8 tips voor het werken met een webdesigner: stel uw site in voor succes

tips voor het werken met een afbeelding van een webdesignerDit artikel helpt je om de meest plezierige en productieve ervaring te krijgen door samen te werken met een webdesigner.


Hoewel websitebouwers een snelle, gemakkelijke en goedkope manier zijn om een ​​site te bouwen, weten we dat je soms iets nodig hebt met iets meer… va va voom. Dat’waar het gebruik van een webdesigner of -bureau de investering echt waard is!

Zelf een website maken kan een leuke en lonende ervaring zijn, maar het kan ook tijdrovend en lastig zijn als je dat doet’heeft behoefte aan een complexe site. Webdesigners nemen uw ideeën en maken er een professionele website van, waardoor ze ideaal zijn voor individuen en bedrijven met geavanceerde behoeften – en een genereus budget.

48% van de mensen zei dat website-ontwerp de belangrijkste factor is bij het beslissen over de geloofwaardigheid van een bedrijf’Het is begrijpelijk waarom zoveel mensen professionele hulp zoeken bij het bouwen van hun websites.

Maar het gebruik van een webdesigner kan zijn eigen problemen met zich meebrengen – hoe weet u zeker dat u dat bent’Krijg je wat je wilt? Is er een manier om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt? Jij niet’Ik wil niet dat uw website eindigt als een slecht kapsel, waarbij u pijnlijk glimlacht als u zich te laat realiseert dat het zo is’s helemaal niet hoe je je had voorgesteld.

Wij’opnieuw hier om die angsten te laten rusten. Dit artikel geeft u nuttige tips over hoe u een vlotte relatie met uw webdesigner kunt opbouwen en uw ideeën duidelijk kunt communiceren, zodat beide partijen gelukkig naar huis gaan.

1

Plan uw project

De eerste stap zou moeten zijn om uw project ruim van tevoren te plannen. In feite zouden we dat niet doen’t zeggen ‘plan’ – jij moet stel een briefing samen met enkele duidelijke ideeën over wat je wilt. Zelfs als het’In de vroege stadia moet u nadenken over de basis van wat u nodig heeft voor uw site, zoals:

 • Hoeveel pagina’s je nodig hebt
 • Welke functies je wilt
 • Als u e-commercefuncties nodig heeft
 • Eventuele extra services die u nodig heeft

Bedenk welke lettertypen, kleuren en stijlen u wel of niet leuk vindt, en waarom. Denk na over uw doelgroep en of u al een merknaam heeft die u naar uw nieuwe site wilt brengen. Het’Het is ook de moeite waard om uw favoriete voorbeelden van websites samen te stellen om uw ontwerper te laten zien wat u leuk vindt.

bigdrop inc webdesignHoe duidelijker en specifieker uw projectplan is, hoe nauwkeuriger uw eerste offerte van uw webdesigner zal zijn.

Als zowel jij als je webdesigner duidelijk zijn over wat het doel is, is het gemakkelijker om het idee samen te laten groeien in plaats van te eindigen met iets wat je niet wist’t wilt.

Anders zou het’zoals het nemen van een wazige CCTV-foto naar de kappers en hen om een ​​vergelijkbare stijl vragen – ze hebben gewonnen’u zult het niet goed kunnen doen en u zult geen van beiden gelukkig worden!

2

Zoek de chemie

Een geweldige manier om jezelf in een vroeg stadium succesvol te maken, is door de juiste webdesigner voor je project te vinden. Jij niet’wil geen botsing van creatieve ideeën, of om later je keuze te betreuren.

Don’kies gewoon de goedkoopste webdesigner die u kunt vinden, zoals het waarschijnlijk heeft gewonnen’t bespaart u op de lange termijn geld als u’je moet constant veranderingen aanbrengen. Doe je onderzoek, lees getuigenissen, bekijk voorbeelden van eerder werk en kijk of het bureau overeenkomt met je vereisten, stijl en algemene sfeer!

hibu getuigenissenGoede webdesignbureaus zouden recensies en getuigenissen centraal moeten stellen, zoals Hibu dat doet op de homepage.

