Video-achtergrond gebruiken op uw website – op de juiste manier!

Ik vraag me af wat jij’kijken?

hoe u video-achtergrond op uw website kunt gebruikenBron: 11coffee.co.uk


Ik wed dat je aandacht automatisch is afgestemd op de video-achtergrond, toch? Het’het is bijna onmogelijk om het te negeren terwijl het beweegt.

Daar’er is niets mis met je – het’is gewoon de menselijke natuur en hoe we onbewust beslissen waar we onze aandacht aan moeten besteden.

We worden gemakkelijk afgeleid door alles wat beweegt – net als die hond die alles in zijn wereld negeert om die vervelende kleine eekhoorn te achtervolgen!

“Ok, je liet me naar je domme video kijken, wat heeft dit te maken met het ontwerp van mijn website?”

Wat een geweldige vraag en ik’ik ben blij dat je het vroeg.

Een video-achtergrond op uw website kan, indien correct gebruikt, u helpen uw websitebezoekers vast te leggen’ aandacht ook!

Video-achtergrond is een van de meest populaire website-ontwerptrends die hier lijkt te blijven.

Marketeers houden van video-achtergronden omdat ze websites er modern uit laten zien en een gevoel van kunst creëren dat statische achtergrondafbeeldingen gewoon kunnen’komen niet overeen met.

Veel websiteconversie-experts en gewone mensen zien dat hun bezoekers langer op hun website blijven en zich eerder zullen aanmelden of zich zullen aanmelden voor hun product- / serviceaanbiedingen.

138% conversieverbetering bij het overschakelen naar video-achtergrond op een startpagina.

Bron: FoodBloggerPro

ik’Ik geef toe – een verbetering van 138% klinkt buitengewoon en uitdagend om de andere dag te bereiken.

Houd er rekening mee dat zo’n hoog cijfer afkomstig is van tests die zijn uitgevoerd door professionals in conversie / bedrijfsoptimalisatie die dit voor de kost doen. Dus het’Het is redelijk om te zeggen dat niet iedereen die een doe-het-zelf-website runt vergelijkbare verbeteringen zal zien, alleen door een video-achtergrond aan zijn website toe te voegen.

Maar zelfs een verbetering van 10% – 20% in betrokkenheid en conversie is niet onredelijk zelfs voor beginnende website-eigenaren zonder professionele hulp – als u de video-achtergrond op uw homepage op de juiste manier gebruikt!

Stel je voor dat je abonnees van e-mailnieuwsbrieven hebt verzameld, zodat je speciale promoties kunt volgen of interessante discussies kunt delen om je merk op te bouwen.

Bedenk wat een toename van 20% van het aantal abonnees voor uw bedrijf kan betekenen? Dit kan meer verkoop en / of een grotere naamsbekendheid betekenen!

Dit alles kan worden gedaan als u uw bezoekers kunt vastleggen’ aandacht effectiever – door een video-achtergrond te gebruiken.

Dit is niet zomaar een hypothetisch idee. Veel praktijkvoorbeelden hebben aangetoond hoeveel bedrijven erin zijn geslaagd door video-achtergronden te gebruiken om de verkoop te verbeteren.

Zoals alle dingen in het leven, is er een goede manier en een verkeerde manier om dingen te doen.

Zelfs met iets dat zo baanbrekend is als een video-achtergrond, kun je het nog steeds verpesten en uiteindelijk het algehele ontwerp en de ervaring van je website schaden – als je dat niet doet’houd u niet aan enkele basisregels.

Als u begrijpt hoe u basisfouten kunt vermijden bij het gebruik van een video-achtergrond op uw startpagina, kunt u een veel grotere kans krijgen om uw webdesign te verbeteren.

In deze handleiding laten we u alle stappen en praktische tips zien die u moet nemen om de video-achtergrond effectief te gebruiken:

 1. Video-achtergrond op de juiste manier gebruiken?
 2. Waar vindt u video’s voor uw website?
 3. Hoe u een video-achtergrond aan uw website kunt toevoegen?

Laat’s aan de slag….

