SimpleSite Review 2020 – Твърде проста?

simplesite преглед представено изображениеКазват там’s красотата в простотата – но колко просто е твърде просто? Че’s това, което искахме да разберем.


SimpleSite прави точно това, което пише на тенекия – това’е прост, лесен, основен конструктор на уебсайтове, който предлага лесен начин за некодиращите да достигнат онлайн.

ние’все пак трябва да бъда честен – SimpleSite нали?’правилно за всички. То’Най-доброто за начинаещи, които искат много основен сайт, без много да се притесняват от качеството на дизайна си. Ако имате нужда от лъскав или мощен уебсайт, SimpleSite спечели’t маркирайте кутиите си.

Плюсове и минуси на SimpleSite

Плюсове минуси
 • Много лесен за използване
 • Приятелски за начинаещи
 • Страхотно за мобилна оптимизация
 • Датирани дизайни и ограничена персонализация
 • Ограничени функции
 • Минимална поддръжка на клиенти
 • Платените планове нямат съотношение цена / качество

Ако ти’мислите, че SimpleSite може да бъде най-добрият създател на уебсайт за вас или за вас’сте сигурни и искате да разберете повече, тогава вие’отново на правилното място. ние’опитахме и тествахме сами, и сега ние’готови сме да споделим нашите открития с вас.

Готови ли сте да разберете дали SimpleSite е просто най-добрият строител за вас? Седнете и пристегнете, докато ви превеждаме чрез функции, лекота на използване, ценообразуване и други!

1

Лесно използване

Лесността на употреба е едно от основните неща, за които трябва да мислите, когато сте’избирате отново създател на уебсайт. То’Важно е, че вашият строител отговаря на вашите собствени технически умения – по този начин можете всъщност да се насладите на изграждането на уебсайта си!

Неучудващо е, че SimpleSite наистина грее. Той отговаря на името си, като предоставя на потребителите си лесен и лесен начин за изграждане на основни уебсайтове. SimpleSite цени удоволствие от съвършенството, което показва в простия си редактор.

лесна употребаSimpleSite улеснява начинаещите да създават основен уебсайт, без кодиране или технологични познания.

Само с главата нагоре, обаче – ако искате много творческа свобода, тогава вие’Ще намеря SimpleSite по-скоро разочароващо, отколкото лесно. То’също не е много интуитивно, което означава, че отклоняването от зададения път може да причини главоболие.

Ако искате повече свобода, строители като Wix или Squarespace са много по-подходящи за вашите нужди. Въпреки това, за технически оспорваните сред нас, SimpleSite’ясният, неприятен редактор е богиня.

Когато започнете, вие избирате дали’създавате личен или бизнес сайт – ако е така’и нито едното, можете да изберете “друг.”

симплексна настройка на уебсайт

SimpleSite тогава ви води през процеса на изграждане – просто избирате вашата цветова схема, добавяте изображения, заглавие и име на домейн, след което създавате вход. Тази последна стъпка автоматично публикува вашия сайт, които можете да върнете назад и да завършите редактирането.

То’е супер прост и напълно начинаещ приятелски. Това каза, не беше ли’t винаги най-интуитивният – на моменти неговата простота става изключително ограничаваща и затруднява да се работи как да се правят доста основни неща. В един кръг от тестване ни отне много време, за да разработим как да редактираме текст преди публикуването на нашия сайт, което трябва да е лесно!

SimpleSite твърди, че можете да създадете сайт в рамките на няколко минути. При нашето тестване установихме, че в действителност това вероятно ще се превърне в два часа (ако приемем, че искате добре заоблен уебсайт).

2

Тематичен дизайн и персонализиране

SimpleSite може да бъде лесен за изграждане, но как ще изглежда уебсайтът ви? Истината е, че дизайнът е цената, която плащате за директния редактор. SimpleSite’Дизайните са доста датирани и предлагат много ограничена персонализация.

Докато повечето други строители – като Wix, Weebly и Squarespace – ви дават избор на шаблони за основа на вашия сайт’Структурата и дизайна, SimpleSite работи малко по-различно. Ако изберете “личен / блог” или “друг” опции, ти’ре автоматично се дава предварително зададена тема да персонализирате, като този от изображението по-долу.

simplesite лична темаКогато изберете личен, блог или “друг” опция, SimpleSite ви дава предварително зададена тема, която да персонализирате.

