Kódolás kezdőknek – A HTML és CSS kódok megtanulásának legjobb módja egy weboldal készítéséhez

zavart-körülbelül-kódok-minVissza 2010-ben, amikor felépítettük első webhelyünket, 200 dolláros költségvetéssel.


Mert mi nem’Nincs pénze weboldal-tervező felvételére, ezért úgy döntöttünk, hogy húz & dobja ki a weboldal készítőt, és elkezdte megtanulni az alapvető HTML és CSS kódokat.

Saját kutatást végzünk annak eldöntése érdekében, hogy mely weboldal-készítő a legmegfelelőbb különböző célokra. Töltse ki a kvízünket, és kapjon egy ajánlást’személyre szabott az Ön igényei szerint.

A kezdők számára történő kódolás ijesztő lehet, de mi nem’sajnáljuk, hogy az alapkódok megtanulására fordították (vagy befektették) az időt, mert gyorsan és azonnal meg tudtunk változtatni a weboldalunkon, így egyébként pár száz dollárt kellett volna fizetnünk a tervezőnek.

Nem is beszélve róla’d meg kell várni, amíg a munka befejeződik, és az átfutási idő átlagosan néhány nap lehet.

Abban az időben semmilyen mércével nem voltunk mester kódolók. Annak ellenére, hogy csak kezdő kódolók voltunk, ez a készség némi szabadságot és ellenőrzést adott nekünk a weboldalunkon.

Nagyon felhatalmazó és felszabadító volt a tudás, hogy nem vagyunk kitéve weboldal-tervező vagy kódoló kegyelmének.

Most nem azt mondom, hogy kódoló zsarnokká kell válnod.

enged’Legyen őszinte, akkor már lehet, hogy teljes munkaidős állása van, és az Ön webhelye csak mellékhobbi lehet, vagy üzleti webhely lehet a vállalat fellendítéséhez’online jelenlét.

Csak annyit kell tudnia, hogy hozzáadjon egy szövegdobozt egyéni háttérszínnel és betűkészlettel. Érdemes elvégezni néhány alapvető változtatást, amelyek nyertek’t túl sok időt vesz igénybe, de ugyanakkor elegendő ahhoz, hogy némi tervezési rugalmasságot biztosítson.

Mivel sokan azt kérdezték tőlünk, hogy hol lehet jó, megbízható forrásokat találni a kódolás alapjainak megismerésére, úgy döntöttünk, hogy összeállítjuk ezt a Kód kezdőknek útmutatót, amely az összes kódolási forrás’a múltban használták, amelyek segítették nekünk az első induláskor.

Ha meg szeretne tanulni néhány alapvető kódolást, hogy még jobban irányíthassa webhelyét, még akkor is, ha húzza & drop web builder, ezek a HTML / CSS kezdőknek nyújtott erőforrások határozottan segítenek.

Milyen kódolónyelv szükséges egy weboldal létrehozásához?

A weboldal alapvető építőelemei a HTML és a CSS kódok.

A webhelyeken használt fejlettebb kódolási nyelvek a jQuery, a JavaScript és a PHP.

Őszintén szólva, ha húzást használsz & csepp webhely-készítő, valójában csak HTML-re és CSS-re van szüksége az induláshoz.

A WordPress felhasználók számára érdemes lehet hozzáadni a PHP-t a listájához, mivel a WordPress sokkal összetettebb webhely-készítő, mint bármely más húzás & drop weboldalépítők. A WordPress webhelyek módosításához több kódolószeletet igényel.

Véleményünk szerint a HTML és CSS kódok azok, amelyekkel minden kezdőnek el kell kezdenie.

Ha csak felkeltette érdeklődését a weboldalkódolás iránt, később mindig megtanulhatja a fejlett kódolási nyelveket.

Milyen típusú források állnak rendelkezésre?

Kétféle típusú erőforrás használható: ingyenes vagy fizetett.

Előnyei és hátrányai vannak mindkettő számára, és azt javasoljuk, hogy próbáljon ki ingyenes és fizetett forrásokat egyaránt, hogy megtalálja az Ön számára megfelelőt.

Természetesen először kezdje meg az ingyenesekkel, mivel valószínűleg elegendőnek találja azokat igényeinek.

Miért használjon ingyenes forrásokat??

Előnyök

 • Nyilvánvaló előnye, hogy van ingyenes.
 • Rengeteg kiválasztás és információ a különböző megoldásokról. Ha nagyon konkrét kérdése vagy problémája van, az ingyenes források nagyszerűek. Ennek oka az, hogy sok ember ír nagyon specifikus problémákról, amelyek túl specifikusak ahhoz, hogy fedezzék a fizetett kurzust. Tehát, amikor egyedülálló probléma merül fel, amelyet egy tipikus útmutató képes megoldani’Ha nem válaszolunk, tippeket és válaszokat általában fórumokban és ingyenes forrásokban keresünk.

