Koliko stane gostovanje spletnega mesta?

Primerjajte cene vrhunskih ponudnikov spletnega gostovanja

Torej, koliko stane gostovanje spletnega mesta? Skupno gostovanje (najcenejša vrsta) stane 2,75 do 15 USD na mesec, namensko gostovanje (najdražja vrsta) pa stane 80 do 730 dolarjev / mesec.


Vendar je vmes veliko možnosti. Na izbiro je več različnih vrst gostovanja in veliko različnih spremenljivk. Mi’Podrobno bomo podrobno preučili stroške vsake od petih najbolj priljubljenih vrst gostovanja.

stroški za gostovanje spletnega mesta

Do konca tega članka lahko pričakujete, da boste vedeli:

 • Katero vrsto gostovanja potrebujete (če ne’t že vem)
 • Koliko bo stala ta vrsta gostovanja
 • Kateri so najcenejši ponudniki

Pustiti’začnite.

1

Pojasnjeni so stroški spletnega gostovanja

Stroški gostovanja spletnih strani se lahko razlikujejo, cene se začnejo že od 2,75 dolarja na mesec in naraščajo vse do 729 dolarjev – ali celo višje. Stroški so odvisni od različnih dejavnikov, kot so vrsta spletnega mesta, ki ga imate, koliko mesečnih obiskovalcev pričakujete in ali potrebujete dodatne storitve, kot so samodejne varnostne kopije in e-poštni račun.

Če poznate vrsto spletnega mesta, ki ga želite zagnati – ali trenutno zagnati -, boste lažje ugotovili, kakšno gostovanje potrebujete. Ti’Prav tako boste morali ugotoviti raven storitve, ki jo potrebujete.

Preprost blog WordPress, na primer, se lahko začne s poceni storitev gostovanja v skupni rabi. Ko bo ta blog pridobil veliko popularnost, pa bo neizogibno potreben bolj trden tip gostovanja z neomejenimi omejitvami pasovne širine ali pomnilnika.

Obstaja pet vrst gostovanja’v tem članku bomo razpravljali, saj jih lastniki spletnih strani najpogosteje uporabljajo.

Skupno gostovanje

To je spletno gostovanje za začetnike. Če imate spletno mesto z zelo malo prometa s statično stranjo ali blog WordPress, je to najboljša možnost. Skupno gostovanje je pogosto najcenejša oblika spletnega gostovanja, hkrati pa tudi najmanj robustno, saj je vaše spletno mesto eno od številnih spletnih mest, ki si delijo vire enega samega strežnika..

VPS gostovanje

Virtualno zasebno gostovanje strežnikov ali VPS gostovanje je naslednji korak od skupnega gostovanja. Velika razlika je v tem, da se za vse namene in namene zdi, da ste vi’ponovno zaženete svoj strežnik. V resnici je vaše spletno mesto še vedno eno od več spletnih mest, ki si delijo en sam strežnik, vendar je manj spletnih mest, ki si delijo vire – kar pomeni vaše spletno mesto’s uspešnost bi morala biti boljša.

Namensko gostovanje

Z namenskim gostovanjem plačujete za svoj strežnik. Običajno so te storitve razvrščene glede na to, kako močan bo vaš strežnik, pa tudi, ali spletni strežnik upravlja storitev ali jo podjetje upravlja znotraj podjetja. Vsak ponudnik gostovanja ne ponuja upravljanih storitev, čeprav nekatere.

Gostovanje v oblaku

Ti’Verjetno sem slišal govoriti “oblak,” nejasen izraz, ki naj bi opisal spletne storitve, kot sta Dropbox ali OneDrive. Pravzaprav pomeni skupina strežnikov, ki delajo skupaj, tako da spletna storitev nikoli ne bo propadla (ali se poslabšala zelo redko). Nato gostovanje v oblaku je skupina strežnikov, ki skupaj sodelujejo, da ohranijo svoje spletno mesto in deluje. Če se en strežnik spusti, drugi dvigne ohlapnost in tako naprej. Kot si lahko predstavljate, gostovanje v oblaku ne’ne pridete poceni – ampak če lahko’si ne privoščite niti nekaj ur prostega časa, morda je to najboljša možnost za vas.

