Websites bouwen

hoe een website te bouwen


Contents

Een website bouwen: de stapsgewijze handleiding voor eenvoudige installatie

Wij’Ik zal kijken hoe je een website maakt met zowel een website builder als WordPress, zonder dat er stappen worden weggelaten. Dus gesp – daar’is veel te dekken!

Online gaan is eenvoudiger dan ooit. Er zijn nu meer dan 200 miljoen actieve websites en veel daarvan zijn gemaakt door gewone mensen zoals jij en ik.

Tegenwoordig kan iedereen een website maken, ongeacht het technische vaardigheidsniveau. We weten dat het een ontmoedigende taak kan lijken, maar er zijn tegenwoordig tools beschikbaar die het proces gemakkelijk maken. Dit artikel zal u stap voor stap helpen bij het maken van een website.

Er zijn twee manieren om een ​​website te maken: met een websitebouwer of met WordPress. Daar’er is geen twijfel over mogelijk: website-bouwers zoals Wix, Squarespace en Weebly zijn de beste manier voor tech-beginners om online te gaan.

We voeren ons eigen onderzoek uit om te beslissen welke websitebouwer het beste is voor verschillende doeleinden. Doe onze quiz om een ​​aanbeveling te krijgen’s aangepast aan uw behoeften.

Het bouwen van websites WordPress v website-bouwersSpring naar bouwen met WordPress met BluehostJump naar bouwen met een websitebouwer

Wij’Ik doorloop het proces van het bouwen van de website voor beide benaderingen hier. U’Het zal me verbazen hoe eenvoudig het kan zijn, vooral als je een websitebouwer gebruikt. Het’Het is mogelijk om in slechts een uur een website te bouwen als u ons volgt zeven eenvoudige stappen.

Klinkt goed? Laat’s aan de slag…

Optie 1: gebruik een Website Builder

Stappen om een ​​website te bouwen met een websitebouwer

Een website bouwen met een Website Builder

 1. Kies de juiste website builder voor jou.
 2. Meld u aan voor een plan dat past bij uw behoeften en budget.
 3. Kies een unieke en relevante domeinnaam.
 4. Kies een ontwerpsjabloon waar je van houdt.
 5. Pas uw sjabloonontwerp aan.
 6. Upload en formatteer uw eigen inhoud.
 7. Kies en download apps.
 8. Bekijk en test uw website.
 9. Publiceer uw website op internet.

Stap 1: Kies de juiste Website Builder voor jou

Website-bouwers zijn tegenwoordig super populair – en terecht – maar u moet er een kiezen die bij uw behoeften past. Wij’we hebben je onze top vijf laten zien en wat ze doen’re best voor, maar als je’Als je weinig tijd hebt, kun je onze snelle quiz doen voor een persoonlijk advies.

Een enorm aantal mensen gebruikt websitebouwers om een ​​website te maken. Wix alleen heeft meer dan 100 miljoen abonnees, terwijl Shopify onlangs 1,2 miljoen heeft overschreden.

Waarom is dit? Met websitebouwers kan iedereen een website maken, ongeacht de technische vaardigheid. In de begintijd van het internet vereiste het maken van een website een goed begrip van HTML (Hypertext Markup Language). Toen kwam CSS (Cascading Style Sheets) om de zaken nog verwarrender te maken.

Websitebouwers zorgen voor het technische jargon en laten u focussen op ontwerp en inhoud. Sommigen doen dit via sjablonen, anderen via slepen-en-neerzetten-interfaces, waardoor het bouwen van een website niet moeilijker is dan het samenstellen van een PowerPoint-presentatie.

online winkelbouwer vergelijkingstabelOp zoek om online geld te verdienen?

Met websitebouwers kunt u eenvoudig online winkels bouwen. Voor grotere e-commerce-ambities raden we een e-commerce-specifiek platform aan, zoals Shopify of BigCommerce, dat de beste tools heeft om uw bedrijf te helpen groeien. als jij’Bent u gewoon op zoek naar een paar producten te verkopen, dan kunt u kiezen voor een ‘algemeen’ website zoals Wix die e-commerce functionaliteit heeft. Bekijk onze vergelijkingstabel voor online winkelbouwers om uw perfecte match te vinden.

Dat betekent dan dat het kiezen van de juiste website builder erg belangrijk is. Verschillende bouwers voorzien in verschillende behoeften. Vooruitgaan met de juiste is essentieel om een ​​website voor u te maken’Ik zal er blij mee zijn.

Welke websitebouwer moet je kiezen?

Wat is de beste manier om een ​​website te bouwen? Welke websitebouwer moet ik gebruiken? Wat’s de gemakkelijkste manier om een ​​website te bouwen? Dit zijn vragen die we elke dag krijgen. Er zijn zoveel vragen en zoveel bouwers. We snappen het’is moeilijk.

Dat’s waarom we’hebben diepgaand onderzoek gedaan. Persoonlijke ervaring met websitebouwers is allemaal goed en wel (en we hebben er genoeg van), maar we testen bouwers met mensen zoals jij. Dus wanneer jij’Als u uw eigen website maakt, kunt u er zeker van zijn dat wij’heb je gedekt.

Ons team voert gebruikerstests en interviews uit en houdt honderden functies bij in tientallen producten om u een vogel te bieden’s-eye view van de markt. We willen dat u bouwers vindt die aan uw behoeften voldoen. Met dat in gedachten, hier’s het dieptepunt van de beste bouwers voor het maken van websites vandaag.

Wix en Weebly zijn twee van de meest populaire bouwers op de markt, met hun intuïtieve slepen-en-neerzetten-functies waardoor webdesign als een kind voelt’s spelen. Squarespace is een droom voor creatievelingen, terwijl Site123 perfect is voor kleine websites en geweldige live chat-ondersteuning biedt.

Top Tip! Omdat de meeste bouwers een gratis proefversie of een gratis abonnement aanbieden, is dat het geval’Het is gemakkelijk om er een – of meerdere – mee te nemen voordat je op pad gaat voor een betaald abonnement.

Benieuwd wat dit allemaal eigenlijk betekent? Geen zorgen, we hebben hieronder een hapklare uitsplitsing – klik gewoon op de ‘+’ voor meer informatie over elk criterium. Bekijk onze methodologiepagina voor meer informatie over ons onderzoek.