Hoe een video-achtergrond te gebruiken – de juiste manier

“Ik hoef alleen maar een willekeurige video op de achtergrond van mijn website te plakken en ik’Ik krijg betere conversieresultaten!”

Als dit is wat je denkt, veel succes omdat jij’Ik heb het nodig.

Wij bij WBE don’geloof niet in geluk.

Wij geloven dat iedereen met weinig tot geen vaardigheden voor het bouwen van websites ook kan slagen in het ontwerpen van een professionele website – als u slechts enkele eenvoudige regels volgt (net als deze andere ontwerpgidsen’speciaal gemaakt voor degenen die dat waren’geboren met een goed gevoel voor design).

Trouw aan onze overtuigingen, wij’We hebben een wegenkaart gemaakt die u gemakkelijk kunt volgen om verbluffende resultaten te krijgen.

Deel 1: Wanneer moet u video-achtergrond gebruiken op uw website?

Video-achtergrond is het meest effectief wanneer u deze gebruikt om (1) een sfeer te creëren, (2) om een ​​toon te zetten of (3) om een ​​emotionele reactie op te wekken.

Laat’s bekijk enkele voorbeelden:

Voorbeeld # 1: bedrijven, services, organisaties

Video-achtergronden werken voor de meeste professionele websites, of u nu een kliniek, adviesbureau of ontwerpbureau runt.

U kunt een video-achtergrond gebruiken om clips te tonen van het leven van uw personeel of zelfs het proces van het helpen van een klant. Dit geeft uw potentiële klanten de kans om u te leren kennen voordat ze zelfs maar met u praten. Het geeft ook een zeer levendige visuele weergave van wat ze van uw bedrijf kunnen verwachten.

hoe u video-achtergrond op uw website kunt gebruikenKlik om af te spelen – Bron: Premisehealth.com

Premise Health is een particuliere zorgverlener. Merk op hoe ze videoclips van mensen die hardlopen en yoga beoefenen combineren met clips van mensen die met de artsen praten.

Dit helpt om een ​​gevoel van gezondheid en welzijn te creëren – in feite hoe Premise Health uw leven kan verbeteren.

hoe u video-achtergrond op uw website kunt gebruikenKlik om af te spelen – Bron: Grainandmortar.com

Graan & Mortar is een ontwerpbureau. Dit voorbeeld is interessant omdat het je laat zien dat je het niet doet’Het moet altijd een video-achtergrond van een volledige pagina hebben om een ​​vergelijkbaar voordeel te krijgen. Ze tonen alleen een video in het koptekstgedeelte van de pagina die niet meer dan de helft van het schermoppervlak in beslag neemt.

De video toont de dagelijkse samenwerking van de medewerkers (strategiesessies) en hoe zij ontwerpoplossingen voor hun klanten creëren.

Voorbeeld # 2: fysieke of digitale producten

Video-achtergronden werken ook erg goed als u producten verkoopt.

Maak een video die laat zien hoe mensen uw product gebruiken, zodat ze het gebruik van het product visueel kunnen ervaren.

De sleutel hier is om het soort leven te inspireren dat uw klanten zouden kunnen hebben als ze uw product kochten en gebruikten. Door ze een bepaalde levensstijl te laten zien, zorg je ervoor dat ze willen wat je ze laat zien. Klassieke marketing 101 dingen.

Jij eigenlijk’overtuigen ze al voordat ze een signaalwoord op uw website lezen!

hoe u video-achtergrond op uw website kunt gebruikenKlik om af te spelen – Bron: Fitradio.com

Fit Radio is een muziek-app voor trainingen. De video is zeer effectief om potentiële klanten te laten zien hoeveel leuker het is om met de app te trainen.

U kunt dit idee gebruiken om te laten zien hoe het leven zou kunnen zijn bij het gebruik van fysieke producten of digitale / educatieve producten (bijv. Een tweede taal leren en reizen).

Voorbeeld 3: ervaringen (evenementen, rondleidingen, gastvrijheid)

Video-achtergrond is vooral effectief om een ​​gevoel van opwinding of sfeer te creëren, dus waarom zou je het niet gebruiken om je publiek mee te nemen op avontuur?

