Verkkokauppayritysten tyypit

Tarkastelemme verkkokaupan tyyppejä tulomallin, liiketoimintamallin ja verkkosivustojen tyypin mukaan

Nykyaikainen tekniikka on helpottanut verkkokaupan perustamista kuin koskaan. Mikäli sinä’uudelleen sivutoimisto tai vakava myyjä, siellä’s foorumi, joka auttaa saavuttamaan tavoitteesi.


Mutta mikä sinun tavoitteesi pitäisi olla? Millaista verkkokauppaa haluat saada?

Verkkosivun rakennusalan asiantuntijalla se’Missiomme ei ole vain auttaa ihmisiä pääsemään verkkoon, vaan auttaa heitä menestymäänkin heti’uudelleen siellä. Ja mikä tahansa verkkokaupan menestyminen alkaa onnistuneella suunnitelmalla, ja suuri osa siitä on tietää, mitkä vaihtoehdot ovat.

Verkkokaupan tyyppien tarkastelussa meidän on ensin päätettävä, kuinka ne luokitellaan. Meillä ei ole koskaan sivustoa tehdä asioita puoleen’olen tehnyt tämän kolmella eri tavalla:

 • Liiketoimintamallin mukaan
 • Tulomallin mukaan, ja
 • Verkkokauppasivustotyypin mukaan

Antaa’s katsomaan:

Verkkokaupan liiketoimintamallit

Verkkokaupan yrityksiä tarkasteltaessa ne ovat tyypillisesti yksi tai kaksi näistä neljästä eri liiketoimintamallista riippuen siitä, kuka ostaa ja kuka myy. Kuten kaikki hyvät asiat liiketoiminnassa, ne jakautuvat hienosti kolmeen merkki lyhenteeseen:

1. Yritysten välinen (B2B)

B2B-verkkokauppa on yritys, joka myy toiselle yritykselle. Tämä voi olla fyysinen tuote, kuten raaka rakennusmateriaalit, tai palvelu, kuten yritysjuristi. Se voi olla myös digitaalisen tuotteen tai palvelun muodossa.

2. Yrityksestä kuluttajaan (B2C)

Koska olemme kuluttajia, tätä mallia käyttävät useimmat suosikki tuotemerkkimme. Muodista huonekaluihin, kuntosalin jäsenyyksiin viinitilauksiin (enemmän myöhemmissä), suurin osa tavaroista, joita ostamme molemmille ‘tarpeisiin’ ja ‘haluaa’ tulee B2C-brändiltä.

3. Kuluttaja-asiakas (C2C)

Kuluttajien kesken tapahtuvan myynnin kanssa’s mitään yritystä ei ole lainkaan mukana, ja se’s yleensä melko rento asennus. Ajattele autotallimyyntiä tai alustaa, kuten eBay.

4. Kuluttajalta yrityksille (C2B)

Tässä kohtaa kuluttaja myy palvelunsa yritykselle. Freelancerit ovat täydellinen esimerkki tästä.

Verkkokaupan liikevaihtomallit

Joten nyt me’Olemme tarkastelleet erilaisia ​​verkkokaupan liiketoimintamalleja’On aika tarkastella eri tapoja, joilla he voivat tosiasiallisesti ansaita rahaa. Tässä ovat tärkeimmät verkkokaupan tulomallit:

1. Dropshipping

Dropshippingilla yritys tai henkilö ‘Sells’ tuotteita verkkosivuillaan, joita he eivät myy’t itse tehdä tai omistaa. Ne on pakattu ja jaettu kolmannen osapuolen yrityksen toimesta, ja tilauskauppasivuston omistajat eivät koskaan tule koskemaan yhtä tuotetta – ne vain ottavat pienen leikkeen henkilöltä tai yrityksestä, joka tosiasiallisesti valmistaa ja jakelee sitä.

Dropshipping voi olla tuottoisa ja erittäin onnistunut. Otetaan esimerkiksi Wayfair. Wayfair on suosittu verkkokaupan huonekalujen myymälä ja tippatavarasivusto.

