Hostinger pregled 2020: Povoljan i bogat značajkama


Najbolje za

Najbolje za snižene cijene


logotip hostinga

Cjelokupna ocjena

4 od 5 zvjezdica

Hostinger je najpoznatiji po pristupačnim cijenama i širokoj lepezi značajki, ali ima neke nedostatke koje vrijedi razmotriti. Čitajte dalje kako biste utvrdili je li Hostinger pravi pružatelj vaše web stranice.

Važni smo prednosti i nedostatke ovog europskog pružatelja usluga hostinga

Traženje pružatelja usluga hostinga može se osjećati kao zastrašujući zadatak. Postoji toliko mnogo mogućnosti vani, a na površini izgledaju prilično slično. No naš tim stručnjaka za izgradnju web mjesta izvršio je dubinsko kopanje kako bi otkrio prednosti i slabosti svakog pružatelja usluga. Mi’proveli smo sate istražujući i uspoređujući svoje značajke te pomažući redovitim ljudima – a ne stručnjacima za tehnologiju – da se na mreži uključe 10 godina.

Ako ti’Razmišljate o upotrebi Hostingera kao svog pružatelja usluga hostinga, pročitajte stručnu presudu. Ali prvo, kratki sažetak:

grafička objašnjenja zvjezdice

Profesionalci hostinga

 • WordPress planovi: snažno iskustvo ukrcavanja na većini WordPress planova osigurava veliku jednostavnost korištenja
 • Dostupni su i Windows i Linux hosting: Uz konvencionalne Linux planove, Hostinger nudi i Windows hosting na VPS planovima
 • Višejezična korisnička podrška: Hostinger’Agenti za korisničku podršku dostupni su na mnogim jezicima i nalaze se u cijelom svijetu

Kontra Hostinger

 • Niski postotak produženog radnog vremena: držeći se industrijskih standarda, Hostinger’jamstvo za produženje rada jednostavno može’ne natjecati se
 • Nema namjenskog plana: Hostinger ne’ne nudim bilo koji namjenski hosting planova
 • Nema telefonske podrške: dok su opcije korisničke podrške koje Hostinger se su robusni, ovaj pružatelj ne’još ne nudite podršku preko telefona

Ukratko, hostinger

Hostinger je osnovan u Litvi 2004. godine, a dostigao je milion korisnika tijekom 2011. godine. Od tada Hostinger prerasta u brojne ovisne kompanije; Pokretani od podatkovnih centara u sedam zemalja, tvrtka i njene podružnice sada opslužuju preko 29 milijuna korisnika, s preko 10 000 novih prijava svaki dan.

Pouzdanost i performanse

Nijedan web domaćin ne može jamčiti 100% produženja rada. To se kaže, ti’Želim ciljati na nešto u rasponu od 99,97-99,99%, što iznosi između 50 i 150 minuta stanke godišnje.

Sad, Hostinger ima puno snage, ali mi’Bit ću iskren: produženje nije’t jedan od njih. Ovaj pružatelj jamči 99,9% produženog rada, što znači otprilike 7 sati i 53 minute stanke godišnje. Naravno, ta brojka predstavlja najgori slučaj, ali u idealnom slučaju vi’volio bih izbjeći mogućnost više od 1-3 sata stanke godišnje.

Dok vagate Hostinger’Snage i slabosti, možda se pitate koliko će vam biti potrebno produženje vremena koje nije manje od zvjezdanog vaš određeno web mjesto. Uptime je posebno važan ako vi’ponovno je hosting web mjesto za e-trgovinu, jer što više vremena provedete, to manje prodaje’Moći ću napraviti. Dobar produžetak je važan, ali kažemo da bi trebao biti faktor iskorištavanja ili prekida za web lokacije e-trgovine.

Trebate više savjeta o e-trgovini?

 • Besplatni predlošci web mjesta e-trgovine
 • Najbolji softver za e-trgovinu

Vrste hostinga i mogućnosti

Hostinger nudi četiri različite vrste hostinga: podijeljen, WordPress, oblak, i VPS. Dijeljeni i oblačni hosting najjeftinije su i najpopularnije opcije, WordPress hosting je izvrstan za bloganje, dok je VPS (Virtual Private Server) hosting najprikladniji za veće web stranice koje zahtijevaju više resursa..

Razmislite o svakoj vrsti hostinga poput kišobrana. Ispod svakog postoje različiti planovi koje možete izabrati kako biste najbolje prilagodili svoju web lokaciju’s potrebama. Značajke se razlikuju po planovima, ali mi’razbio sam glavne stavke svakog ispod.

