Web-suunnittelija vs. Web-kehittäjä: tiedätkö eron?

Mitkä ovat erot web-suunnittelijan ja web-kehittäjän välillä? Ja mitä sinun pitäisi käyttää?


Se’Sivustojen suunnittelijoiden ja kehittäjien sekoittaminen on helppoa. Molemmat auttavat rakentamaan verkkosivustoja, mutta he’uudelleen mukana hyvin erilaisilla alueilla.

Verkkosuunnittelija vs. web-kehittäjä: nopea yleiskatsaus

Kehittäjät rakentavat verkkosivuston’ydinrakenne koodaavia kieliä käyttäen, kun taas suunnittelijat ovat visuaalisesti luovampia ja käyttäjäkeskeisempiä. Kehittäjät käyttävät ohjelmointitietoaan hengittääkseen elämää suunnittelijaan’luova visio. Ajattele kehittäjiä rakennusalan työntekijöinä ja verkkosuunnittelijoita arkkitehteinä – molemmat välttämättömiä, mutta erilaisia ​​taitoja.

Me’Sukellaan yksityiskohtiin myöhemmin missä me’Selitän, mitä web-suunnittelijoita ja web-kehittäjiä sinulla voi olla, joten sinä’Meillä on kaikki tarvitsemasi tiedot, jotta voit valita oikean vaihtoehdon sivustollesi.

Mikä on web-suunnittelija?

Verkkosuunnittelija antaa verkkosivustollesi näyttää hyvältä. He keskittyvät sivun tyyliin ja yleiseen tunnelmaan käyttämällä Photoshopin kaltaisia ​​ohjelmistoja verkkosivun räätälöintiin’s visuaaliset elementit. He myös käyttävät koodia, kuten HTML ja CSS (Cascading Style Sheets), luodakseen mallejaan.

Mutta odota – siellä’s enemmän. Web-suunnittelijoilla on yleensä erikoisuus, jota me’Hyppään nyt.

Käyttäjäkokemuksen (UX) suunnittelija

UX-web-suunnittelija’Työ on pitää kävijät koukussa. He tietävät tarkalleen, kuinka suunnitella verkkosivusto, josta yleisösi nauttii, koska he’olen suorittanut perusteellinen tutkimus käyttäjille’ väestötiedot ja verkkosivustojen tarpeet, puhumattakaan paljon prototyyppitestistä ja sivuston uudelleenjärjestelyistä.

Ajattele vain, jos ihmiset nauttivat verkkosivustosi käyttämisestä, he’uudelleen todennäköisesti uudelleen tai suositella. Joten, voit jo nähdä, kuinka se voi auttaa kasvattamaan online-yhteisöäsi. Jos haluat inspiraatiota, tutustu näihin erinomaisiin UX-esimerkkeihin.

Käyttöliittymän (UI) suunnittelija

Käyttöliittymän web-suunnittelija auttaa parantamaan tapaa, jolla käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa verkkosivustosi elementtien tai käyttöliittymän kanssa. Tämä tapahtuu kääntämällä monimutkaisia ​​tuotemerkkiideoita ja arvoja verkkosivustolle, joka’S nautinnollinen ja helppo navigoida.

Kuinka se eroaa UX: sta? Se’s hieno, todella. UX sisältää tutkimuksen vankan perustan rakentamiseksi positiivisen käyttökokemuksen saamiseksi UI keskittyy estetiikkaan (ulkoasu) varsinaisesta verkkosivustosta.

Visuaalinen suunnittelija

Visuaalinen suunnittelija on sekoitus sekä UX että UI. Se’heidän tehtävänsä ei ole vain parantaa käyttäjän matkaa käyttämällä luovaa ja koodaavaa osaamistaan, vaan myös ratkaista suunnittelukysymyksiä. Ne auttavat myös brändin käsitteellistämisessä’Ainutlaatuinen tyyli tai äänentoisto.

Pohjimmiltaan, ne’uudelleen mestari kaikista verkkosuunnittelualan ammatteista ja heidän erityiset roolinsa voivat vaihdella suuresti riippuen siitä, mitä haluat.

Mikä on web-kehittäjä?

Osa web-kehittäjää’rooli on rakentaa web-suunnittelija’s konsepti. Kuten aiemmin totesimme, web-kehittäjät ovat samanlaisia ​​kuin rakentajat ja web-suunnittelijat kuten visionäärit. Kehittäjä on yleensä erikoistunut verkkosivustojen sovellusten suunnitteluun – web-suunnittelija keskittyy enemmän siihen, mitä käyttäjä nauttii tekemisestä.

Kuinka kehittäjien ja suunnittelijoiden suhde toimii? Web-kehittäjä rakentaa verkkosivun’kehys, joka käyttää Javascriptiä ja JQueryä, kuten ohjelmistoja, joiden tarkoituksena on laatia sujuvasti toimiva verkkosivusto, jonka verkkosuunnittelijat kaatavat luovat mehut päälle. Suunnittelijoiden tavoin myös web-kehittäjille on erityisiä rooleja, joita mekin’Korostan alla.

