Een fotografiewebsite maken

De eenvoudig te volgen gids voor het maken van die perfecte site

als jij’ben een fotograaf die vandaag wil slagen’s digitale tijdperk, jij’hebben een website nodig. Voor mensen met een creatief beroep is het hebben van een website niet langer een concurrentievoordeel – nu wel’er is meer een geval dat er geen een ernstig nadeel is. Of je’Bent u op zoek naar nieuwe klanten, een nieuwe baan of gewoon om uw naamsbekendheid te vergroten, dan is een portfoliowebsite het belangrijkste hulpmiddel.


Maar goed, dat weet je al, daarom ben jij’re hier. En het goede nieuws is, het’Het is letterlijk nog nooit zo eenvoudig geweest om een ​​fotografiewebsite te maken waarop u trots kunt zijn – en dat doet u ook niet’er zijn ook geen technische vaardigheden voor nodig.

Hoe u een fotografiewebsite maakt in 8 eenvoudige stappen:

 1. Stel een duidelijk doel voor uw website.
 2. Kies de juiste websitebouwer.
 3. Kies een plan.
 4. Zoek een sjabloon waar je van houdt.
 5. Voeg uw foto’s en inhoud toe.
 6. Installeer apps.
 7. Laat je fotografie zien.
 8. Bekijk en publiceer.

Wij’Ik zal je door elk van deze stappen in detail leiden, met screenshots onderweg om je te helpen.

Goed om te weten: Website-builders zijn eenvoudige, alles-in-één tools waarmee iedereen gemakkelijk online kan gaan. In dit artikel hebben we’Ik zal me concentreren op het bouwen van een fotosite met behulp van een websitebouwer.

WordPress is een krachtig, maar iets technisch veeleisender platform. als jij’Bent u wat meer technisch zelfverzekerd en klaar voor een project, bekijk dan onze gids voor het bouwen van een website met WordPress om uw opties te vergelijken.

klaar om te beginnen? Geweldig – laat’s zet uw galerij online!

Bekijk voordat we beginnen enkele van onze andere handleidingen:

Beste website-bouwers 2019 – 500 uur onderzoek later en we hebben onze ultieme top 10 voor 2019

Beste Portfolio Website Builders – als het gaat om het bouwen van een opvallende portfolio-website, zijn dit de beste platforms voor de klus

11 Best Photography Website Builders 2019 – een diepgaande blik op de beste fotografiewebsite-builders

Photography Website Builder Comparison – voor een zij-aan-zij vergelijking van de beste platforms voor het bouwen van een fotografiewebsite

1

Stel een duidelijk doel voor uw fotografiewebsite

Voordat u begint met het bouwen van uw fotografiewebsite, is het’het is belangrijk om een ​​stap terug te doen en overweeg uw doelen en het belangrijkste doel van uw site. Dit heeft invloed op welk platform u kiest om uw site te bouwen en hoe u deze ontwerpt. Bijvoorbeeld:

 • Bent u een evenementenfotograaf op zoek naar nieuwe, lokale bedrijven? Kies een websitebouwer met sterke SEO-mogelijkheden (Search Engine Optimization) om u te helpen gevonden te worden in de zoekresultaten van Google.
 • Wilt u geld verdienen door uw afbeeldingen online te verkopen? Kies een websitebouwer met goede e-commercefunctionaliteit. Als je de afbeeldingen als downloads wilt verkopen, zorg er dan voor dat de bouwer de verkoop van digitale producten ondersteunt (niet alle bouwers doen dit).
 • Ben je op zoek naar een nieuwe baan in de branche en gebruik je deze site als je portfolio? Zorg ervoor dat uw geschreven inhoud, zoals een pagina over ons, centraal staat naast uw afbeeldingen. Misschien wilt u ook een cv-sectie en een op fotografie gebaseerde blog toevoegen om uw expertise te laten zien.
 • Heeft u alleen een eenvoudige website nodig om u op weg te helpen en uw profiel te verbeteren?? Kies een goed afgeronde bouwer (wij’Ik laat je onze favoriet weten in de volgende sectie) en begin met het goedkoopste plan.

Voordat u doorgaat naar de volgende fase:

 • Identificeer een duidelijk doel – of meerdere doelen – voor uw fotografiewebsite. Zelfs als je’Als u net begint, is dit een heel belangrijke stap voor het vormgeven van de manier waarop uw site eruit zal zien.