Door uzelf vertrouwd te maken met uw webdesigner voordat u hem benadert, kunt u vertrouwen hebben in hun bekwaamheid en laten zien dat u dat ook bent’Ik heb ze gewoon willekeurig gekozen.

Het ontwerpen van een website kan een langdurig proces zijn, dus u wilt dat uw site in handen is van een webdesigner waar u graag mee werkt. Zie het als het kiezen van een zakenpartner – je wilt iemand die je kunt vertrouwen, waar je mee om kunt gaan en met wie je openlijk feedback kunt delen.

3

Maak het officieel

Een snelle toptip: zorg ervoor dat je een contract tekent met je webdesigner. Dit zorgt ervoor dat u’staan ​​beide op dezelfde pagina en beschermen beide kanten tegen misverstanden of problemen verderop in de rij. Maak het specifiek en wees duidelijk over deadlines, verwachtingen en het project’s doelen en resultaten.

Uw contract is uniek voor u, uw project en uw overeenkomst met uw webontwerper, maar hier zijn slechts enkele dingen die u zou kunnen schetsen:

 • Is het een eenmalige klus voor uw webdesigner, of betaalt u hem een ​​maandelijks bedrag om de site in de toekomst te onderhouden?
 • Projectdoelen
 • Budgetberekeningen
 • Betaalvoorwaarden
 • Project tijdlijn
 • WHO’is verantwoordelijk voor wat
 • Deliverables – geef precies aan wat u bent’Ik krijg
 • Eigendom van inhoud
 • Annuleringsovereenkomst

Wees zo gedetailleerd en specifiek als je kunt, en doorloop alles met uw webdesigner – op deze manier blijft niemand achter met onverwachte – of zelfs onaangename – verrassingen achteraf.

4

Wees duidelijk, wees voorbereid

Zoals bij alle geweldige samenwerkingen, communicatie is de sleutel. Wees duidelijk over uw ideeën, uw bedrijf, uw doelgroep en uw merk. Webdesigners zijn professionals en experts in hun vakgebied, maar zij’zijn niet erg lezers!

Meestal jij’Ik vul al vroeg een enquête in om uw ontwerper een overzicht van het project te geven, met alles van uw merk tot uw doelgroep en daarbuiten. U moet zo gedetailleerd mogelijk ingaan en voldoende tijd besteden aan het invullen ervan.

bigdrop inc offerte aanvraagformulierWebdesignbureau BigDrop Inc heeft een online formulier om in te vullen wanneer u een offerte wilt aanvragen.

Het andere belangrijke ding om op te merken is dat jij’Ik zal een veel vlottere reis maken als u uw exemplaar van tevoren voorbereidt. Door eerst uw inhoud te schrijven, betekent dit dat uw webontwerper heeft gewonnen’u hoeft niet steeds wijzigingen aan te brengen terwijl u inhoud toevoegt, verwijdert of verwisselt.

5

Vertrouw op uw webdesigner

Uw website is als uw baby – u’steken veel tijd, geld, moeite en liefde in haar groei. Het’Het komt vaak voor dat mensen het moeilijk vinden om hun website baby los te laten en iemand anders de touwtjes in handen te laten nemen.

intechnic webdesignerIntechnic heeft experts op het gebied van webdesign, marketing, UX en meer, en belooft kwaliteitsresultaten voor haar klanten.

Jij niet’het hoeft niet helemaal hands-off te zijn – het’Het gaat erom betrokken te blijven bij het project, zonder elke vijf minuten in te stappen en te proberen uw webdesigner te doen’s baan voor hen.

Natuurlijk moet je feedback geven en duidelijk zijn over wat je leuk vindt en wat je niet doet’Niet leuk, maar je moet ook naar je webdesigner luisteren’s aanbevelingen en overweeg ze zorgvuldig. Er zullen goede redenen voor zijn’Ik heb dit of dat gesuggereerd, dus luister goed voordat u een oordeel velt.

Dit betekent dat u achterover kunt leunen en ontspannen terwijl u weet dat uw site in de beste handen is en dat uw webdesigner kan doen wat hij of zij doet’opnieuw het beste in. Ze zijn tenslotte’re de experts, en het constant vragen om kleine veranderingen zal uw project alleen maar vertragen.