Taustakehittäjä

Taustalla on verkkosivusto’Ydinrakenne on suunniteltu. Nämä kehittäjät ovat asiantuntijoita monimutkaisten ohjelmistokielten, kuten Java, SQL ja C #, ohjelmoinnissa ja käytössä. Käyttäjät eivät näe heidän tekemäänsä työtä, koska siihen sisältyy koodaus verkkopalvelimissa ja tietokannoissa, ei selaimessa (toisin kuin käyttöliittymäkehittäjät, jotka’saan pian selville).

Lyhyesti sanottuna heidän tehtävänä on luoda loogisia, toimivia verkkosivustoja eri ohjelmien avulla. He viettävät myös paljon aikaa virheiden testaamiseen ja korjaamiseen.

Käyttöliittymän kehittäjä

Tätä kutsutaan myös asiakaspuolen kehitykseksi. Se’on enemmän yhteydessä web-suunnitteluun kuin taustakehitykseen, koska siihen sisältyy HTML: n, CSS: n ja JavaScriptin käyttö sellaisten asioiden luomiseen, jotka käyttäjä voi nähdä, kuten asiakkaan johtavat lomakkeet.

Yhteenvetona voidaan todeta, että kuten käyttöliittymän kehittäjällä, käyttöliittymää kehittävillä on koodaustaidot, mutta he rakentavat kehyksiä, joiden kanssa käyttäjä voi tosiasiassa olla vuorovaikutuksessa.

Koko pinon kehittäjä

Täysipinokehittäjä toimii eri kerrosten – tai pintojen – välillä, mukaan lukien sekä etu- että takaosa. Se on käytännössä koko paketti, kun kyse on web-kehityksestä, koska he ovat asiantuntija kaikilla aloilla.

Tarvitsetko web-suunnittelijaa tai web-kehittäjää?

Tiedät nyt erot suunnittelijan ja kehittäjän välillä. Tämä on tärkeää tietää, koska jokaisen palkkaamisen tietäminen helpottaa verkkosivustoosi liittyvää elämääsi. Katso nopeasti alla oleva taulukko saadaksesi nopean yleiskatsauksen siitä, milloin kukin valita.

ProjectWho tarvitset?Suunnittele uusi kotisivun asettelu

Luo uusi yhteyslomake

Luo mobiilisovellus

Suunnittele uuden verkkosivuston brändäys

Korjaa palvelin- / isäntäongelmat

Muokkaa valokuvia ja videoita

Nettisivujen suunnittelija
Web-kehittäjä
Web-kehittäjä
Nettisivujen suunnittelija
Web-kehittäjä
Nettisivujen suunnittelija

Kuinka paljon web-suunnittelija vs. web-kehittäjä maksaa?

Freelance-web-suunnittelija maksaa yleensä välillä 10–50 dollaria p / h, kun taas freelance-suunnittelijan palkkaaminen yleensä maksaa 30– 65 dollaria p / h. Keskikokoinen web-suunnittelutoimisto (joka tarjoaa verkkosivujen rakentamisen molemmat puolet) maksaa 65–100 dollaria p / h perussivustolle.

Kertakorvauksena sinä’katsot todennäköisesti ympärilleen Yhteensä 6000 dollaria sivuston suunnitteluun jos käytät sekä kehittäjiä että suunnittelijoita.

Milloin tarvitset web-suunnittelijaa ja web-kehittäjää?

Kuten me’se on mainittu’t on aina oltava yksi tai toinen. Esimerkiksi, verkkosivuston rakentaminen tyhjästä edellyttää sekä kehittäjää että suunnittelijaa. Loppujen lopuksi tiimityö tekee verkkosivustosta unelman.

Verkkosuunnittelutoimiston käyttäminen voi olla todella hyödyllistä, jos et, kuten useimmat ihmiset, et’t ei ole aikaa verkkosivustojen luomiseen samalla kun laskutat laskuja ja asiakassähköposteja. Tai jos tarvitset verkkosivustoa, jossa on edistykselliset toiminnot, asiantuntijoiden täynnä toimisto on loistava ratkaisu.

Verkkosuunnittelija vs. web-kehittäjä: Yhteenveto

Sinulla pitäisi nyt olla kehittyneempi tieto web-suunnittelusta, mutta anna’s vain kertoa mitä me’olet oppinut.

Ero web-kehittäjän ja web-suunnittelijan välillä on suurempi kuin luulet. Verkkosuunnittelija tuo tuotemerkin’ideasta näytön todellisuuteen ja tietää tarkalleen, mistä kohdeyleisö nauttii. Web-kehittäjä rakentaa sivuston’ydinrakenne, käyttäen koodauskieliä loogisten, ohjelmallisten verkkosivustojen rakentamiseen.

Kuitenkin, kuten sinappi ja ketsuppi hot dogissa, joskus tarvitset molemmat saadaksesi parhaan kokemuksen. Kun rakennat verkkosivustoa tyhjästä, tarvitset verkkokehittäjän perustaaksesi perustan ja verkkosivujen suunnittelijoita, jotta se näyttää ja tuntuu tapaan, jolla sinä ja – mikä tärkeintä – käyttäjät haluavat.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me