Преглед на уеб потока 2020

Създател на уебсайтове за уеб дизайнери

Webflow е отзивчив създател на уебсайт, който’s привличаше много внимание. Но колко е добре всъщност? За кого е предназначен? И колко струва? ние’Ще отговоря на всички тези въпроси и още – но първо, нека’Започнете с основите.


Създател на уебсайт е онлайн платформа, която позволява на всеки да създаде свой уебсайт, без да се налага да използва код.

Преди няколко години традиционните платформи като WordPress и Drupal често се използват от уеб разработчиците за създаване на уебсайтове за клиенти. В наши дни обаче създателите на уебсайтове като Wix, Weebly и Squarespace отвориха създаването на уеб сайт за всеки и всеки.

Имайки предвид Webflow’ясни пълномощия, помислихме си ние’d хвърлете поглед и вижте за какво става дума за цялата суматоха.

Webflow се намира някъде между традиционното и модерното. То’s създател на уебсайт, но носи със себе си ниво на персонализиране и мощност, обикновено запазено за харесванията на WordPress.

Поради тази причина Webflow обикновено се използва от уеб дизайнери. То’е идеален за потребители, които не’не искам да се притеснявам с всички кокички, но трябва платформа, която’е напълно персонализируем.

Повече информация

Най-добрите уебсайтове – Вижте кои платформи са направили топ 10.

Сравнителна диаграма на уебсайта – Сравнете най-добрите платформи един до друг.

1

Плюсовете и минусите на Webflow

Плюсове на Webflow

 • Страхотни нива на персонализиране на дизайна, без да е необходимо да знаете код
 • Отлична гама от шаблони, подходящи за електронна търговия и динамично съдържание

Противопоказания на Webflow

 • Сравнително трудно да се използва за създаване на уебсайт, особено в сравнение с Wix или GoDaddy
 • Скъпи планове, като цените варират от $ 12 / месец до $ 212 / месец
 • Без чат на живо или поддръжка по телефона

2

Лесно използване

Веднага след като се регистрирате в Webflow, платформата ви свършва наистина много добре. Ако ти’чувствате се уверени, можете да се потопите направо в процеса на проектиране, но ние’d препоръчвам Webflow’урок за всички първи потребители.

webflow onboardingЗапочнете от нулата, използвайте шаблон или научете как да редактирате с Webflow

Редактор на уеб поток

След теб’завършихте урока си и избрахте шаблон, вие’Ще вляза в редактора. дон’няма да се тревожите, ако смятате, че компютърът ви е отворил Photoshop случайно – Webflow’s редактор просто се случва да изглежда страшно подобно.

редактор на уеб потокWebflow’Редакторът има множество опции за дизайн и е подобен на Photoshop

И точно като Photoshop, има много възможности за дизайн, от които да избирате. Докато уеб дизайнерите ще се чувстват като деца в магазин за бонбони, редовните хора могат да бъдат сплашени.

Там’е много да вземем, и дори с урока за борда, не е така’t веднага очевидно как се правят много неща. Както обяснява самият Webflow, това е така’Най-добре е да мислите за вашия уебсайт като серия от кутии.

‘Моделът на кутията’, както го нарича Webflow, е процесът на създаване на кутия за всеки елемент от вашия сайт и наслагването им един върху друг. Картинки с изображения, текстови полета и кутии с бутони всички се добавят, за да формират оформлението на вашия сайт.

Webflow ви позволява да създавате полета за всеки елемент от вашия уебсайт

Мисленето на уебсайта Ви по този начин улеснява визуализирането на това, което искате, но редактирането все още може да бъде сложно. Ако ти’отново сме в изграждането на уебсайтове, ние’d препоръчайте да отделите няколко часа, за да се захванете с Webflow, преди да започнете да създавате уебсайта си.

3

Дизайн на шаблони

Webflow разполага с над 100 шаблона, от които можете да избирате, включително 40 безплатни.

