3 manieren om uw website milieuvriendelijker te maken

Hier bij Website Builder Expert houden we ervan om websites te maken. Van het testen van websitebouwers tot het experimenteren met onze favoriete e-commercesjablonen, internet is onze fijne plek. Maar het internet heeft een duistere kant die u zou kunnen verrassen – wij’praten over de impact op het milieu.


Vreemd genoeg is dit een probleem dat dat niet is’t veel uitgezonden, maar we vinden dat het verdient om hardop te worden geroepen.

Voor starters, het internet zou bijdragen 2% van de wereld’s broeikasgasemissies.

Nog zorgwekkender is het effect van websites die we elke dag gebruiken. Bijvoorbeeld de muziekvideo voor het nummer “Despacito” verbrandde evenveel energie als 40.000 Amerikaanse huizen per jaar verbruiken. Maar we betwijfelen of iemand ooit heeft getwijfeld over de “Speel” knop vanwege YouTube’s CO2-voetafdruk, want, wie wist het toch?

Mede website-bouwers, onze tijd is gekomen om een ​​stapje verder te gaan en het web groener te maken!

Wij’Ik laat u de drie manieren zien waarop u uw website milieuvriendelijker kunt maken, plus een aantal supereenvoudige tips om uw online ecologische voetafdruk in het dagelijks leven te verkleinen – allemaal zodat u kunt blijven genieten van het bouwen en gebruiken van het internet zonder schuldgevoel.

1

Vind Green Web Hosting

Een van de grootste boosdoeners achter internet’s ecologische voetafdruk is webhosting. Webhosting werkt door een website te hosten’s bestanden en informatie in datacenters – alle websites hebben hosting nodig om online te verschijnen.

Datacenters zijn in feite gebouwen met computers waarin al die websites zijn opgeslagen’ gegevens, en er zijn 8 miljoen datacenters wereldwijd.

Het probleem hiermee is dat datacenters veel elektriciteit gebruiken en veel warmte genereren, wat betekent dat ze vertrouwen op energiezuigende koelsystemen om oververhitting van de servers te voorkomen. Dit alles komt neer op het genereren van datacenters de evenveel CO2-uitstoot als de wereldwijde luchtvaartindustrie!

Er is echter goed nieuws in de vorm van groene webhosting. Dit is waar hostingbedrijven zich inzetten om hun ecologische voetafdruk te verkleinen – en zelfs te ontkennen.

Ze doen dit door hernieuwbare energiebronnen te gebruiken om hun datacenters van stroom te voorzien, of door te doneren aan programma’s voor hernieuwbare energie om hun ecologische voetafdruk te bestrijden.

De beste groene webhost is Green Geeks, die compenseert zijn ecologische voetafdruk met 300%. Het investeert driemaal de hoeveelheid energie die het van het net haalt in hernieuwbare energie via de Bonneville Environmental Foundation – behoorlijk indrukwekkend!

greengeeks milieuvriendelijke hostingGreenGeeks is een van de groenste hostingproviders, waardoor het perfect is voor het bouwen van milieuvriendelijkere websites.

De beste groene webhosts combineren milieuvriendelijke hostingmethoden met kracht en eersteklas hostingfuncties. Kiezen voor groene webhosting doet dat niet’Dit betekent niet dat u uw website terug moet storten in de langzame, donkere digitale tijdperken van het midden van de jaren 90.

Zo slaagt Green Geeks er nog steeds in om een ​​uptime van 99,9% te bieden, een reeks hostingpakketten aan te bieden en tegemoet te komen aan klanten uit meer dan 150 verschillende landen – en dat alles met behoud van zijn milieuvriendelijke aanpak.

Hosting vormt de basis van elke website – dat kan gewoon’Bouw geen milieuvriendelijke website, tenzij u begint met een groene hostingprovider!

Meer te weten komen

Maar wat zijn de beste milieuvriendelijke gastheren? Ontdek het in onze recensie van de 6 beste groene webhostingproviders en zet je eerste stap naar een groener web!

2

Versnel uw site

Dit is een gouden regel bij het bouwen van een website, of u dat nu doet’ben een eco-strijder of ontkenner van klimaatverandering – websites moeten snel zijn om succesvol te zijn. Het’is een feit. En het is ook nog eens beter voor het milieu.

Wanneer het lang duurt om een ​​pagina te laden, is dat zo’is niet alleen saai voor uw bezoekers – het’s zuigt ook energie van de server op en gebruikt elektriciteit. Zo, hoe sneller uw website wordt geladen, hoe minder impact op het milieu deze heeft.

Er zijn een aantal supereenvoudige manieren om uw website te verbeteren’s laadsnelheden – hier zijn er maar een paar om mee te beginnen…

 • Ontdek hoe snel uw site daadwerkelijk wordt geladen met behulp van een tool als Pingdom of GTmetrix
 • Verklein de afbeeldingen met een compressietool zoals Kraken
 • Beoordeel uw hostingprovider om te zien of dit het geval is’waardoor uw site sleept (of zelfs crasht)
 • Gebruik een CDN (Content Delivery Network) zoals CloudFlare om verzoeken aan de bezoeker te richten’s dichtstbijzijnde server
 • Herstel gebroken links en omleidingen – probeer het uit Schreeuwende kikker om ze te helpen herkennen
 • Gebruik lui laden, waarbij de inhoud boven de vouw sneller laadt dan de rest van de pagina

als jij’heb deze dingen al gedaan en voel je technisch onderlegd, dat kan ook verklein uw code. Minificatie is een proces dat code- en scriptbestanden op uw site minimaliseert, en is een belangrijke manier om de sitesnelheid te verbeteren.

