Hostinger Review 2020: Ugodno in z bogatimi funkcijami


Najboljše za

Najboljše za znižane cene


logotip hostingerja

Skupna ocena

4 od 5 zvezdic

Hostinger je najbolj znan po dostopnih cenah in široki raznolikosti funkcij, vendar ima nekaj pomanjkljivosti, ki jih je vredno razmisliti. Preberite nadaljevanje, če želite ugotoviti, ali je Hostinger pravi ponudnik za vaše spletno mesto.

Utežimo prednosti in slabosti tega evropskega ponudnika gostovanja

Če iščete ponudnika gostovanja, se lahko počutite kot zastrašujoče opravilo. Obstaja toliko možnosti zunaj in na površini so videti vse podobno. Toda naša ekipa na spletnem mestu Builder Expert je globoko kopala, da bi odkrila prednosti in slabosti vsakega ponudnika. Mi’smo preživeli ure raziskovanja in navzkrižno navajali njihove lastnosti ter že 10 let pomagali običajnim ljudem – ne tehnološkim strokovnjakom – spletu..

Če ti’Če razmišljate o uporabi Hostingerja kot ponudnika gostovanja, preberite strokovno razsodbo. Najprej pa kratek povzetek:

grafika razlaga zvezda

Profesionalci gostovanja

 • WordPress načrti: močna izkušnja na krovu na večini načrtov WordPress zagotavlja veliko enostavnost uporabe
 • Na voljo sta tako Windows kot Linux gostovanje: Poleg običajnih načrtov za Linux Hostinger ponuja tudi gostovanje sistema Windows na VPS načrtih
 • Večjezična podpora strankam: Gostovanje’s agenti za podporo strankam so na voljo v številnih jezikih in so nameščeni po vsem svetu

Hostinger Cons

 • Nizek odstotek uptime: držala industrijskih standardov, Hostinger’s uptime garancijo preprosto lahko’ne tekmujejo
 • Brez namenskega načrta: Hostinger ne’t ponuditi vse načrte za gostovanje
 • Brez telefonske podpore: medtem ko možnosti za podporo strankam, ki jih Hostinger naredi so robustni, tega ponudnik ne’t še ne ponujate telefonske podpore

Na kratko gostovanje

Hostinger je bil ustanovljen v Litvi leta 2004, dosegel je milijon mejnikov uporabnikov leta 2011. Od takrat je Hostinger prerasel v številne odvisne družbe; Podjetje in njegove podružnice zdaj prek podatkovnih centrov v sedmih državah oskrbujejo več kot 29 milijonov uporabnikov z več kot 10.000 novimi prijavami vsak dan.

Zanesljivost in zmogljivost

Noben spletni strežnik ne more zagotoviti 100-odstotnega podaljšanja. Kot rečeno, ti’Želeli bi si prizadevati za nekaj v razponu od 99,97 do 99,99%, kar pomeni od 50 do 150 minut premora na leto.

Zdaj ima Hostinger veliko prednosti, ampak mi’Iskreno bom: uptime isn’t eden od njih. Ta ponudnik zagotavlja 99,9% uptime, kar pomeni približno 7 ur in 53 minut izpadov na leto. Seveda ta številka predstavlja najslabši scenarij, v idealnem primeru pa vas’bi se radi izognili možnosti več kot 1-3 ure izpadov na leto.

Ko stehtali Hostingerja’S svojimi močmi in slabostmi, se morda sprašujete, koliko bo pomembna nadgradnja z manj kot zvezdico svoj določeno spletno mesto. Uptime je še posebej pomemben, če ste’ponovno gostite spletno mesto za e-trgovino, ker več izpadov imate, manj prodajate’Znam narediti Dober čas produkcije je pomemben na vseh področjih, vendar trdimo, da bi moral biti dejavnik za prekinitev ali prekinitev spletnih mest za e-trgovino.

Potrebujete več nasvetov o e-trgovini?

 • Brezplačne predloge spletnega mesta za e-trgovino
 • Najboljša programska oprema za e-trgovino

Vrste gostovanja in funkcije

Hostinger ponuja štiri različne vrste gostovanja: v skupni rabi, WordPress, oblak, in VPS. Skupno gostovanje in gostovanje v oblaku sta najcenejša in najbolj začetnikom prijazna možnost, WordPress gostovanje je odlično za bloganje, medtem ko je VPS (Virtual Private Server) gostovanje najbolj primeren za večja spletna mesta, ki zahtevajo več virov.

Pomislite na vsako vrsto gostovanja kot na dežnik. Pod vsakim so različni načrti, med katerimi lahko izbirate, da najbolje prilagodite svoje spletno mesto’s potrebami. Funkcije se med načrti razlikujejo, mi pa’razčlenili smo poudarke vsakega spodaj.