Gostovanje WordPress

Preden začnemo, naj’Bodite jasni glede ene stvari: lahko zaženete WordPress spletno mesto na skoraj kateri koli spletni ponudbi storitev. Upravljano gostovanje WordPress-a ne pomeni, da je sam po sebi WordPress’S tem, kako dobiti to storitev’s prilagojenim potrebam strani WordPress. To vključuje ključne funkcije, kot so podpora 24/7 in samodejno varnostno kopiranje ali druge elemente, ki jih pri običajnem skupnem gostovanju morda ne boste dobili.

Ne veste, kateri tip gostovanja je najboljši za vas? Lahko preberete naše primerjave:

 • VPS vs deljeno gostovanje
 • VPS vs namensko gostovanje
 • WordPress vs gostovanje v oblaku

To’s razčlenitvijo vseh naših storitev spletnega gostovanja. Preden se podrobneje seznanimo s stroški spletnega gostovanja, ne pozabite, da se bo, ko se vaš načrt spletnega gostovanja povečuje v funkcijah, običajno povečal stroški.

Oglejte si HostGator’s skupnim načrtom gostovanja, na primer. Če začnete z najcenejšim načrtom, ga lahko uporabite samo za eno domeno (spletni naslov). Dva višja večplastna načrta pa omogočata neomejeno število domen. Najvišja stopnja ima tudi dodatne prednosti, kot so brezplačna orodja za optimizacijo iskalnikov in namenski IP naslov.

hostgator deli cene gostovanjaDražji načrt gostovanja, ki ga delite z HostGatorjem, več boste dobili. Če ti’bi radi izvedeli več o tem, katere ponudnike priporočamo za vsako vrsto gostovanja, si oglejte spodnja navodila.

 • Najboljše storitve gostovanja v skupni rabi
 • Najboljši ponudniki gostovanja VPS
 • Najboljši namenski strežnik gostovanje
 • Najboljši ponudniki gostovanja v oblaku
 • Najboljši gostitelji WordPress-a

2

Koliko stane gostovanje spletnih strani?

Zdaj pa naj’S podrobneje si oglejte stroške različnih vrst gostovanja. Veliko cene vas’Tukaj bomo videli začetne promocijske cene, pri katerih plačujete določeno ceno za določen mesec ali leta storitve. Ko bo vaše promocijsko obdobje konec, se lahko mesečni stroški povišajo.

Skupno gostovanje

2,75 dolarja – 15 dolarjev na mesec

V skupnem gostovanju večina ljudi začne svojo spletno gostovanje.

Med prvimi petimi ponudniki gostovanja ponuja DreamHost najcenejši načrt gostovanja v skupni rabi za samo 2,59 USD / mesec. HostGator prihaja v tesni sekundi z 2,75 dolarja, Bluehost in InMotion’Načrti gostovanja na najvišjem nivoju so na lepšem koncu, saj stanejo 13,95 USD na mesec in 14,71 dolarja na mesec..

Najvišji načrt načrta za vpis v gostiteljski načrt
V gibanju 6,39 USD 8,49 USD 14,71 USD
HostGator 2,75 USD 3,95 USD 5,95 dolarja
A2 gostovanje 3,92 dolarja 4,90 USD 9,31 USD
Dreamhost 2,59 USD 5,95 dolarja
Bluehost 3,95 USD 5,95 dolarja 13,95 USD

VPS gostovanje

5 dolarjev – 80 dolarjev na mesec

VPS gostovanje je naslednji korak od skupnega gostovanja v spletu, ko se začne promet povečevati.