6

Trek je gewicht

Maar je zei net achterover te leunen en te ontspannen! Ja, nou, terwijl je je voeten omhoog kunt houden als het gaat om het daadwerkelijk ontwerpen van je site, daar’Er zijn nog veel partijen waar u actief bij betrokken kunt zijn. Een groot deel van het project zal afhangen van het halen van deadlines en van uw webdesigner.

Hier zijn een paar dingen die u kunt doen om uw ontwerper te helpen:

 • Zorg dat de kopie op tijd klaar is
 • Bied bronnen zoals afbeeldingen of branding die nodig zijn voor het project
 • Besteed tijd en moeite aan het beoordelen van ontwerpen
 • Geef duidelijke, constructieve feedback
 • Teken op tijd af op ontwerpen
 • Neem deel aan het testen van de website

Sommige mensen zullen een project aanvragen en dan achterover leunen en wachten op het eindproduct. Dit is niet de manier om verder te gaan met uw webdesigner, of om te eindigen met een website waar u van houdt.

Jij kan’t doe je webdesigner’baan, maar jij’zijn nog steeds een belangrijk onderdeel van het werk. Door een actieve, positieve en praktische benadering te volgen, ben jij’Ik maak je webdesigner’s leven veel gemakkelijker, en moedig een productieve relatie aan. Eigenlijk, samen jij’Ik krijg dingen voor elkaar!

7

Voed de feedback

Wij’hebben vastgesteld dat nit-picking – hoe goed bedoeld of onbedoeld ook – verboden is. Maar goede ouderwetse, constructieve feedback wordt zeker aangemoedigd. Het’s het gouden ticket voor samenwerking en moet ten koste van alles worden gebruikt!

Veel mensen vinden het moeilijk om feedback te geven, uit angst dat het slecht wordt ontvangen, maar het zal je relatie met je webdesigner veel gemakkelijker maken. Wij’We hebben een paar tips samengesteld voor het bouwen van een mooie feedbackuitwisseling:

 • Verzamel uw gedachten – Daar’Het zijn waarschijnlijk meerdere schetsen, mockups en ontwerpen die u tijdens het hele proces kunt bekijken, maar zorg ervoor dat uw feedback niet’t verspreid. als jij’Als u de ene e-mail na de andere verzendt met nieuwe wijzigingen, voelt uw webdesigner zich vastgelopen en kan hij geen duidelijk beeld maken van wat u eigenlijk wilt. Ga zitten en verzamel uw gedachten in één feedbacksessie in elke fase.
 • Houd het constructief – bedenk waarom je dat niet doet’niet van die kleur of dat lettertype houden; don’zeg niet alleen dat je er een hekel aan hebt. Jij niet’je webdesigner niet wilt negeren’s werk, dus denk altijd na over de redenen achter uw keuzes en luister ook naar wat ze te zeggen hebben.
 • Zeg wat je leuk vindt – positieve feedback is net zo nuttig als constructieve feedback! Het’Ik vertel je webdesigner wanneer ze’bent op de goede weg en helpt hen meer beslissingen te nemen die passen bij uw merk.
 • Houd het tussen u – dit is een grote. Het delen van mockups of ontwerpen met vrienden en familie kan snel escaleren, totdat jij’achtergelaten met een hoop feedback van een breed scala aan mensen. Probeer dit te vermijden. Deel in plaats daarvan ontwerpen met een select, vertrouwd paar dat de volledige context van wat u begrijpt’laat ze zien. Op die manier krijg je constructieve, evenwichtige suggesties in plaats van een willekeurige selectie. Niets zal je relatie met je webdesigner sneller verpesten dan veranderingen aanbrengen op basis van je tante Nora’s afkeer van de kleur blauw.

Duidelijke, gebalanceerde en doordachte feedback geven wanneer jij’opnieuw gevraagd om wonderen te doen voor het succes van uw project, en om een ​​positieve werkrelatie met uw webdesigner te creëren.