Značilnosti načrta skupnega gostovanja

Skupni načrti so najcenejši in najpreprostejši način za gostovanje spletnega mesta. Gostovanje’S skupnimi načrti so varni in uporabniku prijazni, za vas pa bodo poskrbeli bolj napredni elementi.

Eno skupno rabo Premium Shared Business Shared
E-naslov En račun Neomejeno računov Neomejeno računov
Pasovna širina 100 GB Neomejeno Neomejeno
Varnostne kopije Tedensko Tedensko Vsakodnevno
Brezplačna domena Ne Da Da
Varni dostop do lupine (SSH) Ne Da Da

Lastnosti načrta gostovanja WordPress

Gostovanje’s WordPress načrti se izvajajo tudi na skupnih strežnikih in nudijo enako preprosto uporabo in cenovno ugodnost.

En sam WordPress Premium WordPress Poslovni WordPress
E-naslov En račun Neomejeno Neomejeno
Pasovna širina 100 GB Neomejeno Neomejeno
Samodejno varnostno kopiranje Ne Tedensko Vsakodnevno
Brezplačna domena Ne Da Da
SSH dostop Ne Da Da

Mi’videl sem veliko pozitivnih komentarjev o Hostingerju’s WordPress na krovu za stranke, zato lahko tudi ob prijavi na WordPress načrt pričakujete veliko enostavne uporabe..

Lastnosti načrta gostovanja v oblaku

Medtem ko načrti v skupni rabi pomenijo več spletnih mest, ki si delijo en strežnik, načrti v oblaku pomenijo, da vaše spletno mesto gostuje v oblaku – storitev, ki obstaja na več strežnikih.

Vsi od Hostingerja’Načrti gostovanja v oblaku vključujejo namenski naslov IP, brezplačno domeno in neomejeno pasovno širino. Tukaj’s, kjer se začnejo razlikovati:

Zagon podjetja Business Professional Cloud Global
Spletne strani 300 300 300
Shramba SSD 40 GB 80 GB 200 GB
Oven 3 GB 6 GB 16 GB
Jedra CPU-ja 2 4 8

Lastnosti načrta Hostinger VPS

VPS gostovanje ustvarja virtualno okolje, ki posnema namenski strežnik – kar pomeni, da imate številne prednosti namenskih virov, vendar po nižji ceni.

Gostovanje’s VPS načrti so opremljeni z nadzorno ploščo po meri, samodejnimi nameščenci s priljubljenimi spletnimi skripti in predlogi operacijskega sistema ter 128 GB RAM-a na strežniku. Gostovanje’s VPS načrti so razvrščeni po količini moči CPU (centralne procesne enote), ki je dana strežniku, prikazana v “vCPU” polja spodaj. Načrti se razlikujejo tudi po povečanju količine pomnilnika, pomnilnika in pasovne širine:

1vCPU 2vCPU 3vCPU 4vCPU 6vCPU 8vCPU
Spomin 1 GB 2 GB 3 GB 4 GB 6 GB 8 GB
Skladiščenje 20 GB 40 GB 60 GB 80 GB 120 GB 160 GB
Pasovna širina 1000 GB 2000 GB 3000 GB 4000 GB 6000 GB 8000 GB

Gostovanje’S skupnimi besedami WordPress, oblaki in VPS načrti nudijo odličen niz funkcij. Če pa ti’ste imeli izkušnje z drugimi ponudniki gostovanja ali ste že nekaj časa nakupovali, se morda sprašujete, kje Hostinger’s namenski načrti so.

To je ena od glavnih pomanjkljivosti Hostingerja: ne’t ponuditi namensko gostovanje, kar počne večina drugih ponudnikov. Seveda boste to sprejeli ali prekršili le, če boste’iščete namenski načrt, vendar to’je tudi pomemben dejavnik, če želite začeti v skupnem načrtu ali VPS načrtu in še vedno želite možnost da se na koncu prilagodi namenskim.

Namenski gostovalni načrti na splošno veljajo za naslednji korak po VPS. Oni’ste veliko dražji in najprimernejši za zelo velika spletna mesta o poslovanju in e-trgovini. Če menite, da bi lahko bil namenski načrt za vas, si oglejte našo uvrstitev najboljših ponudnikov gostovanja, če želite izvedeti več.

Cenitev

32% ljudi, ki smo jih anketirali, je imenovalo “Lastnosti” kot odločilni dejavnik pri izbiri ponudnika, medtem ko “Cenitev” zasedel drugo mesto z 27% glasov. To je idealno, saj Hostinger odlikuje obe kategoriji.