Hátrányok

 • Van túl sok az interneten elérhető információ, zavarossá válhat, és nem fogja tudni, hová kezdje.
 • A fórumok tartalmi és vitafonalait nem könnyű megemészteni, mint például a fizetett kurzusokon. Ha jól tudsz szétszórt információkat összerakni, akkor ez nem jelent problémát az Ön számára. Az emberek túlnyomó többsége számára ez lelassíthatja a tanulási folyamatot azóta’Át kell keresnie egy információs hegyet, hogy megtalálhassa azt, amely hasznos az Ön számára.
 • Bárki közzétehet oktatóanyagokat az interneten, és lehet, hogy a személy nem lesz hiteles. Az a kezdő, aki túl magabiztos, dönthet úgy, hogy pontatlan oktatási útmutatót tesz közzé. A pite darabolására száz módszer létezik, de mi a helyes út? Kezdőként nem tudhatja meg, hogy az olvasott információk valóban bevált gyakorlat-e.

Miért használjon fizetett erőforrásokat??

Előnyök

 • A fizetett kurzusok általában jól szervezettek és könnyen emészthető kurzusokra oszthatók, amelyeket kifejezetten kezdőknek terveztek. Nem kell különféle bejegyzésű ezreket átnéznie “szakértők” vagy kitalálhatja, hol kezdje. Csak el kell követnie a tantervet, és úton vagy.
 • A kódolás legjobb gyakorlatait az akkreditált szakemberek megtanulják. A rossz szokásokat nehéz megváltoztatni. Amikor új készségeket tanul, akkor az’Mindig jó ötlet, hogy elkerüljük a rossz kódolási szabványokat azoktól az emberektől, akik előfordulhat, hogy nem képesek képesnek tanítani a kódot.

Hátrányok

 • A tipikus kurzusok a weboldal kódolásának minden aspektusán átmennek. Például, ha csak egy gyors megoldást akar találni egy egyedi háttérrel rendelkező szövegmező hozzáadásához, akkor valószínűleg elmulasztja a szerencséjét. Előfordulhat, hogy át kell mennie a kurzus megfelelő részén, mielőtt megtanulja a szükséges dolgot.

Az ingyenes és a fizetett források különféle módon segíthetnek Önnek, tehát az is’Jó, ha hozzáférést kapunk mindkét típusú kódolási oktatóhoz.

Most hadd’s áttekinti az online kódolási útmutatók ajánlott listáját, amelyeket nagyon hasznosnak találunk.

A legjobb módszer a kezdők kódolásának megtanulására

# 1 Lynda

Költség: Ingyenes próbaverzió / 19,99 USD – 29,99 USD havonta

legjobb kódolási források kezdőknek Lynda

Lynda videó formátumokban tartja leckéit, így ezeket nagyon könnyű követni.

Nagyon szeretjük a videókat, mivel megkönnyítik a kódok megtanulását.

A tanfolyamok átfogóak, és nemcsak az alapokra vonatkoznak. Tehát ahogy jobban tudod kódolni, hozzáférhetsz fejlettebb oktatóanyagokhoz. Tehát az oktatóprogramok megtehetik “nő veled” ahogy jobban tudod kódolni.

A Lynda nem csupán HTML-sel rendelkezik & CSS tanfolyamok. Nagyon sok mindent lefednek a programozástól a grafikai tervezésig, és hozzáférhet minden tanfolyamhoz egy tagság alatt, amelyet bármikor lemondhat..

Tapasztalataim Lyndal:

én’Lyndat használtam HTML, CSS és PHP megtanulására. Összességében jó munkát végzett az alapok megtanításával.

Tetszik, hogy a kurzusok felépítése olyan módon történik, hogy teljes képet kaptam a lépésekről, amelyeket meg kell tennem az új kódoló nyelvek elsajátításához..

A kódolás megtanulása nagyon vizuális. A videók valóban segítenek a bonyolult ötletek könnyebb megértésében. Azt javaslom, hogy szüneteltesse a videókat időről időre, hogy kipróbálhassa a kódokat.

Egy dolgot nem tettem’A Lynda esetében például az, hogy nincs beépített kódszerkesztő. Ez azt jelentette, hogy le kellett töltenem a kódszerkesztőt a laptopomra, mielőtt bármilyen kódot tudtam volna írni.