Voor alle duidelijkheid, de hierboven genoemde bouwers zijn dat niet’t de enige die het overwegen waard zijn. Bij lange na niet. Ze presteren over het algemeen het beste in ons onderzoek, maar nogmaals, het komt neer op uw behoeften. WordPress.com, is bijvoorbeeld geweldig voor bloggen, terwijl Shopify loopt voorop in e-commerce.

Wees duidelijk over wat uw prioriteiten zijn, blader door onze vergelijkingstabel en beoordelingen en neem genoegen met twee of drie bouwers die goed bij elkaar passen. Zodra je die shortlist hebt, ben jij’bent klaar om te beginnen met testen.

Test uw websitebouwer

We kunnen u in de goede richting wijzen, maar alleen u kunt weten welke bouwer zich goed voelt. Bijna elke websitebouwer biedt gratis proefversies, dus profiteer ervan. Aanmelden is eenvoudig.

Meer te weten komen:

Leer hoe u een online winkel kunt bouwen – 9 eenvoudige stappen om uw eigen online winkel te creëren.

Lees onze Shopify Review om meer te weten te komen over de voor- en nadelen van dit populaire e-commerceplatform.

Lees meer over Wix E-commerce om te zien of dit de juiste verkoopoplossing voor u zou kunnen zijn.

Lees meer over de BigCommerce-prijsplannen en ontdek of die er zijn’s ruimte in uw budget voor deze topbouwer.

Stap 2: Meld u aan voor een plan dat bij uw behoeften en budget past

Als je eenmaal’heb uw websitebouwer gekozen’s tijd om uw prijsplan te vinden. als jij’Na een eenvoudige site (bijvoorbeeld voor een portfolio of een klein servicebedrijf), zullen de goedkopere abonnementen waarschijnlijk prima werken. Als je iets complexers nodig hebt, bekijk dan de aangeboden functies met de duurdere abonnementen. Begin bij twijfel goedkoop en upgrade later.

Als je eenmaal’Als u een websitebouwer hebt gekozen, moet u zich aanmelden voor een plan. Website-bouwers hebben de neiging om meerdere plannen aan te bieden. Verschillende sites hebben verschillende behoeften en plannen zorgen ervoor dat u dat niet bent’t betalen voor dingen die je niet doet’t nodig.

Goed om te weten: Website builder-abonnementen variëren in prijs, maar kosten over het algemeen tussen $ 8 en $ 40 per maand, wat een all-inclusive prijs is. als jij’Heb je een beperkt budget, blijf dan bij een gratis plan (hoewel ze hun nadelen hebben, die wij hebben’Ik kom snel) of bekijk onze overzicht van de goedkoopste plannen.

Dit is een enorm pluspunt van websitebouwers in vergelijking met webontwikkelaars. Een webontwikkelaar kan tussen de $ 300 en $ 1.000 kosten voor het aanpassen van sjablonen alleen, en een volledig op maat gemaakte website zal vaak duizenden bedragen. Als u uw eigen website maakt met behulp van een bouwer, kunt u ondertussen een volledig functionerende website in gebruik nemen voor minder dan de prijs van een kopje koffie.

Welk plan u kiest, hangt af van uw behoeften. Maak je een website voor een portfolio om je kunstwerken te laten zien? Wix’s Combo-abonnement, dat $ 13 per maand kost, zal waarschijnlijk voldoende zijn. Wilt u een website voor uw bedrijf maken die duizenden bezoekers krijgt en meerdere personeelsaccounts heeft? Dan is het VIP-abonnement, dat $ 25 per maand kost, misschien beter geschikt.

Wees gerust daar’is er een plan voor iedereen. Begin bij twijfel klein en schaal op.

Kunt u gratis een website maken??

U kunt gratis een website maken, maar er zijn vangsten. Gratis accounts op websitebouwers houden veel belangrijke functies tegen. Jij kan’Gebruik geen aangepaste domeinen en uw gratis site heeft advertenties voor die websitebouwer. als jij’Bent u op zoek naar meer informatie over het bouwen van websites, dan zijn de gratis opties een kijkje waard. Als u echter een professionele, functierijke website wilt, bent u dat’we zullen minstens een paar dollar per maand moeten betalen.

Bekijk wat u kunt krijgen door u aan te melden voor de meest elementaire premium-abonnementen voor websitebouwers:

Uw bouwer beschikt over een gratis * betaald plan logo-wix-100x100 Kies uw plan Lees prijsoverzicht Vrij van advertenties Persoonlijk domein Onbeperkte Bandbreedte Kies uw plan Lees prijsoverzicht logo-squarespace-100x100 Kies uw plan Lees prijsoverzicht Vrij van advertenties Persoonlijk domein Onbeperkte Bandbreedte Kies uw plan Lees prijsoverzicht logo-weebly-100x100 Kies uw plan Lees prijsoverzicht Vrij van advertenties Persoonlijk domein Onbeperkte Bandbreedte Kies uw plan Lees prijsoverzicht site123 top gratis website builder logo Kies uw plan Lees recensie Vrij van advertenties Persoonlijk domein Onbeperkte Bandbreedte Kies uw plan Lees recensie

* Squarespace is de enige bouwer die dat niet doet’t heeft een gratis abonnement, dus om de functies te krijgen, moet u een bescheiden maandelijks bedrag betalen. Het biedt echter een gratis proefperiode van 14 dagen, zodat u het kunt proberen voordat u het koopt.

Squarespace-aanbiedingscodeGebruik de aanbiedingscode "WBE" bij het afrekenen voor 10% korting

Ontvang 10% korting op elk Squarespace-abonnement

Als u besluit dat u na 14 dagen wilt upgraden naar een betaald abonnement, hebben we een exclusieve aanbiedingscode voor onze lezers bespaar je 10% op de kosten van een Squarespace-abonnement! Om deze korting in te wisselen, voert u eenvoudig de: Aanbiedingscode: “WBE” bij de kassa.