Dit werkt heel goed als je een evenementenplanner bent, gebruik dan een B&B of hotel, gids of iets dat te maken heeft met bestemmingservaringen.

hoe u video-achtergrond op uw website kunt gebruikenKlik om af te spelen – Bron: Visithumboldt.com

Het voorbeeld van de website maakt gebruik van een van mijn favoriete toepassingen van video-achtergronden omdat ze toerisme voor Californië promoten’s Redwood Coast.

De video neemt je mee op reis in de regio en creëert een verhaallijn of ervaring vergelijkbaar met Alice in Wonderland. Dit is zo effectief dat ik er een reis naar wil plannen!

Voorbeeld 4: fysieke locaties (restaurants, hotels, galerijen, winkels)

Restaurants, cafés, hotels, winkels of andere fysieke instellingen kunnen video-achtergronden gebruiken om hun locatie te laten zien en hun klanten een visuele rondleiding te geven.

Je krijgt controle over hun visuele ervaringen op het scherm, en is een zeer eenvoudige maar effectieve methode om een ​​verlangen te creëren om je fysieke locatie te willen bezoeken!

hoe u video-achtergrond op uw website kunt gebruikenKlik om af te spelen – Bron: Vandalnewyork.com

Vandal is een restaurant in New York. Ze gebruiken een video-achtergrond om hun trendy interieur te laten zien om u te verleiden om op bezoek te gaan.

hoe u video-achtergrond op uw website kunt gebruikenKlik om af te spelen – Bron: Wix.com

Hoewel dit een video-achtergrondsjabloon is van Wix en geen a “leven” website, de video is erg goed (klik erop om het zelf te zien).

Het toont de chef-kok die voedsel vers uit de pan plateert. Je mond begint water te geven door er alleen maar naar te kijken – het deed het tenminste voor mij zoals ik dat heb gedaan’Ik heb nog niet geluncht (toen ik’Ik schrijf dit toch!) Deze video is zeer effectief!

We krabben alleen maar aan de oppervlakte wat bedrijven of websites video-achtergronden kunnen gebruiken:

 • Spa – u kunt een gevoel van luxe, kalmte en ontspanning creëren door clips van populaire behandelingen te tonen en gelukkige gasten die gebruik maken van de faciliteiten.
 • Hotels / B&B / vakantiewoningen – u kunt een video laten zien van de accommodatie, diensten die u levert en activiteiten in de buurt om opwinding en een gevoel van avontuur te creëren.
 • Bedrijven / producten – je kunt een sterker merk creëren door een video te gebruiken die de essentie van je product uitdrukt. Als u bijvoorbeeld atletische versnellingen verkoopt, kunt u clips laten zien van mensen die aan het sporten zijn en zich amuseren – wat uw websitebezoekers inspireert om vergelijkbare ervaringen en resultaten te willen hebben.

De lijst gaat maar door en je kunt bijna profiteren van een video-achtergrond, ongeacht waar je website over gaat.

Kijk nu naar je eigen website en stel je voor hoe een video-achtergrond je ontwerp kan transformeren en je branding en gebruikersbetrokkenheid naar een hoger niveau kan tillen.

Als je dat niet doet’nog geen website opgezet, wij’Ik zal u hieronder enkele opties laten zien waar u een websitebouwer kunt vinden die video-achtergrondmogelijkheden biedt.

We voeren ons eigen onderzoek uit om te beslissen welke websitebouwer het beste is voor verschillende doeleinden. Doe onze quiz om een ​​aanbeveling te krijgen’s aangepast aan uw behoeften.

Deel 2: Wanneer u geen video-achtergrond op uw website mag gebruiken?

Hoewel een video-achtergrond zeer effectief is om de aandacht te trekken, kan dit averechts werken als u wilt dat uw publiek zich richt op zeer specifieke inhoud op uw website.

Waarom? Omdat een video mogelijk te veel aandacht trekt en als deze te agressief wordt gebruikt, kan deze andere inhoud overtreffen waarop u uw bezoekers wilt laten focussen.

Dit is de reden waarom een ​​video-achtergrond over het algemeen geen goed idee is als u een complexe service of product heeft waarvoor een gedetailleerde uitleg nodig is die uw publiek kan begrijpen.