Ако изберете обаче “бизнес” опция, можете да изберете от няколко различни теми, които да редактирате.

simplesite бизнес темиМожете да изберете от редица теми, за да стартирате вашия бизнес сайт.

Това е доста причудлив начин за правене на нещата – можете да посочите кой тип бизнес сайт сте’пренастройка например, но не и дали вашият личен сайт е портфолио, блог или CV.

Заради това, най-горният ни съвет е да изберем “бизнес” опция, без значение какъв тип сайт’преизграждане. Това ви позволява да разглеждате всички SimpleSite’s теми, за да намерите такава, която да отговаря на вашите нужди.

След като имате вашата тема, персонализирането е доста основно. Добрата новина е, че въпреки доста заобикалящия си начин на работа, SimpleSite го прави много лесно да добавите елементи, като текст и изображения.

характеристики на дизайна на simplesiteТо’е лесно да добавите прости елементи към вашия уебсайт’s страници, въпреки че може да е трудно да ги персонализирате веднъж поставени на страницата.

Въпреки това, редактиране или пренастройване, след като те’отново на вашата страница е по-трудна и често невъзможна задача.

То’е лесно да превключите вашия сайт’s оформление след публикуване, но можете’t се върнете назад и изберете напълно нова тема – можете просто да промените оформлението на избраната от вас тема.

Помислете за SimpleSite като Playmobil – лесно можете да изградите добре изглеждащ сайт, но го’s в рамките на предвидените за вас ограничения. Wix и Squarespace например са по-скоро като Lego – все още лесен за начинаещи, но с потенциала за повече свобода, въображение и впечатляващи резултати.

3

Характеристика

Докато дизайнът е първото нещо, което посетителите ви ще забележат, това’s функциите, които могат да направят дългосрочна промяна на вашия сайт, като влияят върху това колко е вероятно да успеете и да се развивате.

За съжаление SimpleSite има доста ограничен набор от функции, което го прави по-малко от идеален за амбициозни уебсайтове.

Характеристиките, които прави, включват обаче добра основа за хоби уебсайтове и проекти за начинаещи. Свободният план е щедър в това, което предлага, с електронна търговия и мобилна оптимизация и двете идват като стандарт.

функции simplesiteSimpleSite ви предоставя набор от основни функции, които да ви помогнат да управлявате вашия уебсайт.

Щедра електронна търговия

SimpleSite’Основният триумф, когато става дума за функции, е фактът, който ви позволява продава до пет продукта на своя безплатен план. Че’наистина си струва да викаме. Възможността за електронна търговия обикновено е запазена за плащане на клиенти, така че предлагането й безплатно наистина прави SimpleSite да се откроява от конкурентите си.

Това е идеално, ако искате да продадете няколко артикула, но ние не’не препоръчвам SimpleSite, ако искате’всъщност ще стартира магазин за електронна търговия. То’не е много мащабируем и спечели’не ще ви дам необходимите инструменти за правилното управление на вашия магазин.

За да отключите неограничени продукти за вашия онлайн магазин, трябва да преминете към най-скъпия план за електронна търговия за 30,49 долара на месец. На тази цена може да използвате и по-добра платформа за електронна търговия, като Shopify или BigCommerce – и двете струват под 30 долара на месец, и имат невероятно мощни функции за електронна търговия.

Като цяло SimpleSite е много щедър с петте си функции за електронна търговия на своя безплатен план, което го прави а чудесен избор за печелене на пари от вашето хоби. То’е рядко предложение и определено си заслужава да се възползвате максимално!

Оптимизация за мобилни устройства в движение

Повечето строители на уебсайтове предлагат оптимизирани за мобилни шаблони шаблони, така че вашият сайт автоматично да изглежда страхотно на всеки екран. SimpleSite не е по-различен, но там, където той наистина се разделя е със своето мобилен редактор на уебсайтове в движение.

simplesite мобилен готовУправлявайте сайта си в движение с SimpleSite’s мобилен редактор.

Можете да редактирате и управлявате сайта си направо от мобилния си телефон, без да изтегляте приложение или да се обръщате с плъгини – само няколко докосвания на вашия телефон или таблет, и вие’добре е да отида!

Професионални имейл адреси

Когато купувате домейн чрез SimpleSite, вие също получавате пет лични имейл адреса включена. Така че вместо да използвате общия си имейл, като например можете да имате Това е чудесна функция, тъй като дава на вас и вашия сайт повече професионален имидж.

simplesite разполага с имейлиПолучавате пет лични имейл адреса, когато купувате домейн чрез SimpleSite.