Stap 3: Kies een unieke en relevante domeinnaam

Een domeinnaam is uw site’s unieke adres – het onze is bijvoorbeeld websitebuilderexpert.com. U’Ik moet er een kiezen voor uw site, wat gemakkelijk kan worden gedaan via uw websitebouwer (u’U wordt gevraagd wanneer u zich aanmeldt). Als u al een domeinnaam heeft, kunt u deze overzetten naar elk platform dat u wilt gebruiken (u’Ik zie hiervoor een optie).

Een domeinnaam is het stukje van de URL (het siteadres in uw browser’zoekbalk) die een webpagina identificeert – in dit geval uw website. De onze is bijvoorbeeld websitebuilderexpert.com. Je kunt ze afzonderlijk registreren op sites zoals GoDaddy en Domain.com, maar website-bouwers bieden aan om het voor je te doen wanneer je je bij hen aanmeldt. De meeste bieden het gratis aan (althans aanvankelijk), terwijl een handvol een paar extra dollars in rekening brengt.

Een domeinnaam is een van de belangrijkste manieren waarop een site zichzelf op internet presenteert, dus zorg dat deze telt. Hier zijn een paar vuistregels bij het kiezen van een domeinnaam.

 • Maak het relevant. Dit klinkt voor de hand liggend, maar het is’is het vermelden waard. Zorg ervoor dat het domein overeenkomt met wat bezoekers zien wanneer ze uw site bezoeken. Als uw bedrijf Vintage Pantaloons ™ is, don’t registreer het domein flipflopsvanthefuture.net
 • Houd het kort, of op zijn minst gedenkwaardig. Als u wilt dat mensen uw site onthouden, don’t kies een domein dat’s tientallen karakters lang. Het ziet er raar uit en niemand zal het zich herinneren
 • Vermijd cijfers. Het’Het is over het algemeen het beste om nummers in domeinnamen te vermijden. Het ziet er (over het algemeen) onprofessioneel uit en voegt een ander element toe dat mensen moeten onthouden.
 • Controleer de branding niet’t bestaat al. Er zijn al miljoenen websites. Dat betekent dat er al miljoenen domeinen zijn ingenomen. Controleer of de jouwe opvalt voordat je je eraan verbindt

Als je eenmaal’bent u zeker van een domein, registreer het dan gewoon als onderdeel van het aanmeldingsproces bij de door u gekozen websitebouwer. Voor sommige van de slankere abonnementen is een jaarlijkse verlengingsvergoeding van ongeveer $ 12 vereist, hoewel dit bij premium-abonnementen het geval is’s meestal inbegrepen.

Als je eenmaal’Heb je een unieke domeinnaam, wat gebeurt er als je wilt verhuizen?

Dit is een veel voorkomende vraag die we krijgen. Don’maak je geen zorgen. Wanneer u een domeinnaam koopt – van een websitebouwer of via afzonderlijke registrars – bent u eigenaar van de domeinnaam en kunt u deze meenemen waar u maar wilt.

Stap 4: Kies een ontwerpsjabloon waar u van houdt

Oké, nu we’re in de leuke deeltijd om het ontwerp van uw website te bepalen door een te kiezen ‘sjabloon’ of ‘thema’ om van te werken. Uw websitebouwer zal u na u naar deze fase begeleiden’heb je aangemeld. Sjablonen zijn gecategoriseerd op branche of sitetype. Neem een ​​paar rondjes voordat u genoegen neemt met uw favoriet.

Ok, dus jij’We hebben onze stappen tot op de letter gevolgd: jij’Ik heb een websitebouwer gekozen, me aangemeld voor een plan en een domein geregistreerd. U’bent klaar om te beginnen met het maken van een website. In plaats van u dit helemaal zelf te laten doen, ondersteunen website-bouwers u door het proces met sjablonen.

Sjablonen bieden een kader voor uw website – een canvas waarop u de inhoud van uw site kunt schilderen. Ze’hoe u een site kunt hebben die er goed uitziet zonder dat u een ontwerper hoeft in te huren.

wix-sjabloongalerij

Welke website builder je ook hebt’heb je gekozen, jij’Ik heb een uitgebreide selectie ontwerpsjablonen om uit te kiezen. Over het algemeen geldt: hoe beter uw plan, hoe meer sjablonen u gebruikt’Ik heb toegang tot. De topbouwers bieden honderden sjablonen in tientallen categorieën. Wat de focus van uw site ook is, er zal een sjabloon voor zijn.

Dit zijn slechts een handvol van de categorieën die u kunt verwachten bij het starten van uw eigen website:

 • Fotografie
 • Restaurants
 • Online winkels
 • Portefeuilles
 • Blogs

Denk aan sjablonen als ‘kleren’ voor uw website. Als je dat niet doet’Houdt u niet van één set kleding, verander dan gewoon naar een andere om uw website een heel ander gevoel te geven. En nogmaals, don’haast je er niet in. Kies verschillende sjablonen, blader door ze en kijk of ze passen. Het hele punt van sjablonen is keuze, dus duik erin en vind er een die goed voelt voor wat je wilt bereiken.

Stap 5: pas uw sjabloonontwerp aan

Tijd om uw sjabloon aan te passen met uw eigen inhoud en afbeeldingen. Nogmaals, dit is iets waar de meeste bouwers je doorheen zullen leiden, maar het is’s super makkelijk onder de knie te krijgen. Het duurt niet lang voordat uw website er echt uit gaat zien als uw website.

Zoals we in de laatste stap al zeiden, bieden sjablonen een raamwerk. Gezien hoeveel mensen tegenwoordig builders gebruiken om een ​​website te maken, is de kans groot dat er een paar sites zijn met hetzelfde framework als de uwe. U moet op zijn minst een gekozen sjabloon vullen met inhoud die specifiek voor u is. En om echt op te vallen, jij’Ik moet wat aanpassingen doen.

Een website bouwen is als het koken van een diner. Net als bij koken, is het veel gemakkelijker om te weten hoe u een website helemaal opnieuw kunt bouwen met de juiste hulpmiddelen en instructies. Een sjabloon geeft je een recept – je kunt ervoor kiezen om het te volgen of je kunt de ingrediënten en stijl door elkaar halen om je gerecht je eigen smaak te geven.