Med petimi najboljšimi ponudniki gostovanja VPS Bluehost in iPage ponujata najcenejše VPS-ove gostovalne načrte po 19,99 USD / mesec za načrte začetne ravni, medtem ko iPage ponuja tudi najcenejši načrt VPS z najvišjim nivojem, in sicer 79,99 USD na mesec. V povprečju je Bluehost v treh načrtih najcenejši.

Najvišji načrt načrta za vpis v gostiteljski načrt
V gibanju 29,19 USD 47,39 USD 69,34 USD
A2 gostovanje 32,99 USD 46,19 USD 65,99 USD
Bluehost 19,99 USD 29,99 USD 59,99 USD
iPage 19,99 USD 47,99 USD 79,99 USD
HostGator 29,95 USD 39,95 USD 49,95 USD

Namensko gostovanje

80 dolarjev – 730 dolarjev na mesec

Če ti’Odločili ste se, da boste plačali za svoj strežnik, promet mora biti precej resen, vaše potrebe pa prerasle spodnjeplastne gostovalne načrte.

Namensko gostovanje je najbolj spremenljive cene. Od naših prvih petih namenskih ponudnikov gostovanja najcenejši načrt prihaja iz Bluehosta, ki znaša 79,99 USD na mesec. Načrti za srednje ravni se gibljejo med 99,99 USD na mesec in 349 USD na mesec. Najdražji načrt je Siteground’s 729 $ na mesec načrt najvišje stopnje.

Najvišji načrt načrta za vpis v gostiteljski načrt
HostGator 118,99 USD 138,99 USD 149,00 USD
Bluehost 79,99 USD 99,99 USD 119,99 USD
V gibanju 105,69 USD 166,59 USD 238,99 USD
A2 gostovanje 141,09 USD 207,49 USD 290,49 USD
SiteGround 269 ​​dolarjev 349 dolarjev 729 dolarjev

Gostovanje v oblaku

4,50 $ – 240 $ na mesec

Gostovanje v oblaku je tisto, na kar se obrnete, ko bi se izpadi lahko izkazali za usodne za vaše podjetje. Obstaja ta oblika gostovanja’je vedno pri roki strežnik, ki je vaše spletno mesto pripravljen posredovati svetu.

Gostovanje v oblaku je relativno poceni. Od naših petih najboljših ponudnikov najcenejši načrt prihaja iz podjetja DreamHost za samo 4,50 USD / mesec. Kaj lahko dobite z načrtom gostovanja v oblaku, se lahko precej razlikuje in to se odraža na stroških; HostGator’Najdražji načrt gostovanja v oblaku stane le 9,95 USD / mesec, medtem ko SiteGround’s je 240 USD / mesec.

Najvišji načrt načrta za vpis v gostiteljski načrt
A2 gostovanje 5 USD 10 USD 15 dolarjev
SiteGround 80 dolarjev 160 dolarjev 240 dolarjev
V gibanju 21,04 $ 42,24 USD 69,34 USD
HostGator 4,95 dolarja 6,57 USD 9,95 USD
Dreamhost 4,50 USD 12 dolarjev 48 USD

Gostovanje WordPress

4,99 USD – 290 USD na mesec

Ti načrti so namenjeni tistim, ki potrebujejo namenske in specializirane storitve, zasnovane samo za WordPress spletna mesta in bloge.

Tudi v tem, kar dobite od enega programa WordPress gostovanja do drugega, je lahko precej razlika, kar se odraža v ceni. Od naših prvih petih ponudnikov gostovanja WordPress ponuja SiteGround najcenejši načrt v višini 3,95 USD na mesec. WPEngine’Načrt zgornjega nivoja je najcenejši pri 290 USD na mesec.