Това са трите основни предимства, които идват с помощта на SimpleSite. Въпреки това, има някои основни функции, които SimpleSite не включва, които бихте очаквали да видите от типичен строител на уебсайтове.

Лошо SEO

Оптимизацията за търсачки (SEO) е от съществено значение за намирането на уебсайта ви – без него вашият уебсайт не прави’няма шанс за високо класиране в Google’s резултати от търсенето. Най-добрите създатели на SEO уебсайтове включват автоматично множество SEO инструменти и ви правят възможно най-лесно да оптимизирате сайта си още повече.

SimpleSite просто не’t достатъчно стъпка, когато става въпрос за SEO.

Да, той ви предоставя оптимизирани за мобилни страници страници, които Google обича, и има ръководства, показващи как да използвате ключови думи в заглавията си. Но ти’сте много ограничени в това, което можете да направите, за да оптимизирате вашия сайт – за начало можете’не инсталирайте каквито и да било приложения, вмъкнете Google Analytics или получите достъп до кода на вашите страници.

Когато сравнявате SimpleSite’s SEO оферти за това на Squarespace или Weebly, вие осъзнавате колко е основно. Ако ти’отново се стремите към първото място или дори първата страница на Google’резултати от търсенето, SimpleSite просто не е за вас.

Несъществуващ пазар на приложения

SimpleSite не’нямаш пазар на приложения, което означава теб’напълно разчита на своите вградени функции. То’s не е единственият създател на уебсайтове, който прави това – Squarespace, например, не’нямате пазар на приложения, но отново той има и най-добрите качествени характеристики. SimpleSite може’не може да се похвали със същото!

Остаряла интеграция на социалните медии

Докато можете да вграждате социални бутони, така че посетителите да могат да споделят вашия сайт в платформи като Facebook или Twitter, можете’не вмъквайте живи социални емисии на вашия сайт. Това е истински срам – социалните медии са огромна част от съвременния маркетинг, а вашият уебсайт е идеалното място да дадете шанс на посетителите да бъдат в крак с вашите онлайн профили.

Всичко на всичко, SimpleSite може да предложи много по-малко от конкурентите си, когато става дума за функции. Разбира се, вие’Ще получите основните положения с няколко хубави перки, които са хвърлени – но като цяло страхотните пропуски в списъка с функции е трудно да се игнорират или да се оправдаят.

Истината е, че ако искате да увеличите мащаба на вашия уеб сайт, вие’Ще се оправяш.

4

Помощ и подкрепа

Помощта и поддръжката е лесна за пренебрегване, когато сте’избирате създател на уебсайт, но го’си струва да проверите преди да се ангажирате. Никой не иска да прекарва часове обикаляйки в кръгове с безполезен чат бот – така какво може да предложи SimpleSite във вашия час на нужда?

Отговорът е – не много. SimpleSite предлага само един тип поддръжка: имейл.

просто обслужване на клиентиSimpleSite предлага поддръжка по имейл за своите потребители, плюс раздел за често задавани въпроси на страницата си за поддръжка на клиенти.

Това най-малкото означава, че проблемът ви се решава от човек, но недостатъкът е, че те могат да работят само с човешки темпове. Средното време за реакция е два работни дни, което е по-малко от идеалното, ако имате спешен проблем.

Там’няма телефонен номер, посочен на SimpleSite’s страница за поддръжка на клиенти – само имейл, пощенски адрес и списък с често задавани въпроси. Можете да се насочите към блога за по-обща информация, но за конкретни или технически проблеми’Ще трябва да се свържете директно с екипа за поддръжка.

5

Ценообразуване

SimpleSite има три плана да избирате от: Основни, професионални и електронна търговия планове. Основният план е напълно безплатен; Pro планът струва $ 15,49 на месец, докато планът за електронна търговия влиза в $ 30,49 на месец. Ако това звучи скъпо, можете да спестите пари, като плащате годишно, а не месечно.

ценови сайтовеSimpleSite има три ценови плана, вариращи от безплатни до 30,49 долара на месец. Можете да получите по-ниска цена, като изберете да плащате ежегодно вместо това.

Основен план ви позволява да създавате до 15 страници, да продавате до пет продукта и предлага ограничен избор от възможности за дизайн. На този план вие’Ще има реклами, популяризиращи SimpleSite във вашия уебсайт – по тази причина ние не го правим’не препоръчвам безплатния план за всеки тип бизнес уебсайт. Вместо, то’е идеален за хоби уеб сайтове или лични проекти.