Wat komt er kijken bij het aanpassen van een website? Wel dat’is grotendeels aan jou. Website-bouwers zijn tegenwoordig erg flexibel. Maatwerk kan zijn:

 • Nieuwe pagina’s toevoegen aan uw navigatie
 • De grootte, kleuren en lettertypen van knoppen wijzigen
 • Nieuwe elementen toevoegen zoals contactformulieren en menu’s
 • De afbeeldingen in de galerij van uw homepage bewerken
 • Een ander kleurenpalet kiezen
 • Koppelen / embedden van social media kanalen

De beste websitebouwers begeleiden u door al deze dingen, dus don’niet geïntimideerd. Ze begrijpen dat het hun doel is om webdesign gemakkelijk te maken. Zoals zo vaak het geval is bij websitebouwers, don’wees niet bang om te spelen. U’Het zal me verbazen hoeveel je kunt doen.

Bekijk hoe eenvoudig het is om pagina’s in Wix aan te passen:

Als die sjabloonaanpassingen dat niet doen’t lijkt genoeg voor jou (hoewel als je’opnieuw bouwen van uw eerste website, dat zullen ze zijn), wilt u misschien nadenken over het bouwen van uw website op een open source-platform zoals WordPress.org – dit is de ‘Optie 2’ dat wij’Ik zal iets later behandelen. Je krijgt meer flexibiliteit, maar als je dat doet’re geen coder, het leren van WordPress kost veel tijd – vooral in vergelijking met drag-and-drop-builders.

Je kunt bijna altijd met sjablonen spelen als onderdeel van de gratis proefversies, zodat je een idee krijgt van hoe gemakkelijk maatwerk is zonder een cent uit te geven.

Stap 6: Upload en formatteer uw eigen inhoud

Nu begint uw website vorm te krijgen’Het is tijd om het te vullen met je eigen afbeeldingen en geschreven inhoud. U kunt er een vervangen ‘tijdelijke aanduiding’ inhoud die al op uw sjabloon staat, evenals ‘slepen’ tekst- en afbeeldingsvakken rond elke pagina (als u een bouwer met slepen en neerzetten gebruikt).

Als je eenmaal’heb gespeeld met de kleuren en lay-out van uw website, het’tijd om te beginnen met het toevoegen van uw inhoud – dat betekent afbeeldingen, video’s en tekst.

Als je wat schrijftips nodig hebt, dan’bij ons aan het juiste adres; wij’We hebben al een complete handleiding geschreven voor het schrijven voor het web, boordevol onderzoek, meningen van experts en onze eigen lessen.

Ga dat zeker eens bekijken, maar voorlopig hier’s een overzicht van onze top 19 tips:

website builder expert schrijven voor de web-infographic

Meer te weten komen

Zorg ervoor dat alle kopieën op uw site zo goed mogelijk zijn – bekijk onze handleidingen voor meer tips!

 • Hoe een call-to-action te schrijven: leer hoe u bezoekers zover krijgt dat ze op uw call-to-action-knoppen klikken
 • Hoe een over ons pagina te schrijven: 9 dos en don’ts voor het maken van een succesvolle over ons pagina
 • Productbeschrijvingen schrijven: zorg ervoor dat je dit bekijkt als je’re bouwen van een online winkel

Nu verder met afbeeldingen. Als het gaat om het kiezen van de juiste foto’s voor uw site, is kwaliteit de sleutel. Wazige afbeeldingen zijn gewoon uitgesloten.

Sommige websitebouwers hebben een reeks gratis afbeeldingen die u kunt gebruiken. Zo niet, dan zijn er tal van gratis afbeeldingsites online beschikbaar, zoals Unsplash en Pixabay (twee van onze favorieten).

voeg inhoud toe met wixZodra u een aantal afbeeldingen van hoge kwaliteit gereed heeft, kunt u de tijdelijke afbeeldingen op de site gemakkelijk vervangen of naar een compleet andere plek slepen Top Tip! Zorg ervoor dat je ‘samenpersen’ alle afbeeldingen voordat u ze naar uw site uploadt door ze via een gratis site zoals Kraken.io of TinyPNG te laten lopen. Dit verkleint de bestandsgrootte om te voorkomen dat de afbeelding uw site vertraagt, maar het heeft gewonnen’t de kwaliteit zichtbaar aantasten.

Stap 7: Kies en download apps

Bekijk je bouwer’s app store om ontbrekende functionaliteit aan uw site toe te voegen, zoals formulieren en social media-integraties. Daar’is een app voor bijna alles, en het downloaden ervan is heel eenvoudig.

Wat uw site ook moet doen, u kunt het daar garanderen’is daar een app voor. Het installeren van deze apps is supereenvoudig – ga gewoon naar de App Market (of gelijkwaardig) voor uw bouwer. Daar kunt u, net als de App Store, zien hoeveel een app kost (hoewel veel gratis zijn), wat deze doet en wat de gebruikersbeoordeling is.

Wix heeft bijvoorbeeld meer dan 300 apps in zijn app-markt.

Wix app-markt

Wix heeft meer dan 300 apps in zijn app-markt. Zoek naar wat je wilt en beweeg de muis over de app die je hebt’heb gekozen en klik ‘Toevoegen+’

voeg apps toe met wix

Stap 8: Bekijk en test uw website

Don’vergeet niet om een ​​voorbeeld van uw site te bekijken voordat u deze live plaatst, zowel op mobiel als op desktop!

Met uw sjabloon gekozen en aangepast, u’waarschijnlijk jeuk om te publiceren en uw website live te krijgen. Rustig aan. Weten hoe u een website maakt, is één ding. Blind publiceren van uw website is een andere.

Bekijk altijd een voorbeeld van wijzigingen aan uw website voordat u ze publiceert. U moet er zeker van zijn dat de dingen werken zoals u dat wilt. Enkele van de belangrijkste vragen die u moet stellen zijn:

 • Is alle spelling en grammatica correct??
 • Werken alle knoppen in het menu?
 • Heeft uw site een doel??
 • Is uw opmaak consistent?
 • Werkt het op schermen van desktops en mobiele telefoons?
 • Laadt de site snel?

U’Ik heb het zo goed gedaan om zo ver te komen. Wees waakzaam. Het zou enorm zonde zijn om uw eigen website te bouwen, alleen om een ​​onvoltooide site te publiceren.