Hoewel minificatie ingewikkeld klinkt, is het dat wel’is eigenlijk vrij eenvoudig met tools zoals Packer en YUICompressor, omdat ze zowel JavaScript als CSS aankunnen. Het enige wat u hoeft te doen is uw code naar de tool te kopiëren en vervolgens de verkleinde resultaten weer in uw site te plakken!

Meer te weten komen

Heeft u het juiste hostingplan? De meeste mensen kiezen voor shared hosting, maar als u uw plan ontgroeit, kan dit langzaam ladende pagina’s en zelfs sitecrashes veroorzaken!

Bekijk onze Gedeelde hosting versus VPS-hosting vergelijking om te zien wat voor u geschikt is.

3

Verbeter uw SEO

In dit gedeelte gaat het erom uw site gemakkelijk vindbaar te maken en gebruikers snel tevreden te stellen. Waarom? Welnu, het vermindert het aantal zoekopdrachten en sites die mensen in één keer laden, wat op zijn beurt de hoeveelheid energie vermindert die wordt gebruikt telkens wanneer ze op een nieuwe pagina terechtkomen.

Wist je dat één Google-zoekopdracht er maximaal kan opleveren zeven gram van CO2? Dat’s ongeveer de helft van de hoeveelheid die wordt gegenereerd door het koken van een waterkoker, wat niet het geval is’het klinkt zo slecht. Totdat je je voorstelt dat je eigenlijk een ketel kookt voor elke twee Google-zoekopdrachten die je op een dag doet, en dan opeens’re in veel warm water!

Natuurlijk kan je dat’Google niet verkleinen’s eigen CO2-voetafdruk, maar u kunt proberen gebruikers te geven wat ze willen’re zoekt, zodat ze don’het moet blijven zoeken en steeds weer nieuwe pagina’s laden. Ook het’is beter voor uw conversies!

Om het aantal mensen dat van uw site weerkaatst en terug naar Google te verminderen, te verminderen:

 • Geef prioriteit aan belangrijke informatie zodat deze’is gemakkelijk te vinden in zo weinig mogelijk klikken
 • Maak uw site mobielvriendelijk, aangezien 60% van de Google-zoekopdrachten op mobiel wordt uitgevoerd
 • Structureer uw pagina’s met koppen en vermijd enorme tekstmuren, omdat dit ongeduldige bezoekers kan afschrikken

Het verbeteren van de snelheid van de site is ook een enorme factor om mensen op uw site te houden, dus door deze tactieken te combineren met die waarover we eerder spraken,’Ik heb een winnende – en milieuvriendelijke – combinatie.

4

Bonusronde!

Wij’We hebben drie manieren beschreven waarop u groenere websites kunt bouwen en uitvoeren. Maar hoe zit het als je’re gewoon surfen op het web voor plezier of werk?

Hier zijn enkele tips om groener te blijven in uw dagelijkse leven op internet:

 • Gebruik een alternatieve zoekmachine zoals Ecosia, die zijn winst gebruikt om bomen te planten en draait op 100% hernieuwbare energie.
 • Misschien niet’stuur dat beleefd maar in wezen nutteloos “Dank u” e-mail – denk na voordat u verzendt, of ga persoonlijk met die persoon praten! Eén e-mail stoot 10 g CO2 uit – dat betekent dat één e-mail dezelfde ecologische voetafdruk heeft als een standaard plastic zak!
 • Verlaag de helderheid van uw monitor, of gebruik de donkere modus om de hoeveelheid stroom te verminderen die nodig is om uw scherm te verlichten.
 • Download Netflix-shows in plaats van ze te streamen – naast een beetje energie besparen, betekent het ook jou’Ik zal me vermaken, zelfs als je geen signaal hebt!
 • Ga rechtstreeks naar websites in plaats van ze eerst te googlen. Vaak gebruiken we Google als een online taxi om ons snel precies te brengen waar we heen willen. In plaats van in te typen “Twitter” – of zelfs “Website Builder Expert” – sla uw meest bezochte sites op in uw werkbalk of voer de URL rechtstreeks in om energie te besparen!

milieuvriendelijke internettips ecosiaEcosia is een zoekmachine die de winst gebruikt om bomen te planten, wat betekent dat u het milieu helpt door gewoon op internet te zoeken!

Andere eenvoudige acties zijn onder meer het verminderen van de schermtijd en het uitschakelen van uw apparaten zodra u dat heeft gedaan’ik ben klaar met ze te gebruiken en wacht even met die verleidelijke nieuwe telefoonupgrade. Dit zijn allemaal effectieve manieren om uw digitale ecologische voetafdruk te verkleinen zonder uw normale leven radicaal te veranderen.

Laat het groen beginnen!

Wij’hebben de stappen uiteengezet die u kunt nemen om milieuvriendelijkere websites te bouwen, van het vinden van eersteklas groene hostingproviders tot de onbezongen voordelen van goede SEO.

Het beste is dat de meeste van deze tactieken sowieso het beste zijn voor uw website, zoals het verhogen van laadsnelheden en het verlagen van bouncepercentages. Blijkt, wat’s goed voor uw bezoekers is goed voor uw site en is ook goed voor de planeet!

We hebben ook enkele eenvoudige manieren voor u doorgenomen om uw online ecologische voetafdruk in uw dagelijks leven te verminderen, zodat zelfs wanneer u dat doet’Neem even pauze van het bouwen van websites, jij’doe nog steeds uw steentje bij voor de grote blauwe bal die we thuis noemen.

Of je’als u een bedrijfswebsite lanceert of op zoek bent naar grappige kattenvideo’s, onthoud dan deze eenvoudige stappen – en wat u ook online doet, maak het groen!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map