8

Bouw een relatie op

Wij’heb de “r” woord nu een paar keer, en dat’s omdat het de kern van uw website vormt’s succes. In het ideale geval wilt u een langdurige relatie opbouwen met uw webdesigner, als ze’bevinden zich in de beste positie om voor uw site te zorgen.

hibu webdesignUw website is niet’t alleen voor vandaag – door een goede relatie op te bouwen met een webdesigner als Hibu, jij’maak uw website toekomstbestendig.

Het’wordt meestal vastgelegd in uw contract als uw webdesigner uw website blijft updaten of als dit het geval is’Na de bouw van de site ben je volledig in jouw handen. Hoe dan ook’Het is een goed idee om contact te houden voor het geval uw site een opknapbeurt of dringende aandacht nodig heeft.

Of het’s nieuwe projecten in de toekomst of alleen het up-to-date houden van uw website, dat hoeft niet’Het kan geen kwaad om uw webdesigner te beschouwen als een langdurige partner in plaats van een eenmalige aanstelling. Zonder deze cookies kan uw site verouderd raken of zelfs zijn positie verliezen.

Ga terug naar het idee om uw webdesigner als een zakenpartner te behandelen – u niet’Je hoeft ze niet elke dag op te bellen voor een roddel, maar blijf in contact en onderhoud een professionele relatie.

Tips voor het werken met een webdesigner: samenvatting

In dit artikel worden de belangrijkste adviesgebieden geschetst om een ​​soepele en positieve relatie met uw webdesigner te garanderen, en worden tips gegeven om ervoor te zorgen dat het eindproduct iets voor u is’Ik zal er blij mee zijn.

Je kent nu alle belangrijke dingen en weet niet’ts voor het werken met een webdesigner, waaronder:

 • Wees duidelijk in je merk, feedback en doelen
 • Teken een contract om zowel u als uw webdesigner te beschermen
 • Vertrouw je webdesigner
 • Pitch in waar je kunt, maar onthoud ze’opnieuw de experts
 • Don’wees niet bang om feedback te geven of te ontvangen

Het inhuren van een webdesigner is een slimme keuze als u een complexe site nodig heeft en het budget heeft om u te committeren aan een service van hoge kwaliteit. Dat doet het niet’hoeft niet eng te zijn – door onze tips op te volgen, gaan zowel jij als je webdesigner gelukkig naar huis!

Tips voor het werken met een webdesigner: veelgestelde vragen

Huurt sneller een webdesigner in dan een websitebouwer?

Dat hangt af van hoe lang het zou duren om uw eigen site te bouwen, maar over het algemeen niet. Met een websitebouwer zoals Wix zou je bijvoorbeeld ‘s middags een site kunnen opzetten. Webdesigners steken veel tijd en moeite in het bouwen van uw site, dus het duurt gemiddeld ongeveer 30 dagen, afhankelijk van uw project en hoe druk ze het hebben.

Heb ik technische vaardigheden nodig om met een webdesigner te werken?

Nee! Jij hebt gewonnen’t bouwt uw site, dus dat doet u niet’u hoeft zich geen zorgen te maken als u dat niet doet’geen technische vaardigheden hebben. U moet echter een heel duidelijk idee hebben van wat u wilt, en bereid zijn om veel vragen te budgetteren, plannen en beantwoorden om het meeste uit het inhuren van een webdesigner te halen..

Laat webdesigners uw site er gewoon mooi uit laten zien?

Nee, ze doen veel meer dan dat! Ze benaderen het bouwen of opnieuw ontwerpen van uw site om deze te optimaliseren voor gebruikerservaring, functionaliteit en esthetiek, en sommige verwerken zelfs uw site’s SEO ook!

Hoeveel kost een webdesigner?

Dit hangt echt af van uw project! U krijgt vooraf kosten die u één keer betaalt voor het daadwerkelijke werk dat is gestoken in het bouwen (of herontwerpen) van uw website. Als uw webdesigner uw site dan gaat updaten, daar’Het is ook een doorlopend maandelijks bedrag voor onderhoud. In onze definitieve gids vindt u meer informatie over hoeveel uw website moet kosten.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me