2

Kies een websitebouwer

Website-builders zijn online tools die iedereen kan gebruiken om online te gaan. U selecteert een sjabloon als basis voor uw site en sleept en zet de elementen neer waar u ze wilt hebben. U kunt extra pagina’s maken en de pagina’s bewerken die bij uw gekozen sjabloon horen. Kortom, als jij’comfortabel met PowerPoint, jij’Ik voel me comfortabel bij het gebruik van een websitebouwer.

Om een ​​websitebouwer te gebruiken, je betaalt een all-in abonnementsprijs, meestal ergens tussen de $ 5 en $ 25 / maand. Sommige bouwers bieden plannen aan die volledig gratis zijn, maar wij’Ik zal uitleggen waarom ze dat niet zijn’t is later altijd het beste idee.

Veel mensen maken de fout om aan te nemen dat websitebouwers te beperkend zijn voor hun website. Terwijl het’het is waar dat ze’re niet de beste route voor elk type site, voor fotografiewebsites zijn ze echt ideaal. Hier zijn slechts enkele dingen die u kunt doen met een websitebouwer:

 • Uploaden nieuwe inhoud snel, zonder te hoeven coderen
 • Verbind een bestaande domeinnaam of kies een nieuwe
 • Integreer uw sociale media
 • Voeg een contactformulier toe
 • Maak een inloggebied voor klanten
 • Schakel eenvoudig over hoe u uw afbeeldingen weergeeft
 • Verkoop digitale en fysieke producten

Het kiezen van de juiste websitebouwer is belangrijk – u hebt een platform nodig dat heeft gewonnen’het kost de aarde en kan meegroeien met uw ambities. Het linkt allemaal terug naar de doelen die we in de laatste sectie hebben behandeld.

Wij’We hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de beste websitebouwers op de markt en elk platform getest’s gebruiksgemak, ontwerpflexibiliteit, prijs-kwaliteitverhouding, functies en meer. We laten ook gewone mensen elke bouwer testen en ons feedback geven.

Van de 50+ websitebouwers die we’ve getest, dit zijn de top drie we’zijn geïdentificeerd als de beste voor het bouwen van fotografiewebsites:

 • Squarespace
 • Wix
 • SmugMug

Laat’s bekijk ze allemaal van dichterbij:

1. Squarespace

Beste allround fotografie website builder

Het’Het is geen verrassing dat Squarespace, een echte ontwerpleider, de beste websitebouwer is voor professioneel ogende fotografiesites. Het biedt enkele van de meest stijlvolle sjablonen die er zijn, met een samengestelde selectie van fotografiespecifieke opties.

Squarespace-sjabloon AvenueIn dit voorbeeld. we bewerken de sjabloon ‘Avenue’

Zoals websitebouwers gaan, is Squarespace een behoorlijk coole klant. Onze enige klacht is dat de bewerkingsinterface in overeenstemming is met zijn kenmerkende minimalistische uiterlijk – met andere woorden’is niet altijd duidelijk hoe je dingen moet doen.

Het is even wennen, maar als je dat eenmaal doet, jij’Ik vind Squarespace een stijlvol platform met sterke functies om je werk te laten zien.

Daar’is geen gratis abonnement, maar er is wel een gratis proefperiode van twee weken. De premium-abonnementen beginnen vanaf slechts $ 12 / maand en laten je ook je eigen domein koppelen.

2. Wix

Gemakkelijkst te gebruiken website builder voor fotografie

Als gebruiksgemak uw belangrijkste prioriteit is, dan levert Wix echt waar. In feite was het de websitebouwer die onze gebruikers na het testen het meest zouden aanbevelen.

Foto's toevoegen Wix-websiteDe Wix Editor is echt intuïtief – jij’Ik pak het binnen de kortste keren op, net als onze gebruikers

Wix’s sjablonen hebben mogelijk niet hetzelfde moment ‘Wow factor’ als Squarespace’s, maar ze bieden eigenlijk meer mogelijkheden voor maatwerk – en daar’er zijn er nog veel meer (in totaal meer dan 500). als jij’Als je graag wat tijd besteedt aan experimenteren, kun je iets maken’is echt uniek en onmiskenbaar indrukwekkend.