Можете да филтрирате шаблони по индустрия, безплатна / премиум или електронна търговия. Това прави наистина лесно да намерите шаблон, който да отговаря на вашите нужди. Можете дори да прегледате дизайните, преди да вземете своето решение, и да видите кои от тях поддържат динамично съдържание.

шаблони за уеб потокWebflow има стотици безплатни и премиум шаблони, предназначени за лични, бизнес и сайтове за електронна търговия

Всички от Webflow’шаблоните са отзивчиви, което означава, че те автоматично се адаптират към различни размери на екрана, в зависимост от устройството на вашия сайт’посетителите, с които разглеждате.

Всеки шаблон също идва с кратко описание, което ви казва какъв тип сайт’най-добре за и какви са вашите възможности за дизайн. Повечето строители на уебсайтове имат отзивчиви шаблони и ви позволяват да визуализирате техните дизайни, но Webflow’Описанията на разширените шаблони са приятно докосване.

Премиум шаблоните варират в цената от $ 19 до $ 149. Повечето са склонни да струват или $ 49, или $ 79, което може да звучи стръмно, но като еднократна цена, трябва да го видите повече като инвестиция.

Webflow’s шаблоните обикновено са добре събрани и могат да се държат срещу лидера на пазара Squarespace по отношение на качеството на дизайна. Те’отново чисти, отзивчиви и напълно адаптивни.

Как да създадете уебсайт – Нашият лесен за следване осем стъпка ръководство.

Как да изберете шаблона на уебсайта си – Три прости критерия.

4

Характеристика

Характеристиките обикновено са там, където Webflow пада надолу в сравнение с други създатели на уебсайтове на пазара. Докато харесванията на Wix, Weebly и Squarespace имат широка гама от функции, Webflow’s опциите са доста разочароващи.

Интеграцията в социалните медии е отличен пример. Въпреки че можете лесно да свързвате Facebook и Twitter страници, вграждането на пряка емисия или връзката към Instagram се оказва доста трудно.

То’струва си да погледнете в Webflow’помощен център – наречен Университет Webflow – за да види какво е и какво е’t възможно. Това ще ви спести време при опит да намерите функция, която смятате, че трябва да бъде наистина проста за намиране.

Много от по-модерните неща, които можете да направите в Webflow aren’t вграден Вместо това те идват като интеграции, които можете да добавите във вашия сайт

интеграции в уеб потокWebflow’интеграциите са приложения на трети страни, които можете да използвате в съответствие с вашия уебсайт

Повечето създатели на уебсайтове имат собствени магазини за приложения. Интеграциите в Webflow са подобни, но добавките му се правят от трети страни, а не директно от Webflow.

Позволявам’Разгледайте някои от основните вградени функции, които Webflow ви дава, независимо от вас’изграждате обикновен уебсайт или онлайн магазин.

Webflow’s Основни функции

Паралелно превъртане, анимации и взаимодействия

Дизайнът е нещо, което Webflow очевидно много цени. В крак с модерните уеб тенденции, има’s цял куп странни движения, които можете да добавите. Превъртането на Parallax, многоетапните анимации и микровзаимодействията са само няколко от готините неща, които можете да създадете с Webflow.

Резервни копия и сигурност

За малко по-скучна (но много важна) забележка, сигурността е нещо, което Webflow също приема много сериозно. Наред с това ви предоставя автоматични резервни копия – така че можете да възстановите вашия сайт до последната точка за запазване, ако нещо се обърка – той също идва с безплатен SSL сертификат. Това помага да защитите вашия сайт и показва, че посетителите на него могат да се доверят на личната им информация.

Разширен SEO контрол

Оптимизацията за търсачки (SEO) е процес на настройване на вашия сайт’s съдържание, за да му помогне да изглежда по-високо в страниците с резултати от Google и Bing. Повечето платформи ви позволяват да добавяте / редактирате метаданни, да създавате текстови алт текст и да насочвате ключови думи. Webflow отива една стъпка по-напред, предлага автоматично генерирани Sitemap и персонализиращи се 301 пренасочвания.