In deze situaties kan de video-achtergrond uw bezoeker afleiden van het focussen op specifieke, belangrijke punten.

Bekijk dus uw website en uw bedrijf en kijk of u aan dit profiel voldoet. Ontwerptools zoals videoachtergronden zijn bedoeld om de ervaring te verbeteren. Als dat niet zo is’t maak uw website beter, don’voel me niet onder druk gezet om het te gebruiken.

Video-achtergrond is een hulpmiddel om uw website-ervaring te verbeteren. Als deze tool dat niet doet’past niet bij uw website of bedrijfsprofiel – laat het bij twijfel weg!

Deel 3: 5 gouden regels om te volgen bij het gebruik van een video-achtergrond

Hoewel verschillende video-inhoud goed werkt voor verschillende websites, zijn er een paar “dummy-proof regels” die kan worden toegepast om u te helpen de beste ervaring voor uw website te creëren.

Dit is niet de lijst die alle lijsten beëindigt, maar het is een goed startpunt om je op het goede pad te leiden, zodat je een aantal veel voorkomende, maar dodelijke fouten kunt vermijden.

Regel # 1: Gebruik alleen een video met een doel

Video met een doel helpt je branding of de boodschap die je probeert over te brengen te versterken.

Als u bijvoorbeeld accountant bent, mag u dat niet’t laat een video zien die een prachtig landschap uit de Zwitserse Alpen belicht! Hoewel het er misschien mooi uitziet, doet het dat waarschijnlijk niet’heeft niet veel te maken met uw bedrijf of met het vertegenwoordigen van wie u bent. Met andere woorden, de video is mogelijk niet relevant en benadrukt uw bedrijf niet.

Bovendien kan het uw potentiële klanten verwarren: “Is dit een winkel voor outdoorartikelen? Of verkoopt deze site mij een vakantiepakket naar Zwitserland?“

Zorg ervoor dat de video die u voor uw achtergrond kiest, aansluit bij wat uw startpagina probeert te bereiken.

Regel # 2: Don’laat uw video niet concurreren met uw inhoud

Je hebt waarschijnlijk tekst of een soort inhoud bovenop je video-achtergrond. Zorg er dus voor dat de video de leesbaarheid van uw inhoud boven de video niet schaadt.

Als dat zo is, zal uw bezoeker het moeilijk hebben om de informatie te lezen.

Hoe doe je dat?

Optie 1: kies een contrasterende inhoudskleur

Zorg ervoor dat de kleur van uw inhoud (zoals tekst, knop) contrasteert met uw video.

Als je bijvoorbeeld een donkerdere video hebt, gebruik dan wit in je logo, knop en eventuele tekst. Dit zal het laten knallen.

Als je een lichtere video gebruikt, gebruik dan meer kleurrijke of donkere kleuren in je inhoud.

Deze techniek kan helpen het contrast te creëren dat je nodig hebt, zodat je inhoud niet opgaat in de video-achtergrond.

hoe video-achtergrond op website te gebruikenBron: Fitradio.com

Fit Radio doet goed werk door de inhoud te markeren door wit en geel te gebruiken. Ze komen echt uit de donkere video-achtergrond.

Optie 2: Bedek uw video-achtergrond met een donker of licht scherm

Als u een zeer levendige video-achtergrond met veel details gebruikt, kan uw inhoud moeilijk leesbaar zijn, zelfs als u de juiste contrasterende kleur in uw inhoud gebruikt.

Dit is wanneer u de intensiteit van uw video-achtergrond wilt verminderen met een donkere of lichte overlay.

Dit maakt de achtergrond van je video donkerder of lichter dan het origineel en verzacht alle details waardoor je inhoud moeilijk leesbaar is.

hoe video-achtergrond op website te gebruikenhoe video-achtergrond op website te gebruikenVoorbeeld van donkere overlay – FortyLight Voorbeeld van overlay – Cobble Hill

Optie 3: Bedek uw video-achtergrond met kleur

Je kunt je video ook met kleur overlayen. Het geeft u een soortgelijk effect als optie 2 hierboven, met als bijkomend voordeel dat het een sterkere branding creëert wanneer u uw merkkleur als overlay gebruikt.