Wix biedt een volledig gratis abonnement of betaalde abonnementen vanaf $ 13 / maand.

3. SmugMug

Beste voor fotobeveiliging

SmugMug is een website builder die speciaal is ontworpen voor fotografen, wat betekent dat het wordt geleverd met een heleboel relevante functies.

SmugMug-editorAls het gaat om het bouwen van uw fotografie-website, doet SmugMug veel van het zware werk voor u – maar het eindresultaat is niet’t net zo strak als met Squarespace of Wix

Als er verschillende klanten zijn die inloggen op uw website om hun afbeeldingen te bekijken, dan is beveiliging natuurlijk van het allergrootste belang – iets waar SmugMug de functies voor heeft. Sommige plannen bevatten ook de mogelijkheid om een ​​aangepast watermerk aan uw afbeeldingen toe te voegen, om ze te beschermen tegen kopiëren of screenshots zonder uw toestemming (hoewel we dat niet zijn’t automatisch mee aan boord van deze praktijk – iets wat we’worden behandeld in de sectie Veelgestelde vragen).

Net als Squarespace is er geen gratis abonnement – maar met betaalde abonnementen vanaf slechts $ 4,78 / maand biedt SmugMug veel waar voor uw geld. Je kunt zelfs fysieke afbeeldingen verkopen met dit goedkope plan – een enorme bonus. Daar’er wordt ook een gratis proefperiode van 14 dagen aangeboden.

Voordat u doorgaat naar de volgende fase:

 • Beoordeel elk van de bovenstaande platforms tegen uw websitedoel (en)
 • Bepaal welk platform je kiest’wil je graag proberen, en je aanmelden – of beter nog, meld je aan bij een stel en test ze uit!

Verdere informatie:

Wix Review – Ontdek waarom het bovenaan kwam in onze gebruikerstests

Squarespace Review – Fotografen zijn er dol op, maar hoe presteerde het in ons onderzoek?

SmugMug Review – Wat zijn de voor- en nadelen van deze toegewijde online portfoliobouwer?

3

Kies een plan

Wanneer u zich aanmeldt bij een websitebouwer, u’Er wordt je gevraagd om je naam en e-mailadres op te geven en te kiezen met welk plan je wilt beginnen (hoewel verschillende websitebouwers dit in een iets andere volgorde doen). Dit is ook het stadium waarin je’U wordt gevraagd een domeinnaam te kiezen, d.w.z. uw website’s unieke adres – het onze is bijvoorbeeld websitebuilderexpert.com.

Veel bouwers (inclusief Wix) bieden een gratis abonnement. Dit is geweldig om te testen of de bouwer geschikt voor u is, maar dat doen we niet’het is aan te raden om heel lang bij dit gratis plan te blijven; u’Ik zit vast aan de bouwer’s advertenties op uw site en de naam ervan in uw domeinnaam. Wix’s gratis domeinnamen voor abonnementen zijn bijzonder onaantrekkelijk, volgens het formaat gebruikersnaam.wixsite.com/siteaddress. Dus de onze zou hannah57707.wixsite.com/hannahsphotography zijn – niet de meest pakkende!

Top Tip: Als je je kent’wilt u producten verkopen via uw site, let dan op plannen die e-commerce functionaliteit bevatten. als jij’opnieuw onbeslist, begin met een goedkoper plan en upgrade op een later tijdstip.

Zelfs als je’beginnen net, daar’s een element van ‘nep het totdat je het haalt’ – als uw site er professioneel uitziet, en u’opnieuw die eerste indruk, jij’Ik lijk veel meer ervaren.

Het omgekeerde geldt natuurlijk ook. Op zoek gaan naar op zijn minst het goedkoopste plan is naar onze mening de enige optie voor elke fotograaf.

Voordat u doorgaat naar de volgende fase:

 • Vergelijk de functies van elk plan dat door de door u gekozen websitebouwer wordt aangeboden
 • Beslis welk plan het beste bij u past. als jij’Weet u het niet zeker, begin dan met een goedkoper plan en upgrade later

4

Zoek een sjabloon waar je van houdt

Als fotograaf wilt u dat uw creativiteit tot uiting komt in uw foto’s – en uw website mag niet anders zijn. Je zou het moeten kunnen halen ‘de jouwe’ – dat’Daarom is het zo cruciaal om een ​​websitebouwer te kiezen die veel maatwerk biedt.