Webflow’s Функции за електронна търговия

Множество опции за плащане

Освен че приема стандартни плащания с кредитни и дебитни карти чрез Stripe, Webflow ви позволява също да приемате Apple Pay и PayPal.

Автоматични данъчни изчисления

След като клиент стигне до вашата каса, Webflow автоматично ще изчисли дължимия данък върху продажбите и дължимия ДДС и ще го добави. Това може да Ви спести часове време, въвеждайки различни данъчни групи и да коригирате разходите за ДДС.

Интеграция във Facebook и Instagram

Синхронизирайте продукти с вашия Facebook магазин и Instagram магазин. Това не само ви позволява да пресичате продажби между вашия уебсайт и социални канали, но също така ви позволява да провеждате по-интелигентни маркетингови кампании.

Най-добрите платформи за електронна търговия – Открийте седемте най-добри опции на пазара.

Сравнителна диаграма на уебсайта за електронна търговия – Сравнете и сравнете горните платформи.

5

Помощ и подкрепа

Webflow има някои наистина полезни уроци и ръководства, но нивото на лична поддръжка оставя много да се желае.

Позволявам’започнете с добрите неща. Webflow’собственият помощен център, Webflow University, е онлайн ресурс, където можете да намерите ръководства за всичко – от това как да използвате платформата до това как работят специфичните интеграции. То’добре представен, лесен за търсене и като цяло трябва да бъде първото място, което гледате, ако се забиете.

помощен център за уеб потокWebflow University е платформата’s онлайн център за помощ, пълен с ръководства и уроци

Ако не успеете, винаги можете да прехвърлите Webflow’форум на общността, където потребителите се събират, за да обсъдят платформата и да споделят своя опит и трудности. Ако имате нужда от помощ с нещо, то’е доста безопасно да кажа, че някой друг ще се е сблъскал със същия проблем.

То’не е все розово. Ако искате да се свържете директно с Webflow директно, това може да е малко караница. В момента Webflow няма’не предоставяте телефон или услуга за чат на живо, което означава, че единственият начин да се свържете е чрез имейл.

Webflow’s екипът за отговор е на разположение 6:00 – 18:00 PT, понеделник – петък, и можете да очаквате личен отговор в рамките на 24-48 часа. Можете да оставите съобщение и да прикачите файлове, за да покажете какъв точно е проблемът.

6

Ценообразуване

Ценообразуването е друг аспект на Webflow, който може да отложи хората – може да стане доста скъпо!

Тъй като Webflow се продава като по-усъвършенстван конструктор на уебсайтове, който предлага на потребителите по-голям творчески контрол’е естествено, че цените му отразяват това. Проблемът е, че средният потребител може да няма нужда, да иска или да знае как да използва половината от нещата, които те’плащате за…

В момента Webflow има шест ценови планове: три за уебсайтове и три за онлайн магазини.

ценообразуване на уеб потокWebflow’Плановете за сайтове са разделени между обикновени уебсайтове и сайтове за електронна търговия

Въпреки че можете да създадете уебсайт безплатно, най-евтиното, което всъщност можете да го публикувате онлайн, е $ 12 / месец в Webflow’с ‘Основен’ план. Това е подходящо за прости сайтове, които се нуждаят само от няколко стандартни елемента, като галерии с изображения, формуляри за контакт или менюта.

Планът за CMS се фокусира върху блогове и сайтове, базирани на съдържание, докато бизнес планът е изненадващо за бизнеса, които търсят пазар и мащаб.

Webflow’s Плановете за електронна търговия варират от продажба на няколко продукта отстрани (Стандартен план) до ефективна продажба на едро (плюс план), до маркетинг и управление на вашите продукти пред глобална аудитория (Разширен план).

