителността или сигурността.

Така че с WordPress ще трябва да сте наясно с текущите работи по поддръжката, тъй като не е рядкост, за да изпълняват определени функции "почивка" когато WordPress имат актуализации.

Прочетете още

Ценообразуване & Текущи финансови ангажименти

Wix:

Wix ви предлага 7 премиум плана, вариращи от 5 до 35 долара на месец. Колкото по-висок е планът, толкова повече инструменти получавате. Само имайте предвид, че все още можете да използвате Wix безплатно, но той ще показва реклама на Wix на вашия уебсайт. Това ще бъде премахнато, когато надстроите до $ 11 на месец Комбиниран платен план

Премиум плановете включват влачене & пуснете интерфейс за изграждане на уебсайт (не се изисква кодиране), над 500 шаблона, които можете да избирате, хостинг услуги и специализиран екип за поддръжка (обърнете внимание, че ако се регистрирате в някой от техните VIP планове, получавате специални услуги за поддръжка от техния VIP екип за поддръжка ).

Wix прилича почти на пакет, който включва всичко, където всички нужди за изграждане на вашия уеб сайт се осигуряват и обслужват от Wix. Няма да ви се налага да събирате парчета и парчета, както бихте искали с WordPress.

Ако се регистрирате за годишен план, Wix ви предоставя безплатен домейн за първата година ($ 10 – $ 15 стойност).

Текущите разходи за използване на Wix могат да варират от $ 60 на година (Connect Domain plan) до 420 $ годишно (Business VIP план).

Мисля, че само денонощната специализирана поддръжка, поддръжка по телефона, както и разполагането с цялата технология, управлявана от вас, за да освободите времето си, вече си струва месечните планове (получаването на добра помощ в интернет в днешно време е трудно и рядко).

WordPress:

За WordPress.org ще трябва да платите за собствената си хостинг услуга, която може да струва около $ 7 на месец (като тук е много обща, тъй като ценовият диапазон варира в зависимост от качеството на доставчика на хостинг услуги. Bluehost е популярна WordPress хостинг услуга ).

Ако закупите първокласна тема, това може да ви струва от 30 до 175 долара на тема (в зависимост от това колко реномиран е разработчикът на тема). Докато повечето плъгини са безплатни, някои от тях също се плащат (вариращи от 15 до 50 долара за плъгин ), в зависимост от това, от което се нуждаете и ако искате поддръжка (както беше споменато по-горе).

Също така ще трябва да закупите собствено име на домейн ($ 10 – $ 15 на година).

Първоначалната ви инвестиция, ако използвате WordPress, може да варира от $ 139 до над $ 200, в зависимост от това колко премиум приставки в крайна сметка използвате.

Ако наемете програмист, който да ви помогне да създадете вашия сайт, да направите персонализиране или за отстраняване на неизправности, разходите ви ще се увеличат значително и непрекъснато могат да бъдат предизвикателство за бюджета на.

Имайте предвид, че кривата на обучение за умело използване на WordPress също е доста висока. Така че трябва да вземете предвид и цената на вашето собствено време.

Прочетете още

заключение

Wix: Много по-лесен за използване (не се изисква кодиране, просто плъзнете & пуснете съдържание наоколо), не се изисква поддръжка от задния ред, по-ниски разходи и текущи ангажименти в дългосрочен план. Вашите разходи са много предвидими. Но вашият уебсайт ще бъде много по-малко адаптивен в сравнение с използването на WordPress, тъй като не можете да променяте кодовете на вашия уебсайт.

WordPress: По-голяма гъвкавост и много адаптивни (ако знаете малко кодиране). Изисква непрекъснато поддържане, по-висока крива на първоначално обучение и най-вероятно по-големи финансови ангажименти в дългосрочен план. Разходите са по-малко предвидими, в зависимост от това дали трябва да наемете кодер, който да ви помогне, честотата на наемане и качеството / калибъра на кодера.

Прочетете още

Преглед

9.4от 10

Посетете Wix
Вижте нашия преглед на Wix

7.4от 10

Посетете WordPress
Вижте нашата обща оценка за преглед на WordPress Какво е това?

Общите ни оценки са базирани на средния резултат от всички комбинирани оценки.

Защо това има значение?

Нашите резултати ви дават преглед на коя услуга ви предлага най-добрите функции, стойност и други.

Сравнение wix 4.7 / 5 wordpress 3.7 / 5 Затвори

Като се имат предвид други създатели на уебсайтове?

Обърнете внимание на нашите Сравнителна диаграма на уебсайта, или вземете безплатна викторина за да видите кой създател на уебсайт отговаря на вашите нужди.

Освен това, вижте нашите препоръки за това, което според нас са Най-добрите уебсайтове и на прости въпроси, които трябва да си зададете за да сте сигурни, че сте избрали правилния.

Не сте сигурни кой строител на уебсайтове работи най-добре за вас? Опитайте нашата Тест за създаване на уебсайтове

Вижте и нашите Сравнителна диаграма на строителите на уебсайтове за по-подробни разлики

Намери това ръководство за полезно?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me