Squarespace fotografie-sjablonenHier’is een selectie van Squarespace’s fotografie sjablonen

Wix en Squarespace bieden beide een breed scala aan prachtige sjablonen om uit te kiezen, die allemaal zijn onderverdeeld in verschillende industrieën. Klik gewoon op de ‘Fotografie / Portfolio’ categorie en kies vervolgens de beste sjabloon die past bij uw fotografische ambities.

Wix fotografie sjablonenWix heeft momenteel 40 sjablonen die het categoriseert ‘fotografie websites’

Omdat SmugMug is gecentreerd rond fotografiewebsites, werken alle 26 sjablonen goed voor uw site.

Smugmug fotografie sjablonenHier’is een momentopname van hoe uw SmugMug-site eruit zou kunnen zien Goed om te weten: Met Squarespace en SmugMug kunt u uw sjabloon na publicatie wijzigen, maar u’kunnen dit niet doen met Wix. Als je voor Wix kiest, zorg er dan voor dat je’ben blij met uw keuze van sjabloon voordat u live gaat.

Als je eenmaal’Als u via uw bouwer een sjabloon hebt gekozen, kunt u de tekst, achtergrondafbeeldingen, menu’s en navigatiebalken personaliseren. Maatwerk werkt een beetje anders, afhankelijk van welke bouwer je kiest:

Squarespace – jij niet’hebben niet zoveel vrijheid als het gaat om het wijzigen van uw gekozen sjabloon’s uiterlijk, tenzij u’ben blij om in de code te gaan rooten. Dit is geen slechte zaak, omdat het ervoor zorgt dat u zich houdt aan de beste ontwerppraktijken.

Wix – u’hebben de volledige vrijheid om uw inhoud overal naartoe te slepen en neer te zetten. Inderdaad, je kunt snel eindigen met iets dat niet lijkt op je originele sjabloon (daarom kun je dat ook’t wisselen van sjabloon na publicatie).

SmugMug – met SmugMug wordt alles gebouwd met behulp van ‘inhoudsblokken’. Het’is niet zo makkelijk als Wix, maar het’s minder stijf dan Squarespace.

Voordat u doorgaat naar de volgende fase:

 • Demo verschillende fotografie- / portfoliosjablonen
 • Test een paar sjablonen die door uw websitebouwer worden aangeboden om te zien welke het beste bij uw inhoud passen
 • Experimenteer met het aanpassen van een paar sjablonen voordat u beslist over uw uiteindelijke keuze. Onthoud dat als je Wix gebruikt, je hebt gewonnen’na het publiceren niet van sjabloon kunnen wisselen

5

Voeg uw foto’s en inhoud toe

Nu jij’heb een sjabloon gekozen’tijd voor de belangrijke dingen – het toevoegen van uw foto’s en inhoud! U moet plannen wat u wilt en waar u het wilt. Wij’Hieronder wordt uitgelegd hoe u inhoud aan elk gedeelte van uw website kunt toevoegen.

Startpagina

Thuis is waar de kunst is. Afgezien van uw daadwerkelijke portfolio, is de startpagina de belangrijkste pagina op uw website. U moet de verbeeldingskracht van bezoekers vastleggen met slechts één pagina, dus zorg dat deze telt!

Hier volgen enkele overwegingen:

 1. Raster of held afbeelding – wilt u veel afbeeldingen in een raster weergeven of een statement maken met slechts één?
 2. Kleur en lettertype – welke kleuren en stijl goed bij uw afbeeldingen passen?
 3. Navigatie – dit is in wezen uw website’s menu en hoe gebruikers de verschillende secties van uw site zullen vinden. Bedenk waar u op de pagina wilt dat dit zit. Aan de bovenkant en aan de linkerkant zijn beide vrij standaardopties, dus iets anders doen zal een statement maken
 4. Integratie van sociale media – wil je buttons, een Instagram feed, of beide toevoegen?