Značajke zajedničkog plana hostinger-a

Zajednički planovi najjeftiniji su i najlakši način za vođenje web stranice. Hostinger’zajednički planovi su sigurni i jednostavni za upotrebu, a za vas će se pobrinuti napredniji elementi.

Jedna zajednička Premium dijeljeno Poslovno dijeljeno
E-mail Jedan račun Neograničeni računi Neograničeni računi
Širina pojasa 100 GB Neograničen Neograničen
Sigurnosne kopije Tjedni Tjedni Dnevno
Besplatna domena Ne Da Da
Sigurni školjkasti (SSH) pristup Ne Da Da

Značajke plana hostinga za WordPress

Hostinger’s WordPress planovi također se izvode na zajedničkim poslužiteljima i nude istu jednostavnost korištenja i pristupačnost.

Jedan WordPress Premium WordPress Poslovni WordPress
E-mail Jedan račun Neograničen Neograničen
Širina pojasa 100 GB Neograničen Neograničen
Automatske sigurnosne kopije Ne Tjedni Dnevno
Besplatna domena Ne Da Da
SSH pristup Ne Da Da

Mi’vidio sam mnogo pozitivnih komentara o Hostingeru’s Korisnik u WordPressu na brodu, tako da možete očekivati ​​znatnu jednostavnost korištenja prilikom prijave na WordPress plan.

Značajke planova hostinga u oblaku

Dok dijeljeni planovi znače više web stranica koje dijele jedan poslužitelj, planovi u oblaku znače da se vaša web lokacija nalazi u oblaku – usluga koja postoji na više poslužitelja.

Svi od Hostingera’Planovi hostinga za oblak uključuju namjensku IP adresu, besplatnu domenu i neograničenu propusnost. Ovdje’gdje se počinju razlikovati:

Pokretanje poslovanja Business Professional Cloud Global
web stranice 300 300 300
SSD za pohranu 40 GB 80 GB 200 GB
radna memorija 3 GB 6 GB 16 GB
Jezgra CPU-a 2 4 8

Značajke plana Hostinger VPS-a

VPS hosting stvara virtualno okruženje koje oponaša namjenski poslužitelj – što znači da možete dobiti mnoge prednosti namjenskih resursa, ali uz nižu cijenu.

Hostinger’s VPS planovi dolaze s prilagođenom upravljačkom pločom, automatskim instalacijama s popularnim web skriptama i predlošcima operacijskog sustava i 128 GB RAM-a po poslužitelju. Hostinger’s VPS planovi se kategoriziraju prema količini snage CPU-a (centralne procesne jedinice) dane poslužitelju, prikazano u “vCPU” polja ispod. Planovi se razlikuju i povećanjem količine memorije, pohrane i propusnog opsega:

1vCPU 2vCPU 3vCPU 4vCPU 6vCPU 8vCPU
Memorija 1 GB 2 GB 3 GB 4 GB 6 GB 8GB
skladištenje 20 GB 40 GB 60 GB 80 GB 120 GB 160 GB
Širina pojasa 1000 GB 2000 GB 3000 GB 4000 GB 6000 GB 8000 GB

Hostinger’s shared, WordPress, cloud i VPS planovi nude izvrsnu lepezu mogućnosti. Ali ako ti’Imali ste iskustva s drugim pružateljima usluga hostinga ili već neko vrijeme kupujete okolo, možda se pitate gdje je Hostinger’Posvećeni planovi su.

To je jedan od glavnih nedostataka Hostingera: nije’ne nudim namjenski hosting, što radi većina drugih pružatelja usluga. Naravno, to će vašu odluku donijeti ili prekršiti samo ako vi’tražite namjenski plan, ali to’Također je važan čimbenik ako želite započeti na zajedničkom ili VPS planu, i dalje ga želite mogućnost na kraju skaliranja do namjenskog.

Namjenski planovi hostinga obično se smatraju sljedećim korakom nakon VPS-a. Oni’Re je puno skuplje i najbolje odgovara vrlo velikim poslovnim i e-trgovinama. Ako mislite da bi vam mogao biti namijenjen određeni plan, možete provjeriti našu ljestvicu najboljih pružatelja usluga hostinga kako biste saznali više.

cijena

32% ispitanih osoba imenovalo je “značajke” kao njihov odlučujući faktor pri odabiru pružatelja usluga, dok “cijena” zauzeo je drugo mjesto sa 27% glasova. Ovo je idealno, jer Hostinger izvrsno djeluje u obje kategorije.