Najvišji načrt načrta za vpis v gostiteljski načrt
Bluehost 19,95 USD 29,95 USD 49,95 USD
A2 gostovanje 11,99 USD 18,99 USD 36,98 USD
V gibanju 4,99 USD 8,99 USD 11,99 USD
WPEngine 35 dolarjev 115 ameriških dolarjev 290 USD
SiteGround 3,95 USD 5,95 dolarja 11,95 USD

3

Dodatni stroški spletnega gostovanja, ki jih je treba upoštevati

Gostovalni paket je ena stvar, vendar jih pogosto obstaja “skrita” pristojbine, na katere morda res ne boste razmišljali, dokler ne’ste že pripravljeni in tečete. Nad paketom gostovanja morate na primer imeti ime domene. Včasih je registracija vašega domena vključena v vaš paket gostovanja, medtem ko se drugič obrnete na registracijo domene.

Tukaj’s razčlenitvijo nekaj dodatnih stroškov, ki bi jih morali upoštevati.

Registracija domenskega imena

Običajno stane od 10 do 15 dolarjev na leto

Ko imate spletno mesto, potrebujete ime domene. To je spletni naslov, ki ga vstavite v svoje vizitke, nakupovalne torbe in drugo gradivo za trženje podjetja. Večina ljudi se odloči za domensko ime .com, izbirate pa lahko tudi med priponkami .net, .biz ali posameznimi državami, na primer .ca ali .us.

Registracija domen ima nekaj dodatnih pristojbin, na primer varstvo zasebnosti, zaradi česar vaše ime in naslov ne bosta v javnem seznamu WHOIS.

To je’Omeniti velja tudi, da vodenje registracije domene pri ponudniku spletnega gostovanja ni vedno najboljša izbira. Če bi kdaj želeli zapustiti svoj spletni strežnik, vam bo registracija domene za storitve, kot sta Domain.com ali GoDaddy, olajšala’Izognili se bomo težavam (in morebitnim stroškom) prenosa svoje domene na novega registrarja.

stroški registracije domene godaddyIme domene po meri za vaše spletno mesto lahko kupite pri ponudniku gostovanja ali pri registratorjih domen, kot je GoDaddy. Oglejte si našo popolno razčlenitev stroški domenskega imena za več informacij.

Office 365 ali G Suite

Dodajanje poslovnih e-poštnih sporočil in paketov produktivnosti običajno stane od 6 do 15 USD na mesec

Te storitve ne nudijo vsi gostitelji, vendar jih številni omogočajo nakup poslovnih računov za G Suite ali Office 365 po ugodnih cenah. Končni rezultat je, da imate poslovno e-pošto v Gmailu ali Outlook.com.

SSL potrdila

Različne od brezplačnih do 450 dolarjev na leto, povprečna cena pa je približno 50 dolarjev

Ko imate potrdilo SSL, vaše spletno mesto dobi tisto malo zeleno ključavnico v URL-jevi vrstici brskalnika. To je obvezno za katero koli spletno stran, ki obravnava finančne transakcije ali kjer se uporabniki morajo prijaviti na spletno mesto. Mnoga spletna mesta se odločijo za uporabo SSL tudi takrat’so preprosto enostavne strani s podatki, saj Google pogosto daje prednost spletnim mestom, ki uporabljajo SSL pred tistimi, ki jih nimajo’t.

V teh dneh večina spletnih gostiteljev ponuja brezplačne SSL certifikate s svojimi srednji do visoki ravni; vendar ne pozabite, da če imate tehnično znanje za upravljanje ukazne vrstice, lahko dobite brezplačno potrdilo SSL prek programa Let’s Šifriraj.

stroški certifikata za gostovanje a2 sslPaket vrhunskih SSL certifikatov lahko kupite pri A2 Hostingu, ki varujejo vaše spletno mesto in podatke o obiskovalcih. Želite prihraniti pri varnosti? Oglejte si našo uvrstitev 10 najboljših brezplačnih ponudnikov gostovanja SSL.