Top Tip: als jij’Het is onwaarschijnlijk dat u de kerninhoud van uw website vaak bijwerkt, het toevoegen van een Instagram-galerij kan een gemakkelijke manier zijn om wat nieuwe inhoud op uw site weer te geven, zonder extra werk. Terwijl u een afbeelding uploadt naar uw Instagram-account, wordt deze ook automatisch doorgevoerd op uw startpagina, waardoor deze er fris en up-to-date uitziet.

Presenteer uw afbeeldingen

Uw website moet een samengestelde selectie zijn van het werk dat u doet’bent het meest trots op – vaak zijn dat uw meest recente dingen. Don’Geef niet toe aan de verleiding om alles wat je uploadt’waar u ooit aan hebt gewerkt – het maakt uw site rommelig en moeilijk te navigeren.

Als het gaat om het presenteren van je afbeeldingen, jij’heeft een aantal verschillende opties:

 1. Gebruik een galerij

Afbeeldingen weergeven in een galerijformaat is een vrij standaardbenadering. Met een app zoals de Wix Pro Gallery kun je je afbeeldingen ordenen als een raster of een diavoorstelling, en bezoekers kunnen dat ‘Leuk vinden’ foto’s direct op uw site.

 1. Verdeel afbeeldingen op thema, project of datum

Een iets meer ingetogen presentatiemethode is om uw afbeeldingen op te delen naar project of thema (bijv ‘Portretten’ of ‘Beweging’) en geef elke set een eigen pagina. Deze pagina wordt vervolgens gelinkt vanaf uw site’s navigatie op de startpagina.

Over pagina

Potentiële klanten willen het oog achter de lens kennen. De ‘Over mij’ sectie kunt u een vleugje persoonlijkheid toevoegen en praten over uw inspiratie en ervaring. Je moet in de eerste persoon praten, en wij’d raad sterk aan om een ​​foto van uzelf toe te voegen om uw portfolio een persoonlijker gevoel te geven.

Contactpagina

Zorg ervoor dat je een toegewijde maakt ‘Contact’ pagina (opgenomen in uw startpagina-navigatie) zodat potentiële klanten contact met u kunnen opnemen. U kunt uw contactgegevens aan deze pagina toevoegen of een contactformulier toevoegen zodat mensen hun vragen de klok rond op één plaats kunnen indienen.

Online winkel

Als je een paar cent wilt verdienen met je snaps, dan heb je een online winkel nodig. Op Wix, Squarespace en SmugMug kan dit worden gedaan door te upgraden naar een prijsplan dat e-commercefunctionaliteit ontgrendelt.

Blog

Dit is absoluut optioneel, maar het overwegen waard. Een blog kan een geweldige aanvulling zijn op een fotografiewebsite – of je het nu gebruikt als een manier om je fotografietips en -inzichten te delen, of het te gebruiken om het verhaal achter je meest recente projecten te vertellen.

Maar schrijven is niet’t iedereen’s kopje thee, en dat’s prima – als het’is niet iets waar je je prettig bij voelt, of je kent je’Ik zal moeite hebben om het up-to-date te houden, en dan’s best afgelaten.

Voordat u doorgaat naar de volgende fase:

 • Bepaal een indeling voor uw startpagina
 • Kies een kleur en lettertype dat past bij uw inhoud en persoonlijk merk
 • Maak een Over ons-pagina en een Contact-pagina
 • Voeg een online winkel toe aan uw site (als u van plan bent uw afbeeldingen te verkopen, hetzij als downloadable of als prints)
 • Overweeg om een ​​blog te maken en upload een paar startposten als dit iets voor jou is’ik wil het proberen

6

Installeer apps

Apps kunnen uw website helpen versterken op gebieden als marketing, financiën, sociale media, verzending en bloggen.

Voor uw fotografiewebsite, wij’d raadt aan om een ​​feedtoepassing voor sociale media zoals Facebook of Twitter te integreren. Hiermee wordt uw website gekoppeld aan uw sociale kanalen, die uw foto’s met slechts een paar klikken direct vanaf uw website kunnen weergeven aan een groot publiek op sociale media..

Actief op Instagram? U kunt uw Instagram-feed aan uw website koppelen, zodat uw bezoekers een kijkje kunnen nemen in uw social media-snaps.

E-mailmarketing is een andere geweldige functie die u kunt openen via een app. Door een effectieve e-mailmarketingcampagne op te zetten, kunt u gemakkelijk contact opnemen met bestaande en potentiële klanten en informatie delen over uw laatste galerijopeningen.