In de meeste gevallen werkt witte inhoudskleur het beste met bijna alle kleuroverlays.

hoe video-achtergrond op website te gebruikenBron: Focus Labhoe video-achtergrond op website te gebruikenBron: Harbrhoe video-achtergrond op website te gebruikenBron: Sudio Wolf

Regel # 3: Gebruik korte videoclips met loops

De laadsnelheid van uw website is een groot probleem bij het gebruik van een video-achtergrond, aangezien videobestanden groot kunnen zijn en het laden langer kan duren.

Onderzoek heeft aangetoond dat een slechte laadsnelheid van uw website ertoe kan leiden dat uw bezoekers uw website voortijdig verlaten, en mogelijk uw positie in de zoekmachine verlagen.

De sleutel tot het verbeteren van de laadsnelheid van uw website bij het gebruik van een video-achtergrond is om de video kort en het videobestand klein te houden.

Vuistregel: probeer de video te beperken tot 5-10 seconden en de grootte van het videobestand tot 6 MB of minder. Je kunt je video continu herhalen om de indruk te geven dat de video langer is dan hij in werkelijkheid is.

U’maak hier geen grote film, dus als de grootte van uw videobestand te groot is, zorg er dan voor dat u deze verkort en / of de kwaliteit van de video vermindert.

Als je hulp nodig hebt bij het bewerken van je video’s op de exacte lengte en grootte, maar don’Als u niet weet hoe u dit zelf moet doen, is Fiverr.com een ​​geweldige optie waar u professionele hulp kunt vinden bij kleine bewerkingen, tegen zeer redelijke kosten.

Regel # 4: gebruik video zonder audio

Audio die automatisch wordt afgespeeld zodra een webpagina is geladen, wordt gerangschikt als een van de meest vervelende dingen als het gaat om website-ervaringen, vooral als het begint te ontploffen wanneer u op kantoor bent!

Video-achtergrond wordt automatisch afgespeeld wanneer u de website laadt. Dus als uw video audio heeft, wordt deze ook automatisch afgespeeld.

Dus als uw videoclip wordt geleverd met audio, verwijder deze dan (gebruik Fiverr.com) of demp de audio.

Regel # 5: toon nooit videobediening

ik’we hebben keer op keer gezien dat mensen videobesturingen willen toevoegen of weergeven in een videokop of achtergrond.

Een belangrijk ding om te onthouden is dat het slechts een video-achtergrond is. Don’behandel het niet op dezelfde manier als een videospeler op een pagina.

Als u videobesturingen toevoegt, gaat dit in tegen het doel van een video-achtergrond en verandert het van slechts een achtergrond in het hoofdvideo-item, behalve zonder geluid en wordt het continu in een lus afgespeeld.

Als u een instructieve of informatieve video op uw webpagina wilt invoegen, doe dat dan’gebruik het niet als achtergrond. Gebruik gewoon een normale pagina-indeling en voeg een videospeler toe om die video af te spelen.

Wanneer u een nieuwe ontwerptrend probeert (zoals een video-achtergrond), is de sleutel om de betrokkenheid van gebruikers te verbeteren – niet om deze te verminderen. De 5 bovenstaande regels helpen je daarbij.

Nu u weet hoe u video-achtergrond op de juiste manier gebruikt, laat’Bekijk hoe u video-achtergrond aan uw website kunt toevoegen.

Waar vindt u video’s voor uw website

Je eerste uitdaging is om de perfecte video voor je website te vinden.

Houd rekening met regel nr. 1 van hierboven en zorg ervoor dat de video die je kiest helpt om je waarden te communiceren en je merk te versterken.

Enkele van de beste video-achtergronden die we hebben’gezien zijn op maat gemaakt. Met de huidige technologie kun je dit zelf filmen met een digitale camera of zelfs met je iPhone. Onthoud dat dit niet het geval is’Het hoeft niet perfect te zijn, dit geldt vooral als u een donkere, lichte of gekleurde overlay op uw video gebruikt.