Hoe bekijk je een voorbeeld van je website?

Websitebouwers maken het bekijken van uw site heel eenvoudig. Meestal hoeft u alleen maar op de voorbeeldknop in de bewerkingsmodus te klikken om te zien hoe uw website er live uit zou zien. De meeste bieden een schakelaar, zodat u kunt zien hoe het werkt op verschillende schermformaten.

Top Tip! Don’vergeet mobiel niet! Meer dan de helft van de Google-zoekopdrachten wordt uitgevoerd op mobiel en dit aantal is alleen maar gestegen. Een naadloze mobiele ervaring is een must voor elke succesvolle site.

Een eenvoudig te gebruiken voorbeeldmodus bespaart u veel tijd als u gewonnen heeft’Het is niet nodig om wijzigingen op te slaan en heen en weer te schakelen tussen de editor en de voorbeeldmodus. U kunt een wijziging aanbrengen en vervolgens op Voorbeeld klikken om te zien hoe het er live uit zou zien.

Top Tip! Don’test uw website niet alleen zelf. Je zult blind zijn voor sommige van zijn fouten. Bovendien weet u hoe uw site zou moeten werken, dus hoewel u het misschien gemakkelijk vindt om te navigeren’s niet te zeggen dat een vreemde wil. Krijg een nieuw perspectief. Vraag familieleden en vrienden om uw site te testen en feedback te geven. Indien ze’zijn zoiets als onze familie en vrienden die ze hebben gewonnen’wees niet bang om kritiek te geven.

Stap 9: publiceer uw website op internet!

Als je eenmaal’helemaal klaar, klik op de knop Publiceren! Maar don’maak je geen zorgen – het’Het is gemakkelijk om na u wijzigingen aan uw site aan te brengen’heb het gepubliceerd. Houd er rekening mee dat sommige bouwers hebben gewonnen’Je kunt niet van sjabloon wisselen nadat je site live is gegaan.

Dit alles gedaan, je zou klaar moeten zijn om te gaan. Voordat je dat raakt ‘Publiceren’ knop en stuur uw site naar die koude, meedogenloze wereld, laat’s vat de stappen samen die u had moeten doorlopen om tot dit punt te komen:

 1. Kies de juiste website builder voor jou.
 2. Meld u aan voor een plan dat past bij uw behoeften en budget.
 3. Kies een unieke en relevante domeinnaam.
 4. Kies een ontwerpsjabloon waar je van houdt.
 5. Pas uw sjabloonontwerp aan.
 6. Upload en formatteer uw eigen inhoud.
 7. Kies en download apps.
 8. Bekijk en test uw website.

Helemaal klaar? Geweldig. druk op ‘Publiceren’! Vertel het je vrienden, schreeuw erover in drukke straten, huur een luchtballon – spreek het uit. Uw site is nu live zodat de wereld ze kan zien. Je kunt het natuurlijk nog steeds aanpassen en ontwikkelen, maar jij’heb de sprong gewaagd. Hoe spannend.

als jij’ben nog steeds een beetje onzeker of je het kunt, vooral als je denkt dat je het doet’zijn niet het creatieve type, we hebben een uitgebreide Wat u nodig heeft om een ​​website-gids te bouwen die alle bovenstaande checklist-items omvat, plus Google Analytics, logo-ontwerp en afbeeldingen, in detail.

Iedereen kan een website maken en het kost (letterlijk) niets om erachter te komen. Neem een ​​paar bouwers mee en kijk wat er gebeurt. Het kan zijn dat je iets moois maakt.

Meer te weten komen

Bent u op zoek naar een milieuvriendelijkere website? Wij’we hebben je gedekt – bekijk onze handige gids voor 3 manieren om uw website milieuvriendelijker te maken

Een Website Builder gebruiken: veelgestelde vragen

Optie 2: gebruik WordPress

Een website bouwen met een websitebouwer

Een website bouwen met WordPress:

 1. Beslis of WordPress geschikt voor u is.
 2. Koop het juiste hostingplan (we raden Bluehost aan).
 3. Kies en registreer een domeinnaam.
 4. Installeer uw WordPress-site met één klik.
 5. Kies een thema voor uw site’s ontwerp.
 6. Maak en pas uw inhoud en pagina’s aan.
 7. Kies en installeer handige plug-ins.
 8. Voer de laatste controles uit en publiceer.

Stap 1: Bepaal of WordPress geschikt voor u is

WordPress is een krachtig (en populair) platform, maar het werk dat het vereist, betekent het wel’s niet voor iedereen.

Bijna een derde van alle websites is gebouwd op WordPress. Het’is een subtiel, essentieel onderdeel van internet. Maar het vereist ook meer instellingswerk en onderhoud dan de meeste websitebouwers. De eerste stap van het bouwen van een website met WordPress is het inventariseren en weten wat je weet’opnieuw aanmelden voor.

WordPress is geen alles-in-één pakket. Het’s een Content Management Systeem (CMS). Met een CMS kunt u digitale inhoud maken en organiseren. Andere elementen zoals hosting en domeinregistratie kunnen het beste afzonderlijk worden gedaan. Het’Het is aan jou om deze samen te brengen in dienst van een WordPress-site. Dit is n’het is bijna niet zo ingewikkeld als je zou denken, maar het’is niet de gemakkelijkste manier om een ​​website te maken. We zouden niet’t het aanbevelen aan mensen die zich niet op hun gemak voelen met technologie.

Stap 2: Koop het juiste hostingplan (we raden Bluehost aan)

als jij’opnieuw bouwen van een website via WordPress, jij’Ik moet me aanmelden voor een hostingplan om een ​​virtuele te reserveren ‘stuk grond’ voor uw site. De meeste nieuwe websites zijn prima om te beginnen met een gedeeld hostingplan en later indien nodig te upgraden. Hostingplannen kunnen tussen $ 4 en $ 500 + per maand kosten.

De eerste grote logistiek van het opzetten van een WordPress-site is webhosting. We hebben een volledige gids over wat webhosting is, maar in het kort’is een thuis voor uw website. De bestanden waaruit uw website bestaat, hebben een virtuele locatie nodig om in te leven.

