Hoeveel kost een domeinnaam?

Wij’Alle kosten, verborgen kosten, de beste domeinregistreerders en meer

Uw domeinnaam functioneert als uw website’s “adres” in Internet-land, dus dat heb ik’s eenvoudig en relevant maakt het veel gemakkelijker voor mensen om u te vinden. als jij’Hebt u ooit een lange locatienaam op Google Maps verkeerd gespeld en bent u in de middle of nowhere terechtgekomen, dan kunt u de schoonheid van eenvoudige plaatsnamen waarschijnlijk waarderen.


Het’Het is gemakkelijk te begrijpen waarom mensen bereid zijn de bank te breken om een ​​pittige domeinnaam te beveiligen – het verhoogt het siteverkeer vrijwel door het ontwerp. Enkele van de meest populaire domeinen, zoals hotels.com of business.com, zijn letterlijk voor miljoenen dollars verkocht. Maar weersta de drang om loten in te slaan – domeinnamen met een miljoen dollar zijn dat wel niet de norm. In feite hebben de registratiekosten voor de meeste van onze plebejische doeleinden gewonnen’t komen tot meer dan $ 20 per jaar, max.

Domeinnaamkosten: snel overzicht

Elke website-eigenaar moet de domeinnaamkosten in zijn budget opnemen. U heeft de keuze om een ​​nieuwe domeinnaam te registreren of een domeinnaam aan te schaffen’is al geregistreerd. Een nieuw domein kost ongeveer $ 10-20 / jaar, terwijl de prijs van een vooraf geregistreerd domein duurder is en varieert afhankelijk van populariteit.

Nog niet klaar om te kopen? Bekijk onze Beginner’s Gids voor domeinnamen om kennis te maken! 1

Hoeveel kost een domeinnaam?

Een nieuw domein registreren kost over het algemeen tussen de $ 10 en $ 20 per jaar. Prijsverschillen zijn afhankelijk van welke registrar u gebruikt en wat voor soort domein u wilt registreren. Verschillende registrars bieden verschillende pakketten aan, dus het is’Het is de moeite waard om rond te shoppen om je beste pasvorm te vinden.

Om een ​​domeinnaam te kopen, jij’Ik moet kopen via een domeinnaam registrar. Registrars zijn gewoon bedrijven die de reservering van domeinnamen beheren. Prijzen vooraf en add-on variëren tussen registrars, maar wij’Ik zal de kosten opsplitsen om op te letten en de sterke en zwakke punten van potentiële registrars bespreken.

De twee meest voorkomende typen domeinen zijn topleveldomeinen (TLD’s) en countrycode topleveldomeinen (ccTLD’s). TLD’s zijn bekende domeinnaamextensies, zoals .com, .net en .edu. ccTLD’s zijn landspecifieke domeinnaamextensies, zoals .uk of .fr.

TLD’s zijn betrouwbaar omdat ze dat zijn’zijn allemaal zo bekend – als mensen dat kunnen’een URL onthouden, ze’Het is bijna vier keer zo waarschijnlijk dat het op .com eindigt dan op iets anders.

Ondertussen zijn ccTLD’s betrouwbaar omdat ze impliceren dat een site nationale legitimiteit heeft. Sommige ccTLD’s, zoals .me (Montenegro) en .tv (Tuvalu), worden gekocht en gebruikt voor doeleinden die totaal geen verband houden met het desbetreffende land. In feite is de populaire .co-extensie die doorgaans wordt geassocieerd met het bedrijfsleven eigenlijk een ccTLD voor Colombia!

Dus hoeveel kost een domeinnaam per jaar, uitgesplitst? TLD’s en ccTLD’s zijn vergelijkbaar geprijsd, maar die prijzen zijn afhankelijk van de registrar die u gebruikt. Wij’We hebben de introductieprijzen van populaire TLD’s en ccTLD’s hieronder verzameld en georganiseerd door de registrar:

GriffierTLD Prijs: .comTLD Prijs: .orgccTLD Prijs: .usccTLD Prijs: .meNameCheapGoDaddyHostGator
$ 8,88 / jaar$ 11,98 / jaar$ 3,88 / jaar$ 3,88 / jaar
$ 00,99 / jaar$ 10,17 / jaar$ 7,99 / jaar$ 3,49 / jaar
$ 12,95 / jaar$ 12,95 / jaar$ 5,95 / jaar$ 15,00 / jaar

Hoewel deze prijzen een basis bieden voor het vergelijken van de kosten van een domeinnaam per jaar, is dit wel het geval’het is belangrijk om te onthouden dat ze’zijn allemaal inleidende prijzen. Ongeacht de provider zal elke vermelde prijs na het eerste jaar stijgen. De prijs van een .com-domein met HostGator springt bijvoorbeeld na het eerste jaar van $ 12,95 naar $ 17,99, terwijl GoDaddy’s .me prijs stijgt van 3,49 dollar tot 19,99 dollar na het eerste jaar.