Про планът премахва тези реклами, позволява ви да създавате неограничен брой страници, отключва достъп до всички опции за дизайн и ви позволява да използвате неограничен брой изображения и видео минути. Освен това получавате безплатен домейн и пет имейл адреса. То’е проектиран за професионални уебсайтове, независимо дали са лични или бизнес. Вие’пак сте ограничени до пет продукта във вашия магазин – ако искате да продадете повече, вие’Ще ви трябва план за електронна търговия.

Планът за електронна търговия идва с всичко от Pro плана – единствената разлика е, че можете да продавате неограничен брой продукти през вашия сайт. Не е изненада, този план е най-подходящ за онлайн магазините. Всички платени планове идват с 14-дневна гаранция за връщане на парите, така че можете да ги изпробвате без никакъв риск!

Свободният план е този, който ние’най-препоръчвам, въпреки многото си ограничения. То’е много щедър в това, че ви позволява да продавате онлайн, идеален за мобилни потребители и добър вариант за уеб сайтове за хоби.

Поради остарелия дизайн и липсата на функции, платените планове не’не предлагат много съотношение цена / качество, особено в сравнение с други строители като Wix и Weebly. Ако ти’рестартирате бизнес сайт, то’Заслужава си да разгледате някоя от тези алтернативи вместо това.

Създател на уебсайтове Най-евтиният платен план (/ месец) *WeeblyGoDaddySite123WixSimpleSiteSquarespace
$ 5
$ 5.99
$ 10.80
$ 11
$ 11.25
$ 12

* Цените, показани в тази таблица, отразяват месечната цена на годишните планове, а не месечните абонаменти.

SimpleSite преглед: Нашите финални мисли

SimpleSite доказва веднъж завинаги, което правите’не се нуждаят от технически умения за изграждане на уебсайт. Това каза, че идеята за простотата е твърде далеч, което води до много основни характеристики и често разочароващо ограничени инструменти за редактиране.

ние’проучих SimpleSite’s функции, лекота на използване, дизайн, помощ и поддръжка, и цени, и това’със сигурност ни държеше на пръстите на краката. Лесен за използване, но не и интуитивен; липса на основни функции, но компенсиране на това с безплатна електронна търговия и рядко редактиране на мобилни устройства; SimpleSite е пакет от противоречия.

SimpleSite’скритите скъпоценни камъни го правят добър избор за начинаещи, които искат да започнат хоби или личен уебсайт, и дори да продадете няколко продукта отстрани.

Ако обаче искате по-стилни дизайни или мащабируеми функции, вие’ще бъде по-добре с друг конструктор на уебсайтове.

Wix е най-добрият цялостен конструктор на уебсайтове, и е наистина начинаещ за зареждане. GoDaddy е най-бързият, ако просто искате нещо онлайн бързо, Squarespace има най-добрите дизайни, докато Weebly е най-добрият за малкия бизнес.

SimpleSite може’не се конкурирам с тези по-съвременни строители, но това е така’не се опитвам. Както се казва на уебсайта му, “използването на нашия продукт трябва да се чувства приятно – като да играеш игра” – и това’е точно това, което постига. То’не е сериозен строител – това’е игрив, така че се наслаждавайте да го използвате. Просто дон’не очаквам скоро Вашата страст към Playmobil да навлезе на големите долари.

SimpleSite преглед: често задавани въпроси

Трябва ли да плащам за хостинг с SimpleSite?

Не! Вашият сайт е напълно хостван за вас, така че не’не е необходимо да намерите хостинг доставчик или да плащате допълнително, за да получите сайта си онлайн. Дори ако ти’отново си на свободния план’не трябва да се притеснявате за плащането за хостинг.

Да взема ли домейн с SimpleSite?

Да! Получавате безплатен домейн, когато се регистрирате в един от SimpleSite’платени планове. Когато се регистрирате в безплатния план, можете да изберете да имате безплатен домейн – например www.yourname.simplesite.com – или да платите за персонализиран домейн.

SimpleSite е добър избор за блогове?

Не бихме искали’не препоръчвам SimpleSite, ако искате’наистина сте страстни за вашия блог. Има много удобни за начинаещи безплатни строители с много по-мощни инструменти за блогване, за да се насладите – разгледайте WordPress.com, Weebly, Wix или Squarespace за начало!

Ако ти’Влюбете се в блоговете, разгледайте нашия преглед на най-добрите блог платформи.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map