1. Kies een provider

Wij’We gaan deze stapsgewijze handleiding doornemen met webhostingbedrijf Bluehost als voorbeeld omdat het’is een van de services die expliciet worden aanbevolen door WordPress, en scoorde het hoogst in ons onderzoek naar WordPress-hosting. Het presteert bijzonder goed voor gedeelde WordPress-hosting, wat ideaal is voor beginners:

Meer te weten komen:

8 Beste WordPress-hosts – Bluehost kwam bovenaan in ons onderzoek voor zowel beheerde als gedeelde WordPress-hosting. Bekijk hoe het zich verhoudt tot de andere providers op onze lijst.

Bluehost Review – Een diepe duik in de voor- en nadelen van deze door WordPress aanbevolen host.

Bluehost Pricing Review – Is Bluehost duur en heeft het een goede prijs-kwaliteitverhouding? Zijn er verborgen kosten??

2. Kies een plan

Voordat je aan de slag kunt met het bouwen van je WordPress-website, heb je een plek nodig om te leven. Dit vereist een hostingplan. Aanmelden voor een hostingplan is eenvoudig. Aanmelden voor het juiste hostingplan is waar het een beetje lastiger wordt.

Er zijn verschillende soorten en niveaus van hosting die zijn ontworpen voor alles, van kleine blogs tot online winkels met miljoenen bezoekers per maand. Voor een idee van het scala aan beschikbare plannen, kijk maar naar Bluehost:

bluehost hosting

Enkele van de belangrijkste soorten hosting zijn als volgt.

 • Gedeeld. Waar u een server deelt met meerdere andere websites. Dit helpt de kosten laag te houden, maar beperkt de hoeveelheid verkeer die uw site aankan. Deze plannen zijn het beste voor kleine en startende websites met bescheiden verkeer. Prijs: $ 4 – $ 35 + per maand.
 • Virtual Private Server (VPS). Deze bootsen de controle van een speciale server na, maar delen nog steeds ruimte met andere websites. Een goede maat als je’ben een gezamenlijk plan ontgroeid, maar doe het niet’t wilt zich committeren aan de kosten van dedicated hosting. Prijs: $ 15 – $ 155 + per maand.
 • Toegewijd. Een server helemaal voor jezelf. Deze plannen kunnen veel meer verkeer genereren en bieden volledige beheercontrole. Aan de andere kant, zoals je kunt zien, kosten ze ook veel meer. Dedicated hosting is voor het allerhoogste niveau van sites. Prijs: $ 70 – $ 500 + per maand.
 • WordPress. Dit kan de indeling hebben van gedeelde of beheerde WordPress-hosting en wordt geleverd met extra functies om degenen die WordPress gebruiken voor hun site te helpen, zoals WordPress-installatie met één klik en automatische software-updates. Prijs: $ 4 – $ 50 + per maand

als jij’opnieuw een website beginnen’het is hoogst onwaarschijnlijk dat je’Ik moet voorbij gedeelde hosting kijken. Als een gedeeld plan verderop in de lijn ontoereikend blijkt, kunt u eenvoudig upgraden. Voor uw eerste WordPress-site ziet u een eenvoudig gedeeld plan.

Meer te weten komen

Wilt u aan de slag met shared hosting? Zorg ervoor dat u een van de kiest Beste gedeelde hostingproviders – onze beoordeling zal helpen!

als jij’Weet u niet zeker welk type hosting voor u geschikt is, begin dan met onze Gedeelde hosting versus VPS-hosting vergelijking om de beste optie te vinden.

Stap 3: Kies en registreer een domeinnaam

Elke site heeft een domeinnaam nodig. Dit is eigenlijk uw site’s uniek adres. U kunt een domeinnaam rechtstreeks verkrijgen via sommige hostingproviders (zoals Bluehost), of anderszins’Ik heb het nodig van een domeinregistreerder zoals GoDaddy of NameCheap. Dit kost doorgaans ongeveer $ 12 per jaar.

Een domeinnaam is het virtuele adres van uw website. Wij zijn websitebuilderexpert.com. Dat’s waar u ons vindt. The New York Times’ is nytimes.com. Dat’s waar je ze vindt. Enzovoorts. Uw site heeft er ook een nodig, en bij het opzetten van een WordPress-site’is iets dat je misschien voor jezelf moet zorgen. Met Bluehost kunt u gratis een domein kiezen als onderdeel van het aanmeldingsproces.

Bluehost-domeinregistratie

als jij’Als u er liever een apart koopt, gaat u gewoon naar een domeinregistratiesite zoals GoDaddy of Namecheap, zoekt u een naam die u bevalt en is deze beschikbaar en koopt u deze. Het’is zo simpel. Als je eenmaal’Als u het domein heeft verkregen, krijgt de registrar een account. Het’Hierdoor kunt u een domein aan een site koppelen. Hierover later meer.

Hoeveel kost een domeinnaam?

Daar’s geen vaste vergoeding voor domeinnamen. Hun waarde wordt meestal door de markt bepaald. Facebook kocht fb.com in 2010 voor $ 8,5 miljoen, terwijl de aankoop van lasvegas.com in 2005 een coole $ 90 miljoen bedroeg.

Maar don’t paniek – je hebt waarschijnlijk gewonnen’u hoeft geen miljoenen te betalen voor uw domein. Normale, niet-bekende domeinen kosten ongeveer $ 12 per jaar. Veel beter beheersbaar.

Een goede domeinnaam kiezen

Daar’is geen geheime formule voor het kiezen van een geweldige domeinnaam, maar er zijn enkele vuistregels die de moeite waard zijn om te volgen bij het starten van een website.

 • Relevantie is de sleutel. Zorg ervoor dat uw domein overeenkomt met uw site. Als uw bedrijf wordt gebeld ‘Groen papier’, don’t pinkclouds.com registreren.
 • Kort en zoet. U wilt dat mensen uw URL onthouden, dus hoe korter, hoe beter!
 • Don’t cijfers gebruiken. Het’het is een beetje lastig om nummers in een domeinnaam te hebben, zoals mensen doen’t weet of je moet typen ‘3’ of ‘drie’, bijvoorbeeld.
 • Wees uniek! Zorg ervoor dat het domein niet is’t al bezet. Klinkt voor de hand liggend, maar bespaart op de lange termijn tijd.