Glede na veliko paleto gostovanj in lastnosti, vsak Hostingerjev načrt pride po drugačni ceni. Gostovanje’Cene so zelo konkurenčne ostalim podjetjem, v razponu od 0,80 do 129,95 USD / mesec.

Vemo, kaj si’ponovno razmišljate – zakaj tako velik razpon? No, Hostinger se po svoji uporabi ne razlikuje od drugih ponudnikov gostovanja mamljivo nizke uvodne cene. Več časa, ko se zavežete, da boste pri prvem nakupu prihranili več denarja – vendar le pri prvem nakupu. To je treba upoštevati pri odjavi.

Na primer, ta začetni znesek 0,80 USD na mesec velja samo, če za štiri leta vnaprej kupite enotni načrt skupne rabe, kar pomeni, da boste plačali skupno 80 centov x 48 mesecev = 38,40 USD na blagajni.

Don’ne skrbi – ne’t so da se zavežejo, da bodo štiri leta naprej! Lahko se odločite za plačilo vnaprej za katero koli: štiri leta, dve leti, eno leto ali en mesec, cene pa se bodo ustrezno spreminjale. Priporočamo nakup eno leto vnaprej, ker ga’ne preveč obveznosti, in ti’Še vedno bom prihranil nekaj denarja.

Mi’razbil sem Hostingerja’s v spodnji tabeli, ki prikazuje uvodno ceno enega leta, vnaprej plačano, in podaljšanje vnaprej plačanega leta..

Povzetek cen gostovanja

Vrsta gostovanja Uvodna cena Obnovi At
V skupni rabi 1,95-5,85 USD / mesec 7,99–15,95 USD / mesec
WordPress 1,95-5,85 USD / mesec 7,99–15,95 USD / mesec
Oblak 12,95-59,99 USD / mesec 29,00-100,00 USD / mesec
VPS 4,95-45,95 USD / mesec 9,95-129,95 USD / mesec

Hostinger ponuja tudi 30-dnevno garancijo vračila denarja, ki velja za vse njegove načrte. To je precej standardno v celotni industriji gostovanja, vendar še vedno velik plus.

Tudi, če ste’si študent, ti’ste upravičeni do Hostingerja’s 15% popust študentov. Do kode za popust lahko dostopate tako, da brezplačno preverite stanje svojega študenta prek Student Beans.

 • Naš vodič po najcenejši ponudniki spletnega gostovanja
 • Naš vodič po najboljši ponudniki spletnega gostovanja

Varnost

Gostovanje’s Poslovni skupni načrt vključuje brezplačen SSL certifikat, ki je idealen za mala podjetja, ki želijo obdržati svoje stranke’ varno pred podatki. Če niste’t v poslovnem načrtu v skupni rabi, ti’SSL certifikat boste morali kupiti posebej.

Če želite kupiti SSL na osnovni ravni ločeno od gostiteljskega načrta, je redko. Če pa želite nadgraditi na večjo varnost, se Hostinger ne bo razlikoval od tekmecev z zaračunavanjem dodatnih stroškov.

cene hostinger ssl

Aktivacija SSL certifikata je standardni SSL certifikat, ki je brezplačen pri nekaterih drugih ponudnikih gostovanja, medtem ko je Comodo PositiveSSL potrdilo izboljšan varnostni ukrep, ki bi stalo dodatno pristojbino pri katerem koli ponudniku gostovanja. Cerodo certifikat je najboljši za e-trgovino, saj vzbuja zaupanje pri kupcih, ki bodo morali na vaše spletno mesto vnesti osebne podatke. Mi’d priporočam standardno aktivacijo SSL certifikata za manjša, bolj osebna spletna mesta.

Hostinger je pred kratkim omogočil tudi dvofaktorno avtentikacijo za svoje uporabnike, kar pomeni, da lahko uporabljate tako svojo e-pošto in telefonska številka, da se identificirate kot lastnik vašega računa. Dvofaktorska avtentikacija doda dodatno, ročno plast varnosti vsakemu računu.