S obzirom na veliki niz vrsta i značajki hostinga, svaki Hostinger plan dolazi s drugačijom cijenom. Hostinger’Cijene su vrlo konkurentne ostatku industrije, u rasponu od 0,80 do 129,95 USD mjesečno.

Znamo što vi’ponovno razmišljanje – zašto takav ogroman raspon? Pa, Hostinger se po svojoj upotrebi ne razlikuje od ostalih hosting pružatelja usluga primamljivo niske uvodne cijene. Što se više obvezujete tijekom prve kupnje, više novca štedite – ali samo prilikom prve kupnje. To vrijedi imati na umu prilikom odlaska.

Na primjer, početnih 0,80 USD mjesečno primjenjuje se samo ako kupite Single zajednički plan četiri godine unaprijed, što znači da plaćate ukupno 80 centi x 48 mjeseci = 38,40 USD pri odjavi.

Don’brini – ne znaš’t imati obvezati se za četiri godine unaprijed! Možete odabrati unaprijed plaćanje za bilo koju: četiri godine, dvije godine, godinu dana ili mjesec dana, a cijene će se prema tome razlikovati. Preporučujemo kupnju godinu dana unaprijed, jer to’nije previše obaveza, a ti’Još ću uštedjeti novac.

Mi’razbio sam Hostinger’s rasponima u tablici dolje, koja prikazuje i uvodnu cijenu unaprijed plaćene godine i cijenu obnavljanja unaprijed plaćenu godinu.

Sažetak cijena hostinga

Vrsta hostinga Uvodna cijena Obnavlja At
Zajednički 1,95-5,85 $ / mjesečno 7,99 – 15,95 $ / mjesečno
WordPress 1,95-5,85 $ / mjesečno 7,99 – 15,95 $ / mjesečno
Oblak 12,95 – 59,99 $ / mjesečno 29,00 – 100,00 $ / mjesečno
VPS 4,95 – 45,95 $ / mjesečno 9,95 – 129,95 $ / mjesečno

Hostinger nudi i 30-dnevno jamstvo povrata novca koje vrijedi za sve njegove planove. To je prilično standardno u cijeloj industriji hostinga, ali još uvijek veliki plus.

Također, ako i vi’ti si student, ti’imate pravo na Hostinger’s 15% popusta za studente. Kôdu popusta možete pristupiti provjerom statusa svog učenika putem Student Bean-a besplatno.

 • Naš vodič za najjeftiniji davatelji web hostinga
 • Naš vodič za najbolji web hosting provideri

sigurnosti

Hostinger’s Business zajednički plan uključuje besplatni SSL certifikat, što je idealno za mala poduzeća koja žele zadržati svoje klijente’ podaci sigurni. Ako nisi’Ne na poslovnom zajedničkom planu, ti’Morat ćete zasebno kupiti SSL certifikat.

Kupnja SSL-a na osnovnoj razini odvojeno od hosting računa je neuobičajena. Međutim, ako želite nadograditi na povećanu sigurnost, tada se Hostinger ne razlikuje od konkurencije tako što će naplatiti dodatni trošak.

cijene hostinger ssl

Aktivacija SSL certifikata standardni je SSL certifikat koji se isporučuje s nekim drugim pružateljima usluga hostinga, dok je Comodo PositiveSSL certifikat poboljšana mjera sigurnosti koja bi koštala dodatnu naknadu kod bilo kojeg pružatelja usluga hostinga. Comodo certifikat najbolji je za e-trgovinu, jer nadahnjuje kupce koji će morati unijeti osobne podatke na vašu web lokaciju. Mi’d preporučam standardnu ​​aktivaciju SSL certifikata za manje, osobnije web stranice.

Hostinger je također nedavno omogućio dvofaktorsku provjeru autentičnosti za svoje korisnike, što znači da možete koristiti i svoju e-poštu i telefonski broj da se identificirate kao vlasnik svog računa. Dvofaktorska provjera identiteta dodaje dodatni, ručni sloj sigurnosti svakom računu.