Je hebt misschien de schokkend lage prijs van 99 cent van GoDaddy opgemerkt’s .com-domein. U’Met deze deal bespaar ik het eerste jaar een hoop geld, maar houd er rekening mee dat het tweede jaar $ 18,17 in rekening wordt gebracht.

Verlengingsprijzen, hoewel standaard, zijn ze gebouwd om je te besluipen. Veel registrars eisen bijvoorbeeld dat het eerste en tweede jaar van een plan in één keer worden betaald. Om een ​​.me-domein bij GoDaddy te kopen, moet je het eerste jaar betalen ($ 3,49) en het tweede jaar ($ 19,99) van tevoren. Houd tijdens het wegen van uw opties een oogje in het zeil om er zeker van te zijn dat u’krijgen de beste deal voor jouw tijd en geld.

2

Wat is van invloed op de kosten van een domein?

Afgezien van de algemene sprong van inleidende naar verlengingsprijzen, zijn er een paar andere kosten om op te letten bij het kiezen van een domeinnaamregistrar. De meest voorkomende extra kosten zijn voor automatische verlenging (wanneer uw registrar uw domeinnaam jaarlijks vernieuwt zonder dat u deze hoeft te autoriseren) en privacybescherming.

Kosten automatisch vernieuwen

Automatische verlenging kan een handige optie zijn als je je kent’opnieuw van plan bent om zich voor een lange tijd aan een domein te committeren. Maar veel registrars nemen automatisch verlengen op bij de eerste aanmeldingspakketten, wat misschien niet is wat u doet’re zoekt.

Domain.com en GoDaddy vernieuwen bijvoorbeeld standaard de meeste domeinen automatisch, en veel gebruikers niet’realiseren zich dit niet wanneer ze zich aanmelden. GoDaddy heeft een terugbetalingsbeleid van 45 dagen voor automatische verlengingen, maar ondanks deze bufferzone hebben we dat gedaan’We hebben nog steeds veel klanten zien klagen dat annuleringen met automatische verlenging moeilijk zijn uit te voeren.

Aan de andere kant, NameCheap’s automatische vernieuwingsfunctie is niet standaard geïmplementeerd – u moet actief beslissen dat u’ik zou het graag willen gebruiken – maar als je je eenmaal hebt aangemeld, zijn er Nee terugbetalingen voor automatische verlenging. Dat zou geen probleem moeten zijn als je’opnieuw klaar voor meerdere jaren, maar nogmaals, de keuze is aan jou.

In dit artikel dekken we de kosten van domeinnamen.

Maar dat’s niet de enige financiële beslissing die gaat over het runnen van een website:

 • Hoeveel kost webhosting?
 • Hoeveel kost het om een ​​website te bouwen?

Privacy- en beschermingskosten

Wanneer iemand een domein registreert, is de registrar dat verplicht om die gebruiker te voorzien’s contactgegevens (naam, e-mailadres en telefoonnummer) om toe te voegen aan de Whois-database, waarin de eigenaren van elke online domeinnaam openbaar worden vermeld.

Terwijl het’vereist dat u uw informatie verstrekt’s niet vereist dat het voor iedereen gemakkelijk toegankelijk is. Wanneer u een domein koopt, biedt elke registrar een verschillende mate van privacy om ervoor te zorgen dat uw persoonlijke gegevens dat niet zijn’t zichtbaar in de Whois-database – die u uiteindelijk beschermt tegen zaken als spam-telefoontjes.

Sommige registrars bieden het eerste jaar volledige privacy op de Whois-database. Anderen bieden gelaagde oplossingen, waarbij het onderste niveau het eerste jaar gratis is, waardoor de meeste persoonlijke gegevens in de Whois-directory nog steeds worden verborgen. Het’Het is zeldzaam om na het eerste jaar een betrouwbare registrar te vinden die gratis Whois-bescherming biedt.

Top Tip: bekijk de afrekenpagina om er zeker van te zijn dat de registrar dat niet heeft gedaan’t in alle add-ons die je niet gebruikt’t nodig. Als dat zo is, schakel ze dan uit – de meeste registrars zullen dit doen, dus het’is het beste om opmerkzaam te zijn!

Domeinen overzetten

Het goede nieuws is dat de meeste domeinregistreerders dat niet doen’er worden geen extra kosten in rekening gebracht voor het verhuizen van domeinen, wat betekent dat als u uw domeinnaam wilt wijzigen naar een andere registrar, u dit gratis kunt doen.

Een domeinoverdracht verwijst alleen naar het proces van het wijzigen van de registrar van een domeinnaam. Uw oude registrar en uw nieuwe registrar moeten de Whois-database doorlopen om de overstap te maken. Dit proces gebeurt afzonderlijk van uw websitebouwer en uw hostingprovider. Het lijkt erop dat deze diensten met elkaar verweven zijn, maar dat’s alleen omdat sommige domeinregistreerders ook hostingdiensten en / of websitebouwers aanbieden onder dezelfde merknaam!