Nadaljne informacije

 • Preberite več o tem, kako zavarovati spletno mesto z našim podrobnim vodnikom

Pomoč strankam

Hostinger ponuja robustne možnosti za pomoč strankam, vključno s centrom znanja, 24/7 klepetanjem v živo, e-pošto in vstopnicami za podporo. Gostovanje’s skupino za podporo strankam je večjezična in opremljena za vprašanja na vseh področjih sveta.

možnosti za podporo strankam hostinger

Toda Hostinger’Ponudba izstopajočih izdelkov je obsežna knjižnica člankov z navodili. Zajemajo vse, od ustvarjanja spustnega menija do podvajanja strani v WordPressu.

ponudbe vadnic hostingerjev

Kljub temu, da te vadbe niso impresivne, Hostingerju še vedno primanjkuje potrebe po podpori strankam: telefonska številka. Ta ponudnik ne ponuja podpore po telefonu, kar je lahko moteče, če se vam zdi, da je v klepetu v živo malo neosebno. Hostinger načrtuje, da bo lastno telefonsko podporo uvedel nekje leta 2020, toda do takrat je naslednja najboljša stvar njihov klepet v živo 24 ur na dan..

Kljub temu, če menite, da bi bil Hostinger lahko dober ponudnik za vaše spletno mesto, ne’Ne pustite, da vas odsoti telefonska podpora. “Telefonska podpora” pravzaprav vezana zadnji mesto, ko smo uporabnike vprašali, kako bi najraje prejeli podporo – klepet v živo je zmagal z 32% glasov, nato pa mu sledi e-pošta s 26%.

Uporabniki gostiteljev zelo govorijo tudi o podpornih storitvah, ki jih nudijo naredi ponudba. En uporabnik po imenu Kay govori o tem, da je “res navdušen nad tem, kako hiter je bil odgovor na mojo poizvedbo in kako hitro je bil rešen,” medtem ko spletno mesto za majhna podjetja sklene, da Hostinger’s podporno ekipo “ni samo pripet, ampak resnično zainteresiran in motiviran za pomoč pri izzivih, s katerimi se soočajo vsi v tej panogi.”

Sarah, še ena uporabnica Hostingerja, razloži, kako ji je podpora pomagala pri razvoju samostojnega poslovanja:

“Storitev za podporo strankam prek spletnega klepeta mi je neverjetno hitra in učinkovita, saj mi je pomagala pri nekaj začetnih težavah v novem računu. Resnično cenim neverjetno raven podpore zame kot novorojenca. Zelo pomirjujoče in pozitivno je imeti tako odzivno in prijazno podporo, ki novemu samostojnemu podjetju olajša življenje s toliko drugih stvari, ki jih je treba organizirati, kot tudi spletno stran. Najlepša hvala, skupina za podporo strankam Hostinger!”

Dodatni izdelki

Gostovanje Windows VPS

Gostovanje v Windows je najboljša (in pogosto potrebna) vrsta gostovanja za spletna mesta, ki uporabljajo druga orodja ali jezike Windows. Windows strežniki so glavna alternativa priljubljenim strežnikom Linux, ki jih vsi Hostinger načrtujejo’Vnaprej razpravljali smo o nadaljevanju.

To je’s je veliko težje najti ponudnika gostovanja za Windows kot ponudnika gostovanja za Linux, vendar Hostinger ponuja oboje.

Če želite več informacij o Windows gostovanju, si lahko preberete naš pregled 5 najboljših ponudnikov gostovanja za Windows

Gostovanje po e-pošti

Gostovanje po e-pošti je storitev, ki dobesedno upravlja s strežniki e-pošte. Deluje neodvisno od gostovanja spletnih strani in omogoča, da vaše spletno mesto uporablja e-poštne naslove, ki so specifični za domeno, na primer, če ima e-poštne naslove, ki temeljijo na domeni, posoja verodostojnost vašega spletnega mesta in če’ponovno deluje spletno mesto za e-trgovino, to strankam daje še en razlog, da zaupajo vašemu podjetju.

Minecraft gostovanje

Ta zadnja je morda najbolj niša. Hostinger ponuja gostovanje v Minecraft, ki uporabnikom omogoča, da igrajo priljubljeno video igro na strežniku za več igralcev. Izbirate lahko med petimi različnimi načrti, vsi vključujejo takojšnjo namestitev, mobilno aplikacijo in samodejno varnostno kopiranje zunaj mesta.

Gostovanje pregled: Zaključne misli

Velika vrednost denarja in močan izbor funkcij naredi Hostinger konkurenčno izbiro na trgu. Vendar pa nizek odstotek uptime in brez namenskih gostovalnih načrtov predstavljajo pomanjkljivosti, ki jih je treba upoštevati, preden sprejmete svojo odločitev.

Če ne’ne bi radi sklenili kompromisov glede načasnega dela, ali če vas poznajo’boste potrebovali namenski načrt, nato pa poskusite s HostGatorjem – ne le, da je v naših raziskavah na prvem mestu za čas nadgradnje, temveč si prisluži tudi zaželen naziv najboljšega ponudnika gostovanja.

Pogosta vprašanja

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me