Het’het is vermeldenswaard dat u’Voor sommige apps moet ik betalen, hoewel een behoorlijk aantal gratis is.

Zowel Wix als SmugMug hebben app-markten, die u kunt bekijken en kopen, net zoals uw smartphone’s App store. Wix alleen al heeft meer dan 250 apps in de aanbieding:

wix app marktfotografie

Hier zijn enkele van onze favoriete gratis Wix-apps voor een fotosite:

 • Wix-formulieren – voor contactaanvragen
 • Wix Art Store – om digitale kunst en prints te verkopen
 • Instagram Feed – om uw Instagram-feed aan uw startpagina toe te voegen
 • Spotify Player – voeg een gratis soundtrack toe aan elk project

We houden ook van de SmugMug Adobe Lightroom-plug-in, waarmee je de tussenpersoon kunt uitschakelen, van bewerken tot publiceren.

Goed om te weten: Squarespace werkt op een iets andere manier. Dat doet het niet’Er is geen app-markt voor externe integraties, maar geeft er de voorkeur aan om extra functies intern te bouwen. Dit betekent dat u kunt garanderen dat Squarespace-functies van hoge kwaliteit zijn, maar niet’niet dezelfde variëteit hebben als bijvoorbeeld Wix. Voordat u doorgaat naar de volgende fase:

 • Zoek en verken uw websitebouwer’s app store of functieselectie
 • Experimenteer met het toevoegen van een paar verschillende functies aan uw website en beslis over uw definitieve selectie – u kunt altijd later meer toevoegen

7

Laat je fotografie zien

U’heb nu uw website gebouwd. Hoera! Maar dat’s slechts de helft van het verhaal; nu moeten mensen het vinden.

Er zijn een aantal manieren om uw website in de gaten te houden – en dat doen we niet’Het betekent niet alleen dat je het je collega’s, vrienden en familie vertelt!

SEO (Search Engine Optimization) speelt een grote rol bij het opvallen van uw website. SEO omvat het aanpassen of ‘optimaliseren’ uw site om Google te helpen ‘lezen’ het, waardoor uw kans om hoog op de resultatenpagina te verschijnen, wordt vergroot.

Heb je nog nooit met SEO gewerkt? Geen zorgen – wij’Ik laat je zien hoe je je fotografiewebsite meer bekendheid kunt geven op Google met onze beste SEO-tips.

 • Alt-tekst toevoegen – Zoekmachines kunnen alleen ‘lezen’ uw bijschriften – dat kunnen ze’zie geen afbeeldingen! Dit betekent dat u eenvoudige beschrijvingen aan elk van uw foto’s moet toevoegen, indien mogelijk met trefwoorden.
 • Wees mobiel klaar – Zorg ervoor dat uw website mobielvriendelijk is, zodat deze opnieuw wordt opgemaakt om er geweldig uit te zien op een smartphonescherm (de websitebouwers die we noemden hebben deze functie ingebouwd). Zoekmachines geven prioriteit aan mobiel responsieve websites op hun resultatenpagina’s.
 • Gebruik zoekwoorden – Zoek naar de top ‘zoekwoorden’ gerelateerd aan uw type fotografie met behulp van een zoekfunctie zoals Google Keyword Planner, en implementeer de woorden op natuurlijke wijze in uw kopie, zonder ze te veel te gebruiken. Bijvoorbeeld als jij’Als u een huwelijksfotograaf bent in Boston, gebruikt u Google Zoekwoordplanner om te controleren of mensen naar de term zoeken ‘huwelijksfotograaf Boston’, neem deze zin dan op in de kopie van uw site.
 • Minimaliseer de afbeeldingsbestandsgrootte – Gebruik een tool als kraken.io om je afbeeldingen te comprimeren, zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Dit vermindert de laadtijd van uw site, waardoor klanten en zoekmachines tevreden blijven. Bekijk onze snelle voor en na compressie hieronder – de afbeelding aan de rechterkant is 18,7% ‘kleiner’ qua bestandsgrootte en het duurde maar een paar seconden.

Afbeelding pre-compressieVóór compressie: 62,61 KB Afbeelding na compressieNa compressie: 50,90 KB

Beeld: @danielacuevas via Unsplash

De meeste bouwers komen ook met een heleboel SEO-advies, dus don’maak je geen zorgen als dit allemaal een beetje overweldigend klinkt.