3

Waar kan ik een domeinnaam kopen?

Er zijn tal van domeinnaamregistrators, maar slechts een paar zijn het overwegen waard:

 • Domain.com – biedt een enorm scala aan TLD’s en ccTLD’s
 • HostGator – is zowel een domeinregistreerder en een hostingbedrijf, en stelt u in staat deze services samen als een bundel af te nemen
 • GoDaddy – een van de bekendste domeinregistreerders die er zijn, plus het’is ook een hostingprovider (nogmaals, twee vliegen in één klap!)

domein comDomain.com heeft een enorm aanbod om uit te kiezenhostgator domein homepageHostGator is meer dan alleen een schattig logo – het heeft een grote keuze aan TLD’s!godaddy domein homepageGoDaddy is niet voor niets een gevestigde kracht in de sector

U kunt ook een domeinnaam kopen via een websitebouwer. Website-builders zijn platforms die beginners helpen bij het opzetten van professionele websites, zonder dat ze enige code hoeven te kennen. Wanneer u zich aanmeldt bij een websitebouwer, is het domeinregistratieproces geïntegreerd als onderdeel van die aanmelding, waardoor het een perfecte optie is voor beginners!

Wilt u meer weten over websitebouwers?

 • 10 beste gratis website-builders van 2019
 • 9 beste websitebouwers voor een klein bedrijf
 • 12 Beste website-bouwers voor artiesten

4

Wat als iemand al de gewenste domeinnaam heeft??

Dit is een gegronde zorg, aangezien er momenteel meer dan 1,7 miljard websites (en dat zijn er!) Live op internet. De kans is groot dat er veel geweldige domeinnamen worden ingenomen, en wanneer dit gebeurt, is veruit de goedkoopste optie om te brainstormen over een andere naam. Maar als jij’re dead set op een domein dat’s genomen, en don’Als u geen compromissen wilt sluiten, heeft u nog steeds enkele opties.

U kunt bronnen zoals snapnames.com gebruiken om domeinen te zien die onlangs beschikbaar zijn gekomen (wat elke dag gebeurt, dus u kunt geluk hebben!). Anders jij’Ik moet veel meer betalen voor een “aftermarket domein,” meestal door online veilingen af ​​te handelen waarin u’d bieden op een reeds geregistreerd domein dat aan u wordt overgedragen.

Aftermarket-domeinprijzen zijn zo duur (herinner je je nog de miljoenen dollars waar we het eerder over hadden?), Omdat de waarde die een korte, relevante domeinnaam voor een merk kan opleveren, van onschatbare waarde is (we konden niet’niet weerstaan, sorry). Als u bijvoorbeeld op zoek was naar een autoverzekering en weren’Als u niet zeker weet waar u moet beginnen, gaat u misschien naar CarInsurance.com – een domein dat in 2010 voor $ 49,7 miljoen werd verkocht.

Natuurlijk gaan niet alle aftermarket-domeinen mee miljoenen, maar in de regel zal elke nuttige nog steeds behoorlijk duur zijn. Omdat de meesten van ons hebben gewonnen’t laat ons leven vallen’s besparingen op een domeinnaam, wij’we zullen onze eigen moeten bedenken. Je vraagt ​​je misschien af…

Hoe moet ik mijn domeinnaam kiezen?

In eerste instantie denk je het misschien’Het is vervelend dat waarschijnlijk de meest relevante domeinnamen voor uw site worden genomen. Maar nu de voor de hand liggende namen buiten de vergelijking vallen, wij’worden gedwongen om buiten de gebaande paden te denken – wat kan leiden tot een aantal memorabel creatieve resultaten.

Het belangrijkste punt om in gedachten te houden tijdens het brainstormen is de radio test: met andere woorden, kunnen potentiële sitebezoekers uw domeinnaam spellen door ze te horen? Door jezelf deze vraag te stellen, jij’Ik vermijd veelvoorkomende valkuilen zoals het opnemen van cijfers (bedoel je “3” of “drie?”) en woorden met meerdere spellingen (“naar” of “te?”).

5

Domeinnaamkosten: laatste gedachten

Het simpele antwoord op “hoeveel is een domeinnaam” is: het hangt af van uw behoeften. Het registreren van een nieuw domein mag de bank nooit breken, hoewel de prijzen na het eerste jaar zullen stijgen. Maar als u een aftermarket-domein nodig heeft, wees dan bereid om veel meer te betalen. In ieder geval mogen privacybescherming, domeinoverdracht en automatische verlenging niet’veel of niets toevoegen aan de kosten van uw domeinnaam.

Over het algemeen bedragen de kosten van een gloednieuwe domeinnaam tussen de $ 10-20 per jaar, die zal fluctueren afhankelijk van introductie- en verlengingsprijzen.

Het kiezen van een registrar hangt ook af van wat je bent’re zoekt – of dat’Als u gewoon een registrar, een hostingprovider of een registratie bij een websitebouwer bent, zijn er opties voor elk commitment-niveau.

6

FAQs

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map