Verkkokaupan tyypit - tippaa toimitus

Toisin sanoen, tippauslautta on nyt erittäin kilpailukykyinen tila, joten älä anna’t tulla siihen ajattelemalla sitä’Se on nopea ja helppo tapa tehdä omaisuutesi.

Lisätietoja:

Kuinka perustaa Dropshipping Company – Täydellinen opas, jolla onnistumme dropshipping -yritykseen ja vältetään kaikki yleiset virheet. Sisältää neuvoja pudotuslaivojen ammattilaisilta.

2. Tilaus

Aikaisemmin tilaukset oli varattu aikakauslehdille ja sanomalehdille, mutta juuri kun ajattelit niiden olevan matkalla, he palasivat todellinen bango tilauslaatikoiden muodossa. Itse asiassa niin suuri, että liittymämarkkinat kasvoivat yli 100% vuosittain 2013 – 2018.

Kaikki tilauslaatikot toimivat hieman eri tavalla, mutta niihin sisältyy periaatteessa ilmoittautuminen saadaksesi erityyppisiä tuotteita, joista pidät joka kuukausi.

FirstLeaf on tilauspalvelu viinin ystäville. Joka kuukausi, FirstLeaf’Viiniasiantuntijat hankaavat maailmaa toimittaakseen epätavallisia ja palkittuja viinipulloja tilaajille alueilta, joista he eivät ehkä edes koskaan olleet kuulleet.

Verkkokaupan tyypit - tilaus

Tarjolla on kirjakerho-, kahvi- ja kauneustilauksia… Voit nimetä sen, voit tilata sen. Tilaukset ovat loistava tapa säilyttää asiakkaat ja pystyä ennustamaan, kuinka paljon varastoa sinulla on’Tarvitsen milloin tahansa.

Lisätietoja:

Kuinka perustaa tilauslaatikkoyritys – vaiheittainen opas, joka on täynnä neuvoja yrittäjille, jotka ovat rakentaneet menestyvän tilauslaatikkoyrityksen alusta alkaen.

3. Yksityinen merkinnät ja valmistus

Jokainen yritys tai yksityishenkilö, joka tekee yksityisiä merkintöjä ja valmistaa tuotteita, on periaatteessa vain kaikkien ennakkomyyntivaiheiden suorittaminen talossa. Että’s sanoa he’valmistaa, pakata ja sitten myydä tavarat suoraan loppukäyttäjälle.

Se kuulostaa melko suurelta ja tekniseltä termiltä, ​​mutta monet pienyritykset – tai pienet sivutoiminnot – sopivat tähän muottiin. Esimerkki olisi leipomo, joka myy kotitekoisia kakkuja tilauksesta.

4. Valkoinen merkintä

Yritykset, jotka toimivat valkoisella merkinnällä varustetun liiketoiminnan tulomallimallin (tai ‘etiketti’) valmistajalta ostettuja tuotteita ja myydä niitä omina tuotteinaan.

Kuulostaa sellaiselta luonnosteltavilta, eikö niin? No oikeasti se’s paljon tavallisempi – ja legit – kuin miltä kuulostaa. Itse asiassa se’jotain mitä monet suuret nimet käyttävät.

Esimerkiksi Dollar Shave Club on kuin valkoisten etikettiyritysten julistelapsi. Dollar Shave Clubista on tullut valtava menestys ottamalla kunnollinen, edullinen partaveitsi ja ottamalla vain pieni marginaali sen uudelleen pakkaamiseen ja levittämiseen..

verkkokaupan tyypit - valkoinen merkintä

Se’Se on myös tilauslaatikkopalvelu, joka ylittää siististi kaksi hyvää tulomallia – mukavaa työtä, Dollar Shave Club!

Lisätietoja:

Kuinka myydä meikkiä verkossa – Valkoinen etiketti on suosittu malli kosmetiikkateollisuudessa. Jos sinä’Kun mietit meikin myyntiä verkossa, lue oppaamme nähdäksesi, onko tämä oikea tapa edetä.

