Преглед на хостинг на iPage: Евтини и донякъде весели

Стойността е голямо внимание при разглеждането на уеб хостинг услуги, тъй като много от тях предлагат подобни функции. Въпреки че можете да различавате продуктите по скорост, време на реакция и необичайни функции, всичко това се свежда до стойност. С други думи, колко ефективност и поддръжка можете да получите на най-добрата цена?


Че’виждам това Ipage приема към сърцето. iPage предлага едни от най-евтините въвеждащи цени около $ 2 на месец. Цената нараства след този първоначален период, разбира се, но там’Без съмнение има един от най-ниските разходи’видях още за нови потребители.

Дали обаче ниска оферта за първи път е достатъчна, за да направи iPage подходящия уеб хост за вас? Позволявам’s се потопете в различните му функции, гаранции и планове за уеб хостинг, за да видите какво предлага iPage.

Професионалисти:

  • Много ниски въвеждащи цени за споделен хостинг
  • Безплатни домейни на многобройни уеб хостинг планове

Недостатъци:

  • Цените след въвеждането са малко объркващи
  • Първоначалният VPS план няма същата стойност като конкурентите

iPage: Кратка история

Като компания, iPage съществува отдавна. Той е основан през 1998 г., въпреки Интернет архива’Записите показват, че до 1999 г. домейнът iPage.com не е бил използван и е бил продаден.

Независимо от това, iPage започна живот като доставчик на уеб услуги – по същество целева страница като Yahoo. През 2002 г. тя се стартира отново като доставчик на уеб хостинг, който в момента е собственост на Endurance Group, същата компания зад Bluehost и HostGator. В сегашния си вид iPage хоства повече от един милион уебсайтове и разполага с два центъра за данни.

надеждност & производителност

Повечето уеб хостинг услуги отправят грандиозни претенции за времето си на работа, като 99,99% гаранции и други подобни. Не е така с iPage. Компанията не’изобщо не отправяйте искания за актуализация на целевата си страница.

Нашето проучване установи, че iPage има около 99,94 процента време за работа, което е малко над пет часа на година престой. Че’няма много часове през календарна година, но имайте предвид, че конкурентите харесват Bluehost и SiteGround имат процент на ъптайм около 99,98. И все пак, в зависимост от типа на сайта, в който се изпълнявате, 99,94 процента време за продължаване може да се окаже в границите на грешката ви.

Там обаче има противоречиви резултати. Фактите за хостинг отчитат 99,97 процента време за продължаване през 2017 г. за iPage, което води до по-малко от три часа престой в една година. Може би iPage се продават накратко!

Характеристика

За разлика от други уеб хостинг услуги, iPage предлага a “едноразмерен за всички” споделен хостинг план. Основите на този план включват неограничено пространство на диска, мащабируема честотна лента, безплатен домейн и неограничени имена на домейни. Можете също така да получите безплатен уебсайт строител, който’s е ограничен до шест страници и мобилна оптимизация. Повечето хостове на уебсайтове използват cPanel Control Panel, но iPage избира за контролния панел vDeck.

Обърнете внимание на функцията за неограничени имена на домейни, която е необичайна за основните акаунти. То’не е ясно колко търпелив би бил iPage, ако се побъркате и отидете на живо с 10 сайта, но ако изберете 2 или 3, вероятно ще се оправи.

Функцията за мащабируема честотна лента също е интересна. По номинална стойност’s не е всичко, което се различава от неограничената честотна лента, която предлагат други уеб хостове. Забележителното е, че iPage е готов да постави номер на какво “неограничен” средства. То’вид косвено число, но все пак ви дава представа какво да очаквате.

Компанията казва, че нейната мащабируема гаранция за честотна лента е в състояние да поддържа “повече от 99,95 процента” на своите клиенти’ изисквания за честотна лента. За тези, които наистина изпълняват своите политики, iPage казва, че ще работи с уебсайта, за да им помогне да преминат към по-подходящ хостинг план.

Някои от другите основни елементи на iPage кориците включват инсталиране с едно щракване за WordPress, поддръжка за Drupal, Joomla, PixelPost, както и форумни платформи като Gbook и phpBB.

Въпреки че iPage не’наистина не рекламира това на целевата си страница, тя предлага и други услуги извън споделения хостинг. Там’s специализиран хостинг на WordPress, който включва безплатен домейн за една година, неограничено пространство за съхранение и честотна лента и предварително инсталирани теми и плъгини. Ако платите малко повече, получавате и специализирана поддръжка на WordPress, автоматично премахване на зловреден софтуер и сигурност на SiteLock.

Преглед на функции iPageiPage хостинг предлага списък с функции за пране. Между това и ценообразуването начинаещите биха могли да направят много по-лошо

Пакетът му за начинаещ виртуален частен сървър (VPS), наречен Basic, разполага с едноядрен процесор, 1 GB RAM, 40 GB дисково пространство, 1 TB честотна лента, 1 IP адрес и безплатен домейн за една година.