Tehát várj már némi beállítási időt az elején. Miután telepítette a programokat, nincs több karbantartás vagy telepítés.

Ki használja a Lyndat??

 • Ha nem’Nem tudom, hogyan vagy hol kezdjem el a HTML és CSS kódokat.
 • Ha inkább videókkal tanul, mint szöveget olvas.
 • Ha jobban szereti a strukturált környezetben történő tanulást, hasonló a hagyományos tantervhez, például az iskolában tanítotthoz.

# 2 Codecademy

Költség: Ingyenes alaptanfolyamok / 19,99 USD havonta prémium tanfolyamokhoz

legjobb kódolási források kezdőknek a codecademy számára

A Codecademy interaktív megközelítést alkalmaz a kódok tanításához a kezdőknek – ami sokkal szórakoztatóbbá teszi a tanulást.

Csak kövesse az utasításokat egy interaktív kódszerkesztőben. A szerkesztő automatikusan lefordítja a kódjait vizuális képernyőn.

Így láthatja, hogy valójában hogyan néznek ki az általuk írt kódok egy böngészőben – nagyon jó!!

Ez az azonnali visszacsatolás lehetővé teszi, hogy azonnal láthassa előrehaladását. Ez elősegíti a szórakoztató tanulási környezet megteremtését, és vonzóbbá teszi a kódolás elsajátításának gondolatát.

Az összes kezdő kódolási tanfolyamot ingyen veheti igénybe. Ha fejlettebb kurzusokra szeretne lépni, feliratkozhat prémium tanfolyamokra.

A Codecademy-val kapcsolatos tapasztalataim:

én’A Codecademy segítségével fejlettebb kódolási nyelvet, például a JavaScript-t tanultam meg. Nagyon szórakoztató volt, és az utasításokat könnyű volt követni.

Jó munkát végzett az alapok megtanításával, és pár óra múlva nagyon egyszerű JavaScript-et tudtam írni.

Imádtam a beépített kódszerkesztőt, ami azt jelentette, hogy nem’az induláshoz nem kell letöltenie a programokat.

Az utasítások szintén nagyon lenyűgözőek voltak. Úgy éreztem, hogy van egy útmutatóm, amely megmutatja nekem, hogy mit tegyek minden egyes lépésben.

Egy dolog, amit szeretnék, a tanfolyam szöveges változata. Sokat kell emlékezni, amikor megtanuljuk, hogyan kell kódolni. Az egyik kódot le kell írni az oldalán egy jegyzettömböt’megtanultam, és mire kell őket felhasználni. Jó lenne, ha lenne letölthető kód index, így nem’nem kell létrehoznom a sajátomat.

Ki használja a Codecademy-t??

 • Ha jobban megtanul próba és hiba alapján, és élő példák nézésével.
 • Ha azonnali visszajelzésre van szüksége arról, hogy a kódokat helyesen írta-e be.

# 3 TutsPlus

Költség: Ingyenes alaptanfolyamok / 15 dollár havonta prémium kurzusokhoz

legjobb kódolási források kezdőknek tutsplus

A TutsPlus kiemelkedik a Lynda és a Codecademy szempontjából az, hogy különféle lehetőségeket kínál a kódolás megtanulására.

A TutsPlus nem’Nem csak a kezdők útmutatóit kódolja, hogy a megfelelő úton kezdjen el, hanem egy teljes és rövid és egyszerű oktatóanyagok könyvtárát is tartalmazza, amikor gyors javításokra van szüksége az egyedi problémákhoz a weboldal tervezésekor..

TutsPlus’ A rövid oktatóanyagok hatalmas könyvtára több irányítást biztosít a tanulás felett. Ez különösen akkor jól működik, ha már tudja, milyen terveket próbál megvalósítani. Könnyen megkerülheti az összes kiegészítő információt, és egyenesen a megoldásokhoz léphet.

Tapasztalataim a TutsPlus-szal:

Használtam a kezdőket’Útmutató a jQuery, CSS3 és HTML5 használatához. Abban az időben már ismerem a kódolást, tehát a kezdőnek’Az útmutató jó felfrissítő tanfolyam volt számomra. Könnyű volt követni és jól megírták.

Néhány kezdő’Az útmutatók videókat is tartalmaznak, amelyek hasznosak voltak.

Ha csatlakozik a prémium tagsági tervhez, letöltheti az összes fájlt és képet, amelyet használnak útmutatókban és oktatóanyagokban. Ez nagyszerű volt, mert sok időt takarított meg attól, hogy saját jegyzeteimet és kódindexét kellett írni.