Daljnje informacije

 • Saznajte više o tome kako osigurati web mjesto uz naš detaljni vodič

Korisnička podrška

Hostinger nudi robusne opcije za korisničku uslugu, uključujući centar znanja, 24-satni chat uživo, e-poštu i ulaznice za podršku. Hostinger’Tim za korisničku podršku je višejezičan i opremljen za terenska pitanja iz cijelog svijeta.

opcije podrške korisnicima

Ali Hostinger’Ponuda izdvajanja je opsežna biblioteka članaka s uputama. Oni pokrivaju sve, od stvaranja padajućeg izbornika do dupliciranja stranice u WordPressu.

ponude tutorial hostinga

No koliko god ove vodice bile impresivne, Hostinger još uvijek nema potrebu kada je riječ o korisničkoj podršci: telefonski broj. Ovaj davatelj ne nudi podršku putem telefona, što može biti frustrirajuće ako vam se live chat učini bezličnim. Hostinger planira implementirati internu telefonsku podršku negdje 2020. godine, ali do tada, njihova sljedeća 24 sata uživo uživo sljedeća je najbolja stvar.

Ipak, ako mislite da bi Hostinger mogao biti dobar pružatelj vaše stranice, nemojte’Ne dopustite da vas odloži nedostatak telefonske podrške. “Telefonska podrška” zapravo vezana za posljednji mjesto kada smo pitali korisnike na koji način bi željeli dobiti podršku – chat uživo osvojio je s 32% glasova, a praćen e-poštom s 26%.

Korisnici hostinga također visoko govore o uslugama podrške koje im pružaju se ponuda. Jedan korisnik po imenu Kay govori o postojanju “stvarno impresioniran brzim odgovorom na moj upit i koliko je brzo riješen,” dok web mjesto za male tvrtke zaključuje da Hostinger’tim podrške “nije samo stisnut, već je istinski zainteresiran i motiviran za pomaganje u izazovima sa kojima se susreću svi u ovoj industriji.”

Sarah, druga korisnica Hostingera, objašnjava kako joj je podrška pomogla da razvije svoje slobodno poslovanje:

“Služba za korisničku podršku putem internetskog chata nevjerojatno je brza i učinkovita u tome što mi je pomogla s nekoliko početnih problema na mom novom računu. Iskreno cijenim zadivljujuću razinu podrške za mene kao za novorođenče. Vrlo je uvjerljivo i pozitivno imati takvu susretljivu i prijateljsku podršku, olakšavajući život novom samostalnom poduzetniku koji posluje s toliko drugih stvari koje treba organizirati, kao i web mjestu. Puno hvala, tim za podršku klijentima Hostinger-a!”

Dodatni proizvodi

Windows VPS hosting

Windows hosting je najbolja (a često i potrebna) vrsta hostinga za web stranice koje koriste druge Windows alate ili jezike. Windows poslužitelji glavna su alternativa popularnim Linux poslužiteljima, što svi Hostinger planiraju’prethodno raspravljeni se pokreću.

To’Mnogo je teže pronaći Windows hosting pružatelja nego Linux hosting pružatelja usluga, ali Hostinger nudi i jedno i drugo.

Za više informacija o Windows hostingu možete pročitati našu recenziju 5 najboljih pružatelja usluga hostinga za Windows

Hosting e-pošte

Hosting e-pošte usluga je koja doslovno djeluje na poslužiteljima e-pošte. Djeluje nezavisno od hostinga web mjesta i omogućuje vašoj web lokaciji da koristi adrese e-pošte specifične za domenu, kao što je Na primjer, ako imate adrese e-pošte temeljene na domeni, posudite kredibilitet vaše web lokacije i ako’Ponovno pokretanje web lokacije za e-trgovinu, to kupcima pruža još jedan razlog da vjeruju vašoj tvrtki.

Minecraft hosting

Ova posljednja možda je najviše niša. Hostinger nudi Minecraft hosting koji korisnicima omogućuje igranje popularne video igre na poslužitelju za više igrača. Možete birati između pet različitih planova, od kojih svi uključuju trenutnu postavku, mobilnu aplikaciju i automatske sigurnosne kopije izvan web mjesta.

Hostinger pregled: završne misli

Velika vrijednost novca i jak izbor značajki čine Hostinger konkurentnim izborom na tržištu. Međutim, nizak postotak produženog vremena i bez namjenskih hosting planova definitivni su nedostaci koje trebate uzeti u obzir prije donošenja odluke.

Ako ne’ne želim praviti kompromise za produženje rada, ili ako vas poznaju’trebat će vam namjenski plan, a zatim isprobajte HostGator – ne samo da on zauzima prvo mjesto u našem istraživanju za produženje rada, već i stječe željeni naslov najboljeg pružatelja usluga hostinga.

Pitanja i odgovori

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me