Да бъдеш тъп, че не е много ценно. Едноядреният процесор на VPS просто не е чудесен вариант и обикновено VPS пакетите от долното ниво имат малко повече честотна лента. Но тази безплатна регистрация на домейни е приятна екстра.

Ако имате нужда от специализиран сървър, където имате контрол върху хардуера, iPage също предлага.

Лесен ли е за употреба iPage?

Регистрацията за акаунт в iPage е сравнително проста. Започва с едно поле за търсене, където намерите ново име на домейн или въвеждате такова, което вече притежавате. Ако решите да търсите нов домейн, той ще покаже не само дали предпочитаният от вас .COM е наличен, но и други домейни от най-високо ниво като .NET, .CLUB и .US.

На следващата страница избирате продължителността на срока си. За да получите абсолютната най-добра цена, трябва да се регистрирате за три години, но има и опции от 1 до 2 години.

На следващо място, iPage ви моли да изберете различни добавки. По подразбиране са избрани няколко добавки, но можете да ги анулирате, преди да излезете. Автоматично избраните добавки включват поверителност на домейна, сигурност на уебсайта и архивиране и възстановяване на сайта.

Други добавки включват оптимизация на WordPress, пакет, включващ теми и приставки, автоматично откриване и премахване на зловреден софтуер, персонализиран контролен панел и по-високо ниво на поддръжка. Там’също опция за SSL сертификат и G Suite от Google.

Някои от тези добавки си струва да се запазят. Поверителността на домейна, която струва 10 долара за първата година и 13 долара на година след това, запазва личната ви информация частна. Ако не’не използвайте тази опция, след това вашето име, адрес и телефонен номер се оказват в публична база данни на собствениците на сайтове, наречена база данни на Whois. Пригответе се за някои студени обаждания.

Резервното копиране на сайта струва $ 1 на месец и вероятно си заслужава (предварително плащате за целия срок на поетия ангажимент), за да не загубите нито една от данните си на сайта.

След като се справите с добавките, се премествате на страницата за плащане и скоро след това вашият хостинг план е готов да се покачи.

Ценообразуване & Съотношение качество-цена

Докато iPage не’не разполагате с различни планове, но има различни нива на ценообразуване въз основа на продължителността на първоначалния ви ангажимент. Ако изберете тригодишен срок, например, ще плащате 2 долара на месец. След като първоначалният ви период приключи, плащате 8 долара на месец като редовната цена.

Ако изберете двугодишния план, цената е 2,50 долара на месец, а след това 9 долара на месец, след като двете години поскъпнат. Тригодишният план е 3 долара на месец, а след това вие’Ще плащам колкото $ 10 на месец през останалото време с iPage. То’s странна система за ценообразуване, създадена да ви насърчи да се регистрирате за три години, за да получите iPage’най-добрата редовна цена.

Пакетите за хостинг на WordPress имат две нива. Първият е $ 3.75 на месец за въвеждащия период с редовна цена от 7.50 $ след това. Основният план на WP Essential е 7 долара на месец за първоначалния период с редовна цена от 10,50 долара.

За VPS пакетите iPage стартира от въвеждаща цена от $ 20 (редовни $ 25) и стига до $ 80 на месец (редовни $ 100). Междувременно посветен хостинг започва от $ 120 и стига чак до $ 240.

Мястото на iPage във хостващата Вселена

Ако ти’Готови сме да се ангажираме в продължение на три години, iPage предлага най-евтините първоначални цени за споделен хостинг ние’виждах досега. Ако отидете с две години, то’s все още по-евтино от много други услуги на $ 2,50, и ако изберете за една година, цената’е приблизително същото като някои от най-евтините услуги, които имаме’погледнах се.

Тъй като има различни редовни цени, само $ 8 на месец е конкурентна на по-големите уеб хостинг компании. Специализираните му цени на WordPress са добри и цената на базовото ниво от 3,75 долара на месец е много ниска, но основният план на VPS не е толкова добър, колкото можете да намерите другаде.

Независимо от цената, фактът, че можете да използвате повече от един домейн в споделен хостинг, без да плащате допълнително, е изключителен вариант.

Заключение: iPage подходящ ли е за вас?

Ако цените за първите три години са най-важни за вас, тогава iPage е отличен избор. Там’s просто няма сравнение с тази цена от $ 2 на месец от уеб хостове’видях. След това първоначално предлагане цените са по-типични и всъщност могат да бъдат по-високи, ако отидете с по-кратък ангажимент за първи път.

Като цяло iPage предлага страхотна стойност при първоначалните си ценови предложения за споделен хостинг и определено си струва да потърсите тези, които тепърва започват с нов уебсайт.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me