Van onze top drie bouwers onderscheiden Wix en Squarespace zich als bijzonder sterk op dit gebied. Wix heeft de Wix SEO Wiz-bron bij de hand om u tips te geven, evenals langer lezen:

wix seo resource fotografie websitesHier’s een snel overzicht van het soort gebieden waarmee de Wix SEO Wiz u kan helpen

Als het op SEO aankomt, doet Squarespace dat niet’t hebben hetzelfde ‘hand vasthouden’ aanpak, maar het heeft echt een indrukwekkende reeks belangrijke functies om uw site in het oog te krijgen. Hier volgen enkele dingen die u met Squarespace kunt doen:

 • Bewerk sitetitels en metabeschrijvingen
 • Maak een aangepaste 404-pagina
 • Pas automatisch gegenereerde URL’s aan

Bekijk de Squarespace SEO-checklist voor de volledige reeks aangeboden functies.

Meer te weten komen:

Wix SEO-beoordeling

Wix SEO Battle

Squarespace Review

Voordat u doorgaat naar de volgende fase:

 • Voeg alt-tekst toe aan uw afbeeldingen
 • Minimaliseer de afbeeldingsbestandsgroottes met behulp van een beeldcompressietool, zoals kraken.io
 • Controleer hoe elke pagina eruitziet vanaf uw mobiele telefoon of door de venstergrootte in uw browser te verkleinen
 • Zoek naar trefwoorden die je’wilt u targeten met een tool als Google Trefwoorden en deze smaakvol opnemen in uw kopieën en paginatitels

8

Beoordeel en publiceer uw fotografiewebsite

Voordat u uw website publiceert, moet u controleren of alles werkt. Laat geen middel onbeproefd – proef uw exemplaar, test uw links en herschik uw galerij als u daar behoefte aan heeft.

Vervolgens moet u enkele vrienden en familie vragen om uw website te controleren. Het hebben van een second opinion kan de gebruikerservaring van uw website echt helpen verbeteren, dus zorg ervoor dat u wat feedback krijgt voordat u publiceert!

Wanneer je’ben helemaal tevreden met uw website’Het is tijd om op die knop te drukken om online te gaan. Voelt goed, toch?

Maar dat’is niet het einde van het verhaal van uw website. Zelfs na jou’Als u deze heeft gepubliceerd, moet u uw website regelmatig bijwerken met uw meest recente foto’s om deze actueel te houden. Hoe meer u uw alternatieve teksten en trefwoorden vernieuwt, hoe groter de kans dat uw site door meer klanten en klanten online wordt gevonden.

Om het af te ronden, zorg ervoor dat u:

 • Elke pagina van uw site beoordeeld op verschillende schermformaten
 • Vroegen vrienden en familie om een ​​kopie te proeflezen en elke pagina van uw site te testen om eventuele fouten op te lossen
 • Druk op publiceren!
 • Gepland in enkele toekomstige updates om uw inhoud actueel te houden

Een fotografiewebsite maken: samenvatting

Daar heb je het – onze gids voor het maken van een fotografiewebsite. Zoals je kunt zien, doe je dat niet’t een webdesigner zijn om iets moois en functioneels te bereiken; u hoeft alleen maar te beslissen over het belangrijkste doel van uw site en de beste tool voor de klus te kiezen. Website-bouwers zijn nu geavanceerder dan ooit tevoren, dus daar’is geen beter moment om met de jouwe te beginnen.

Benieuwd om te beginnen? We wedden dat je hier bent’Bekijk deze stappen nog eens snel:

8 stappen voor het maken van een fotografiewebsite:

 1. Stel een duidelijk doel voor uw website.
 2. Kies de juiste websitebouwer.
 3. Kies een plan.
 4. Zoek een sjabloon waar je van houdt.
 5. Voeg uw foto’s en inhoud toe.
 6. Installeer apps.
 7. Laat je fotografie zien.
 8. Bekijk en publiceer.

als jij’We hebben een fotografiewebsite gemaakt en hebben uw eigen tips of trucs, wij’ik hoor ze graag! Laat het ons weten in de comments.

En ondertussen blij scheppen!

FAQs

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map