Zodra u een domein registreert, is het’is helemaal van jou. U verliest het alleen als u ervoor kiest om niet te verlengen, waarna het weer op de markt wordt gebracht.

Stap 4: Installeer uw WordPress-site met één klik

Bij de meeste hostingproviders kan WordPress met slechts één klik worden geïnstalleerd.

Zodra u zich aanmeldt bij een hostingplan bij Bluehost, wordt er automatisch een account voor u aangemaakt, hoewel het opzetten van een WordPress iets van u vereist: een klik.

WordPress’s enorme populariteit betekent het’s in het belang van hostingproviders om de installatie eenvoudig te maken. Daarom bieden de meeste WordPress-installaties met één klik. In het geval van Bluehost betekent dat gaan ‘Mijn sites’ op het dashboard. Zoals je hieronder kunt zien, is het’is heel gemakkelijk te vinden.

Bluehost-dashboard

Als je een domeinnaam hebt gekocht als onderdeel van het aanmelden, is er al een WordPress-site (een installatie zonder klikken!). Om een ​​nieuwe aan te maken, klikt u gewoon op ‘Site maken’. De meeste webhostingproviders bieden een vergelijkbare ervaring

Bekijk onze gids voor het installeren van WordPress met Bluehost voor een compleet overzicht.

Stap 5: Kies een thema voor uw site’s Ontwerp

Het plezier begint – het’tijd om je WordPress-thema te kiezen! Dit biedt de basisontwerp-springplank, van waaruit u uw eigen persoonlijke site kunt bouwen. Er zijn tal van gratis thema’s beschikbaar via de WordPress-themamap, terwijl u mogelijk een klein bedrag moet betalen voor een premium-thema.

Terwijl websitebouwers sjablonen hebben, heeft WordPress thema’s. Uw thema is van invloed op hoe uw site eruitziet. Er zijn gratis thema’s en betaalde thema’s en u kunt uw website wijzigen’s thema zo vaak als je wilt.

Het voordeel van gratis thema’s zijn natuurlijk de kosten, maar houd er rekening mee dat een mooi gratis thema waarschijnlijk al op veel sites wordt gebruikt. Betaalde thema’s zijn meer ‘exclusief’ op die manier. Sommige vereisen slechts een eenmalige betaling, terwijl andere een abonnement aanbieden in ruil voor ondersteuning, updates en onderhoud.

Zodra u uw WordPress-site hebt geselecteerd, bevindt u zich in het WordPress-dashboard. Dit wordt vanaf nu uw online controlekamer, en dat ook’Hier kunt u thema’s beheren. Een handvol standaardthema’s wacht op u wanneer u aankomt en het toevoegen van nieuwe thema’s duurt slechts een paar minuten.

het bouwen van websites - voeg een nieuw WordPress-thema toe

Ga naar om een ​​nieuw thema toe te voegen ‘Verschijning’ en dan ‘Thema’s’. Klik op de optie om ‘Nieuw toevoegen’ naar rechts, en jij’Ik ga naar de WordPress Theme Directory om door een nieuw thema te bladeren.

Het bouwen van websites - WordPress themamap

Er zijn duizenden sjablonen om uit te kiezen in WordPress’ eigen Theme Directory. Zoek naar de soorten thema’s die je hebt’d geïnteresseerd in. Als je’opnieuw een krantenzoekopdracht opzetten ‘krant-’, als u een site nodig heeft voor uw cafézoekopdracht ‘cafe’. Daar’Er zijn tientallen, zo niet honderden kanshebbers. Als u op een thema klikt, gaat u naar een eigen pagina waar u gebruikersrecensies kunt zien en een voorbeeld van het thema in actie kunt bekijken.

Maatwerk op WordPress vereist veel meer technische vaardigheid dan bij websitebouwers. U’Ik moet in de code duiken om de gewenste wijzigingen aan te brengen. als jij’comfortabel zijn met HTML, CSS en Javascript (of er meer over willen weten), dit zou niet moeten’t een obstakel zijn. Wees op uw hoede. WordPress biedt meer controle dan websitebouwers, maar alleen voor degenen die ermee zijn uitgerust.

Stap 6: Creëer en pas uw inhoud en pagina’s aan

Maak een eigen website door tekst en afbeeldingen aan te passen.

Het toevoegen van inhoud aan WordPress is veel gestructureerder dan je zou denken. Inhoud op WordPress-sites valt in wezen uiteen in twee typen: pagina’s en berichten. Hoe ze eruit zien, hangt af van het thema dat u gebruikt.

Pagina’s zijn statische eenmalige pagina’s die de ruggengraat van uw site vormen. Uw startpagina en contactpagina zijn bijvoorbeeld pagina’s. Berichten zijn actueler. Als uw site een blog heeft, is elk item in die blog een post.

Pagina’s en berichten maken is eenvoudig. Beide vereisen een paar klikken in het WordPress-dashboard. Voor pagina’s ga je naar ‘Pagina’s’ en ‘Nieuw toevoegen’. Voor berichten ga je naar ‘Berichten’ en ‘Nieuw toevoegen’. Beide ‘Nieuw toevoegen’ opties brengt u naar de editor, waar u inhoud kunt toevoegen, een voorbeeld kunt bekijken en kunt publiceren.

Om pagina’s aan uw hoofdmenu toe te voegen, gaat u gewoon naar ‘Verschijning’ en ‘Menu’s’. Van daaruit kunt u selecteren welke pagina’s in welke menu’s verschijnen. Voor de meeste sites en de meeste thema’s heb je’Ik heb maar één navigatiemenu nodig, dus het is gemakkelijk om er een samen te stellen.

Stap 7: Kies en installeer handige plug-ins

Met een enorm aanbod aan plug-ins (zowel gratis als betaald), kunt u uw site gemakkelijk laten werken zoals u het nodig heeft. De WordPress plugin-directory maakt het super eenvoudig om te vinden wat je nodig hebt. Plug-ins zijn eenvoudig te installeren (en te verwijderen), dus u kunt wat experimenteren.