5. Tukkukauppa

Tukkukauppias toimii kuin välimies valmistajan ja jälleenmyyjän välillä. He saavat pienen voiton tavaroiden myymisestä jälleenmyyjälle. Kaikki vähittäiskauppa eivät toimi tällä perusteella, mutta se’s luultavasti enemmän kuin sinä’d ajatella. Tukkukauppiaat tarjoavat tavan, jolla vähittäiskauppias voi olla todella reagoiva siitä, kuinka paljon varastossa he tarvitsevat tai haluavat siitä riippuen’s lentää hyllyiltä, ​​jättäen valmistajan hoitamaan logistiikan (varsinkin jos valmistaja sijaitsee ulkomailla).

Tämä puolestaan ​​tarkoittaa, että tukkumyyjän on otettava se riski, että hän tilaa paljon varastoja etukäteen sen perusteella, mitä se ennustaa jälleenmyyjiensä ostavan. Jos menee hyvin, se voi olla sileä ja tuottoisa, mutta se’s varmasti vaikea tasapainottava teko!

6. Vuokra ja laina

Vuokra- ja lainatulomallilla toimivassa yrityksessä asiakas maksaa vain tuotteensa tai palvelunsa käytöstä sen sijaan, että ostaa sen suoraan. Ilmeinen B2C-esimerkki on mikä tahansa autonvuokrauspaikka, mutta esiintyy myös joitain luovempia C2C-vaihtoehtoja.

Airbnb ei tarvitse esittelyä, mutta siellä’s Fat Llama, foorumi, jolla kuluttajat voivat vuokrata laitteitaan, kuten kameran linssejä, drooneja ja pesealoja, muille kuluttajille. Ylä vuokralaiset ansaitsevat useita tuhansia dollareita kuukaudessa, siellä’sille selvästi valtavat markkinat.

Verkkokaupan tyypit - vuokra ja laina

7. Freemium

Freemium-maksumalli on malli, jota yleensä näet käyttävän vain digitaalisissa tuotteissa. Freemium-liiketoimintamallilla voit rekisteröidä ilmaisen version tuotteesta, jolla on heikentynyt toiminnallisuus.

Vaikka toivoa on, että sinä’Jos haluat tutustua premium-suunnitelmaan jossain vaiheessa käyttääksesi lisäominaisuuksia, voit pysyä laillisesti ilmaisessa versiossa niin kauan kuin haluat. siellä’Näihin digitaalisiin tuotteisiin ei liity todellisia muuttuvia kustannuksia (tai ainakin vain hyvin pieniä), ja maksavat asiakkaat varmistavat, että yritys tuottaa edelleen voittoa.

Spotify on klassinen esimerkki yrityksestä, joka toimii freemium-tulomallilla. Ilmaisen Shopify-suunnitelman käyttäjien keskeyttää musiikki satunnaisesti ilmoituksista. Ei ongelma rento käyttäjälle, mutta vakava musiikin ystävä päivittää nopeasti jatkuvan kuuntelun helpottamiseksi.

Verkkokaupan tyypit - freemium

Verkkokauppasivustojen tyypit

Okei, niin nyt’Olemme tarkastelleet erilaisia ​​verkkokaupan yrityksiä ja tulomalleja, ja nyt se’s aika katsoa viimeistä pelaavaa tekijää; minkä tyyppisiä verkkosivustoja he ovat’jälleenmyynti kautta.

1. Yksittäisen tuotemerkin verkkosivusto (yksi myyjä)

Myyjäkohtainen verkkosivusto on oma verkkosivusto, joka myy vain yhden henkilön tai yhden yrityksen tavaroita tai palveluita. Useimmat verkkokauppasivustot kuuluvat tähän luokkaan.

Urheiluvaatemerkillä Adidasilla on oma verkkosivusto, joka myy vain Adidas-tuotteita:

Verkkokaupan tyypit - yksi myyjä

Verkkokaupan rakentaminen saattaa vaikuttaa siltä, ​​että se on varattu vain suurille tuotemerkeille, kuten Adidas, mutta verkkokauppasivustojen rakentajat ovat asettaneet tämän tekniikan kaikkien saataville – jopa pienille myyjille tiukalla budjetilla ja ilman teknistä kokemusta. Joten vaikka saatat mieluummin taistella ensin verkkomarkkinoilla (mitä me’pääset hetkessä), suosittelemme ehdottomasti uusia myyjiä rakentamaan oman verkkokaupan yhdellä näistä työkaluista.