Amit szeretek a TutsPlus iránt, az a hatalmas, rövid kódolási és tervezési útmutatókból álló könyvtár.

Milyen kódokra van szüksége egy weboldal létrehozásakor, nagymértékben annak függvénye, hogy milyen weboldal-kialakítást próbál elérni. Mivel szinte korlátlan számú tervezési lehetőség áll rendelkezésre, elméletben a tervezési problémák széles választékát megválaszolhatja.

Ez az oka a TutsPlus-nak’ kezdő’Az útmutató csak az alapokat fedheti le, és valóban támaszkodik rövid útmutatóikra, hogy kiegészítsék a konkrétabb tervezési megoldásokat.

Mivel a TutsPlus hatalmas oktatókönyvtárat kínál Önnek, nagyobb esélye van arra, hogy megoldást találjon sajátos problémájára, mint bármely más forrás, amelyet’eddig fedeztem.

Ki használja ezt??

 • Ha jobban reagál az ön-közvetlen tanulásra, ahol az alapokat megtanulja a kezdő segítségével’útmutatóját, majd válassza ki és válassza ki azokat a speciális tippeket és trükköket, amelyeket meg szeretne tanulni a rövid oktatókönyvtár segítségével.

# 4 W3 iskolák

COST: Ingyenes útmutató

legjobb kódolási források kezdõ w3iskolák számára

Ez a végső referencia útmutató a HTML és a CSS kódoláshoz.

Minden, amit tudnia kell a weboldal kódolásáról, megtalálható a W3Schools.com webhelyen.

Ne feledje, hogy a WynSchools nem olyan hatékony, mint egy oktatóanyag, összehasonlítva a Lynda, a Codecademy vagy a TutsPlus programmal..

Noha a kódolási ismeretek nagyon átfogó lefedettséggel rendelkeznek, úgy érzem, hogy kódolási magyarázataik nagyon korlátozottak, és nem adják meg’nagyon jó munkát végez azzal, hogy valóban megtanítja a kódolást.

Ehelyett gondoljon a W3Schools-re, mint egy HTML szótárra & CSS kódok.

A W3Schools tapasztalataim:

A W3Schools volt az első olyan forrás, amelyhez fordultam, amikor először elkezdtem tanulni a HTML és a CSS kódokat. Gyorsan rájöttem, hogy inkább referencia útmutató, mint oktató webhely.

Bár valószínűleg nem megfelelő hely a kódolás megtanulására, ők a legjobb online útmutató.

Ha nem vagyok biztos benne a kódban vagy az alternatív kódokban, akkor a W3Schools segítségével fogom megtalálni a választ..

Ez különösen akkor hasznos, ha nem ad meg kódot’t rendszeresen használja és könnyen elfelejtik.

Ki használja ezt??

 • Ha már rendelkezik néhány alapvető tudással a kódolásról, akkor ezek jó referencia-források az Ön számára.
 • Használhatja úgy, mint egy szótár vagy egy enciklopédia a HTML / CSS kódoláshoz, ahol hivatkozhat, ha elfelejti az adott kódokat.

# 5 CSS-trükkök

Költség: Ingyenes oktatóprogramok

legjobb kódolási források kezdőknek css trükkökhez

A CSS-kódok irányítják a webhelyet’a formatervezés, például a szöveg színe vagy a háttérkép elrendezése. Tehát bizonyos értelemben korlátlan számú módszer van a formatervezés kódolására, mivel gyakorlatilag korlátlan lehetőségek vannak a tervezésre.

Ebben az esetben nagyon hasznos egy olyan ingyenes forrás, mint a CSS-Tricks.

A CSS-Tricks több száz rövid CSS-útmutatót tartalmaz, így Ön kereshet a legjobb megoldásokra a problémáira.

A CSS-trükkökkel kapcsolatos tapasztalataim:

A CSS-Tricks egyike azoknak a weboldalaknak, amelyeket naponta látogatok meg, amikor weboldalt tervezek. Nagyon könnyű megtalálni, amire szükségem van, és van egy hatalmas, rövid megoldásokból álló könyvtár.

A CSS-trükköknek aktív közössége is van, tehát ha egy megoldás nem működik’Ha az Ön számára dolgozik, akkor valószínűleg eltérő megoldást talál a megjegyzésekben.

Ki használja ezt??

 • Ha alapvető ismerete van a CSS-kódokról, és gyors megoldásokra van szüksége a nagyon specifikus CSS-kódolási problémákra.

Következtetés – Útmutató a kezdők kódolásához

Ez az útmutató hasznosnak bizonyult?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map