Plug-ins zijn stukjes software die aan WordPress kunnen worden toegevoegd om de functionaliteit van uw site te verbeteren. Standaardfuncties bieden genoeg om een ​​perfect goede website te maken, maar plug-ins zijn vaak nodig om het naar een hoger niveau te tillen.

WordPress heeft tienduizenden plug-ins voor alles, van zoekmachineoptimalisatie (SEO) tot beeldcompressie. Blader door de map met WordPress-plug-ins en u’Ik krijg al snel een idee van hoe levendig en creatief een gemeenschap is. Elke plug-in heeft een eigen pagina met beschrijvingen, screenshots, gebruikersrecensies en meer.

Om plug-ins te installeren’het is gemakkelijker om door uw WordPress-dashboard te bladeren. Ga hiervoor naar ‘Plug-ins’ en ‘Nieuw toevoegen’. Daar kunt u door aanbevolen, populaire en aanbevolen plug-ins sorteren en er zelf naar zoeken. Druk op om te installeren ‘Installeer nu’.

Hier zijn enkele van de beste plug-ins als je’Weet niet waar te beginnen:

 • Jetpack. Gemaakt door Automattic, het team achter WordPress, dit zijn in wezen tientallen plug-ins binnen één plug-in. Diepgaande sitestatistieken, geautomatiseerde posts op sociale media en lui laden (een manier waarop pagina’s sneller worden geladen) zijn slechts een handvol van de beschikbare functies
 • Dashboard van Google Analytics. Deze’is een no-brainer. Google Analytics is een uitstekende, gratis tool om het verkeer naar uw website bij te houden. Met deze plug-in kunt u alles zien in uw WordPress-dashboard
 • Share-knoppen voor sociale media. Je wilt dat je inhoud toch wordt gedeeld? Met deze plug-in kunt u volledig aanpasbare knoppen voor sociaal delen aan uw berichten toevoegen, zodat ze zoveel mogelijk aandacht krijgen

U beheert uw plug-ins in de ‘Geïnstalleerde plug-ins’ sectie van de ‘Plug-ins’ tabblad. Daar kunt u instellingen voor plug-ins bewerken en geïnstalleerde plug-ins in- of uitschakelen.

Plug-ins toevoegen bij het bouwen van een WordPress-website

Zoals altijd, don’wees niet bang om dingen uit te testen. Je hebt veel meer te winnen met plug-ins dan te verliezen. In het ergste geval deactiveert u eenvoudig een plug-in die u niet langer wilt gebruiken.

Meer te weten komen

Een handige plug-in is de WordPress meertalige plug-in – ontdek waarom we deze aanbevelen in onze gids Hoe een meertalige site op WordPress te starten

Stap 8: Voer de laatste controles uit en publiceer!

Website, ontmoet wereld. Wereld, ontmoet website. Het’tijd om je creatie los te laten! Geef uw site nog een laatste keer en onthoud dat u op elk moment wijzigingen kunt aanbrengen.

Oké, wij’bent er bijna. Voordat u uw WordPress-site publiceert, laat u dit weten’s vat de stappen samen die u had moeten doorlopen om dit punt te bereiken.

 1. Beslis of WordPress geschikt voor u is.
 2. Koop het juiste hostingplan (we raden Bluehost aan).
 3. Kies en registreer een domeinnaam.
 4. Installeer uw WordPress-site met één klik.
 5. Kies een thema voor uw site’s ontwerp.
 6. Maak en pas uw inhoud en pagina’s aan.
 7. Kies en installeer handige plug-ins.

Helemaal klaar? U’bent klaar om te gaan. Don’Ik denk echter niet dat het werk voorbij is. Een goede website is nooit af. U’Ik zal zien. Het internet evolueert voortdurend en uw site ook. Het leven van een WordPress-site is een gestage cirkel van fasen zes en zeven, met een beetje aanpassing van het thema voor een goede dosis.

Het maken en onderhouden van een WordPress-site is een zeer lonende ervaring. Je leert over ontwerp, inhoud, zoekmachines, codering en meer, en het gestructureerde framework van WordPress geeft je altijd alles overzichtelijk.

als jij’Weet je nog steeds niet zeker of WordPress geschikt voor je is, bekijk dan onze volledige WordPress-review of als je dat doet’opnieuw klaar om te beginnen, klik op de onderstaande knop!

Meer te weten komen

Als je een nog gedetailleerdere gids wilt voor het samenstellen van je website, lees dan onze gids op Hoe een WordPress-website te maken

WordPress gebruiken: veelgestelde vragen

Moet u een Website Builder of WordPress gebruiken?

Met websitebouwers kan iedereen online gaan. Ze’re makkelijk te gebruiken, don’Het vereist geen codeerkennis en wordt geleverd met tal van sjablonen om uw website te laten opvallen.

WordPress is ingewikkelder. Het’is een open source platform zodat jij’Ik moet alles zelf coderen en webhosting organiseren. WordPress geeft je totale vrijheid op het gebied van creativiteit, maar vereist meer technische vaardigheid dan website-bouwers.

Website Builder ProWebsite Builder Cons
 • Makkelijk te gebruiken
 • Geen codering vereist
 • Goede klantenondersteuning
 • Beperkt tot sjablonen
 • Kan duur zijn
 • Niet zoveel creatieve vrijheid als open source-platforms

WordPress ProsWordPress Cons
 • Onbeperkt maatwerk
 • Meer dan 54.000 plug-ins om uit te kiezen
 • Populaire, betrouwbare software
 • Niet voor technische beginners
 • Prijzen zijn moeilijk te berekenen vanwege de aanschaf van hosting, beveiliging en plug-ins.
 • Geen toegewijde klantenondersteuning

Aan het eind van de dag komt de vraag welke optie u kiest om uw website te bouwen neer op persoonlijke voorkeur en vaardigheidsniveau. Zoals met veel dingen in het leven, is het belangrijkste onderdeel van het starten van een nieuwe website: het starten! Dus don’maak je geen zorgen als je’ben nog niet 100% zeker van beide opties – u’heb niets te verliezen door ze allebei uit te proberen.

Heeft u uw eigen website gebouwd? Heb je trucs of tips om te delen? Laat het ons weten in de comments!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me