Als je hulp nodig hebt bij videobewerking, kun je tal van betaalbare freelance professionals vinden:

 • Upwork (voorheen oDesk & Elance)
 • Fiverr

Als je dat niet doet’Als u zich niet op uw gemak voelt bij het maken van uw eigen video’s, kunt u gratis of betaalde stockvideo’s gebruiken.

Deze stockvideo’s zijn geweldig in het creëren van specifieke stemmingen. De verschillen tussen gratis en betaalde stockvideo’s zijn de kwaliteit en selectie. We raden u dus aan om zowel betaalde als gratis bronnen te bekijken.

 1. VideoHive: Wij’We hebben dit meerdere keren gebruikt toen we op zoek waren naar video-achtergronden en we vonden ook een aantal goede clips bij het maken van promotievideo’s voor bedrijven. De video’s zijn redelijk betaalbaar en de meeste variëren van $ 5 tot $ 35. Ze hebben een brede selectie zodat jij’Ik heb een behoorlijke kans om te vinden wat je vindt’zoekt daar.
 2. Gratis videobronnen: Digital Video Magazine heeft een goede post over de top 25 gratis videobronnen. Dit is ook een goede plek om te beginnen met zoeken.

Hoe u een video-achtergrond aan uw website toevoegt

Alles is tot nu toe relatief eenvoudig geweest – welke regels je moet volgen om veelgemaakte fouten te voorkomen en waar je je video kunt vinden.

Nu komt het moeilijkere deel – hoe stel je de video in als achtergrond van je pagina?

Dit kan zo simpel zijn als een klik op een knop of het kan net zo moeilijk zijn als het herschrijven van de codes naar uw website.

Hoe uitdagend het is om een ​​video-achtergrond aan uw website toe te voegen, hangt af van welke websitebouwer u gebruikt!

Als u WordPress gebruikt

Als je WordPress gebruikt, heb je twee opties om een ​​video-achtergrond toe te voegen:

 1. Gebruik een thema dat video-achtergrond ondersteunt; of
 2. Gebruik een video-achtergrondplug-in.

Als u besluit om een ​​video-achtergrondplug-in te gebruiken, bent u’Ik moet het eerst testen om te zien hoe goed het werkt. Zorg er ook voor dat het volledig compatibel is met uw huidige WordPress-thema, zodat het won’geen conflicten veroorzaken die kunnen “breken” jouw site.

U kunt ook controleren of uw thema een video-achtergrondfunctie heeft die al deel uitmaakt van het ontwerp. Als dat zo is, dan is dat zo’is eenvoudig te activeren.

Als uw thema dat niet doet’Als u geen ingebouwde video-achtergrondfunctie heeft, moet u mogelijk een thema zoeken met de ingebouwde functie. Het nadeel is dat jij’Ik moet het ontwerp van uw website veranderen met een geheel nieuw thema. Dus weeg uw opties af en kijk welke het beste bij u past.

Als u een sleep gebruikt & Zet Website Builder neer

Wat als u geen WordPress gebruikt, maar sleept & drop website builder zoals Wix, Squarespace, Weebly of een online winkel builder zoals Shopify?

Als je Weebly gebruikt, is het niet zo eenvoudig om een ​​video-achtergrond toe te voegen zonder te weten hoe je moet coderen.

Hoewel Weebly bekend staat als een van de gemakkelijkste websitebouwers om te gebruiken en u de mogelijkheid biedt om een ​​video-achtergrond toe te voegen met aangepaste codering,’t heeft geen ingebouwde video-achtergrond.

Een tijdelijke oplossing is om een ​​geanimeerde GIF-afbeelding als achtergrondafbeelding te gebruiken. Je krijgt niet dezelfde beeldkwaliteit als een echte video, maar je krijgt wel een bewegingsachtergrond.

Dus, met welke website builder kun je eenvoudig video-achtergronden toevoegen?

Wix, Squarespace en Shopify kunnen!

# 1 Wix-videoachtergrond

Gebruik makend van Wix is zonder twijfel de gemakkelijkste manier om een ​​video-achtergrond toe te voegen en te beheren zonder codeervaardigheden. U kunt hier onze gedetailleerde beoordeling over hen lezen.