SiteLock

Običajno stane približno 24 dolarjev na leto

Vsi gostitelji spletnih strani ponujajo varnost SiteLock kot del svojih storitev, toda tisti, ki običajno zaračunajo približno 2 USD na mesec. SiteLock ponuja funkcije, kot so vsakodnevno skeniranje zlonamerne programske opreme, požarni zidovi spletnih aplikacij in zaščita pred napadi DDoS. Ali je SiteLock vreden denarja, je nekaj razprave na spletu, vendar smo zmagali’Tu ne grem v to. Nekateri spletni gostitelji ponujajo brezplačno tudi storitve SiteLock kot del svojih paketov.

Storitve za samodejno varnostno kopiranje in obnovitev spletnega mesta

Varnostne kopije spletnih strani s spletnimi gostitelji so pogosto brezplačne, vendar lahko stanejo 2 evra na mesec ali več

Tako kot računalnik doma, se plača, da se datoteke vašega spletnega mesta kopirajo na drugo lokacijo, ki ni vaš strežnik spletnega gostitelja, v primeru, da se zgodi najhujše. Nekateri načrti vključujejo varnostne kopije brezplačno, drugi pa so zmagali’ne zaračunajte varčevanja varnostne kopije, lahko pa vam zaračuna nadomestilo za obnovitev, če vaši podatki izginejo.

Upoštevajte, da lahko spletno mesto varnostno kopirate sami, vendar to običajno zahteva malo tehničnega znanja. Ti’Prav tako boste morali upravljati varnostne kopije, da se prepričate’pravilno delate in kopirate.

Želite več informacij? Oglejte si naš vodnik za stroške vzdrževanja spletnih strani in si oglejte, kje spletno gostovanje ustreza drugim stroškom. 4

Koliko stane gostovanje spletnega mesta: Povzetek

Zdaj veste, koliko naj stane spletno gostovanje glede na vrsto gostovanja, ki ga potrebujete, od storitev, ki jih priporočamo. Zagotovo obstaja široka paleta možnosti cen, gostovanje pa stane od le 2,75 do več kot 700 dolarjev na mesec.

Če se odločite za načrt z višjimi cenami ali celo vrsto let po nižji ceni, mnogi spletni gostitelji ponujajo omejeno garancijo denarnega vračila. Te pogosto trajajo od 30 do 90 dni. Tako lahko preizkusite storitev, in če ne’Če vam je všeč, lahko odidete, ne da bi izgubili naložbo.

Za pregled je predstavljenih pet vrst spletnega gostovanja, skupaj z njihovimi cenovnimi razponi:

Cena za gostovanje spletnega mesta:

 • Skupno gostovanje: 2,75 dolarja – 15 dolarjev na mesec
 • VPS gostovanje: 5 dolarjev – 80 dolarjev na mesec
 • Namensko gostovanje: 80 dolarjev – 730 dolarjev na mesec
 • Gostovanje v oblaku: 4,50 $ – 240 $ na mesec
 • Gostovanje WordPress: 4,99 USD – 290 USD na mesec

Pomembno vprašanje, ki si ga morate zapomniti pri spletnem gostovanju, je vrsta spletnega mesta, ki ga imate’Ponovni zagon pogosto narekuje vrsto spletnega gostovanja, ki ga potrebujete.

Začetna spletna mesta v skoraj vseh kategorijah naj gredo s skupnim gostovanjem. VPS, namensko in gostovanje v oblaku so za bolj aktivna spletna mesta, pri čemer je slednje bolj pomembno za spletna mesta, ki zmorejo’ne privoščite si ničesar. Medtem je WordPress gostovanje posebej za spletna mesta, ki temeljijo na WordPressu, ki želijo specializirano podporo in funkcije, ki jih upravljajo storitve gostovanja WordPress..

Enkrat ti’imam izbran vaš načrt gostovanja, ne’ne pozabi razmisliti o tistih dodatkih, o katerih smo razpravljali. Ti’Kmalu boste na poti do aktivnega in dobro vzdrževanega spletnega mesta.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map