Там’s също Webflow for Enterprise, който се предлага на базата на оферта. Това е мястото, където Webflow всъщност ще помогне за изграждането на вашия сайт за вас и ще ви подкрепи през целия процес. Това е страхотна услуга, но само наистина подходяща, ако сте’си голям бизнес.

Най-добрите евтини уебсайтове – 14 платформи, които всички предлагат месечни планове под 15 долара!

Най-добрите безплатни уебсайтове – 10 платформи, на които можете да създадете напълно безплатен уебсайт.

7

Преглед на уеб потока: Заключение

Така че има го – пълен преглед на Webflow. Както виждате, то’s създател на уебсайт с много специфична целева аудитория и такъв с ясни силни и слаби страни.

Въпреки че не е най-евтината или най-лесната платформа за използване, Webflow наистина стои високо, що се отнася до дизайна. Можете да персонализирате всички видове, без да се налага да знаете код, което го прави да се чувства много напреднал, без да се чувствате недостъпни.

Шаблоните са добре проектирани, оптимизирани за мобилни устройства и покриват редица индустрии. Webflow’функции, обаче, са доста ограничени и може да се наложи да се възползвате от неговите интеграции на трети страни.

Препоръчваме Webflow, ако…

…вие сте уеб дизайнер, който’търси начин за изграждане на клиенти подробен уебсайт, използвайки платформа, която не’не изисква знания за кодиране. Алтернативно, Webflow работи за хора, които преди са използвали строител като Wix или Weebly, но искат повече контрол върху външния вид и усещането на своя сайт.

Поради сложния си характер Webflow не е подходящ за начинаещи. Ако искате интуитивен, лесен за използване строител на уебсайтове, който все пак ви позволява да бъдете креативни, ние’d препоръчвам да опитате Wix или Squarespace.

Wix идва с безплатен план, така че можете да създадете и публикувате уебсайта си, без да харчите нито стотинка! Въпреки това ще трябва да надстроите до премиум план, ако искате да се отървете от марката на Wix, да имате собствено име на домейн и / или да продавате онлайн.

Междувременно Squarespace е стилен конструктор на уебсайтове’s повече в съответствие с Webflow по отношение на дизайна, но много по-лесен за използване. Той предлага 14-дневен безплатен пробен период, така че можете да видите какво представлява Squarespace, преди да решите дали да го направите’струва си да платите.

Каквато и платформа в крайна сметка да изберете, бъдете сигурни, че сте’отново сте уверени в него и разберете как работи, преди да надстроите до платен план. След това вие’готови сте да създадете своя сайт за мечти – най-добър късмет!

Wix преглед – Открийте защо Wix е класиран като най-добрият цялостен уебсайт.

Преглед на квадратното пространство – Ако ти’преразгледайте дизайна, вижте какво може да ви предложи Squarespace.

8

Преглед на уеб поток: често задавани въпроси

По-добър ли е Webflow от WordPress?

То’е повече случай, от който единият ви подхожда най-добре, за разлика от това, че единият е по-добър от другия. WordPress е платформа с отворен код, където можете да създавате почти всичко, но ще трябва да знаете разширено кодиране. Webflow отнема тази нужда, така е’със сигурност по-лесният вариант.

Съотношение качество / качество ли е Webflow?

Не точно. Webflow е създател на уебсайт в горния край на пазара, но има и други платформи с подобно качество, които са с много по-разумни цени. Wix, например, е много по-евтин, като цените са между 11 и 35 долара на месец. За разлика от уебпоток, Webflow таксува до $ 212 / месец за основния си план.

Трябва ли да плащате за хостинг с Webflow?

Не. Webflow, като всеки създател на уебсайт, е домакин на вашия уебсайт за вас. Това означава, че разходите за неща като уеб хостинг и сигурност са покрити от една месечна такса.

Ако използвате самостоятелно хоствана платформа като WordPress, вие’Ще трябва да плащате за хостинг отделно. Можете да научите повече за най-добрите уеб хостове тук.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map