Een video-achtergrond toevoegen is net zo eenvoudig als een afbeelding toevoegen met Wix. Hier is een video die laat zien hoe dit werkt:

(Klik op de afbeelding om video af te spelen)

Wix Video Achtergrondthema’s:

Hier zijn een paar Wix-thema’s die u gratis kunt proberen om een ​​video-achtergrond op uw website weer te geven. Het kost maar een paar klikken om uw video te uploaden – geen technische codering vereist.

Verder biedt Wix u bepaalde functies voor het bewerken van video-achtergronden, zoals de mogelijkheid om overlay-patronen of kleuren voor uw video-achtergrond te configureren, of het aanpassen van de video-looping-functie.

Ze maken het heel gemakkelijk voor u om uw video-achtergrond binnen enkele minuten te laten werken.

video achtergrond website thema sjabloon wixvideo achtergrond website thema sjabloon wixvideo achtergrond website thema sjabloon wixvideo achtergrond website thema sjabloon wixvideo achtergrond website thema sjabloon wixvideo achtergrond website thema sjabloon wix

(Klik op een van de bovenstaande afbeeldingen om de actuele thema’s met video-achtergrond te zien)

# 2 Squarespace-videoachtergrond

Allereerst, Squarespace is een van de beste ontwerpgerichte websitebouwers die momenteel op de markt is.

Dus het’Het is geen verrassing dat ze het toevoegen van een video-achtergrond aan uw website eenvoudig en elegant maken. U kunt hier onze gedetailleerde beoordeling over hen lezen.

Squarespace Video Achtergrond

Je kunt je video uploaden naar YouTube of Vimeo en vervolgens het webadres van de video in de Squarespace-editor invoegen, en dat’s over het.

Houd er rekening mee dat niet alle Squarespace-sjablonen video-achtergronden ondersteunen. U’Hier vind je een lijst met sjablonen die deze functie ondersteunen (samen met tutorials over hoe je de video-achtergrond aan de praat krijgt).

Met Squarespace kun je ook het uiterlijk van de video-achtergrond bewerken met bewerkingstools zoals gestileerde filters, overlay-kleuren en afspeelsnelheden. Dit geeft u de mogelijkheid om een ​​klein beetje maatwerk aan uw ontwerp toe te voegen.

# 3 Shopify-videoachtergrond

Shopify kunt u video-achtergrond toevoegen op vergelijkbare manieren als een WordPress-website. U kunt dit dus doen door een thema te gebruiken dat video-achtergrond ondersteunt of u kunt een video-achtergrondplug-in gebruiken die u vindt in Shopify’s app store.

In vergelijking met Wix en Squarespace, zal het wat meer werk kosten om een ​​video-achtergrond in Shopify toe te voegen. Maar dit is een betere optie voor u als u een e-commercebedrijf heeft (Shopify is een van de beste e-commercebouwers op de markt van vandaag. U kunt onze recensie over hen hier bekijken).

Shopify-videoachtergrondKlik op de afbeelding om Shopify-thema’s te zien

Op dit moment zijn video-achtergrondthema’s enigszins beperkt in Shopify’s Theme Store. Je krijgt meer selectie als je zoekt naar Shopify Video Achtergrondthema’s in externe leveranciers zoals Themeforest.

Houd rekening met alle thema’s die beschikbaar zijn in Shopify’De Theme Store wordt gescreend, goedgekeurd en ondersteund door Shopify.

Ter vergelijking: Shopify-thema’s van externe leveranciers ondergaan geen Shopify’s directe screeningproces. Hoewel ik niet zeg dat thema’s van derden niet zo goed zijn, wil ik dat u op de hoogte wordt gesteld als u overweegt om bij een derde partij te kopen.

Conclusie – afhalen

Het gebruik van een video-achtergrond kan een geweldig ontwerpmiddel zijn als je weet hoe je het op de juiste manier moet gebruiken. Door onze 5 gouden regels hierboven te volgen, loopt u voor op het spel!

Vergeet niet dat verschillende mensen anders reageren op verschillende video’s. Overweeg dus om een ​​paar video’s te testen om te zien welke het beste werkt voor uw website en bezoekers!

Vond deze gids nuttig?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map