Lisätietoja:

Verkkokauppasivustojen rakennusyritysten vertailutaulukko – Katsaus yhdellä silmäyksellä yrityksesi parhaisiin verkkokauppasivustojen rakentajiin.

Kuinka rakentaa verkkokauppa – me’täällä, jotta opastaisit verkkokaupan perustamisprosessia valinnasta

2. Verkkokauppiaat (tietty määrä myyjiä)

Verkkokauppiaat kokoavat yhteen erillisten myyjien tuotteet yhden verkkokaton alle. Verkkokauppias hallitsee, mitä myyjiä se tuo tällä tavalla yhteen. Usein verkkokauppias ottaa myös haltuunsa tuotevalokuvat ja kuvaukset, jotta kaikki näyttää hyvältä ja vedetään yhteen.

Macy’s on täydellinen esimerkki tästä. Tässä’s valikoima Adidas-tuotteita, joita ne toimittavat verkossa:

Verkkokaupan tyypit - verkkokaupat

Macy’S: llä on täydet mahdollisuudet hallita, mitä tuotteita se myy ja millä myyjillä se on. Se myös pitää varaston ja lähettää sen asiakkaalle oston yhteydessä.

Amazon on luultavasti tunnetuin verkkokauppias, vaikka se’On rehellistä sanoa, että sillä on aivan erilainen tunnelma kuin Macylla’s. Sen sijaan, että kuratoitu myyjävalikoima, Amazon valitsee määrän ja mukavuuden – ja hei, se’työskentelee selvästi heidän puolestaan!

Amazonia ei kuitenkaan pidä sekoittaa Amazon Marketplace -yritykseen, joka toimii hiukan eri tavalla ja tuo meidät hienosti kolmannen tyyppiseen verkkokauppasivustoomme: markkinapaikkoihin!

3. Markkinapaikat (useita myyjiä)

Viimeinkin on kauppapaikkoja, kuten Etsy ja eBay. Nämä kauppapaikat asettavat joitain rajoituksia myytävälle tuotteelle, ja astuvat sisään, jos niitä myydään’Se on riita myyjän ja asiakkaan välillä, mutta muuten myyjät saavat melkoisesti ilmaisen hallinnan.

Verkkokaupan tyypit: Roundup

Kuten tästä viestistä voi nähdä, verkkokaupan luokitteluun on paljon erilaisia ​​tapoja. Mitä’enemmän, melko usein verkkokaupan yritykset jakautuvat kahteen tai useampaan eri malliin.

Tässä’s nopea yhteenveto olemassa olevista verkkokauppayrityksistä eri luokkien mukaan:

Tässä on erilaisia ​​verkkokaupan liiketoimintamalleja:

 1. Yritysten välinen (B2B)
 2. Yrityksestä kuluttajaan (B2C)
 3. Kuluttaja-asiakas (C2C)
 4. Kuluttajayritys (C2B)

Tässä on verkkokaupan eri tulomallit:

 1. dropshipping ­
 2. tilaus
 3. Yksityinen merkinnät ja valmistus
 4. Valkoinen merkintä
 5. Tukkumyynti
 6. Vuokra ja laina
 7. freemium

Tässä on erityyppisiä verkkokauppasivustoja:

 1. Yksittäisen tuotemerkin verkkosivusto (yksi myyjä)
 2. Verkkokauppiaat (valitse myyjien lukumäärä)
 3. Markkinapaikat (useita myyjiä)

Verkkokauppamaailma on jännittävä ja nopeasti kehittyvä. Me’Pidän tätä sivua ajan tasalla uusien havaittujen suuntausten kanssa, mutta ilmoita sillä välin meille, jos uskot siellä’mitä tahansa me’unohdat – pop vain kommentoida alla!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map